X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super :) a dzieciatko cwane od malego :)

Kachna zyjesz? :)

Teskniaca czekam na te ruchy niecierpliwie, bo to co czuje to jest od jakoegos tygodnia juz przynajmniej,ale z kazdym dniem coraz czesciej :) ciekawe kiedy beda juz takie prawdziwe i bede pewna, ze to jeat to :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Acygan, super, że się w końcu doczekałaś ;)

Totoro - gratulacje !!! Super 405 g szczęścia ;) A mały ma charakterek, buntuje się, że mu przeszkadzacie ;) - tak trzymaj chłopie !!! Pokaż kto tu rządzi haha ;)

A mnie znów ból obudził. Po śniadaniu leże dalej....oby przeszło jak najszybciej...;(

No właśnie ten "fakas" to za to, że pół ciąży myśleliśmy, że chłopiec;D A tu "tyle" z chłopcaxD Dziewczyna jak się patrzy!:D

Odpoczywaj kochana, bierzesz coś rozkurczowego?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa...no to twarda i silna dziewczyna ;) to pewnie po mamusi ...haha ;)

Na No-spe jestem uczulona, pozostaje mi lezenie tylko.

Totoro lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aaaaa...no to twarda i silna dziewczyna ;) to pewnie po mamusi ...haha ;)

Na No-spe jestem uczulona, pozostaje mi lezenie tylko.

Ojej;/ a magnez? Wiem, że się zwiększa dawki w takich sytuacjach, też działa rozkurczowo. W każdym razie odpoczywaj, będzie dobrze:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyje! Bylo dokladnie tak jak wtedy. Po pol godziny silne mdlosci i sennosc, ale powstrzymałam wymioty. Ale jak tylko pobrano mi druga krew to poszlam do lazienki pozbyc sie teho ulepka :)

Teskniaca odpoczywaj... Nawet nie chce myslec co przeżywasz teraz :(

• darika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja wrocilam z przychodni, zrobilam badania, w piatek wizyta prywatna a w srode za tydzien na nfz. Coraz czesciej czuje chyba ruchy malej :) mowie chyba, bo pewnosci jeszcze nie mam, sa dosc delikatne, ale to raczej nie jelita :) i jak dla mnie to uczucie bardziej takiego naglego "zapadajacego sie" brzucha niz bąbelków,ale ciezko bardzo to opisac :) na pewno cos nowego, wiec chyba to to :)
    Taak - ruchy dziecka nie można do niczego innego porównać, to jest zupełnie coś innego, niezwykłego. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam :-). Więc to na pewno to! :-)

acygan lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    405g szczęścia <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6776d126d999.jpg

... i "fakas" xD "macie swojego chłopca... " xD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61904da42b16.jpg
    Haha :-D już od początku pokazuje swój charakterek :-P.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :)

grzanewino, acygan, AJrin, tanith lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do nowego lekarza na pierwszą wizytę, zobaczymy czy się z nim zwiążemy na stałe czy trzeba będzie szukać dalej....

Kinga., justysbp lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Haha :-D już od początku pokazuje swój charakterek :-P.
    Ha ha moja starsza córka też nam tak pokazywała i jest bardzo charakterna... Za to ta młodsza nam pokazała ok, więc łudzę się że może będzie trochę spokojniejsza (jedno hnb mi wystarczy ;))

Wow dziewczyny bardzo wam współczuję tego leżenia, no ale jak trzeba, to trzeba. Oby wszystko szybko wróciło do normy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny leżące też Wam bardzo współczuje, ja cały czas tylko w myślach proszę Boga żebym nie musiała leżeć. Nie przesilam się jakoś ale do pracy chodzę nadal. Są gorsze dni kiedy nie mam ochoty wstać i jechać ale jak wstanę to jakoś mimo że brzuch już troszkę wyskoczył to nie czuje wcale że jestem w ciąży. Tylko porannne i wieczorne "bąbelki" mi przypominają że jednak jestem w ciąży.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Ja jutro idę do nowego lekarza na pierwszą wizytę, zobaczymy czy się z nim zwiążemy na stałe czy trzeba będzie szukać dalej....
    daj znać jak było ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze odpoczywam ile sie da, duzo leze i mam gdzies co inni o tym mysla. To jest moj czas, co mam robic, to robie, a tak to relaks :) po porodzie nadrobie :)

Grzanewino trzymam kciuki za ta wizyte i oby tym razem lekarz byl ogarniety i madry.

Aliska udanych pierwszych zajec :) a jak w malzenstwie? Jak sie razem mieszka? :)

Darika ciesze sie z każdego kopniaka, banan od ucha do ucha, wierze, ze to jest to :) czuje to codziennie więc co innego? I masz racje, to jest niesamowite :)

grzanewino lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja Wam powiem, ze odpoczywam ile sie da, duzo leze i mam gdzies co inni o tym mysla. To jest moj czas, co mam robic, to robie, a tak to relaks :) po porodzie nadrobie :)

Grzanewino trzymam kciuki za ta wizyte i oby tym razem lekarz byl ogarniety i madry.

Aliska udanych pierwszych zajec :) a jak w malzenstwie? Jak sie razem mieszka? :)

Darika ciesze sie z każdego kopniaka, banan od ucha do ucha, wierze, ze to jest to :) czuje to codziennie więc co innego? I masz racje, to jest niesamowite :)
    a dobrze ;) mąż teraz w pracy to siedzę sobie w mieszkaniu i zaglądam w każdy kąt ;D może coś znajdę ciekawego hehe :)
    aaa i uczę się gotować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:39

• Paatka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odpoczywam ile się da :) Korzystam póki mogę :) Wczoraj mąż uprzątnął pokój dla Bianeczki, bo nam się tam niezły składzik rupieci zrobił, a w weekend jakoś pojedziemy porozglądać się żeby wybrać kolory farb :)
    Dzisiaj wstałam i nastawiłam sobie rosołek, bo mnie ochota na rosół wzięła. Teraz trochę się pogimnastykuje na piłce bo wreszcie do mnie dotarła.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bede gotowac barszcz bialy z biala kielbaska :) uwielbiam :) Aliska ja pomimo tego, ze gotuje odkad pamietam, to nie potrafie wszystkiego zrobic. Zreszta ja "specjalizuje sie" w tradycyjnej kuchni polskiej,nie potrafie gotowac jakis nowoczesnych potraw z niewiadomo jakich skladnikow :)

Paatka to zapowiada Wam sie ciekawy remoncik :) pokoj dla dziecka to fajna sprawa :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to też są duże kopy ze caly brzuch skacze i osoba z boku spokojnie widzi te harce. Brzuch nam duży i juz mi ciąży.. A gdzie reszta... Kopniaki czuje zarówno w brzuch jak i w pęcherz. W pęcherz najczęściej poza domem.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja dzis bede gotowac barszcz bialy z biala kielbaska :) uwielbiam :) Aliska ja pomimo tego, ze gotuje odkad pamietam, to nie potrafie wszystkiego zrobic. Zreszta ja "specjalizuje sie" w tradycyjnej kuchni polskiej,nie potrafie gotowac jakis nowoczesnych potraw z niewiadomo jakich skladnikow :)

Paatka to zapowiada Wam sie ciekawy remoncik :) pokoj dla dziecka to fajna sprawa :)

Ja też jeśli chodzi o gotowanie też nie umiem wszystkiego. Tyle, że nie boje się nowości próbować. Zresztą nawet jak czegoś nie wiem to telefon do męża, który świetnie gotuje lub do mamy ewentualnie zostaje jeszcze internet i jakoś daje radę.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam gotować i piec ciasta :-). Ale odkryłam to dopiero jak wyprowadziłam się z domu i zamieszkałam z moim wtedy jeszcze chłopakiem :-).

A teraz odpoczywam po obiedzie a Młoda mnie okłada kopniakami :-P. Po 14 wyjeżdżamy do lekarza bo mamy dzisiaj wizytę u mojej gin prowadzącej. Ale pewnie tylko zbada na fotelu i zwolnienie wpisze, bo polowkowe miałam w piątek więc w sumie usg robić to bez sensu :-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj zlozylismy meble do kuchni,pomalowalismy sciane i za niedlugo bedzie można juz gotowac :D

Ja gotuje od dawna bo juz od malego pomagalam w kuchni, ale sporo nauczylam sie w szkole gastronomicznej i bardzo mi sie to przydaje :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ