X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia masakra 🙁

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mocno się zdziwił że będę spać na kanapie. Jemu się wydaje że się nic nie stało... A dla mnie stało się aż za dużo.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku,dużo zdrowia,spokoju,miłości i spełnienia marzeń🙂 i zadowolenia że swoich już prawie 4 latkow..Matko jak ten czas leci..dopiero co byly pieluchy,kolki,zabkowanie a za chwile zaczna szkole..

Widzę że u Agusi rewolucja..Kochana popieram decyzję,ale jak mam doradzic to ja jak najszybciej szukalabym pracy,bo zaskorniaki na dlugo nie wystarczą 😬musisz sie uniezależnić finansowo,to spokojnie możesz uciekać, a i męża "szlag" trafi😉
    tak z ciekawości,dlaczego nie pracujesz?bo widzę,że to jest punkt zapalny w Twoim małżeństwie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:29

Czereśniowa lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi ze względu na młodszego syna. Na wsi nie ma żłobka a do przedszkola jest za mały. Więc muszę czekać do września z jakąkolwiek praca. A teściowa nie będzie z nim siedzieć cały dzień. Masz rację. To jest u nas problem. Ale ja tego tym bardziej nie rozumiem bo to była nasza decyzja wspólna. I on też tego chciał żebym siedziała z dziećmi bo on zarobi i wystarczy na rodzinę a teraz pretensje i rozliczanie z każdej złotówki wydanej...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie skoro to była Waszą wspólna decyzja to kompletnie nie rozumiem Twojego męża..

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozumiem. Jemu się wydaje że wszystko jest tanie i po co mi pieniądze. On by chciał żebyśmy za 1 tys przeżyli calu mc

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia bardzo Ci współczuje sytuacji, ale gratuluje podjętej decyzji. Życzę Ci abyś wytrwała w postanowieniu, chociaż na pewno jest Ci bardzo trudno.. W końcu jaki by nie był to na pewno boli. Jednak to najlepsza decyzja jaką mogłaś zrobić w szczególności dla chłopców, chociaż to wymaga ogromnej siły i odwagi dlatego jeśli tylko będziesz potrzebowała pomocy to pisz. Może pomyślcie o separacji? Psychologu? Terapii małżeńskiej? Nie mam pojęcia, ale jeśli jednak nie odważysz się na rozwód to walcz aby coś jednak się zmieniło… Widać, że facet to sknera i liczy każdy grosz, nie docenia Ciebie, ale uwaga o wadze po dzieciach to już samo dno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 09:53

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa dziękuję. Tak masz rację. Nie wiem co dalej będzie. Muszę sobie na spokojnie poukładać wszystko jakoś ogarnąć. Dziś rozmawiałam z mamą wypłakałam się jej. Powiedziała że ich drzwi są otwarte że jak tylko chce to mogę z dziećmi się do nich wprowadzić i mi pomogą bez zastanowienia. Także dla mnie to dużo że wiem że mogę na nich liczyć i nie jestem sama z tym wszystkim.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super, że powiedziałaś o wszystkim mamie i masz tą pewność, ze będziesz miała wsparcie i pomoc, która będzie Ci bardzo potrzebna.
    Twój mąż chyba z choinki się urwał, jego wymagania są jakieś z kosmosu i nierealne do zrealizowania

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa jak Kuba i jego zazdrość o Tymka? Lepiej?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dokładnie. Dziś mi wytknął że nie umyłam płytek na balkonie ani razu. Balkon nie ma barierki i jest nie używany więc sensu w zimie myć balkonu nie widzę...
    Oj tak to mi ulżyło że mam w nich wsparcie i wiem że mi pomogą

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, dobrze, że masz w kimś oparcie i zrozumienie.
    Z ciekawości co mu odpowiedziałaś? Jak ma potrzebę to niech sobie umyje… Ty zajmujesz się przecież dziećmi.

Kala, jest bardzo intensywnie 😅 myśle, że zazdrość będzie zawsze… Tymek zaczyna już wstawać wiec muszę ciagle go pilnować i cieżko dobrze wejść w zabawę z Kubą, ale o dziwo są mniejsze kłótnie o zabawki niż sądziłam, raczej na wiele mu pozwala, chyba że ma zły humor. Najgorsze dla mnie są bezsensowne zaczepki - pacnie go w głowę chociaż że Tymek sam się bawi albo musi iść prosto na niego i trąbi jakby myślał że on się przesunie. Poza tym jest naprawdę fajnie, ale takie pierdoly łatwo wyprowadzają mnie z rownowagi… probuje dostrzec w nim jeszcze małego chłopca dla którego to wszystko jest trudne, ale powiem Ci że już sie wydaje taki duży 😉 od kiedy śpimy we troje dużo spokojniej śpi i myśle że zazdrość się zmniejszyła.
    W każdym razie mając ich dwóch naprawdę życie jest pełniejsze ☺️ ❤️

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dajecie na dzien babci?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja ze względu na dzieci bym jeszcze probowala, ale to Twoja decyzja.
    Oczywiście zachowanie Twojego męża to jakiś koszmar, ale powiedziałabym mu twardo, że jeśli nie zmieni się i dalej będzie tak traktował żonę i matkę swoich dzieci to koniec...
    Ciezki temat, przytulam 🤗

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry dziękuję.
    Ogólnie mamy już jedna rozmowę za sobą
    I przeprosił. Ale czy to aby mnie załagodzić czy tak serio czas pokaże. Ale chyba poczuł że to już nie żarty skoro z sypialni się wyprowadziłam

Co do prezentów nie mam pojęcia

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek od niedawna raz dziennie trzęsie się tak jakby z zimna (tak to wyglada) chociaż watpie aby było mu zimno, takie małe ledwo zauważalne drgawki.. spotykałyście się z czymś takim?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,Tomek nie miał takich drgawek.Moze Tymkowi naprawdę jest chłodniej,obserwuj,ale skoro nie ma innych dziwnych objawów to pewnie to nic niepokojącego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 13:41

Czereśniowa lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dawno nie zaglądałam a tu takie wiadomości 😱

Agusia_pia myślami jestem z Tobą, bardzo radykalny krok, ale po tym co piszesz, nie wiem czy człowieka z takim podejściem jak Twój mąż można zmienić :( nawet jakbyście się dogadali w kwestii pracy, obowiązków, to niestety nie wymaże to słów, które padły. Dlatego przytulam wirtualnie, dasz sobie radę ❤️ chłopcom tylko na dobre wyjdzie zdrowa, przyjazna atmosfera w domu🙂

U nas Sylwester upłynął pod znakiem teleporad, badań, leków itd.. Sara nam. Zachorowała, z badań wynikało, ze to chyba jakaś bakteria, chociaż mocno siedzi mi w głowie covid (mieliśmy kontakt z chorą jak się później okazało osobą). Niby crp wysokie, bo 52, pediatra z przychodni i nasza prywatna zgodnie stwierdzili, ze ładujemy antybiotyk, bo za wysokie to crp, ale czytałam, że przy covidzie crp wynosi średnio 40-50. Może sprawdzę Sarze za jakiś czas przeciwciała. Mąż w noc sylwestrową przed 22 jechał do apteki 35 km od nas po antybiotyk 🙃 jak sobie pomyślę, ze jest taki "przesąd" - jaki sylwester, taki cały rok, to mam ciary 😅

Czereśniowa może to być przez niedojrzałość układu nerwowego jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 13:06

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dziękuję. Masz rację. Słów wypowiedzianych nie da się zapomnieć..mimo że teraz jest w miarę ok. To ciągle mi to siedzi w głowie.
    Współczuję choroby Sary.

Ja czuję że będę dalej Bartka diagnozować ale u innego lekarza bo nadal chrząka trochę mniej ale nadal. Póki co 21 ma kolejną dawkę leku na robaki o zobaczymy czy przejdzie czy nie.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuje… a oprócz crp co się dzieje?

Kto ćwiczył z aplikacją Lewandowskiej bo pamietam, że kiedyś coś było o tym?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ