X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Cześć :)

byliśmy wczoraj na usg genetycznym. Maluch ma 61mm i wszystko na swoim miejscu :) Płci w ogóle nie było widać. Najpierw spał, później się obudził i zaczął trochę uciekać, ale go Pani doktor dokładnie zbadała :)
    Wg usg jest starszy aż o 6 dni, a to nie możliwe bo ja miałam monitorowany cykl i wiem kiedy była owulacja. Chyba, że rośnie wielki w tatusia :P
    super wieści ;) gratulacje

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja sie nie ważę ostatnio nie bylo. Zle 800 gram w 3 tygodnie zobaczymy na nastepnej wizycie ile bedzie.
    Ja mam 77 kilo wiec sporo moze ta ciaza bedzie dla mnie laskawa z tyciem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie to ja dziś zaczynam 2 trymestr :)
    A za 2 tygodnie wracam do pracy :)

justysbp lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ellka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mówił że dobre. Jak jest powyżej 150 to jest dobrze, twierdzi że to taka dolna granica

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego maluszka za to serduszko bije bardzo szybko, w 12 tyg. tętno 172 , podobno to górna granica.
    Przed badaniem strasznie się stresowałam, może mu się udzieliło ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My predzej umrzemy z nerwow o te maluszki niz urodzimy :) a co dopiero bedzie jak przyjda na swiat :) ja osobiscie troche sie boje. Bede sie zastanawiala czemu placze, czy cos mu nie dolega, czy wszystko dobrze robie. Pierwszw dziecko to chyba najgorzej. A najbardziej sie boje brac na rece takie maluszki, ze zrobie im krzywde i w ogole,a co dopiero ubrac czy wykapac :) ale wiem, ze przy swoim dziecku bedzie latwiej :)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie póki co waga -1 kg :) ale samopoczucie coraz lepszy, jem już też lepiej więc i pewnie waga zaraz pójdzie w górę ;) a w poniedziałek wracam do pracy :D

a my nie obchodzimy ani dnia chłopaka, ani dnia kobiet, ani walentynek :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciuchach nie widać tych -5kg ale ogólnie bluzki nosze luźne i do tego leginsy więc raczej elastyczne rzeczy, może dlatego.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan racja. Moich sióstr dziewczynki to wzięłam na ręce jak skończyły 3 miesiące. Swoje to dopiero będzie wyczyn od razu. Już z Mężem leżeliśmy w łóżku i myśleliśmy, że jak będzie Dzidzia leżała z nami, to za uszkiem będę wąchać i całować, i będziemy jak głupki dwa się gapić :-P

Pomarańczka my to wszystko, co możliwe:-P z domu to wyniosłam. Na walentynki dostawałyśmy coś, od taty na dzień kobiet itd.

Wysłany: 29 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ano chyba że tak ;) u mnie w domu było wręcz przeciwnie, dzień kobiet kojarzył mi się źle i pewnie dlatego się do niego zraziłam, a co do walentynek to my się staramy przynajmniej raz w miesiącu robić sobie takie walentynki czyli randki ;D

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na prenatalne dopiero w przyszły czwartek, mój gin na urlopie... jak byłam ostatnio coś mu się nie podobało w wynikach moczu, wysłał na posiew no i mamy infekcję :(

Trochę się martwię, lekarka mówi, że te infekcje układu moczowego są bardzo niebezpieczne dla maluszka, dostałam antybiotyk (w dodatku też nie ten w 1000% w ciąży bezpieczny, bo nie zadziałałby na jedną z bakterii wykrytych w posiewie tylko taki, który w ciąży wolno wtedy jeśli trzeba) i mam 5 dni brać, potem powtórka badania moczu i posiewu i wtedy już mój gin wróci i zobaczymy co dalej :( Mam nadzieję, że nic złego się z tego nie wykluje ...

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my obchodzimy wszystkie święta jakie sa możliwe :) nawet takie jak dzień pocałunku ;)

Ellka lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ile Totoro masz wzrostu?

168 cm:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień pełen energii, aż sama nie dowierzam, bo ostatnie 2 dni nie nadawałam się do niczego. Mąż przez kilka dni został ze mną i pracował zdalnie, a dzisiaj to stwierdził, że się cieszy bo jestem taka promienna :)
    Boję się tylko, żebym wieczorem nie odczuła skutków wykorzystywania tej energii.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal 56kg (mam 165cm) i ani rusz w gore a juz jem normalnie. W pierwszej ciąży na tym etapie mialam juz chyba 58. I tez nie obchodzimy dnia kobiet, walentynek, dnia chlopaka, dnia mezczyzny itd :)

Co do tortow: próbowalyście tort bezowy przelozony kremem z mascarpone i bitej smietany, z borowkami, kiwi i truskawkami?? Niebo w gebie i robi sie mega szybko bo gotowe blaty bezowe mozna kupic w cukierniach lub piekarniach! Tylko mam mieszane uczucia co do jedzenia bezy w ciazy ale po ciazy sprobujcie bo warto! :)

Wysłany: 29 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj dzień odwiedzin, rano była siostra z mężem i córeczką (niecałe 4 m-ce) :D
    a po 16 ma przybyć teściowa :P
    może jakoś to przeżyję :P

Wysłany: 29 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna, moje siostry dałyby się pokroić za taką bezową ucztę, dla mnie za słodkie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka u mnie dzien bez cukru dniem straconym :D

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna ja robie podobny z serkiem mascarpone ale na biszkopcie i do tego mus truskawkowy :)

Ale miałam smaka na Żurek, wparowalam do kuchni i ugotowalam gar takiego pysznego lekko kwaśne go zuru na zakwasie i teraz zajadam że świeżymi bułkami. Mmm niebo w gębie :)kwasne i ostre smaki na chłopaka tak? ;)

AJrin lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 29 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna, to ja większą miłością darzę boczuś :D <3

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ