WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja wczoraj oglądałam drugą część więźnia labiryntu;)
    Na 3 trzeba poczekać niestety.
    Dzisiaj odbieram wyniki badań krwi, cała litania wyszła, poproszę o kciuki żeby było w porządku:)

Trzecia czesc podobno w lutym, juz doczekac sie nie moge :)
    Pamietam, ze jeszcze mnie wciagnal film "trzy metry nad niebem". Tez sa dwie czesci.

• Nutella Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak ktos jeszcze nie widzial, polecam seriale: dłuższe: Breaking Bad, Synowie Anarchii, Power. Krótsze: The OA, Stranger Things, 13 reasons why.

Z komediowych Teorię Wielkiego Podrywu, 2 spłukane dziewczyny, Awkward, Faking It.

Pretty Litte Liars mi nie podeszło, chyba jestem za stara ;p

he OA, Stranger Things, 13 reasons why wymiatają, teraz oglądam narcos ;)
    Netflix rządzi ;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kocham Gre o Tron i cos w tym stylu bym obejrzala.

Ellka lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam serial Piękna i Bestia. Z książek polecam serie Szeptem. Ja to w ogóle połykam książki :-)
    Co do badań to ja mam dzwonić po wyniki w poniedziałek

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek,a co badałaś?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubie czytac, teraz juz troche probuje, wczesniej przez nudnosci i bol glowy nawet myslec o tym nie moglam. Nadrabiam zaleglosci, kiedys wypozyczylam książkę "piekna hiszpanka" i teraz czytam. Troche nie moj typ, ale wciaga. Ponadto dostalismy w dniu slubu od brata i bratowej ksiazke "wiecej smiechu dla dobra malzenstwa" i tez musze nadrobic. Zaczelam czytac ksiazke " w oczekiwaniu na dziecko" ale jest tak napisana, ze zniechecila mnie i polowe to pominelam w ogole.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Gosiczek,a co badałaś?

Mocz, morfologia i te wszystkie badania z krwi które sie robi na początku ciąży + czystość pochwy

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to to samo co ja. A dzwonić będziesz żeby pytać czy są? Bo chyba przez tel nie podają;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Nutellą stranger things jest świetne! Teraz ma być kolejny sezon! Plus dla Netflix, że dają od razu cały.

Asiula Orange is the new Black też wciąga! Ogólnie Netflix robi bardzo porządne seriale:-)

Narcos oglądał Mąż, mnie się tylko dobrze przy tym zasypiało :-P
    Będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maluchy rosną jak na drożdzach jeden ma 34 mm a drugi 36 mm:) Tak się wierciły że nie można ich było zmierzyć. Za tydzień prenatalne, ciekawe czy ujawnią płeć.

Ellka, monroe, Magdzia85F, darika, Tusianka, pomarańczka_33, Rene, LuLu81, AJrin lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja to kocham Gre o Tron i cos w tym stylu bym obejrzala.
    Gra o tron moja milosc :)
    Byl podobny serial ale wedlug mnie byl marna podrobka. Nie pamietam nazwy.

Ostatnio ogladam Victorię - o krolowej Anglii na faktach. Bardzo fajnie pokazane jak to kiedys bylo, te cale maniery, etykieta, piekne stroje itp. Możesz sobie sprawdzic czy się spodoba.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:) uważam, że każda ciąża to w pewnym sensie cud natury a bliźniaki to juz w ogóle!

Rene lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Ja już po wizycie. Maluchy rosną jak na drożdzach jeden ma 34 mm a drugi 36 mm:) Tak się wierciły że nie można ich było zmierzyć. Za tydzień prenatalne, ciekawe czy ujawnią płeć.
    Gratulacje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:

To dwa wierciochy! :-) Ale by było jakby był chłopiec i dziewczynka:-)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem bardziej serialowa niż filmowa. teraz jestem na etapie rancza :D jakoś relaksuje mnie ten serial :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    To dwa wierciochy! :-) Ale by było jakby był chłopiec i dziewczynka:-)
    na to liczę ;) u jednego mam zmierzona stopę bo tak wywijał całe 5mm.
    Teraz próbowałam zrobić obiad, umylam kurki i od razu paw. Mąż zobaczył że to nie moje wymysły, kazał się położyć i instruować jak zrobić jeść ;)

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, hejo... Wszystko pięknie po badaniach. Nasz człowiek ma 5,6cm. Przeziernosc 1,7. Zdecydowałam, że nie robie Pappy bo na teraz ryzyko skorygowane to 1:15125. I... raczej będzie dziewuszka !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 16:15

Magdzia85F, Kinga., Aksamitna, Dominika32, monroe, pomarańczka_33, Paatka, darika, Tusianka, Aliskaa, Sassy, hobbitka, Rene lubią tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula super wieści!!! Gratulacje!

Też tak jutro chcę!!!

Asiula27 lubi tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce tak 10.10!
    i tez dziewuszke

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seriale? zagramaniczny polecam Orphan Black, z rodzimych Wataha i Pakt - Belfer jak dla mnie słabiutki i denerwujący - ale to tylko moje zdanie ;)

ja z ojcem i jego rodziną nie utrzymuję żadnych kontaktów, z mamą mam rewelacyjny za to, ostatnio gadałyśmy ponad 5h ;) a dzieli nas ok 250 km. dziadek od strony mamy już nie żyje niestety, a babcia ma już 10 prawnucząt i dwoje w drodze, nasze będzie dwunaste ;)
    teściowa jest jaka jest, od początku wyraźnie zaznaczałam co myślę i że to ja podejmuję decyzje, przez co mnie nie lubi, a ja jakoś się tym nie przejmuję. facet teściowej to w ogóle tragedia, on się po prostu "zna na wszystkim" przez co jest bardzo irytujący więc w tym wypadku też muszę głośno i wyraźnie wypowiadać i bronić swoje zdanie. teść z kolei jest zwyczajnym sQr... na jego temat nawet nie chce mi się pisać, widziałam go dotychczas trzy razy i mi starczy.
    za to mój mąż od początku polubił moją mamę i to z wzajemnością, czasem wydaje mi się to niemożliwe ale jest super, dogadują się świetnie :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ