Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka wrote:
Dziś np. kiedy uśmiechnęłam się na widok serduszka to usłyszałam, że nie ma co się cieszyć bo 1 trymestr to okres eliminacji i najczęstszych poronień - więc dziś jest, a jutro już go może nie być. Strasznie mnie to rozproszyło i wszystko o co miałam zapytać skutecznie wypadło mi z głowyMam obawy, że nie trafię na lekarza, któremu bez obaw powierzę opiekę nad nami...
-
Ja całą poprzednią ciąże, zniosłam bez żadnych dolegliwości
Teraz mam wielką nadzieję na powtórkę
Do lekarza umówię się, na początek września
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 12:33
Rene, clair lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnego doświadczenia, otóż wczoraj i dziś rano robiłam testy, kreska ciemnieje co jest dobrym znakiem natomiast chciałabym się Was poradzić kiedy najlepiej iść do lekarza na pierwsza wizytę?
-
nick nieaktualny
-
Myszka_Lena wrote:Dziewczyny mam pytanie, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnego doświadczenia, otóż wczoraj i dziś rano robiłam testy, kreska ciemnieje co jest dobrym znakiem natomiast chciałabym się Was poradzić kiedy najlepiej iść do lekarza na pierwsza wizytę?
Jeśli jest potrzeba robić betę w twoim przypadku - to idz już po skierowanie, zeby za badanie nie płacić.
Jeśli wszystko jest ok, to poczekaj do 6 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 14:47
-
Myszka_Lena wrote:Dziewczyny mam pytanie, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnego doświadczenia, otóż wczoraj i dziś rano robiłam testy, kreska ciemnieje co jest dobrym znakiem natomiast chciałabym się Was poradzić kiedy najlepiej iść do lekarza na pierwsza wizytę?
-
karoolka29 wrote:Wlasnie dzis u mnie tez takie jakieś upławy rpzowe, wczoraj wiecej czerwonego bylo. Dla mnie to nie jest normalne bo poerwsza ciaze miałam bezobjawowa i bezproblemowa dlatego teraz boje sie. Mam nadzieje ze szybko sytuacja sie unormuje i uspokoi wszystko. I najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa
Ja na to biorę duphaston. Mam za niski poziom progesteronu. Zalecono mi też leżeć, siedzieć, nie przemęczać się. -
Kinga. wrote:Kurdę jak czytam o takich reakcjach ze strony personelu medycznego, to mnie krew zalewa. Teoretycznie mam ciążę podwyższonego ryzyka. Wiem, że pierwszy trymestr jest trudny i wiele może się zdarzyć, ale nigdy lekarz nie budził we mnie strachu. Wręcz przeciwnie. Na każdej wizycie pyta jak się czuję i uspokaja, że to obiawy ciążowe (upierdliwe, ale nie niebezpieczne dla dziecka). Uprzedziła mnie które są niebezpieczne i co mam robić gdyby coś niepokojącego się działo. Wiem że z każdą pierdołą mogę do niej napisać i możliwie szybko mi odpowie. Trzymam kciuki, by i tobie udało się znaleźć dobrego specjalistę z odpowiednią dozą empatii.
To jak mój lekarz, mój też taki jest -
Mam takie durne pytanie, boli mnie podbrzusze, ale nie są to takie skurcze jak na miesiączkę, tylko mam takie wrażenie jakby się brzuch napinał, takie ciągnące, nic przyjemnego. Do tego mam bóle w krzyżu, ale jak leżę to te bóle krzyża przechodzą.
Miała któraś z Was podobnie? Albo wie o co chodzi? -
clair wrote:Mam takie durne pytanie, boli mnie podbrzusze, ale nie są to takie skurcze jak na miesiączkę, tylko mam takie wrażenie jakby się brzuch napinał, takie ciągnące, nic przyjemnego. Do tego mam bóle w krzyżu, ale jak leżę to te bóle krzyża przechodzą.
Miała któraś z Was podobnie? Albo wie o co chodzi?
Mnie też czasami boli brzuch i kręgosłup. Może to znak, że powinnaś trochę odpocząć, skoro przechodzi gdy się położysz. -
U mnie od kilku dni drobne brązowe plamienia. Mam nadzieję, że to nie jest powód do niepokoju. Biorę Luteinę50 dopochwowo 2 x 1, jakie Wy macie dawki?
Póki co, nie mam też za bardzo żadnych objawów. Piersi tylko trochę wrażliwsze i czasem zakłują. W czwartek idę na USG i mam nadzieję, że będzie już widać serduszko, to się trochę uspokoję.
A co do LuxMedu to też jestem zawiedziona. Na wizytę do jakiegoś lepszego lekarza trzeba czekać po kilka miesięcy, jak na NFZ. Większość lekarzy nie robi też USG podczas wizyty, tylko oddzielnie trzeba się zapisywać i również długo czekać. Myślałam, że będzie inaczej. Chyba będę musiała prywatnie prowadzić ciążę, a w LuxMedzie tylko badania. -
yvonneSW wrote:Clair ja na początku miałam bardziej takie jak na @ bardziej palace a teraz mi się zmieniło i właśnie mam bardziej takie ciągnięcie ale mija i zdarza mi się tylko kilka razy w ciągu dnia.
No a ja mam właśnie takie nieprzerwane, w ogole nie mija
A takich miesiączkowych ani razu nie miałam -
nick nieaktualnyclair wrote:No a ja mam właśnie takie nieprzerwane, w ogole nie mija
A takich miesiączkowych ani razu nie miałam
Clair może powiedz o tym gin. Mnie np.boli jak na okres. To znaczy może nie boli a tak ćmi. I muszę na chwilę usiąść albo się położyć.
Co do wizyty jak najwcześniej. Hm mam trochę inne zdanie, bo miałam cp. Betę trzeba sprawdzić, jak jest duży przyrost to dobrze.
-
clair wrote:Tylko kręgosłup przechodzi jak się połoze, ja leże cały dzień od rana do wieczora. Nic nie robię. A brzuch nadal boli i tak jak mówię, to nie są takie skurcze i bóle miesiączkowe, tylko takie napięcie jakieś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 18:55
Magdzia85F, clair lubią tę wiadomość