Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czereśniowa dokładnie, tez uważam, ze w hotelu jednak mniejsze ryzyko, czy w kinie czy nawet w Biedronce, gdzie przebywamy 10 -15 min i raczej się nie odzywamy, a w kościele godzina śpiewania 🤨 ale cóż są równi i równiejsi ...
Przedszkola w końcu chyba nie zaczniemy, bo zamykają 🤷♀️ a tak na poważnie, to mała już mnie strasznie męczy, a ja chciałbym jeszcze tą trzecią falę przeczekać, no i niech się ciepło zrobi ... zawsze mniejsze ryzyko chorób, a Kalina jednak taki izolator, ze specjalnie nie ma styczności z zarazkami, bo nawet Franek już jej szkolnych nie sprzedaje.
Powiedziałam, ze musi skończyć 3 lata i po urodzinach pójdziemy ... a ze robimy 10 -11 to mam jeszcze trochę czasu. Chce bardzo, ale czy zostanie 🤔
Już niedużo zostało, uważaj na siebie i będzie dobrze .... no i super, jakby się udało z tym domowym porodem. W dzisiejszych czasach tak chyba najbezpieczniej jednak. A męża może uda Ci się jakoś delikatnie przekonać, żeby zrezygnował ze ślubu. A imprezę tez planują czy tylko kościół czy urząd? -
No tak zapomniałam, że już zamykają. Mój brat sam wychowuje dziecko, od września idzie do szkoły i już sie boi co to bedzie jak wprowadzą nauczanie zdalne, pracować musi, a posyłać dziecko do pustej szkoły (bo chyba można w razie czego) też sie boi jak by się tam odnalazł.
Kalinka myśle, że dużo wyniesie z przedszkola tym bardziej że chodzi na te wszystkie zajęcia 🙂 a wy tam ciagle jesteście przy niej? Czy troche ją zostawiacie?
Będzie tylko ślub, ale na wsi więc wątpię aby ludzie byli w maseczkach w szczególności że będzie fotograf. Tam to ludzie nawet podczas kwarantanny chodzą do kościoła 🤷♀️ Dla męża to takie samo ryzyko jak chodzenie do sklepu więc może to ja już faktycznie przesadzam.
Oby udało się wzorowo urodzić w domu 🙂 chociaż pakowanie torby do szpitala mnie przygnębia.
-
Z tą szkołą to chyba już się tak nie da ... rodzice za bardzo kombinowali, ze np wszyscy rodzice z klasy pisali do dyrektora, ze dziecko nie ma w domu warunków do nauki i wtedy dyrekcja musiała je uruchomić w szkole. W rezultacie chyba rząd zlikwidował tą możliwość ... ale na 100% pewna nie jestem
Na zajęciach, rodzice cały czas muszą być na sali, ale we wszystkim nie uczestniczą. Na gimnastyce jak skończymy ten karnet, to już będzie mogła przejść do starszej grupy od 3 lat i tam już rodzice w ogóle nie wchodzą na salę i dzieci ćwiczą same.
Co do korony, to ja uważam, ze ślubem w Twojej sytuacji, gdzie poród się zbliża, wcale nie przesadzasz ... do sklepu chodzić jednak musi, a na ślub już nie koniecznie ...Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa robimy im wspólny pokój. Ale będzie trzeci wolny więc w każdej chwili będzie można ich rozdzielić jakby się bardzo kłócili
Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa wrote:Totoro wiem, że to są inne książki ale co bardziej polecasz Albika czy magiczne pióro? Po prostu narazie chce jedna książkę kupić z takim piórem 😉
Chyba na początek magiczne pióro 🤔 Albik jest trudniejszy, więcej informacji, Lilę pióro bardziej porwało, Albik to tak do posłuchania nazw zwierząt, bo lubi, odgłosów itp. i na razie tyleMagiczne pióro jest bardzo wszechstronne, bo i liczby, i emocje, i kolory, i kształty, no duzo tego jest.
Swoją drogą Lila od moich rodziców dostała przypadkowo wlasnie magiczne pioro 3000 pytań, które juz ma 😁 muszę wystawić i jej za to jakąś inną grę kupić
Edwarda współczujęMogę sobie wyobrazić jaki zamęt Was czeka
Co do kościołów, to jako osoba wierząca, chodząca przed pandemią co niedzielę, również uważam, że to bardzo niesprawiedliwe posunięcie. Za to zamknięcie kosmetyczek, fryzjerów - przecież można umawiać na godziny, tak, że klientki się w ogóle nie spotkają. Gdzie tu to niebezpieczeństwo?Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
Co do kościołów, to raz, ze niesprawiedliwe, a dwa, ze niebezpieczne ... zwłaszcza dla ludzi starszych, którzy często pomimo pandemii nie są w stanie zrezygnować z mszy w kościele na rzecz transmisji w telewizji. Naprawdę nie rozumiem decyzji rządu...
-
Czereśniowa, poki pamiętam - gdybyś w razie wylądowała jednak w szpitalu, to nie wiem jak z cc, ale dziexka zabrać Ci nie mogą, podpisujesz kartkę, że na własną odpowiedzialność je bierzesz do siebie i nara. Ale to tak awaryjnie, bo na pewno wypali pd ❤️
-
Totoro wrote:Kala sorrki, że dopiero dziś 🙈 Nie ma sprawy
jak chcesz, mogę ją bez zdjęcia wystawić na olx, tak, żeby nikt nie kupił przed Tobą, bo przez olx powinna wjechać tańsza przesyłka niż poza
Super 🙂 jak wystawisz daj znać albo może linka na priv podeślij. Dzięki 😘 -
Kala dzięki za zrozumienie 🙂
Totoro wiem, że mam takie prawo, ale podobno w wielu szpitalach nie szanują tego dokumentu i trzeba wzywać policję/dzwonić do fundacji. Najlepiej mieć pełnomocnictwo od prawnika... masakra. W szpitalu który rozważam wprost piszą, że rozdzielają matkę z dzieckiem...
Wysyłka z olx faktycznie super wychodzi, dobrą okazje Kala wychaczylas, szkoda ze byłaś pierwsza 😁Kala lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa wrote:Kala dzięki za zrozumienie 🙂
Totoro wiem, że mam takie prawo, ale podobno w wielu szpitalach nie szanują tego dokumentu i trzeba wzywać policję/dzwonić do fundacji. Najlepiej mieć pełnomocnictwo od prawnika... masakra. W szpitalu który rozważam wprost piszą, że rozdzielają matkę z dzieckiem...
Wysyłka z olx faktycznie super wychodzi, dobrą okazje Kala wychaczylas, szkoda ze byłaś pierwsza 😁
Teraz babki coraz częściej decydują się na prawnika do porodu właśnieco to się porobiło... 🙈 Makabra. Naprawdę poród domowy to teraz super opcja. Wierzę, że wszystko pójdzie po Waszej myśli ❤️
Co do tej gry, to jeszcze wczoraj się zastanawiałam cay sprzedawać czy nie, ale jak Kala napisała no to się utwierdziłam 😁 Pisałam dziś do mamy czy się nie obrażą, że ją opchniemy a kupimy Lili inną, ale moi rodzice są zupełnie bezproblemowi w takich kwestiach 😁Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
A mnie właśnie Totoro zmobilizowała do zakupu ... kupowałam to chyba od gwiazdki 🤦♀️ ale jakoś się zapominało....
Leżę sobie przy Kalince już śpiącej 😍 i czekam na młodego, który właśnie jeden z lepszych meczów w tym sezonie zagrał 🤩 tak na zakończenie ... bo ich tez już zamykają 🤨 nawet boiska osiedlowe chyba.... maskara
Muszę mu w nagrodę jakąś dobrą kolację sklecić 😋Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość