WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie mam kota ale za to mam ciekawskiego dziczka ;)
    Carin terrier- wczesniej mieslismy westa ale nietety po 10 latach zabrała go babeszioza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 15:13

AJrin, Rene, Tęskniąca, Sassy lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, że zakładanie działalności na lub zaraz po macierzyńskim to sorry, ale jeden z głupszych pomysłów jeśli nigdy nie pracowało się na swoim wcześniej.
    Mam swoją firmę i wiem ile pracy w to się wkłada i jak słucham koleżanek, które po urodzeniu malucha mają genialny "plan" odejścia z pracy i bycia na swoim bez żadnego biznesplanu, bez oszczędności i przygotowania za to z niemowlakiem na ramieniu to czarno to widzę..

justysbp, jasmina6 lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę czekała aż moj gin skończy przyjmować. Może łaskawie mnie przyjmie. Dzwoniłam też do poradni położniczo-ginekologicznej przy szpitalu to powiedzieli że skoro inny lekarz prowadzi ciążę to mnie nie przyjmą. Nie wiem gdzie jeszcze ewnetulanie sie zgłosić

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja będę czekała aż moj gin skończy przyjmować. Może łaskawie mnie przyjmie. Dzwoniłam też do poradni położniczo-ginekologicznej przy szpitalu to powiedzieli że skoro inny lekarz prowadzi ciążę to mnie nie przyjmą. Nie wiem gdzie jeszcze ewnetulanie sie zgłosić

A ból i twardnienie się utrzymuje cały czas? Może warto zgłosić się na pogotowie :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o założenie działalności w ciąży to tez uważam że to głupi pomysł, nie dość że tyle nerwów, płacisz na początku mały ZUS i jeśli pójdziesz na macierzyński to dostaniesz grosze

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście prowadze swoją działalność i mam zamiar pracować aż do rozwiązania:) oczywiście przy małej pomocy rodziny:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z USG. Niby połowa 16 tygodnia wg daty okresu, ale dziecko jest 3 dni "starsze". Znowu mi się przesunął termin porodu i teraz to 28.03.
    Wszystko super, rośnie pięknie i co dziś najważniejsze: będzie chłopak :)

Gosiaczek - jeśli niepokoją Cię bóle brzucha i to że jest podbrzusze twarde, to dziś mi lekarz mówił, że tak bywa i aby się nie martwić. Ja wczoraj miałam bóle większość dnia.

justysbp, Tusianka, Rene, Aliskaa lubią tę wiadomość

age.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Na 100% ? u mnie lekarz powiedzial, że wyglada jak chlopiec ale na tym etapie za wczesnie powiedziec, bo ten fald, z ktorego robi sie pipuszka i siusiaczek wygląda tak samo ;p Wiec liczę, że za miesiąc okaze się jednak dziewczynką ;p

Na 100% bo robiliśmy Nifty dla spokoju i wyszło, że chłopiec.

AJrin lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    A mi sie wydaje, że zakładanie działalności na lub zaraz po macierzyńskim to sorry, ale jeden z głupszych pomysłów jeśli nigdy nie pracowało się na swoim wcześniej.
    Mam swoją firmę i wiem ile pracy w to się wkłada i jak słucham koleżanek, które po urodzeniu malucha mają genialny "plan" odejścia z pracy i bycia na swoim bez żadnego biznesplanu, bez oszczędności i przygotowania za to z niemowlakiem na ramieniu to czarno to widzę..
    Ja uwazam, ze powinna rzucić babie l4 i to od psychiatry i zajść sie sobą. W międzyczasie moze pisac biznesplan, przygotowywać sie , zbierać fundusze, rozglądać sie itp itd. Moze ma zaplecze oszczędnościowe, wspierającego męża ktory pomoże zajac sie i dzieckiem i załatwieniem formalnych spraw. Poza tym wszystko jest dla ludzi i yo ludzie wszystko robia i trzeba motywować ludzi do pracy , a nie zniechęcać . Trzeba wychodzić naprzeciwko pracom w kołchozach. Wszystki zawsze łatwo sie mowi sama o tym doskonale jak to jest. Kazdy kiedys podejmuje zupełnie nowe kroku w swoim zyciu. Jak nie teraz otworzy cos swoje to moze za rok dwa.
    Same wiecie te ktore sa na swoim ze państwo pracujących karze , a bezrobotnych wynagradza . Żadna z Was nie jest zadowolona z podatków i innych pieniedzy ktore oddaje za darmo.
    Takie sprawy trzeba bardzo dobrxe przemyśleć . Tak jak pisze Oli wsparcie to jedna z ważniejszych spraw w zyciu w jakiejkolwiek sprawie :)

monroe lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Na 100% bo robiliśmy Nifty dla spokoju i wyszło, że chłopiec.
    Aha rozumiem. Mieliscie wskazania do nifty? w sensie ze wyszlo cos niepokojacego?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek- ja ostatnio mam tak ze brzuch mi twardnieje nawet po małym wysiłku np. sprzataniu ale wtedy kładę się biorę no spe i juz nie test taki napięty i twardy

oar8flw1tpge67lg.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieliśmy, ale chcieliśmy zrobić żeby się nie stresować. Usg mimo wszystko jest mniej czułe niż Nifty, no i przy okazji poznaliśmy płeć. Chociaż ja też zawsze marzyłam o dziewczynce więc moje nadzieje legły w gruzach :P

f2wli09k0vt5rkls.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Ilona92 co prawda sama nie jestem na swoim ale co miesiąc płace takie podatki że aż mnie mierzi.. a nawet becikowego nie dostanę!(chociaż nie mamy ślubu). I gdzie tu sprawiedliwość?

Ilona92, LuLu81 lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka ja też marze o dziewczynce :)
    Ale niestety u narzeczonego w rodzinie sami faceci i ja też mam brata więc nikłe szanse o płec zapytam na połówkowych bo mój lekarz stwierdził że nie będzie zgadywał

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Nie mieliśmy, ale chcieliśmy zrobić żeby się nie stresować. Usg mimo wszystko jest mniej czułe niż Nifty, no i przy okazji poznaliśmy płeć. Chociaż ja też zawsze marzyłam o dziewczynce więc moje nadzieje legły w gruzach :P
    Ja zobacze po wynikach pappy co robic dalej.

Dzis nie spalam pol nocy myslac o tym, ze raczej chlopiec. Bylam u jednego z najlepszych diagnostow prenatalnych i genetykow w miescie, ponad 20lat doswiadczenia w usg, swietny sprzet. Mysle ze niestety sie nie myli. U zwyklych ginow na slabym sprzecie moga byc pomylki. Poki co jestem bardzo podlamana. Cale zycie marzylam o corce. Mąz tez. Nie umiem sobie wyobrazic wychowywania chlopca. Moja siostra ma 2 synow i jakos nigdy nie moglam zrozumiec jak ona to robi... Nie wiem, nie umiem o niczym innym myslec teraz :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia a może szybciej to L4?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Ale kto mówi o rzucaniu pracy zaraz po porodzie? Tu jest mowa o tym że po pełnym macierzyńskim jeśli ma być taki problem po powrocie do pracy, to wcale nie kosztuje to dużo mniej nerwów niż robienie na własny rachunek. Masz własną firmę, to chyba powinnas też zauważać mimo wszystko plusy tego. Pracując u kogoś też można być zawalonym robota, ale jak Tobie mając własną firmę zachoruje dziecko, i masz sytuację awaryjna to prędzej sobie poradzisz niż jakby Ci szef powiedział że nie możesz wyjść dopóki nie zrobisz tego co jest zaplanowane.podejrzewam że jeśli znasz obecną sytuację na rynku pracy to raczej byś się nie wróciła do pracy u kogoś :) Nikt nie mówi że początki są łatwe i żeby się rzucać w wir od razu. Wszystko z głową. Racz

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a ja nastawiłam się na chłopca a tu pach dziewczynka i czuje przerażenie jak w dzisiejszych czasach wychować mądrą dziewczynę, gdzie teraz dziewczynki są gorsze od chłopców :/

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Jeśli chodzi o założenie działalności w ciąży to tez uważam że to głupi pomysł, nie dość że tyle nerwów, płacisz na początku mały ZUS i jeśli pójdziesz na macierzyński to dostaniesz grosze
    Ale po co miałaby zakładać dzialanodc w ciąży? :) skoro teraz ma pracę, l4 i świadczenia. Andzia tylko wspomniała że nie wie czy PO MACIERZYNSKIM będzie chciała tam wracać :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Edwarda a ja nastawiłam się na chłopca a tu pach dziewczynka i czuje przerażenie jak w dzisiejszych czasach wychować mądrą dziewczynę, gdzie teraz dziewczynki są gorsze od chłopców :/
    Zazdroszczę. Według mnie chlopca trudniej wychowac.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ