X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga! Co Ty mówisz??!!! A miało być lepiej! Trzymaj się, może to chwilowe!

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawostka:
    Tesciowa pracuje w przedszkolu i wysłała mi spis imion dzieci, które najczęściej się powtarzają:
    Amelia, Natalia, Oliwia, Julia, Zofia, Nikola, Maria, Aleksander, Aleksandra, Jakub, Jan, Wiktor, Krystian, Mikołaj, Adrian, Nataniel, Nikodem, Rafał, Wojciech, Franciszek, Magdalena, Patryk, Hanna, Jagoda, Liliana, Róża, Helena, Mateusz, Gniewomir, Ernest, Jarosław, Marcin, Ryszard, Tomasz, Antonina, Benedykt, Borys, Lena, Matylda, Marika, Maciej, Filip, Kosma, Ignacy, Daniel, Iga, Makary, Szymon, Oliwier, Ludwik, Marcel, Cezary, Paulina, Piotr, Paweł, Anita, Grzegorz.

Zaskoczył mnie Benedykt i Kosma :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 10:46

Justa1994 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też raczej do pracy w ciąży nie wrócę, zdecydowanie zregenerowałam się w domu i nie chciałabym już powrócić do stresu i bóli, które miałam wcześniej.
    Ja też zaczynam 2 trymestr i w sumie od początku ciąży nie mam intensywnych objawów, więc jedyne co zauważyłam to to, że nie zasypiam już na kanapie o 21 tylko trafia mi się nawet czytać książkę do 24. A ze spaniem problemy to też już przeszłość.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a który szpital bierzesz pod uwagę?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda - Gniewomir!

OOo Nam się Szymon podoba. Ale Ady nie ma:-)

Patka chciałabym zasypiać o 21. U mnie po 23 jakoś przychodzi chęć na sen.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F dzięki, czytałam opinie o jednym i o drugim szpitalu, w sumie się nie różnią. mama będzie musiała to uszanować nasz wybór.
    dziś będzie wieczorem ta rozmowa. dam znać.

Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Taka ciekawostka:
    Tesciowa pracuje w przedszkolu i wysłała mi spis imion dzieci, które najczęściej się powtarzają:
    Amelia, Natalia, Oliwia, Julia, Zofia, Nikola, Maria, Aleksander, Aleksandra, Jakub, Jan, Wiktor, Krystian, Mikołaj, Adrian, Nataniel, Nikodem, Rafał, Wojciech, Franciszek, Magdalena, Patryk, Hanna, Jagoda, Liliana, Róża, Helena, Mateusz, Gniewomir, Ernest, Jarosław, Marcin, Ryszard, Tomasz, Antonina, Benedykt, Borys, Lena, Matylda, Marika, Maciej, Filip, Kosma, Ignacy, Daniel, Iga, Makary, Szymon, Oliwier, Ludwik, Marcel, Cezary, Paulina, Piotr, Paweł, Anita, Grzegorz.

Zaskoczył mnie Benedykt i Kosma :O

długa lista:-)o nie widzę imion które na tą chwilę mamy wybrane dla maluszka:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja dziś mam prenatalne i wczoraj dopadl mnie przerazenie uczucie że cos sie stanie wiec kiepsko spalam serce walilo az w gardle.
    Poproszę o kciuki na 16:15.
    Ja tez mam w pakiecie prenatalne ale robie prywatnie bo chce lekarza z certyfikatem.
    A moj gin za pozno dal mi skierowanie na darmowe testy pappa bo już w tych lepszych miekscach miejsc nie ma w tym czasie co potrzebuje. Po 35 takie badania sa bezpłatne ale lekarz musi dac skierowanie ja musialam o nie poprosić ale zrobilam to miesiąc temu i noestety trzeba tp robic wczesniej.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Rene Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Pomarańczka o to byłoby miłe zaskoczenie:-) ja już nie wrócę do pracy. To w moim przypadku strzał w kolano.

Agusia tak - sprawdź https://www.gdzierodzic.info Fajna stronka. Rankingi są i opisy szpitali wraz z opiniami.
    też uważam że to fajna stronka i pomogła mi przy wyborze szpitala w którym chcemy rodzić:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości, ja doswiadczylam ich tylko przez 3 dni, na samym poczatku chyba w 7 tc i to jeszcze na urlopie ;). Poza zywymi snami i budzeniem sie w nocy na szczescie nie mam innych dolegliwosci. Trzymam kciuki zeby Wasze szybko się skończyły

oar8flw1tpge67lg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Witam sie ja dziś mam prenatalne i wczoraj dopadl mnie przerazenie uczucie że cos sie stanie wiec kiepsko spalam serce walilo az w gardle.
    Poproszę o kciuki na 16:15.
    Ja tez mam w pakiecie prenatalne ale robie prywatnie bo chce lekarza z certyfikatem.
    A moj gin za pozno dal mi skierowanie na darmowe testy pappa bo już w tych lepszych miekscach miejsc nie ma w tym czasie co potrzebuje. Po 35 takie badania sa bezpłatne ale lekarz musi dac skierowanie ja musialam o nie poprosić ale zrobilam to miesiąc temu i noestety trzeba tp robic wczesniej.
    trzymamy i czekamy na wieści po wizycie:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene zastanawiam się nad Starynkiewicza, ale ma minusy, bo tam leżałam. Ale jeszcze ten nowy kolos dziecięcy Banacha, podobno fajny. Ale opinii mało.

• Rene Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Magdzia85F dzięki, czytałam opinie o jednym i o drugim szpitalu, w sumie się nie różnią. mama będzie musiała to uszanować nasz wybór.
    dziś będzie wieczorem ta rozmowa. dam znać.
    oby rozmowa przebiegła pomyślnie dla was i bezstresowo,w końcu to wasz poród i wasze dziecko:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene zastanawiam się nad Starynkiewicza, ale ma minusy, bo tam leżałam. Ale jeszcze ten nowy kolos dziecięcy Banacha, podobno fajny. Ale opinii mało.
    Koleżanka rodzila w lipcu na Starynkiewicza i byla bardzo zadowolona.
    Pamietajcie tez ze opinie internetowe trzeba przesiewac bo czesciej ktos wstawi negatywna (zwlaszcza pod wplywem emocji,niekoniecznie prawdziwa) niz pozytywna :)

kaszelkowa lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily wiem. Ogólnie opieka była niezła. Pielęgniarki bardzo pomocne. A położna, która mi zdejmowała szwy po operacji cudowna i muszę ją dorwać:-)
    Sprzęt mają jeden z najlepszych, lekarzy też.

Szkoda, że remontu nie zrobili, bo przydałby się im.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 11:17

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo też skorzystam z tej stronki bo ja ciągle nie mam pojęcia gdzie rodzić ;) Dzięki Magdzia85F :)

edwarda20 - mój mąż chciał Kosmę ale się nie dałam ;) a tak to widzę, że naszych wybranych też nie ma :)

Agusia_pia - trzymam kciuki :)

AJrin - na pewno będzie wszystko dobrze :) również kciukam :)

a do Was doświadczonych Mamuś mam pytanie, jakie staniki polecacie? Normalnie nie mam dużego biustu, miseczka B, ale teraz trochę mi piersi urosły i muszę się w coś zaopatrzyć, na co zwracać uwagę? a może możecie coś konkretnego polecić?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia powodzenia na rozmowie!

My już się zdecydowaliśmy na imiona i nie widzę ich na tej liście :D

Współczuję mdłości dziewczyny. Może nie męczyły mnie długo, jak niektóre, ale źle wspominam ten okres. Za to mam takie rwące bóle w pośladku. Zmiana pozycji w łóżku, wstanie czy położenie się za każdym razem wiąże się z bólem. Muszę w piątek zapytać o to gina. Na początku myślałam, że samo minie, ale widzę że jednak nie :/

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Emily wiem. Ogólnie opieka była niezła. Pielęgniarki bardzo pomocne. A położna, która mi zdejmowała szwy po operacji cudowna i muszę ją dorwać:-)
    Sprzęt mają jeden z najlepszych, lekarzy też.

Szkoda, że remontu nie zrobili, bo przydałby się im.
    Kliniczna - tam gdzie chce rodzic tez jest w nie najlepszym stanie, ale akurat to mnie najmniej obchodzi... poleze tam z tydzien i tyle... wazne zeby bezpiecznie urodzic :)

Poczytalam opinie o "moim" szpitalu i ma najgorsza ocene z calego Gdanska xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Agusia powodzenia na rozmowie!

My już się zdecydowaliśmy na imiona i nie widzę ich na tej liście :D

Współczuję mdłości dziewczyny. Może nie męczyły mnie długo, jak niektóre, ale źle wspominam ten okres. Za to mam takie rwące bóle w pośladku. Zmiana pozycji w łóżku, wstanie czy położenie się za każdym razem wiąże się z bólem. Muszę w piątek zapytać o to gina. Na początku myślałam, że samo minie, ale widzę że jednak nie :/

Tez miewam te bole - to moze byc cos jak rwa kulszowa - cos uciska na nerwy i tak sie dzieje :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily hm, to będziesz się jeszcze zastawiać? Czy już postanowione?

Chcecie dziewczyny swojego faceta przy porodzie? My zdecydowanie nie chcemy być razem jak będę rodzić. To znaczy jak już finisz będzie.

Aliska może mogłabyś umieścić ten link do strony że szpitalami na pierwszej stronie? https://www.gdzierodzic.info

Rene lubi tę wiadomość

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ