Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rene, dziękuję
Jak się czujecie? -
Ellka dziękuję,że pytasz ogólnie ok,na usg z dzieckiem wszystko ok długość CTRL 48,6mm,FHR 167/min,BPD 18,9 mm:-)Dzidziuś ma wszystko na swoim miejscu,maleństwo tak się ruszało że ciężko było go/ją zmierzyć,lekarzowi udało się uchwycić małą stópkę,zatrzymał obraz i pozwolił popatrzeć przez chwilkę,potem posłuchałam serduszka cudowny dźwięk:-)
Za to z łożyskiem już nie jest za dobrze znajduję się przy wewnętrznym ujściu szyjki macicy:-(Na pocieszenie gin dodał że jest szansa że łożysko przesunie się na górę i może tylko częściowo zasłaniać kanał albo pójdzie jeszcze wyżej co byłoby najlepszym wyjściem,zapytałam co jeśli nie przesunie się usłyszałam że wtedy czeka mnie cesarka.Kolejne usg za 2 tygKate86 lubi tę wiadomość
-
Rene, super że z maluszkiem ok<3
Mój jest mniejszy ale szybciej serducho bije;p
A co do łożyska, to masz zalecenia jakiegoś większego odpoczynku, leżenia itd?Rene lubi tę wiadomość
-
Ellka wrote:Rene, super że z maluszkiem ok<3
Mój jest mniejszy ale szybciej serducho bije;p
A co do łożyska, to masz zalecenia jakiegoś większego odpoczynku, leżenia itd? -
Rene, oby szybko się sytuacja poprawiła:*
Rene lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Dziewczyny może zadam głupie pytanie ale może te bardziej doświadczone Mi odpowiedźa. Jak przeglądam wózki to w jednym pisze gondola, a w drugim że coś tam nosidlo wygodne i dopinka do wersji głębokiej. Czym się to różni??
-
Dominika32 wrote:Dzien Doberek Dziewczeta:-))
Jak sie dzis czujecie?
U mnie jeszcze 11 dni do wizyty.
Doberek
samopoczucie ok, wczoraj wieczorem stanęłam przed lustrem bokiem, przypadkowo, i wiecie co, mam brzuch jak balon, serio, do tej pory widawalo mi sie, ze sie nic nie zmienilo, stojac przodem dalej mialam "wcięcie" w talii , no może delikatnie mnie zaokraglilo jak przy wzdeciu, ale teraz to ja "kulka" zaczynam sie robic .
Przytyłam juz 2,5 kg, lekarz mowi, ze to ok, ale ja juz lapie zadyszke wchodzac po schodach, bo mi ciezko - a to dopiero poczatek......
-
nick nieaktualnyHej.
Rene będzie dobrze!!! Trzymam kciuki!
U mnie Maleństwo ma 56mm i tętno 159. Też wiercipięta. A do USG prenatalnego dostałam w pakiecie płytkęUSG miałam dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji.
W nocy kiepsko mi się spało, teraz chyba z wrażenia:-P
Wizytującym życzę udanych badań i zdrowych Maluchów!
Tęskniąca też tyle przytyłam, wczoraj mówię, że muszę odmawiać słodyczy a On "e tam".Ale jem regularnie. W ogóle był zdziwiony, że nie mam zachcianek. No na serio nie mam. Wcześniej były troszkę a teraz jakoś nic a nic.
Brzuch wieczorem to też mam duży. Jak leżę płasko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 08:45
Rene lubi tę wiadomość
-
Sok malinowy można. Nie można naparu z liści malin.
Dziewczyny a ja mam dzisiaj na 13:30 badania prenatalne. Trzymajcie mocno kciuki
Dominika32, Tusianka, Magdzia85F, pomarańczka_33, AJrin, KaMiszka lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dominika32 wrote:Moja babcia zawsze mowoila ze w ciazy nie mozna pic sokow malinowych bo wywoluja skurcze.Taki zabobon.
Kiedys czytałam, ze nie mozna pic naparu z liści malin, a nie samych owocow. -
A ja u siebie zauważyłam że brzuch mi się zaokraglil ale na wadze nie przytyłam nic. W sumie to się cieszę, bo raczej się nie oszczędzam jeśli chodzi o jedzenie29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️