Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Darika strasznie współczuję, jest szansa że może się Twój stan polepszyć?
Oli123, ja nic nie ćwiczę, moja jedyna aktywność to sprzątanie i chodzenie. Auta nie mam, więc są to spacery na przystanek lub do sklepu, ale też nie codziennie, bo jestem już na L4Jeśli nie uda mi się schudnąć "samoistnie" po ciąży, to zacznę wtedy chodzić na siłkę, taki jest plan.
-
Byłam po skierowanie do endo i się udało dostać już na 11 grudnia na poniedziałek!! Ale się cieszę
Bo jak mnie dzisiaj lekarka spytała o moje TSH w ciąży i jakie biorę dawki leku od początku to się za głowę złapała i kazała natychmiast zmieniać endokrynologa
Na skierowaniu napisała PILNE i udało się dostać to świetnej pani endokrynolog, a do tego zawsze to jakieś pieniążki zostaną w kieszeni bo to wizyty na fundusz
Uzbieram na kosz mojżesza
edwarda20 lubi tę wiadomość
Marcel❤
-
Sassy wrote:Darika strasznie współczuję, jest szansa że może się Twój stan polepszyć?
No właśnie nie wiadomo. Czasami jest tak, ze macica się podnosi i przestaje uściskać, a czasami jest tak, ze ból już pozostaje do końca ciąży. Zobaczymy co jeszxze jutro powie neurochirurg.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Veruka wrote:Oooo to super!! a wiesz już gdzie chcesz rodzić? Ja im więcej czytam o tych szpitalach tym gorzej...
Na zaspie. Mają 3 stopień referecxyjnosci i moja Pani doktor tam pracuje.
Ja już nie czytam tych opinii. Wszędzie są dobre i złe. Zależy jakie masz wymagania i jakim byłaś przypadkiem. Nastawiam się, że to jest do przeżycia i tyle. -
Mania 86 dokładnie, nie ma co czytać opinii bo to zależy jak my chcemy być potraktowane i jakie mamy wymagania. jak kobieta chce żeby każdy koło niej skakał a na dyżurze są dwie położne to nie ograną np 20 pacjentek. więc trzeba inaczej na to patrzeć
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Miałam robione usg i wszystko jest w porządku. Nie wiadomo dlaczego krwawię. Zostałam w szpitalu na obserwacji.
dobrze i nie dobrze. dobrze że z dzidzia wszystko ok ale nie wiadomo skąd krew więc pewnie będą szukać przyczyn.
ja wczoraj plamiłam lekko rano (brązowy śluz) a na wizycie lekarz badał dokładnie usg przez pochwę ale czysto było. teraz już też więc u mnie było jednorazowe. -
Aliskaa grunt, że wszystko w porządku i jesteś już pod opieką. Teraz niech tylko znajdą przyczynę. Trzymam ciuki, żeby wszystko było ok, a krwawienie było spowodowane jakąś błahostką
Pochwalę się, że zrobiłam dzis pierwsze zakupy dla Lileczki:D Na szafa-bobasa.pl są całkiem fajne ceny, dodatkowo przecena i dziś darmowa wysyłka:D No i jeszcze rabat 10% na nieprzecenione przy subskrybcji;) Nie jest to wybór jak w Next, ale można wyhaczyć cos fajnego, a opinie mają dość dobre:) Wzięłam tylko rozmiary 56 i 62 - jak okaże się, że jakościowo nie ma szału to przynajmniej w te pierwsze tygodnie je wykończymy i o nich zapomnimy;D Do Nexta i tak się ślinię i po Nowym Roku pewnie zaatakujęAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaczęłam mocniej krwawić. Miałam robione dodatkowe badania, powtórzone usg. Prawdopodobnie przyczyną jest przedwczesne odklejanie się łożyska... dziecko ma dostać leki sterydowe
a ja będę leżeć, możliwe, że do porodu... straszą mnie przedwczesnym porodem. Jeżeli tak będzie dalej. I dodatkowo nie wiadomo czy nie będzie trzeba wcześniej zakończyć ciąży. Będą mnie cały czas kontrolować...
A z dzieckiem jest wszystko dobrze. -
Aliskaa wrote:Zaczęłam mocniej krwawić. Miałam robione dodatkowe badania, powtórzone usg. Prawdopodobnie przyczyną jest przedwczesne odklejanie się łożyska... dziecko ma dostać leki sterydowe
a ja będę leżeć, możliwe, że do porodu... straszą mnie przedwczesnym porodem. Jeżeli tak będzie dalej. I dodatkowo nie wiadomo czy nie będzie trzeba wcześniej zakończyć ciąży. Będą mnie cały czas kontrolować...
A z dzieckiem jest wszystko dobrze.
kochana to daj znać, bo mam dodane kilka sztuk do koszyka ale zamówienie chcę złożyć dopiero po nowym roku bo teraz święta i $ na co inne idą. ale ciekawa jestem czy są w porządku więc czekam na info jak otrzymasz paczkę
my po kolacji właśnie ciemna bułka, serek allmette, sałata, chuda wędlina, pomidor 1/2 szt. kaloryczna kolacja??? -
Aliskaa nie martw się. Sterydy na rozwój płuc to procedura, która muszą wykonać jeśli z ciąża coś się dzieje. Dzieje ale nie znaczy, że stanie.
Leżała ze mną dziewczyna, która trafiła do szpitala w 23 tc z malowodziem. Oprócz tego wykryli u niej również bakterie. Dostawala antybiotyki. W 26 tc odeszły jej wody ale lekarze robili wszystko, żeby jeszcze przetrzymac ich bo każdy dzień był na wagę złota. Wytrzymali do 31 tc. W piątek, gdy okazało się, że poziom wód sięgnął 0 zdecydowali się, że zrobią w poniedziałek cesarke. Dziecko miało ważyć 1600. Nie zdążyli, bo w sobotę dostała skurczy, w niedzielę wieczorem urodziła siłami natury pięknego i zdrowego chłopczyka z waga 1950. Dziecko samo oddycha i nic mu nie dolega.
Pisze to, bo takie historie dodają sił. Bo są sposoby, żeby ciąże jeszcze ciągle podtrzymywać i nawet jeśli nie dociagnie do 40 tyg to dzieciaczki rodzą się zdrowe i silne.grzanewino lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
tak, tak Aliska! ze mną też leżała kobitka która dostawała zastrzyki sterydowe-na rozwó j płuc. Potem ją normalnie wypuścili, tylko musiała mkiec pesar założony. Dzieciaczki ratują już od 23 tc! a skoro Cię trzymają i masz nakaz leżeć to będzie dobrze!
-
Aliska ściskam i trzymam kciuki.
Na pocieszenie powoem że moja kuzynka urodziła w 28tygodniu. Dzis dziewczynka zdrowz jak ryba, nic jej nie dolegagrzanewino, oli123 lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
sweetmalenka wrote:Agusia-kaloryczna nie ale coś czuję że będziesz głodna na 3 h
no właśnie nie będę, ja tak jem, porcie nie duże, zdrowe, to skąd te cholerne kilogramy???
jutro staję na swoją wagę, zobaczymy co pokaże na czczo. -
Agusia_pia wrote:Mania 86 dokładnie, nie ma co czytać opinii bo to zależy jak my chcemy być potraktowane i jakie mamy wymagania. jak kobieta chce żeby każdy koło niej skakał a na dyżurze są dwie położne to nie ograną np 20 pacjentek. więc trzeba inaczej na to patrzeć
Nie do końca chodziło mi o skakanie nade mną...ale jak się słyszy, że położnej wypadł z rąk noworodek (uderzając o metalową szafkę) i inne tego typu historie to trochę inaczej. Ale w sumie faktycznie, nie ma co się nakręcać