Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymyszkaka wrote:Cześć
byliśmy wczoraj na usg genetycznym. Maluch ma 61mm i wszystko na swoim miejscuPłci w ogóle nie było widać. Najpierw spał, później się obudził i zaczął trochę uciekać, ale go Pani doktor dokładnie zbadała
Wg usg jest starszy aż o 6 dni, a to nie możliwe bo ja miałam monitorowany cykl i wiem kiedy była owulacja. Chyba, że rośnie wielki w tatusiagratulacje
-
Haha ja sie nie ważę ostatnio nie bylo. Zle 800 gram w 3 tygodnie zobaczymy na nastepnej wizycie ile bedzie.
Ja mam 77 kilo wiec sporo moze ta ciaza bedzie dla mnie laskawa z tyciem. -
A właśnie to ja dziś zaczynam 2 trymestr
A za 2 tygodnie wracam do pracyjustysbp lubi tę wiadomość
-
Magdzia, mówił że dobre. Jak jest powyżej 150 to jest dobrze, twierdzi że to taka dolna granica
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
My predzej umrzemy z nerwow o te maluszki niz urodzimy
a co dopiero bedzie jak przyjda na swiat
ja osobiscie troche sie boje. Bede sie zastanawiala czemu placze, czy cos mu nie dolega, czy wszystko dobrze robie. Pierwszw dziecko to chyba najgorzej. A najbardziej sie boje brac na rece takie maluszki, ze zrobie im krzywde i w ogole,a co dopiero ubrac czy wykapac
ale wiem, ze przy swoim dziecku bedzie latwiej
-
u mnie póki co waga -1 kg
ale samopoczucie coraz lepszy, jem już też lepiej więc i pewnie waga zaraz pójdzie w górę
a w poniedziałek wracam do pracy
a my nie obchodzimy ani dnia chłopaka, ani dnia kobiet, ani walentynek
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyAcygan racja. Moich sióstr dziewczynki to wzięłam na ręce jak skończyły 3 miesiące. Swoje to dopiero będzie wyczyn od razu. Już z Mężem leżeliśmy w łóżku i myśleliśmy, że jak będzie Dzidzia leżała z nami, to za uszkiem będę wąchać i całować, i będziemy jak głupki dwa się gapić
Pomarańczka my to wszystko, co możliwe:-P z domu to wyniosłam. Na walentynki dostawałyśmy coś, od taty na dzień kobiet itd. -
Magdzia, ano chyba że tak
u mnie w domu było wręcz przeciwnie, dzień kobiet kojarzył mi się źle i pewnie dlatego się do niego zraziłam, a co do walentynek to my się staramy przynajmniej raz w miesiącu robić sobie takie walentynki czyli randki
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
My idziemy na prenatalne dopiero w przyszły czwartek, mój gin na urlopie... jak byłam ostatnio coś mu się nie podobało w wynikach moczu, wysłał na posiew no i mamy infekcję
Trochę się martwię, lekarka mówi, że te infekcje układu moczowego są bardzo niebezpieczne dla maluszka, dostałam antybiotyk (w dodatku też nie ten w 1000% w ciąży bezpieczny, bo nie zadziałałby na jedną z bakterii wykrytych w posiewie tylko taki, który w ciąży wolno wtedy jeśli trzeba) i mam 5 dni brać, potem powtórka badania moczu i posiewu i wtedy już mój gin wróci i zobaczymy co dalejMam nadzieję, że nic złego się z tego nie wykluje ...
-
nick nieaktualny
-
Ale mam dzisiaj dzień pełen energii, aż sama nie dowierzam, bo ostatnie 2 dni nie nadawałam się do niczego. Mąż przez kilka dni został ze mną i pracował zdalnie, a dzisiaj to stwierdził, że się cieszy bo jestem taka promienna
Boję się tylko, żebym wieczorem nie odczuła skutków wykorzystywania tej energii. -
nick nieaktualnyJa nadal 56kg (mam 165cm) i ani rusz w gore a juz jem normalnie. W pierwszej ciąży na tym etapie mialam juz chyba 58. I tez nie obchodzimy dnia kobiet, walentynek, dnia chlopaka, dnia mezczyzny itd
Co do tortow: próbowalyście tort bezowy przelozony kremem z mascarpone i bitej smietany, z borowkami, kiwi i truskawkami?? Niebo w gebie i robi sie mega szybko bo gotowe blaty bezowe mozna kupic w cukierniach lub piekarniach! Tylko mam mieszane uczucia co do jedzenia bezy w ciazy ale po ciazy sprobujcie bo warto! -
nick nieaktualny
-
Kachna ja robie podobny z serkiem mascarpone ale na biszkopcie i do tego mus truskawkowy
Ale miałam smaka na Żurek, wparowalam do kuchni i ugotowalam gar takiego pysznego lekko kwaśne go zuru na zakwasie i teraz zajadam że świeżymi bułkami. Mmm niebo w gębie :)kwasne i ostre smaki na chłopaka tak?AJrin lubi tę wiadomość