X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Cześć :)

byliśmy wczoraj na usg genetycznym. Maluch ma 61mm i wszystko na swoim miejscu :) Płci w ogóle nie było widać. Najpierw spał, później się obudził i zaczął trochę uciekać, ale go Pani doktor dokładnie zbadała :)
    Wg usg jest starszy aż o 6 dni, a to nie możliwe bo ja miałam monitorowany cykl i wiem kiedy była owulacja. Chyba, że rośnie wielki w tatusia :P
    super wieści ;) gratulacje

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja sie nie ważę ostatnio nie bylo. Zle 800 gram w 3 tygodnie zobaczymy na nastepnej wizycie ile bedzie.
    Ja mam 77 kilo wiec sporo moze ta ciaza bedzie dla mnie laskawa z tyciem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie to ja dziś zaczynam 2 trymestr :)
    A za 2 tygodnie wracam do pracy :)

justysbp lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ellka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mówił że dobre. Jak jest powyżej 150 to jest dobrze, twierdzi że to taka dolna granica

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego maluszka za to serduszko bije bardzo szybko, w 12 tyg. tętno 172 , podobno to górna granica.
    Przed badaniem strasznie się stresowałam, może mu się udzieliło ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My predzej umrzemy z nerwow o te maluszki niz urodzimy :) a co dopiero bedzie jak przyjda na swiat :) ja osobiscie troche sie boje. Bede sie zastanawiala czemu placze, czy cos mu nie dolega, czy wszystko dobrze robie. Pierwszw dziecko to chyba najgorzej. A najbardziej sie boje brac na rece takie maluszki, ze zrobie im krzywde i w ogole,a co dopiero ubrac czy wykapac :) ale wiem, ze przy swoim dziecku bedzie latwiej :)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie póki co waga -1 kg :) ale samopoczucie coraz lepszy, jem już też lepiej więc i pewnie waga zaraz pójdzie w górę ;) a w poniedziałek wracam do pracy :D

a my nie obchodzimy ani dnia chłopaka, ani dnia kobiet, ani walentynek :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciuchach nie widać tych -5kg ale ogólnie bluzki nosze luźne i do tego leginsy więc raczej elastyczne rzeczy, może dlatego.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan racja. Moich sióstr dziewczynki to wzięłam na ręce jak skończyły 3 miesiące. Swoje to dopiero będzie wyczyn od razu. Już z Mężem leżeliśmy w łóżku i myśleliśmy, że jak będzie Dzidzia leżała z nami, to za uszkiem będę wąchać i całować, i będziemy jak głupki dwa się gapić :-P

Pomarańczka my to wszystko, co możliwe:-P z domu to wyniosłam. Na walentynki dostawałyśmy coś, od taty na dzień kobiet itd.

Wysłany: 29 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ano chyba że tak ;) u mnie w domu było wręcz przeciwnie, dzień kobiet kojarzył mi się źle i pewnie dlatego się do niego zraziłam, a co do walentynek to my się staramy przynajmniej raz w miesiącu robić sobie takie walentynki czyli randki ;D

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na prenatalne dopiero w przyszły czwartek, mój gin na urlopie... jak byłam ostatnio coś mu się nie podobało w wynikach moczu, wysłał na posiew no i mamy infekcję :(

Trochę się martwię, lekarka mówi, że te infekcje układu moczowego są bardzo niebezpieczne dla maluszka, dostałam antybiotyk (w dodatku też nie ten w 1000% w ciąży bezpieczny, bo nie zadziałałby na jedną z bakterii wykrytych w posiewie tylko taki, który w ciąży wolno wtedy jeśli trzeba) i mam 5 dni brać, potem powtórka badania moczu i posiewu i wtedy już mój gin wróci i zobaczymy co dalej :( Mam nadzieję, że nic złego się z tego nie wykluje ...

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my obchodzimy wszystkie święta jakie sa możliwe :) nawet takie jak dzień pocałunku ;)

Ellka lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ile Totoro masz wzrostu?

168 cm:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień pełen energii, aż sama nie dowierzam, bo ostatnie 2 dni nie nadawałam się do niczego. Mąż przez kilka dni został ze mną i pracował zdalnie, a dzisiaj to stwierdził, że się cieszy bo jestem taka promienna :)
    Boję się tylko, żebym wieczorem nie odczuła skutków wykorzystywania tej energii.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal 56kg (mam 165cm) i ani rusz w gore a juz jem normalnie. W pierwszej ciąży na tym etapie mialam juz chyba 58. I tez nie obchodzimy dnia kobiet, walentynek, dnia chlopaka, dnia mezczyzny itd :)

Co do tortow: próbowalyście tort bezowy przelozony kremem z mascarpone i bitej smietany, z borowkami, kiwi i truskawkami?? Niebo w gebie i robi sie mega szybko bo gotowe blaty bezowe mozna kupic w cukierniach lub piekarniach! Tylko mam mieszane uczucia co do jedzenia bezy w ciazy ale po ciazy sprobujcie bo warto! :)

Wysłany: 29 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj dzień odwiedzin, rano była siostra z mężem i córeczką (niecałe 4 m-ce) :D
    a po 16 ma przybyć teściowa :P
    może jakoś to przeżyję :P

Wysłany: 29 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna, moje siostry dałyby się pokroić za taką bezową ucztę, dla mnie za słodkie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka u mnie dzien bez cukru dniem straconym :D

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna ja robie podobny z serkiem mascarpone ale na biszkopcie i do tego mus truskawkowy :)

Ale miałam smaka na Żurek, wparowalam do kuchni i ugotowalam gar takiego pysznego lekko kwaśne go zuru na zakwasie i teraz zajadam że świeżymi bułkami. Mmm niebo w gębie :)kwasne i ostre smaki na chłopaka tak? ;)

AJrin lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 29 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna, to ja większą miłością darzę boczuś :D <3

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ