X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym te babe opisala na znany lekarz i wystawila opinie w systemie. Masakra!

Ja jestem bardziej zmęczona, senna, cmienie w dole brzucha kilka razy na dzien, piersi wciąż nie bola, ciągle głodna ale dużo na raz nie mogę. Do lekarza idę 28.08.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą piersi z boku i sutki, ale tak dramatycznie.
    Poza tym to tez jestem bardziej senna i zmęczona, lekarza mam 21.08.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:

Dziś np. kiedy uśmiechnęłam się na widok serduszka to usłyszałam, że nie ma co się cieszyć bo 1 trymestr to okres eliminacji i najczęstszych poronień - więc dziś jest, a jutro już go może nie być. Strasznie mnie to rozproszyło i wszystko o co miałam zapytać skutecznie wypadło mi z głowy :/ Mam obawy, że nie trafię na lekarza, któremu bez obaw powierzę opiekę nad nami...
    Kurdę jak czytam o takich reakcjach ze strony personelu medycznego, to mnie krew zalewa. Teoretycznie mam ciążę podwyższonego ryzyka. Wiem, że pierwszy trymestr jest trudny i wiele może się zdarzyć, ale nigdy lekarz nie budził we mnie strachu. Wręcz przeciwnie. Na każdej wizycie pyta jak się czuję i uspokaja, że to obiawy ciążowe (upierdliwe, ale nie niebezpieczne dla dziecka). Uprzedziła mnie które są niebezpieczne i co mam robić gdyby coś niepokojącego się działo. Wiem że z każdą pierdołą mogę do niej napisać i możliwie szybko mi odpowie. Trzymam kciuki, by i tobie udało się znaleźć dobrego specjalistę z odpowiednią dozą empatii.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą poprzednią ciąże, zniosłam bez żadnych dolegliwości :) Teraz mam wielką nadzieję na powtórkę ;) Do lekarza umówię się, na początek września

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 12:33

Rene, clair lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnego doświadczenia, otóż wczoraj i dziś rano robiłam testy, kreska ciemnieje co jest dobrym znakiem natomiast chciałabym się Was poradzić kiedy najlepiej iść do lekarza na pierwsza wizytę?

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale głowa mnie dziś boli. Coś i apetyt nawet mam.

Myszko ja idę pod koniec 6 tygodnia. Ale dlatego, że lekarz przyjmuje w poniedziałki.

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnego doświadczenia, otóż wczoraj i dziś rano robiłam testy, kreska ciemnieje co jest dobrym znakiem natomiast chciałabym się Was poradzić kiedy najlepiej iść do lekarza na pierwsza wizytę?

Jeśli jest potrzeba robić betę w twoim przypadku - to idz już po skierowanie, zeby za badanie nie płacić. :)
    Jeśli wszystko jest ok, to poczekaj do 6 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 14:47

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Ja na pierwszą wizytę chodziłam w 4-5 tyg. Żeby potwierdzić prawidłową lokalizację i przy okazji miałam robione badania z krwi. Kolejna wizyta ok 7 tyg by zobaczyć serce. Kolejna za miesiąc (w początkowej ciąży, a przy końcówce co 2 tyg)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza wizyta będzie licząc od pierwszego dnia ost miesiączki w połowie 5 tygodnia. Jestem cały czas w kontakcie z gine i sama zaleciła żebym tak szybko przyszła, żeby sprawdzić czy ciąża jest tam gdzie powinna.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolka29 wrote:
    Wlasnie dzis u mnie tez takie jakieś upławy rpzowe, wczoraj wiecej czerwonego bylo. Dla mnie to nie jest normalne bo poerwsza ciaze miałam bezobjawowa i bezproblemowa dlatego teraz boje sie. Mam nadzieje ze szybko sytuacja sie unormuje i uspokoi wszystko. I najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa

Ja na to biorę duphaston. Mam za niski poziom progesteronu. Zalecono mi też leżeć, siedzieć, nie przemęczać się.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Kurdę jak czytam o takich reakcjach ze strony personelu medycznego, to mnie krew zalewa. Teoretycznie mam ciążę podwyższonego ryzyka. Wiem, że pierwszy trymestr jest trudny i wiele może się zdarzyć, ale nigdy lekarz nie budził we mnie strachu. Wręcz przeciwnie. Na każdej wizycie pyta jak się czuję i uspokaja, że to obiawy ciążowe (upierdliwe, ale nie niebezpieczne dla dziecka). Uprzedziła mnie które są niebezpieczne i co mam robić gdyby coś niepokojącego się działo. Wiem że z każdą pierdołą mogę do niej napisać i możliwie szybko mi odpowie. Trzymam kciuki, by i tobie udało się znaleźć dobrego specjalistę z odpowiednią dozą empatii.

To jak mój lekarz, mój też taki jest :-)

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie durne pytanie, boli mnie podbrzusze, ale nie są to takie skurcze jak na miesiączkę, tylko mam takie wrażenie jakby się brzuch napinał, takie ciągnące, nic przyjemnego. Do tego mam bóle w krzyżu, ale jak leżę to te bóle krzyża przechodzą.
    Miała któraś z Was podobnie? Albo wie o co chodzi? :D

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Mam takie durne pytanie, boli mnie podbrzusze, ale nie są to takie skurcze jak na miesiączkę, tylko mam takie wrażenie jakby się brzuch napinał, takie ciągnące, nic przyjemnego. Do tego mam bóle w krzyżu, ale jak leżę to te bóle krzyża przechodzą.
    Miała któraś z Was podobnie? Albo wie o co chodzi? :D

Mnie też czasami boli brzuch i kręgosłup. Może to znak, że powinnaś trochę odpocząć, skoro przechodzi gdy się położysz.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kręgosłup przechodzi jak się połoze, ja leże cały dzień od rana do wieczora. Nic nie robię. A brzuch nadal boli i tak jak mówię, to nie są takie skurcze i bóle miesiączkowe, tylko takie napięcie jakieś

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:26

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni drobne brązowe plamienia. Mam nadzieję, że to nie jest powód do niepokoju. Biorę Luteinę50 dopochwowo 2 x 1, jakie Wy macie dawki?

Póki co, nie mam też za bardzo żadnych objawów. Piersi tylko trochę wrażliwsze i czasem zakłują. W czwartek idę na USG i mam nadzieję, że będzie już widać serduszko, to się trochę uspokoję.

A co do LuxMedu to też jestem zawiedziona. Na wizytę do jakiegoś lepszego lekarza trzeba czekać po kilka miesięcy, jak na NFZ. Większość lekarzy nie robi też USG podczas wizyty, tylko oddzielnie trzeba się zapisywać i również długo czekać. Myślałam, że będzie inaczej. Chyba będę musiała prywatnie prowadzić ciążę, a w LuxMedzie tylko badania.

0d1y90bv78miqftl.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Clair ja na początku miałam bardziej takie jak na @ bardziej palace a teraz mi się zmieniło i właśnie mam bardziej takie ciągnięcie ale mija i zdarza mi się tylko kilka razy w ciągu dnia.

No a ja mam właśnie takie nieprzerwane, w ogole nie mija :(
    A takich miesiączkowych ani razu nie miałam

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    U mnie od kilku dni drobne brązowe plamienia. Mam nadzieję, że to nie jest powód do niepokoju. Biorę Luteinę50 dopochwowo 2 x 1, jakie Wy macie dawki?
    a.
    Ja mam 600, czyli 200 rano i 400 wieczorem.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    No a ja mam właśnie takie nieprzerwane, w ogole nie mija :(
    A takich miesiączkowych ani razu nie miałam

Clair może powiedz o tym gin. Mnie np.boli jak na okres. To znaczy może nie boli a tak ćmi. I muszę na chwilę usiąść albo się położyć.

Co do wizyty jak najwcześniej. Hm mam trochę inne zdanie, bo miałam cp. Betę trzeba sprawdzić, jak jest duży przyrost to dobrze.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Tylko kręgosłup przechodzi jak się połoze, ja leże cały dzień od rana do wieczora. Nic nie robię. A brzuch nadal boli i tak jak mówię, to nie są takie skurcze i bóle miesiączkowe, tylko takie napięcie jakieś
    W poprzedniej ciąży miałam w 2 trym takie jakby uczucie wzdęcia, napięcia. Na ktg były już wyraźne skurcze (ja to odczuwałam jakie takie twardnienia, taki ucisk) pomógł magnez. Zapytaj lekarza na wizycie o te bóle, może też ci magnez zaleci. Znów na początku miałam takie silne bóle jakby w jajnikach (przeszły jak zaczęłam brać progesteron). Teraz jak czasem nie wezmę, a się przemęczę, to też się pojawiają. Wtedy od razu się na chwilę kładę i uzupełniam braki. Ogólnie lekarka mówiła, że każda kobieta inaczej odczuwa powiększanie się macicy. Onawyklucza te "patologiczne stany", jeśli ciąża jest prawidłowo ulokowana, i hormony mają prawidłowe wartości, to widocznie nie ma powodów do niepokoju. Jak masz jakieś obawy. Brzuch cię boli całymi dniami poszłabym do lekarza. Jak poszłam z podobnymi objawami, to nikt mnie nie wyśmiał, a wręcz przeciwnie lekarka monitorowała póki nie wykluczyła ciąży pozamacicznej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 18:55

Magdzia85F, clair lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ