X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dobrze, dziękujemy ☺️ ja i dzieci zero objawów. Chyba. Bo teraz to już nie wiadomo co jest objawem a co nie 😉 jak mąż jeszcze nie miał potwierdzonego covida to go bolało gardło przez parę dni i wtedy mnie też dwa dni bolało. Młoda miała katar, ale przyniosła ze żłobka pierwsza, później mąż miał kontakt, więc też to raczej odrębna sprawa. Mały nic, a nic, chyba, że liczyć to, że jednego dnia zrobił trzy 💩 zamiast standardowo jednej 😂 ja sobie z ciekawości zrobię przeciwciała za jakiś czas, ale dzieci nie będę kłuć specjalnie. Chyba, że będziemy musieli robić im jakieś badania, to może przy okazji sprawdzimy.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaliczyliśmy z Lilą wizytę u dentysty ☺️ Wszytko w najlepszym porządku, Lila zebrała pochwały, za zdrowe czyściutkie ząbki i wyszła z gabinetu z pierścionkiem, piłeczką i naklejką ❤️

edwarda20, Kala, Czereśniowa, Agusia_pia lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WL Henio też pamięta rzeczy sprzed roku :O

Totoro ale super. Parę dni temu zaczęłam szukać super dentysty dziecięcego więc też się wybierzemy.

Totoro, White Innocent lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musieliśmy jechać 40 km do takiego, ale naprawdę warto ❤️ Kobitki mają super podejście, dentystka taka wesoła, miła, że w ogóle nie czuje się, że się jest u dentysty 😁 Śmiałam się do męża, że sama bym tam chętnie na fotel siadła 😁 Zresztą to byla nasza druga wizyta tam. Pierwszy raz byliśmy jakoś jak Lila chyba 1,5 roku miała. Mieliśmy miec kolejną wizytę w styczniu ubiegłego roku, ale jakoś nie mogliśmy się zebrać, po czym nas pozamykali i tak się przeciągnęło do tej pory... 🙄 No ale odhaczone, będę spała spokojnie 🙂 Jak już będę spała 😅

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super, że wizyta udana 🙂

Edwarda masz kogoś do polecenia? Jak będziecie po wizycie to napisz co i jak 🙂
    U Kuby jeszcze ostatnia 5 się przebija. Przynajmniej dłużej beda w dobrej formie 😉 ale jak zaczęły mu te piątki wychodzić to od tamtego czasu sam zawsze przed spaniem biega do łazienki myć zeby, a do tego czasu to była ciagle wojna.. w ogóle mamy taki super rytuał chodzenia spac, nie trzeba go do niczego „zmuszać”

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha widzę, że zęby na tapecie ... chyba się tutaj wirtualnie myślami ściągnęłyśmy, bo ja akurat wczoraj zapisałam Kalinkę na wizytę adaptacyjną, jeszcze zanim przeczytałam posty Totoro i Edwardy😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 08:16

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa może go bolało? I dlatego nie chciał myć. Kalinka to nawet jeść nie mogła nic innego oprócz półpłynnych papek.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa napisalam na fb na stronie lodzkich mam ;p bylo kilkanascie wpisów, musze je teraz posprawdzac. Oczywiscie dam znac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy co pół roku do dentysty,znajoma dentystka wciągnęła Tomka w program zapobiegania próchnicy u maluchów.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, raczej odwrotnie, jak zaczęło go swędzieć to w końcu zaczął z chęcią myć, wręcz sam się upomina.
    Edwarda super 🙂
    Jaką pastą w ogóle myjcie ząbki?

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy Elmex.

• Kala Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez przeważnie Elmex. Kalinka najbardziej ją lubi, ale staram się zmieniać co jakiś czas na inną, bo dentystka mówiła, żeby nie używać ciagle tej samej.
    U nas kontrole w przypadku dzieci, to w ogóle są co 3 miesiące, bo mleczaki bardzo szybko się psują. Dopiero jak są już wszystkie stałe, to normalnie co pół roku.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez elmex.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kończymy jakąś ziajke i też coś trzeba kupić innego. Muszę do apteki się wybrać. A co do wizyty to jakoś się zebrać nie mogę z nim. Może bliżej ciepła wiosny zobaczymy... 🤷

Bartek dziś dostał swój alfabet klocki i zachwycony układa literki cyferki :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście taki gadżet do mycia zębów https://mumini.pl/pl/p/Mumisonic-innowacyjna-szczoteczka-soniczna-dla-dzieci/36
    w sumie ma sens, bo znacznie skraca czas mycia. Nie wiem jak u Was, ale u nas ciężko, żeby myć te przepisowe 2 min. Zastanawiam się czy nie zamówić 🤔

Powiem Wam, ze już coraz bardziej przygnębia mnie ta cała pandemia, bo końca nie widać. W życiu rok rok temu bym nie przypuszczała, ze to jeszcze będzie się ciągnęło... myślałam, ze może jesień, zima i na wiosnę już odpuści, a tu jeszcze gorzej. Martwię się o syna, bo coraz gorzej znosi tą izolację ... widać, ze już na wszystko ma wywalone i nawet trener z nim wczoraj rozmawiał, że ze już nie ma takiego zacięcia i zapału na treningach czy meczach. Dało mi to do myślenia, bo jednak ta cała koszykówka zawsze była dla niego na pierwszym miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 06:17

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wcale się nie dziwię synowi że ma takie podejście. To są młodzi ludzie nie da się ich tak ciągle odcinać od znajomych szkoły życia towarzyskiego. A niestety końca nie widać ;( ja i tak siedzę w domu więc mnie jakoś mniej to dotyka ale np do rodziców nie jeżdżę prawie wcale tzn ostatnio byłam z chłopakami w październiku looo matko 🤦 już pół roku i nie zanosi się że się wybiorę przed świętami a i po świętach też nie pojadę bo jak tyle zachorowań to nawet nie bardzo jak wyjść z dziećmi na dwór a rodzice w bloku mieszkają wiec wiadomo jak to w mieście. A ja na wsi mam jednak ten luz na podwórku. Ale fakt faktem jest już tą sytuacją dobijająca i nie zanosi się że będzie lepiej niestety....

Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie trwa Armageddon. Za mną kolejna nieprzespana noc i nie zapowiada się, żeby kolejne były lepsze, dopóki zęby Sarze nie wyjdą. A żeby było weselej, jutro impreza urodzinowa Lili, a my mamy awarię wody. Do poniedziałku jesteśmy bez wody. Normalnie płakać mi się chce 😟

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuję sytuacji w domu.oby zęby szybko wyszły i nocki się poprawiły.

Ja próbuję chłopaków wieczorem później kłaść spać żeby chociaż zaczęli wstawać później chociaż o tej 6 ale niestety póki co nic to nie daje. Zasypiają mi już pół godz później ale dalej wstają o 5 🤦
    Mi się dziś okres zaczął mam okropny humor nerwy na wierzchu i jak dziś kogoś nie uduszę to będzie cud 😁🤪

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak tam? Dajecie radę bez wody? Masakra ... jeszcze przy dzieciach.
    Współczuje 🙁

Agusia Kalina tez ostatnio 5 - 5:30 🤨 niezależnie o której zaśnie ... a już było tak fajnie, bo NAWET 😂 do 6:30 spała. W ogóle ma ostatnio jakiś kryzys, no ciągle wyje o wszystko...a dzisiaj to już normalnie samą siebie przeszła 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no to też nie ciekawie. U nas co do awantur jakoś się uspokoiło. Chociaż wiadomo że Bartek bywa trudny ale do ogarnięcia. No ale te ranne wstawanie mnie wykończy... O znowu mu zasnął bez mycia zębów... Wypił mleko i go odcięło tak jak wczoraj 🤦

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2062 2063 2064 2065 2066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ