Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MaGo wrote:No więc jestem po badaniu połówkowym
Badanie ok, wszystko w porządku, chłop jak dąb! TAK chłopak potwierdziło się na 100000% Bo jak nam lekarz przybliżył to, co dzidzia ma między nogami to nie mieliśmy żadnych pytań
Mąż poczerwieniał, lekarz śmiał się w głos, że ma się czym pochwalić
Bardziej wrażliwe panie proszę nie oglądać zdjęcia poniżej hihi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0adc4b326df2.jpg
Niuniek waży 530gwięc po mamusi
Skakał, ssał paluszka, łykał wody płodowe
Jednie czym się zmartwiłam, to tym, że łożysko jest ciut za nisko
Ale będziemy to obserwować i jeśli się nie podniesie w 30 tygodniu to wtedy będziemy interweniować
A oto synuś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e948a6788079.jpg Rączka przy policzku więc nie widać za ładnie, ale i tak kocham ten słodki nosek -
Mi wychodzi z badania, że synek jest starszy o półtora tygodnia, ale terminu mi nie zmienili, bo... Gin powiedziała, z resztą tak jak i lekarz, który wykonywał mi badanie połówkowe, że najważniejszy jest rozmiar mózgu (a wychodzi idealnie różnica 1 dnia) i dojrzałość badana w pierwszym trymestrze ciąży. I to, że teraz większe dziecko to tylko genetyka, termin będzie podobny jak ustalony przy pierwszym badaniu.Marcel
❤
-
Ja chodzę co 2 tygodnie. W środę połówkowe i mam nadzieje na takie widoki jak Wy
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualnyJa chodze co rowne 4 tyg, kolejna wizyta 22.12 ale potem wizyty sa juz co 3 tyg a na koncu co 2 tygodnie
Probuje kupic online kaftaniki i body rozpinane z boku ale jakos kolejny dzien nie mam weny. Na allegro duzo tego ale wszystko w jakichs dziwnych kolorachza to chyba skusze sie na pajace z Next
-
Gosiczek wrote:Kto lata siusiu co 5 minut tak jak ja?
.
tanith lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Gosiczek wrote:Kto lata siusiu co 5 minut tak jak ja?
Ja mam z tym problem, myslalam, ze to bedzie sie zmieniac, ale na razie sie nie zapowiada. Jedynie w nocy z dwoch czy trzech razy ograniczylo sie do razu w srodu nocy, pozniej rano budzi mnie az bol pecherza. No i za dnia bol tez mi dokucza. Dzis robilam badania ogolne,mam nadzieje,ze mocz wyjdzie dobrze, bo zaczynam troche sie martwic.
Casteam ja z Next tez bede zamawiac, slyszalam duzo dobrych opinii, ale to pewnie dopiero w styczniu i rozmiar 68na allegro chcialam kupic wlasnie kopertowe body 56, ale boje sie,ze przyjda jak 62 i znow bede miec problem
-
Ja dzisiaj też byłam na połówkowym USG, mały pozostał małym czyli będzie synuś, waży 343g, maleńki chyba jest porównując z Waszymi. Lekarz zapytany o to czy mogę kupować niebieskie rzeczy dał zgodę
Po badaniu wstąpiłam do Smyka, był rabat 25% więc parę rzeczy kupiłam. Kocyk, pieluchy tetrowe, gruszkę do noska, body i dwa kaftaniki. A to mój Krzysztof
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ea6df65b5af.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 21:24
Tęskniąca, yvonneSW, darika, Katy, acygan, Asiula27, Pysia89, Agusia_pia, Sylwiaa95, jasmina6, justysbp, Aliskaa, Aga78 lubią tę wiadomość
-
oli123 wrote:Jeśli chodzi o wage to moj synek w 19 tc ważył 370 chyba też dużo, znow zmienił mi się termin porodu na 8, z kalendarzyka wynika że 17, nie wiem już sama czym się sugerować
-
Małgosiu gratuluję synka, Krzyś to piękne imię. Bardzo przyjemnie mi się kojarzy. Moja Mała na usg w 20t1d miała 318g. Z czego tłumaczyła lekarka to ta waga to jest szacowana na podstawie jakichś obliczeń szerokości główki, długości do pupy itp. Kolezanka 2 dni przed porodem miała miec wielkoluda 4kg, a urodziła 3550g łobuziaka. Mąż latał po sklepach żeby wieksze ubranka kupić a tu psikus i te co mieli były ok.
malgosia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chodze siku co 5 minut
)) mam toalete na pietrze i na parterze wiec jak ide siusiu na pieterku i schodze na dol to od razu znowu do wc
) masakra! Wczoraj w kinie bylam i ledwo wytrzymalam caly film. Najgorzej jak ide na zakupy
)) ale na szczescie nie wstaje w nocy
) uffff
-
ja mam wizyty co 4 tyg.
ci di wagi dziecka, nie ma co się sugerować. moja szwagierka urodziła teraz bliźniaki i z usg wychodziła duża różnica bo 900 gr między jednym a drugim dzieckiem a po urodzeniu wyszło tylko 200 gr więc nie ma co się stresować.
nasze maluchy rosną w normie i to najważniejsze. a termin porodu nie musi się zmienić, bo jedno maleństwo urodzi się w terminie z wagą 4 kg a inne przed terminem z taką wagą,
mój mały już fika że czuję go pod ręką, teraz słucha kołysanki hehe
ale dziś chyba przesadziłam bo teraz już czuję brzuch lekko na dole. i się położyłam wcześiej -
nick nieaktualny