X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moja gine moze mnie przyjąć dopiero 21.08, dlatego zastanawiam się czy nie jechać na IP , albo czy nie skoczyć jutro do innego lekarza prywatnie.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clair a kontaktowała święta się że swoją lekarką?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    No a moja gine moze mnie przyjąć dopiero 21.08, dlatego zastanawiam się czy nie jechać na IP , albo czy nie skoczyć jutro do innego lekarza prywatnie.
    Szukałabym innego lekarza. Na IP mogą cię olać póki noe będziesz się zwijać z bólu i nie będziesz miała mega gorączki. Raz miałam okazję szukać pomocy w weekend i dobrze tego nie wspominam. Dobrze że choć pielęgniarka była ogarnięta i dała mi zastrzyk p.bólowy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączke mam "tylko" 37,8 . Moja lekarka wczoraj jak miałam chwilę tych brązowych plamień tak mnie wkurw... że już dzisiaj w ogóle się z nią nie kontaktowałam. Napisałam do niej o te plamienia a ona do mnie że ciężko powiedzieć o co chodzi i tyle w temacie. Pierwszy raz mnie tak olała.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clair, jeśli masz możliwość to po prostu idź rano do innego lekarza. Stres nie pomaga. W pierwszej ciąży tak miałam - nagle zaczęłam krwawic lekko, później samo plamienie. W okolicach 7-9 tc. Dostalam duphaston i l4 ze wskazaniem do odpoczynku. Dlaczego tego do tej pory nie wiadomo. Po prostu. Czasem tk bywa.

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wpisanie na pierwszą stronę :* to będzie moje drugie maleństwo. Mam już synka 13msc :) ciężko mi pisać bo jeszcze pracuję ale będę się starała jak najczęściej zaglądać :) pierwsze było zaplanowane co do dnia - prowadziłam wykresy, mierzyłam temp i wyszło :) miesiąc temu oznajmiłam mojemu że jak chce drugie to dziś ma szanse no i jest :D spontany są podobno najlepsze haha :D wizyte u mojej ulubionej gin mam dopiero 4 września ale myślę iść wcześniej do alternatywnej żeby usłyszeć że wszystko jest ok :P

clair jakie to plamienia? żywa krew czy brudna?
    na gorączkę polecam herbatę z sokiem malinowym i miodem :) mnie to ratowało całą ciążę :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i wg belly termin mam na 22 kwietnia, nie 24... Ale może poczekam na wizytę u gin i wpiszemy normalny :P

Aliskaa lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, plamienia miałam przez dosłownie chwilę wczoraj, brązowe, gorączkę mam ale znosze ją dosyć dobrze :D no a dzisiaj ten brzuch mi się napina i naciąga i to mega nieprzyjemne. Postaram się jutro uderzyc do ginekologa tak jak dziewczyny wyżej radziły :)

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie było nic złego :) pewnie wlepi Ci jakąś luteinę czy coś i każe odpoczywać :P mnie brzuch boli już półtora tygodnia ale tak dziwnie :/ w pierwszej ciąży tak nie miałam... Jakby był tak bardzo napięty że aż boli :/ dlatego chcę iść międzyczasie do innej gin sprawdzić.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny boli tak jakby pupa z tylu kosci ale nie krzyz. Przehodzi jak poleze. Moze tez powinnam magnez brac...

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu takie ciągnięcie w dole brzucha, ale lekarz mi powiedział, że to normalne, bo macica się rozciąga.

• clair Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Oby to nie było nic złego :) pewnie wlepi Ci jakąś luteinę czy coś i każe odpoczywać :P mnie brzuch boli już półtora tygodnia ale tak dziwnie :/ w pierwszej ciąży tak nie miałam... Jakby był tak bardzo napięty że aż boli :/ dlatego chcę iść międzyczasie do innej gin sprawdzić.

No własnie o takich bólach mówię.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • karoolka29 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis stało sie cos strasznego u mnie... Wczoraj prosiłam o dodanie do grona a dzis musze sie z Wami pożegnać niestety moja ciąża sie zakończyła :( moje serce jest rozdarte na milion kawałków. Nie lekceważcie żadnych niepokojących objawów, choc wiem ze nie mogłam nic zrobić bo zrobiłam wszystko by sprawdzić czy wszystko ok u mnie po plamieniach.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola napisz co się stało? Który tydzień? Rozumiem co czujesz. Ja jestem w zawieszeniu. Jutro powtarzam betę która na 90 proc dalej spada mimo luteina.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolka29 wrote:
    Dziewczyny dzis stało sie cos strasznego u mnie... Wczoraj prosiłam o dodanie do grona a dzis musze sie z Wami pożegnać niestety moja ciąża sie zakończyła :( moje serce jest rozdarte na milion kawałków. Nie lekceważcie żadnych niepokojących objawów, choc wiem ze nie mogłam nic zrobić bo zrobiłam wszystko by sprawdzić czy wszystko ok u mnie po plamieniach.
    Bardzo mi przykro, gdy czytam o takich historiach. Gdybyś potrzebowała pogadać, to pisz, choć mogę co najwyżej próbować sobie wyobrazić co przeżywasz.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Karola napisz co się stało? Który tydzień? Rozumiem co czujesz. Ja jestem w zawieszeniu. Jutro powtarzam betę która na 90 proc dalej spada mimo luteina.

Trzymam kciuki by beta cię jutro pozytywnie zaskoczyła.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    A mnie dziewczyny boli tak jakby pupa z tylu kosci ale nie krzyz. Przehodzi jak poleze. Moze tez powinnam magnez brac...
    Jak przypuszczam boli cię kość ogonowa. Może to rwą kulszowa, bo na ucisk na nerwy to chyba za wcześnie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • karoolka29 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    W ndz zaczęłam plamic śluz podbarwiony krwią, wczoraj byłam sprawdzić to u gina niby nic złego nie zauwazyla, na usg bylo serduszko, kazała soe oszczędzać i dalej dupka przyjmować. Dzis pojawiły sie skrzepy krwi i czułam soe cos sie kończy jak tak lecialo ze mnie.. Po jakimś czasie wylecial ze mnie cały pęcherzyk z zarodkiem w środku.. I od tego czasu krwawie... Byłam na IP ale nie bede komentować bo porażka jutro kade do gin musi sprawdzić czy soe sama oczyszczę czy będzie potrzebny zabieg

• karoolka29 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Bardzo mi przykro, gdy czytam o takich historiach. Gdybyś potrzebowała pogadać, to pisz, choć mogę co najwyżej próbować sobie wyobrazić co przeżywasz.
    Byłam w tym samy tyg co ty mniej woecej ale zarodek chyba od początku nie rozijal soe prawidłowo bo byl dwa razy mniejszy niż powinien na tym etapie, ciąża była mlodsza o dwa tyg co najmniej po rozmiarach

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolka29 wrote:
    Współczuję;(;(

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ