Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do soku z liści malin, to ktoś w ogóle taki robi???
Darika a ja zauważyłam, że zaczęłam tyć jak poszłam na zwolnienie lekarskie, bo prawie ciągle leżę, bo słabo mi. A wcześniej mdłości.
Mam nadzieję, że w drugim trymestrze będzie lepiej i zacznę więcej wychodzić z domu niż do sklepu pod blokiem.
Tusianka na pewno będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 09:00
-
Dzień dobry
U mnie fatalna noc, zasnęłam ok 22, po czym obudziłam się po 2 i już nie mogłam spać. Coraz częściej mi się to przytrafia, a jeszcze niedawno spałam całą noc jak zabita. Przez to niestety nie mogę dojść do siebie rano. Dziś na szczęście piątek, więc czeka mnie dwa dni odpoczynku.
Do badań jeszcze nie odliczam, bo mam dopiero w środę.
Ważyłam się tydzień temu u gina i było 1,5kg na plusie. Chwilami w domu jest +2kg ale zawsze lekko spada i nie mogę przekroczyć tej magicznej granicy.
Dzisiaj jedziemy do rodziców mojego faceta. Niech moc będzie ze mną haha -
Dzień dobry!
Ja juz od 8 w pracy ale od wczoraj mam taką migrene ze nie moglam w nocy spac rano bylo jeszcze gorzej, a jak juz wstalam to krecilo mi sie w głowie i dalej to mam.. ehh a juz sie cieszylam ze tak lekko przechozdzę tą ciąże. Zaraz zabieram komputer i będę pracować dzisiaj z domu.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
Magdzia, a wiadomo jaka płeć?
-
nick nieaktualnyEllka wrote:Magdzia, a wiadomo jaka płeć?
Prawdopodobnie dziewczynka. Lekarz kazał się nie chwalić, bo przy tych badaniach nigdy nie jest na 100%.
Zapisuję się do tego ginekologa na połówkowe. Akurat wypada pod koniec listopada. Ile to jeszcze czasu!!! Hm, ciekawe jaki będę mieć brzuch.
-
Dziewczyny, jak szybko na ostatnich wizytach Waszym maluszkom serduszka biły?
-
nick nieaktualny
-
U mnie serducho 162.
Wczoraj miałam usg piersi ze względu na gruczolowłókniaki, które musze kontrolować, ale na szczęście wszystko w normie.
Dziś mam dużo więcej energii niż wczoraj i całe szczęście bo tort dla męża czeka na skończenieEllka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No tu mnie szybko bije. Na poprzedniej 172, a wczoraj 177 oO
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Paatka wow. Ja to piekę proste ciasta. Nigdy nie miałam cierpliwości do rozbudowanych tortów.
Jutro dzień chłopaka!
Szaleńczo rozbudowany nie będzie bo oboje z mężem lubimy prosty z bitą śmietaną i owocamiBiszkopt w wczoraj upiekłam i tego się tylko bałam, że mi siądzie, a teraz to już raz dwa przełożyć bitą śmietanką, owockami i powstrzymywać się z apetytem żeby przetrwał do jutra
A mój prócz dnia chłopaka ma jeszcze urodziny, więc podwójnie świętujeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 09:41
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ja podejrzewam że schudłam 5kg. Co prawda przed samą ciążą sie nie ważyłam ale zawsze miałam 77kg a przy ostatnim badaniu u położnej bylo 71.9 ale 20 października będę sie znowu ważyła u położnej i wtedy zobaczymyStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny A czy którejś z was ustąpiło większość objawów? Trochę się martwię. Może nie przechodziłam ciąży do tej pory jakoś ekstremalnie ciężko ale bolały mnie piersi i czasem pobolewal brzuch. Wcześniej jakieś tam mdłości były ale nie wyniotowalam jakoś szczególnie, a teraz? Nic.. Piersi nie bola, brzuch tylko czasem.. I pewnie przesadzam ale martwię się czy wszystko w porządku
-
nick nieaktualnyIbishka mnie jak ustąpiło na chwilę, to potem tak dowaliło, że leżałam jak zdechła.
Każda z Nas inaczej przechodzi ciążę. Mnie np.szybko przestały boleć piersi. Tylko jak dotykam sutków to są delikatne.
Kiedy wizyta??? I nie martw się. Lekarz mi wczoraj tłumaczył, że Maleństwo na początku nie ma kory mózgowej i jest jak Mama, więc nie stresuje się zbytnio.
Paatka taki śmietanowiec jest pyszny!!!Biszkopt o ludu, high level.
Gosiczek a po ciuchach czujesz bardzo? 5 kg to dużo jednak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 10:00
-
U mnie to objawy raz są raz nie, w 1 trymestrze trafiały się dni kiedy ich nie było, a później wracały. Teraz w 2 to już ogólnie spokój - mdłości brak, tylko pochwa mocno się rozpulchniona wydaje, a piersi zabolą raz na jakiś czas.