X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to nie mam w sumie żadnych, powoli wraca mi normalny smak w ustach i nie czuje tego dziwnego posmaku. Polecam teraz na sezon dyniowy- ciasto z dyni jest ekstra
    60866401b3e5cae4med.jpg
    2045c119a958c2cbmed.jpg

Nie mam tylko przekroju, ale jest super mega wilgotne

Magdzia85F, dreamnes, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie zaparcia?? Boze ja siedze na kiblu z takim bólem brzucha ze masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:32

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niestety... mi pomagało trochę zalewanie śliwek suszonych wrzątkiem wieczorem i picie i jedzenie tego rano...
    a najlepiej zadziałały ogórki kiszone zjedzone na pusty żołądek. Wtedy to na luzie wszystko poszło xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam. codziennie jablko lub 2 troche pomaga.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam straszne ani sliwki ani otręby ani jogurty, ani jabłka nic nie pomagało. Ostatnio jak bylam na wizycie lekarz powiedział żebym sobie kupiła duphalac, to taki syrop który bardzo bezpiecznie mozna stosowac ma tylko tak efekt ze " ułatwia przemieszczanie powodując przenikanie wody do jelita. Nie jest wchłaniana do organizmu". Polecam bardzo mocno ma taką szkodliwość co espumisan czyli żadną a działa cuuda :)

oar8flw1tpge67lg.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niestety ale u mnie to chyba nie jest ciążowy objaw, moje jelita po prostu tak mają. Działa na mnie kubek kawy ale teraz nie zawsze mi wchodzi.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zespol jelita drazliwego i przez pierwszych 10 tygodni zaparcia i czopki (ale malo co jadlam) a teraz co drugi dzien biegunki.

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o zmianę terminu na 24.04? :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Tez macie zaparcia?? Boze ja siedze na kiblu z takim bólem brzucha ze masakra
    Ja mam of poczatku ciazy rozwolnienie... I niewiem Co robic. Nawet czekolada
    Nie pomaga... po przebudzeniu of razu jezdzi w brzuchu ze szok

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes a nie bierzesz jakichs lekow? ja w poprzedniej ciazy tak miałam :) i ciesze sie bo lepsza biegunka 2 razy dziennie niz tygodniowe zaparcie...

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam badania, z dzieckiem wszystko ok. Pytalam o plec - czy juz cos tam widac,to powiedziano mi,ze w tym tygodniu nic nie powiedza,bo narzady meskie i damskie wygladaja tak samo. Dziwne,ze w wiekszosci Waszych przypadkow lekarze powiedzieli chociaz prawdopodobnie co bedzie,wiec chyba jednak cos sie roznia - no niestety angielska sluzba zdrowia...
    Zapytalam tez o twardnienie brzucha,bo czasem je miewam razem z kluciem w pochwie to powiedziala tylko,ze to normalne w ciazy. Mialam nadzieje,ze sprawdzi szyjke macicy,ale niestety nie.
    Czy Wy tez miewacie takie klucia w pochwie ? Juz kiedys je mialam,potem zniknely i wrocily 3dni temu. Marwie sie,zeby to nie bylo skracanie szyjki :/ Na szczescie za niecale 2tygodnie lece do Polski i tam pojde na wizyte . W Anglii kolejna ustawili mi dopiero za 3 miesiace ( w wigilie! :D)

Prosze o wpisanie mojego terminu na 7kwiecien

Dzidzia ->

57qjrwswmi9z_t.jpg

Rene, Aliskaa, Ilona92, darika, Tusianka, Magdzia85F, KaMiszka lubią tę wiadomość

zi13skjopgsx41pb.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dobrych wiesci na usg.
    No ja wlasnie wyszlam z kuchno to i sie pochwalę co upieklam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a9a2014a360.jpg
    U nas jutro roczek synka a M ma dzis imieniny o ktorych totalnie zapomnialam.

Rene, Ilona92, Aliskaa, pomarańczka_33, darika, Tusianka, Magdzia85F, KaMiszka, Ellka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia wygląda jakby smoczka miała hehe

Ciacho piękne masz talent

dziewczyny tez przy zaparciach boli Was brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 23:36

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin - piekny torcik,sama chetnie bym taki teraz zjadla :D

zi13skjopgsx41pb.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 ja mialam wręcz rozrywajacy ból brzucha/podbrzusza okazalo sie ze to właśnie przez zatkane jelita, skonczylo sie na ip bo balam sie ze to cos z dzieckiem więc wole pić grzecznie syrop.On naprawdę działa bardzo łagodnie i po kilku h

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Mogę prosić o zmianę terminu na 24.04? :)
    Zmienione ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Ja dzis mialam badania, z dzieckiem wszystko ok. Pytalam o plec - czy juz cos tam widac,to powiedziano mi,ze w tym tygodniu nic nie powiedza,bo narzady meskie i damskie wygladaja tak samo. Dziwne,ze w wiekszosci Waszych przypadkow lekarze powiedzieli chociaz prawdopodobnie co bedzie,wiec chyba jednak cos sie roznia - no niestety angielska sluzba zdrowia...
    Zapytalam tez o twardnienie brzucha,bo czasem je miewam razem z kluciem w pochwie to powiedziala tylko,ze to normalne w ciazy. Mialam nadzieje,ze sprawdzi szyjke macicy,ale niestety nie.
    Czy Wy tez miewacie takie klucia w pochwie ? Juz kiedys je mialam,potem zniknely i wrocily 3dni temu. Marwie sie,zeby to nie bylo skracanie szyjki :/ Na szczescie za niecale 2tygodnie lece do Polski i tam pojde na wizyte . W Anglii kolejna ustawili mi dopiero za 3 miesiace ( w wigilie! :D)

Dzidzia ->

57qjrwswmi9z_t.jpg
    Witaj ;) dopisałam do naszej listy

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:

Dzidzia ->

57qjrwswmi9z_t.jpg

Takie kłucia w pochwie czy szyjce sa normalne . Tez tak miałam i ginekolog powiedział, ze nawet lekarze nie wiedza dlaczego te bóle. Co do szyjki widac ja na usg, wiec nie musza badac ginekologicznie jesli nie na do tego przesłanek.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin jakie mistrzowskie ciacho!! Wygląda jak z najlepszej cukierni, a smakuje pewnie i tak sto razy lepiej!

mjvy9vvjacooymry.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,
    a ja dziś jade na wycieczkę [yupi]. Z ojcem mojego dziecka mamy takie wspólne hobby, że co roku mniej wiecej od maja do września, w każdą mozliwą sobotę zwiedzamy jakiś zamek. Ostatnio był Kórnik, dziś chyba będzie Gołuchów. Powoli lista zamków w Polsce nam się kończy, może Wy coś podpowiecie?;)

Miłego dzionka wszystkim i pięknego, słonecznego weekendu :)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ