Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam kota ale za to mam ciekawskiego dziczka
Carin terrier- wczesniej mieslismy westa ale nietety po 10 latach zabrała go babesziozaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 15:13
AJrin, Rene, Tęskniąca, Sassy lubią tę wiadomość
-
A mi sie wydaje, że zakładanie działalności na lub zaraz po macierzyńskim to sorry, ale jeden z głupszych pomysłów jeśli nigdy nie pracowało się na swoim wcześniej.
Mam swoją firmę i wiem ile pracy w to się wkłada i jak słucham koleżanek, które po urodzeniu malucha mają genialny "plan" odejścia z pracy i bycia na swoim bez żadnego biznesplanu, bez oszczędności i przygotowania za to z niemowlakiem na ramieniu to czarno to widzę..justysbp, jasmina6 lubią tę wiadomość
-
Ja będę czekała aż moj gin skończy przyjmować. Może łaskawie mnie przyjmie. Dzwoniłam też do poradni położniczo-ginekologicznej przy szpitalu to powiedzieli że skoro inny lekarz prowadzi ciążę to mnie nie przyjmą. Nie wiem gdzie jeszcze ewnetulanie sie zgłosićStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Gosiczek wrote:Ja będę czekała aż moj gin skończy przyjmować. Może łaskawie mnie przyjmie. Dzwoniłam też do poradni położniczo-ginekologicznej przy szpitalu to powiedzieli że skoro inny lekarz prowadzi ciążę to mnie nie przyjmą. Nie wiem gdzie jeszcze ewnetulanie sie zgłosić
A ból i twardnienie się utrzymuje cały czas? Może warto zgłosić się na pogotowie -
Właśnie wróciłam z USG. Niby połowa 16 tygodnia wg daty okresu, ale dziecko jest 3 dni "starsze". Znowu mi się przesunął termin porodu i teraz to 28.03.
Wszystko super, rośnie pięknie i co dziś najważniejsze: będzie chłopak
Gosiaczek - jeśli niepokoją Cię bóle brzucha i to że jest podbrzusze twarde, to dziś mi lekarz mówił, że tak bywa i aby się nie martwić. Ja wczoraj miałam bóle większość dnia.justysbp, Tusianka, Rene, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Na 100% ? u mnie lekarz powiedzial, że wyglada jak chlopiec ale na tym etapie za wczesnie powiedziec, bo ten fald, z ktorego robi sie pipuszka i siusiaczek wygląda tak samo ;p Wiec liczę, że za miesiąc okaze się jednak dziewczynką ;p
Na 100% bo robiliśmy Nifty dla spokoju i wyszło, że chłopiec.AJrin lubi tę wiadomość
-
kaszelkowa wrote:A mi sie wydaje, że zakładanie działalności na lub zaraz po macierzyńskim to sorry, ale jeden z głupszych pomysłów jeśli nigdy nie pracowało się na swoim wcześniej.
Mam swoją firmę i wiem ile pracy w to się wkłada i jak słucham koleżanek, które po urodzeniu malucha mają genialny "plan" odejścia z pracy i bycia na swoim bez żadnego biznesplanu, bez oszczędności i przygotowania za to z niemowlakiem na ramieniu to czarno to widzę..
Same wiecie te ktore sa na swoim ze państwo pracujących karze , a bezrobotnych wynagradza . Żadna z Was nie jest zadowolona z podatków i innych pieniedzy ktore oddaje za darmo.
Takie sprawy trzeba bardzo dobrxe przemyśleć . Tak jak pisze Oli wsparcie to jedna z ważniejszych spraw w zyciu w jakiejkolwiek sprawiemonroe lubi tę wiadomość
-
myszkaka wrote:Nie mieliśmy, ale chcieliśmy zrobić żeby się nie stresować. Usg mimo wszystko jest mniej czułe niż Nifty, no i przy okazji poznaliśmy płeć. Chociaż ja też zawsze marzyłam o dziewczynce więc moje nadzieje legły w gruzach
Dzis nie spalam pol nocy myslac o tym, ze raczej chlopiec. Bylam u jednego z najlepszych diagnostow prenatalnych i genetykow w miescie, ponad 20lat doswiadczenia w usg, swietny sprzet. Mysle ze niestety sie nie myli. U zwyklych ginow na slabym sprzecie moga byc pomylki. Poki co jestem bardzo podlamana. Cale zycie marzylam o corce. Mąz tez. Nie umiem sobie wyobrazic wychowywania chlopca. Moja siostra ma 2 synow i jakos nigdy nie moglam zrozumiec jak ona to robi... Nie wiem, nie umiem o niczym innym myslec teraz
-
kaszelkowa wrote:A mi sie wydaje, że zakładanie działalności na lub zaraz po macierzyńskim to sorry, ale jeden z głupszych pomysłów jeśli nigdy nie pracowało się na swoim wcześniej.
Mam swoją firmę i wiem ile pracy w to się wkłada i jak słucham koleżanek, które po urodzeniu malucha mają genialny "plan" odejścia z pracy i bycia na swoim bez żadnego biznesplanu, bez oszczędności i przygotowania za to z niemowlakiem na ramieniu to czarno to widzę..Nikt nie mówi że początki są łatwe i żeby się rzucać w wir od razu. Wszystko z głową. Racz
-
Edwarda a ja nastawiłam się na chłopca a tu pach dziewczynka i czuje przerażenie jak w dzisiejszych czasach wychować mądrą dziewczynę, gdzie teraz dziewczynki są gorsze od chłopców
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
oli123 wrote:Jeśli chodzi o założenie działalności w ciąży to tez uważam że to głupi pomysł, nie dość że tyle nerwów, płacisz na początku mały ZUS i jeśli pójdziesz na macierzyński to dostaniesz grosze
skoro teraz ma pracę, l4 i świadczenia. Andzia tylko wspomniała że nie wie czy PO MACIERZYNSKIM będzie chciała tam wracać
-
jasmina6 wrote:Edwarda a ja nastawiłam się na chłopca a tu pach dziewczynka i czuje przerażenie jak w dzisiejszych czasach wychować mądrą dziewczynę, gdzie teraz dziewczynki są gorsze od chłopców