Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak was czytam dziewczyny.. I ja to mam chyba mega szczęście.
Do teściowej zwracam się mamo. To wspaniała kobitka - nigdy się z nią nie spielam, nigdy nie nam nie wtrąca choć dzielimy razem podwórko (a swojego czasu nawet mieliśmy wspólna łazienkę i korytarz). Teściu nie żyje już 4 lata. Nie znałam go zbyt dobrze no rodzice męża po rozwodzie. Partnera teściowej z rodziny to chyba nikt nie lubi. Raz się z nim spielam, mamy dość napięte stosunki ale mnie to w ogóle mnie wzrusza. Mojej teściowej to będzie 3 wnuk.
Moi rodzice też są po rozwodzie. Mama mieszka w Anglii. Mamy dobry kontakt, często do siebie dzwonimy. Jak mieszkała w Polsce to różnie to było. Ale najważniejsze że teraz wszystko ok
. Tata mieszka w innym mieście. Trochę drogi nam się rozeszly, ale czasami się widujemy i dzwonimy do siebie. Mam jeszcze starsza siostre, którą nie ma dzieci więc to będzie pierwszy wnuk moich rodziców. Z siostrą mam dobry kontakt. Jest kochana chociaż czasami mnie wkurza codziennymi pytaniami jak się czuje
. Wiem, że się martwi ale mogłaby sobie darować codzienne telefony. Mam jeszcze dziadków. Najkochanszych na świecie. Są dla mnie nawet ważniejsi niż moi rodzice bo jak byłam młodsza to w sumie oni mnie wychowywali (rodzice dużo pracowali). Nie wyobrażam sobie ze mogłoby ich kiedyś zabraknąć. Zrobili dla mnie i mojej siostry wszystko co mogli i dali nam tyle miłości... Bardzo dużo im zawdzięczam. To też będzie ich pierwszy prawnuk bo mają tylko 2 wnuczki
.
Moj mąż do mojej mamy mówi mamo, do taty po imieniu a do dziadków babcia dziadek. Też jest bardzo z nimi związany jak ja.
Także bardzo się cieszę że mam taką rodzinęSassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Kachna62 wrote:Ja do tesciowej mowie mama a do tescia tesciu bo go nie lubie
Dominika32: Mi sie podobaly np. wszystkie Pitbulle, a z seriali Belferale uwaga Belfer wciaga
HEHE a ja do tescia mowie Tesciulek,bo go lubie a jak mnie wkurzy to OJCIEC.
A tesciowa umarla 2 lata przed naszym slubem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio ogladalam dwie części "wiezien labiryntu" wciaga jak cholera. Poza tym uwielbiam melodramaty,a szczegolnie ekranizacje ksiazek Sparksa, ale wszystkie juz widzialam
poza tym moze jakies przygodowe typu "bibliotekarz", "kod da Vinci"
Kachna62 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agusia - to jak tak blisko to bez obaw
Róbcie po swojemu- to Wasze życie. Ja rozumiem, że doświadczenie "matek" jest ważne, ale gdyby kobiety nie miały instynktu i nie wiedziały jak zająć się noworodkiem to by świat nie istniał
Ja z moją mama miałam duże przeboje przed ślubem. Składaliśmy nietypową przysięgę, co mamie się to nie spodobało, bo "co ludzie powiedzą"...
Nie ważne, że mój mąż kłamałby podczas pierwszego dnia naszego nowego życia, ważne co ludzie powiedzą...
Zagroziła nawet, że nie przyjedzie na ślub, bo ona nie zniesie tego psychicznie. Usłyszała ode mnie, żeby w takim razie nie przyjeżdżała, skoro zależy jej bardziej na opinii ludzkiej niż moim szczęściu...
Od tamtej pory wie, że to moje decyzje i moje życie i nie przeżyje go za mnie.
A teściowa to złota kobietamieszkamy 300 m od siebie może ale nie wtrąca się, pomaga, służy radą.... Niesamowita kobieta, która traktuje mnie jak córkę.
Teściu też spoko, ale wiadomo, że lepsza relacja z kobietą jest
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Ja ostatnio ogladalam dwie części "wiezien labiryntu" wciaga jak cholera.
.
-
Aliskaa wrote:Ja polecam
Serial Pretty Little Liars,. Jest bodajże 15 części plus 2. Wciągają bardzo
.
-
Ja mam gust kryminalno-horrorowo-spiskowy. Seriale Netflixa uwielbiam: Orange is the new black, True Detective, Narcos, The Mist (na podst. S. KINGA). Nie oglądam w ogóle polskich produkcji... nie podchodzą mi. Zaraz sie zbieram... denerwuję się. Dam znac.
edwarda20, Magdzia85F, Sassy, Totoro lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj oglądałam drugą część więźnia labiryntu;)
Na 3 trzeba poczekać niestety.
Dzisiaj odbieram wyniki badań krwi, cała litania wyszła, poproszę o kciuki żeby było w porządku:) -
Jak ktos jeszcze nie widzial, polecam seriale: dłuższe: Breaking Bad, Synowie Anarchii, Power. Krótsze: The OA, Stranger Things, 13 reasons why.
Z komediowych Teorię Wielkiego Podrywu, 2 spłukane dziewczyny, Awkward, Faking It.
Pretty Litte Liars mi nie podeszło, chyba jestem za stara ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:03
Magdzia85F, AJrin lubią tę wiadomość