Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wracam właśnie z zajęć w szkole rodzenia. Dziś ćwiczyliśmy pozycje do porodu - bardzo pozytywnie
Teraz zostawiłam męża na zajęciach indywidualnych dla Panów. Mam nadzieję, że za bardzo mi go tam nie wystraszą
-
Kilka dni temu czułam ruchy jedynie, gdy przyłożyłam rękę do brzucha leżąc na plecach, a dziś już jej nie potrzebuje. Ruchy czuję i bez tego. Ale muszę wciąż leżeć, bo na siedząco jeszcze nie czuję.
Dziewczyny nie martwcie się. U mnie się zaczęło z dnia na dzień, a byłam przekonana, że jeszcze sobie poczekam na tę przyjemność. I potwierdzam słowa Dariki, nie da się tego pomylić z czymś innym
darika, MaGo lubią tę wiadomość
-
Myślałam że szybko poczuje bo to moja trzecia ciąża a tutaj nic. No ale najważniejsze by z maleństwem było ok. Imiona mamy wstępnie wybrane choć wiadomo jak to jest
AJrin lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:Myślałam że szybko poczuje bo to moja trzecia ciąża a tutaj nic. No ale najważniejsze by z maleństwem było ok. Imiona mamy wstępnie wybrane choć wiadomo jak to jest29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Gosiaczek, pochwal się imionami
Mnie martwi inna rzecz, podobno jak się juz raz poczuje ruchy, to trzeba ja czuć cały czas, wtedy jest ok, a mi się wydawało, że juz czuje a później cisza i sie martwie...więc może lepiej poczuć je później a konkretnie, żeby miec pewnosc
-
A ja właśnie wpadłam na świetny pomysł- tworzę Google docsa z tabelką, gdzie opisana będzie cała wyprawka i będę wklejać sobie linki do stron wraz z konkretnymi rzeczami, które mnie zainteresowały. Podzielę je również według cen i priorytetu tzn. czy dana rzecz jest niezbędna czy też nie. Jak przyjdzie czas zakupów, to sobie tylko to przeklikam, podejmę kilka decyzji, wydam fantazylion złotych i po sprawie
Tęskniąca, darika, MaGo lubią tę wiadomość
-
Sassy wrote:A ja właśnie wpadłam na świetny pomysł- tworzę Google docsa z tabelką, gdzie opisana będzie cała wyprawka i będę wklejać sobie linki do stron wraz z konkretnymi rzeczami, które mnie zainteresowały. Podzielę je również według cen i priorytetu tzn. czy dana rzecz jest niezbędna czy też nie. Jak przyjdzie czas zakupów, to sobie tylko to przeklikam, podejmę kilka decyzji, wydam fantazylion złotych i po sprawie
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Tęskniąca wrote:Gosiaczek, pochwal się imionami
Mnie martwi inna rzecz, podobno jak się juz raz poczuje ruchy, to trzeba ja czuć cały czas, wtedy jest ok, a mi się wydawało, że juz czuje a później cisza i sie martwie...więc może lepiej poczuć je później a konkretnie, żeby miec pewnosc
Myślimy bardzo poważnie nad Filipem i Michaliną. Ja też czułam jakiś czas temu takie delikatne puknięcia a teraz nicStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Totoro wrote:My upatrzyliśmy sobie łóżeczko z szafką z przewijakiem:) Jest o tyle fajne, że potem można je przerobić na tapczanik a szafeczkę na małe biurko:) Jest stosunkowo drogie, ale myślę, że warte swojej ceny:)
https://atbmeble.pl/sklep/strefy-zycia/lozko-kompakt-marsylia/
powiem Ci że uper rozwiązanie, sprawdziło by się u nas bo mamy kawalerkę ale jednak cena trochę za wysoka -
nick nieaktualnyJa kupilam wszystko na spontanie ale wg listy
otworzylam jakis sklep na allegro i wg cen wybieralam
Jutro pokupuje rzeczy w aptece online. Reszte rzeczy kupie jak poznam plecmniej wiecej sklep mam juz wybrany
tak mysle ze spontaniczne zakupy sa najlepsze
ale oczywiscie wszystko ze zdrowym rozsadkiem.
-
Agusia_pia no cena niestety powala porównując że zwykłymi łóżeczkami
pocieszam się, że jest to inwestycja na dłużej. Póki co jeszcze nie zamawiamy, bo też finansowo nie stoimy aktualnie najlepiej (kończymy dom i cała kasa idzie tutaj), ale mam nadzieję, że uda się doskładać do "godziny zero"
-
Dziewczyny odnośnie ruchów ja też czułam smyranie i tzw.bąbelki, czasami codziennie a czasami co trzy dni.Dzisiaj np.cisza.Też już nie mogę się doczekać kopniaków.
-
Dziewczyny chciałabym odgrzac temat l4 i wypłat, bo jestem zielona w tej materii. Pracuję w szkole, obecnie przeszłam na l4 (od 29.10), szkoła zatrudnia grubo powyżej 20 pracowników, czyli rozumiem, że kasę powinien mi wypłacać pracodawca? I czy powinno to nastąpić normalnie tak jak do tej pory na początku miesiąca czy coś się zmienia? Kurcze, dziś 8. a mojej wypłaty ani widu ani słychu...
-
Totoro wrote:Dziewczyny chciałabym odgrzac temat l4 i wypłat, bo jestem zielona w tej materii. Pracuję w szkole, obecnie przeszłam na l4 (od 29.10), szkoła zatrudnia grubo powyżej 20 pracowników, czyli rozumiem, że kasę powinien mi wypłacać pracodawca? I czy powinno to nastąpić normalnie tak jak do tej pory na początku miesiąca czy coś się zmienia? Kurcze, dziś 8. a mojej wypłaty ani widu ani słychu...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Totoro wrote:Dziewczyny chciałabym odgrzac temat l4 i wypłat, bo jestem zielona w tej materii. Pracuję w szkole, obecnie przeszłam na l4 (od 29.10), szkoła zatrudnia grubo powyżej 20 pracowników, czyli rozumiem, że kasę powinien mi wypłacać pracodawca? I czy powinno to nastąpić normalnie tak jak do tej pory na początku miesiąca czy coś się zmienia? Kurcze, dziś 8. a mojej wypłaty ani widu ani słychu...
Totoro lubi tę wiadomość
-
Raczej nie powinno to mieć wpływu.W zusie nic nie muszą zgłaszać bo to zakład pracy nalicza zasiłek.Moim zdaniem powinnaś mieć wypłacone 02.11.2017
Totoro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTotoro ja pracuje w budzetowce i dostaje wyplate do 5go czyli tak jak bylo bez zmian. I pieniadze wypłaca mi pracodawca a ZUS oddaje pracodawcy pieniadze za mnie.
Oli123 u nas też MikołajChcialam Michała ale szwagier tak sie nazywa wiec musialam poszukac cos co z podobnymi literkami
Ja nic jeszcze nie kupujeMam octenisept i sol fizjologiczną w domu i z tego co pamietam to wiecej nie uzywalam
A z kosmetykow kupie aż emolient
Totoro, Aliskaa lubią tę wiadomość