X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Kachna, to ja większą miłością darzę boczuś :D <3

Boczuś !!!!!! ja Was kiedyś uduszę za to podrzucanie mi smaków ;)

Ostatnio lepiej się czuje, mam więcej energii, nie śpię w dzień, zapachy juz drażnią mniej...czy juz tak zostanie, czy 2 trymestr ma swoje "niespodzianki" ? ;)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczesniej ktoras wspomniala o barszczu czerwonym i juz mezowi powiedzialam zeby zajechal i kupil. Niestety z kartonu, bo tylko taki mi smakuje z firmy "krakus". Jestem wybredna co do barszczu czerwonego :)
    Zazdroszcze Wam tej energii, mam nadzieje, ze niedlugo i mnie nawiedzi. A jak zrobie niebawem mezowi takie ciacho o jakim piszecie,to na rekach bedzie mnie nosil, straszny lasuch z niego :)

My niby nie obchodzimy swiat poza urodzinami i walentynkami, ale bywa ze kupimy sobie jakis drobiazg. Twraz maz uparl sie na fife18, wczoraj weszla,a ze ostatnio ciezko pracuje,to nie mam nic przeciwko,niech ma na dzien chlopaka :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, zazdroszczę Wam talentów kulinarnych. Przez to moje ciągłe dietowanie, to nawet nie potrafię za dużo zrobić.:P Plus Mąż, co wybrzydza ;)

Niedawno zjadłam bułkę z twarogiem i miodem :) Mniam!

Acygan - mój Mąż ten lubi grać, ale nie w fifę a: GTA, Asasina etc. Nie wiem, kiedy oni przestaną wydawać te gry. Chłop po 30 a gra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:30

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w niedzielę będę piekła ciacho jakieś do pracy na powrót ale ciągle jeszcze nie wiem jakie ;D

a barszczyk Krakusa jest chyba najlepszy :D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyślę, jak wracam do pracy i dostaję w kość od kilku osób, to normalnie aż słabo mi się robi (plus prezes i dyrektor działu:/ i nasza cudowna prawniczka, co ma z głowa na serio nie tak - wysłała mi esa, że nie powiedziałam jej w pierwszej kolejności o ciąży!!!???)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro moze zrobie pierogi z mięsem drobiowym albo paszteciki drozdzowe i do tego barszczyk do popicia :)
    Chodzi tez za mna taka domowa pizza na grubym ciescie jak robila moja mama 25 lat temu! Z farszem z pieczarek i duza iloscia zoltego sera! (dla meza dodatek kielbasy)

Ja chyba najbardziej lubie klasyczne ciasta typu sernik, jabłecznik z kruszonka i lukrem (zjadam blache w 2 dni sama!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:41

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mój też zapalony gracz;p i też po 30;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam dzień w kuchni i zrobiłam naleśniki ze szpinakiem i ricottą zapieczone w sosie pomidorowym pod mozarellą :)
    Nie mam pomysłu na jutro, ale chyba jakaś rybka musi być, bo zdecydowanie za mało ryb jem w ciąży, ale jakoś wcale nie mam na nie ochoty :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O jaaa, zazdroszczę Wam talentów kulinarnych. Przez to moje ciągłe dietowanie, to nawet nie potrafię za dużo zrobić.:P Plus Mąż, co wybrzydza ;)

Niedawno zjadłam bułkę z twarogiem i miodem :) Mniam!

Acygan - mój Mąż ten lubi grać, ale nie w fifę a: GTA, Asasina etc. Nie wiem, kiedy oni przestaną wydawać te gry. Chłop po 30 a gra.

Moj gra sporadycznie, nie ma czasu i nie chce mu sie zbytnio,kiedys jak kupil konsole to troche czesciej. No ale teraz sie uparl, wiec niech sobie kupi i pogra chociaz troche :) tylko cos czuje, ze strace meza na ladnych pare godzin, tym bardziej, ze brat jest na urlopie a tez lubi pograc :)

Piszcie o tym jedzonku, apetyt mi przez to wraca :) nigdy nie bylam slodyczowa, ale narobilyscie mi ochoty na ciasto :) niebawem na pewno cos upieke :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie wzielo na kapuste z grochem i kluski lyzka kladzione ;p Zazyczylam sobie od mamy, bo odwiedzi nas w niedziele.

Magdzia codziennie na kolacje jem kanapke z bialym serem i miodem bo tez uwielbiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:47

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nigdy nie gral i nie gra, za to na ksiazki i komiksy wydaje pol pensji ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Jak sobie pomyślę, jak wracam do pracy i dostaję w kość od kilku osób, to normalnie aż słabo mi się robi (plus prezes i dyrektor działu:/ i nasza cudowna prawniczka, co ma z głowa na serio nie tak - wysłała mi esa, że nie powiedziałam jej w pierwszej kolejności o ciąży!!!???)
    Olej ich na prawde, nie warto sie stresowac... Moja Pani prezes i prawniczki to tez byl kawał kur... dzien przed pojsciem na zwolnienie zaczely miec do mnie o wszystko pretensje, teksty typu ciaza to nie choroba, Wy mlode sie ze soba piescicie itd. Poszlam na zwolnienie i pomyslalam sobie zeby radzily sobie same! i po 2 latach nie znalazly nikogo na moje stanowisko bo ciagle im ktos nie pasował i co 3 miesiace zatrudnialy i zwalnialy mojego następce...

Acygan jak bedziesz miala dzieciaczki w wieku przedszkolnym to sie nauczysz fajnie gotowac, na początku z ksiazka kucharka w reku :) ja tez zaczynalam od przepisow z internetu i powielania dan mojej mamy :) poczatkowo nie mialo to smaku ale po 3 latach doszlam do wprawy i zaczelam eksperymentować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 16:03

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moj nigdy nie gral i nie gra, za to na ksiazki i komiksy wydaje pol pensji ;p

Dam sobie reke uciac,ze moj nic pozytecznego w zyciu nie przeczytal :) ja ostatnio myslalam o takiej kapuscie wigilijnej :) i moja mama i tesciowa robia pyszne. Juz nie moge swiat sie doczekac. Kurde to bedzie prawdziwa uczta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wylamie u nas graczem jestem ja :D jak chce mi zrobić prezent to robi mi żarcie i zostawia mnie na weekend z kompem. Jeszcze tylko parę miesięcy, potem juz mi maluchy nie odpuszczą.
    Co do jedzenia to dopiero po 15 mogę coś przełknąć, nie mam żadnych smaków. Raczej rzeczy po których mogę wymiotowac, lub na bank bede wymiotować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna do herbatki, albo jak piłam kawy. Z Mężem lubimy właśnie przy takim zwykłym siedzieć i się objadać :) On uwielbia serniki, może jutro jednak zrobię, bo dzisiaj już za ciężko by było w torbie zakupowej.
    Dziękuję. Miesiąc jeszcze nie minął, to i przeżywam. Do tego mam kontakt z moim bezpośrednim przełożonym i mógłby czasem mordkę zamknąć, i nie gadać, że mnie ktoś obgaduje.

Elka to piąteczka, znam ten ból :P

Acygan konsolę też kupiliśmy - nawet grałam, lubiłam boks szczególnie, ale mnie się szybko znudziło.

Edwarda zdrowo i pysznie :) tak ten twaróg za mną chodził od kilku dni.

Aksamitna a w co tak grasz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 16:02

• Ellka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, a w co grywasz?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Aksamitna, a w co grywasz?
    ostatnio nowy wiedźmin ,jestem zakochana po uszy w tym świecie i Geralcie z Yen.
    Do tego diablo 3, czasem jak mnie najdzie to stare gry typu Heroes ;)

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i ja zaczne w cos grac, bo umre chyba z nudow :) mam simsy 3 na kompie,nie pamietam juz kiedy je odpalalam :) tylko problem jest w tym,ze ja szybko sie nudze takimi rzeczami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    ostatnio nowy wiedźmin ,jestem zakochana po uszy w tym świecie i Geralcie z Yen.
    Do tego diablo 3, czasem jak mnie najdzie to stare gry typu Heroes ;)

Mój Mąż też grał, dokładnie w te gry. Masz kobieto wytrwałość, jak widzę ile On czasu przechodzi te gry, to dla mnie lata świetlne. :P

• Ellka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mi tam nie przeszkadza;)

AKsamitna o wiesiek :D grałam;p a wowa znasz może?;>

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ