Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wreszcie dokończyłam tort dla męża
Nie jest to jakieś dzieło sztuki, ale i tak jestem z siebie dumnaI najchętniej zjadłabym go już teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 18:07
Ilona92, Tusianka, KaMiszka, monroe, Rene, edwarda20, Sassy, Magdzia85F, pomarańczka_33, Aliskaa, ibishka, AJrin, patusia90, Ellka lubią tę wiadomość
-
pomarańczka_33 wrote:a to ja jestem anty jeśli chodzi o gry, sama nie gram bo wolę książkę albo film, serial i nie lubię jak mój mąż gra, denerwuje mnie to jak nie wiem, jeszcze jakby to robił kiedy naprawdę ma wolny czas to niech tam, ale chata nie ogarnięta, syf jak siemasz Wojtek a on tylko widzi grę... oj to nie dla mnie
no i w ogóle wolę gry planszowe, rzeczywiste od tych komputerowych
a co do ciasta to chyba zrobię murzynek z serem, zawsze pyszny wychodzi i zawsze się sprawdza -
nick nieaktualny
-
Co do gier to ja kiedyś uwielbiałam teraz jakoś mi przeszło ale mamy w domu konsole Nintendo Wii więc możemy pograć w takie gierki jak Mario, Kirby, a nawet troche poskakać przy ruchowych grach
Rene lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Magdzia85F wrote:Jak się Rene czujesz???
Zjadłam obiad i dobrze mi -
Totoro wrote:Kurde, jeśli chodzi o gry to ja się zatrzymałam na etapie PegasusaxD Dyskietki z 16263734848595 gier i wszystkie takie samexD Strzelanie do kaczek, Gunman, Tanki, Mario, dr Mario... ehh...xD
I weźcie już z tymi ciastami skończciexD Mój gin ma jakąś obsesję na punkcie wagi i tylko mnie opitala jak mi parę deko podskoczy...xD -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 18:57
edwarda20, Tusianka, KaMiszka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Paatka, Aliskaa, ibishka, AJrin, patusia90, Ellka lubią tę wiadomość
-
Gosiczek wrote:A jakie macie zachcianki? Bardziej na slidkie? Widzę że troche dziewczynek nam sie szykuje
. A nawet powiem więcej że na samym początku ciąży nie mogłam patrzeć na czekoladę i wszystko co z nią związane. Od jakiegoś czasu mi przeszło. Więc myślę że nie ma reguły
Ilona92 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Totoro wrote:Paatka o jaaaaaaa!!! Podziwiam!!!
Nigdy nie robiłam torta... Muszę spróbować jak już będę na L4 siedzieć i mieć więcej czasu:D
Ojj tak L4 zdecydowanie sprzyja takim wymysłomTotoro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja siedzę prawie od miesiąca i zrobiłam dopiero dwa ciasta. Jogurtowe z owocami leśnymi i drożdżowe z kruszonką, więc szału nie ma:-P
Zachcianki? Chyba nie mam. Chyba tylko to, że mam fazę na warzywa: brokuły, fasolkę szparagową! Jadłam trzy dni gruszki, teraz jabłka.
I jajka. Słodkie jak jest to zjem:-)
Mamy na wątku cukierniczki !!!Super dziewczyny!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 19:20
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Dla wszystkich zainteresowanych: MURZYNEK Z SEREM
ser:
- 0,5 kg twarogu tłustego (ja ostatnio z lenistwa daję serek homo)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 jajka
- 6 łyżek margaryny
Ser przygotować jak na sernik, ważne - na koniec dodać ubitą pianę
murzynek:
- 1 kostka margaryny
- 1,5 szkl cukru
- 3 łyżki kakao
- 0,5 szkl wody
Wszystko zagotować, ostudzić, odlać pół szklanki, do reszty dodać:
- 3 żółtka
- 2 szkl mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olejek, aromat wg uznania
- ubitą pianę z białek (na koniec)
Lać warstwami, czarne, białe, czarne, białe.
Piec ok. 1 godziny.
Jak wystygnie polać odlaną wcześniej polewą.
No i SMACZNEGOMagdzia85F, Aliskaa, Rene, edwarda20, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka