X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wkurzylam sie jak czytalam!

Tia a propos matolow- u mnie na fv za wozek jest przeinaczone nasze nazwisko np zamiast Kowalski to Kowalczyk. Niby podobne ale jednak to zupelnie inne nazwisko i w razie czego tez by byly problemy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:21

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym pojemnikiem na badanie moczu to rzeczywiście są jakieś specjalne pojemniki. Ja w aptece kupiłam zwykły i w moczu wyszły mi bakterie ( zle zrobiłam to badanie) i mój gin kazał mi kupić jakiś specjalny do badania bakteriologicznegO. Powtórzyłam badanie według zaleceń mamaginekolog i bakterii już nie miałam, wiec zrób jeszcze raz to badanie.

Dziewczyny jak ja Was czytam to zaczynam się martwić bo ja jestem daleko w polu. Jutro idę do rossmana i chyba kupię wszystko co potrzebne z kosmetyków itd bo jeśli chodzi o spakowanie torby to prócz klapek pod prysznic, ręcznika i przyborów toaletowych to ja nic nie mam :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z moją położna środowiskową i mówiła że wg niej przy moich wynikach (92-168-138) powinnam być na diecie dla kobiec ciężarnych z cukrzycą. Wszystko zniose tylko nie to. Jestem łasuchem, uwielbiam słodycze i owoce, domowe fast-foody i inne takie. Umre jeśli będę musiała przejść na taką dietę

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja rozmawiałam z moją położna środowiskową i mówiła że wg niej przy moich wynikach (92-168-138) powinnam być na diecie dla kobiec ciężarnych z cukrzycą. Wszystko zniose tylko nie to. Jestem łasuchem, uwielbiam słodycze i owoce, domowe fast-foody i inne takie. Umre jeśli będę musiała przejść na taką dietę
    ale przeciez nie masz przekroczonych norm... więc o co chodzi?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek tylko spokojnie :-) ja bym skonsultowala to jeszcze z ginem albo z diabetologiem. Bo wynik jest na granicy. Moze lepiej jakbys przeszla na diete ale np nie rezygnujac ze wszystkiego. W koncu to dla dobra Twojego dziecka :-) ja mam cukrzyce od 7tygodnia. Na poczatku bylam przerazona. Bylam uzalezniona od coli, chipsow, fast foodow, ciast i innych slodkosci. Dieta wcale nie jest taka zla :-) owoce mozna normalnie jesc tylko w ograniczonej ilosci. Jem nawet pizze czy kebaba. Podjadam tez inne slodkosci tylko wiadomo z umiarem :-)
    A i w pierwszej ciazy mialam wynik po 2h ktory wg starych norm kwalifikowalby mnie do cukrzycy ciazowej ale wg nowych lapalam sir w normie. Bylam u diabetologa i powtarzalam krzywa, robilam tez srednia cukru z 3miesiecy i okazalo sie ze wcale cukrzycy nie mam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:39

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy taka koszula po porodzie będzie Ok czy bardziej stawiacie na takie rozpinane na guziki? Rodzic będę chyba w jakims długim tshircie żeby później wyrzucić do kosza w razie czego, ale zastanawiam się czy taka koszula już po wszystkim będzie wygodna do karmienia czy lepiej rozpinana żeby tej dziecko było skóra przy skórze? Co myślicie?

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6694720415

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A ja właśnie jestem u babci, prababcia umarła przed 18 i do tej pory czekamy na karetkę żeby zgon stwierdził lekarz.. Niby swoje już przeżyła, bo miała już 103 lata, Ale tak czy siak przykro bardzo.. I nie wiem co z babcia teraz będzie, bo opieka nad prababcia była w sumie sensem jej życia.. Eh pewnie jakoś w pt-sob będzie pogrzeb..

Bardzo mi przykro, trzymaj sie. Swoja droga naprawde sedziwy wiek.

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam takie i jestem zadowolona bo ciążowe i używam je teraz a potem do karmienia też się nadają, mam czarną i różową i jakościowo też ok.

https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&category=1214&return=ref

ckaik0s36dsxflg9.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy taka koszula po porodzie będzie Ok czy bardziej stawiacie na takie rozpinane na guziki? Rodzic będę chyba w jakims długim tshircie żeby później wyrzucić do kosza w razie czego, ale zastanawiam się czy taka koszula już po wszystkim będzie wygodna do karmienia czy lepiej rozpinana żeby tej dziecko było skóra przy skórze? Co myślicie?

Ja znalazlam na allegro taka rozpinana po dwoch stronach i chyba bedzie wygodniejsza. No i ja tez patrze na cene jednak, bo nigdy nie wiadomo czy bedzie sie nadawac po wyjsciu to raz, a dwa kazdy mi mowi, zeby miec ze 3 szt, takze biore jak najtansze. W domu uzywac ich nie bede.

Cos takiego

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-napy-i6561730158.html#thumb/1

Ale czekam z zakupem,bo ciocia w ciuchu ma mi popatrzec wtedy za grosze bede miec i wyrzucic nie szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:05

• Paatka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu jakieś paskudne napięcie w brzuchu i leże :/ Wczoraj miałam ktg i skurczy nie wykryło, ale położna ze szkoły rodzenia powiedziała, że faktycznie mam cały czas jakiś napięty ten brzuch. Poleciłs picie melisy na rozluźnienie... ale jakoś mnie te ziółka nie rozluźniły dzisiaj.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Z tym pojemnikiem na badanie moczu to rzeczywiście są jakieś specjalne pojemniki. Ja w aptece kupiłam zwykły i w moczu wyszły mi bakterie ( zle zrobiłam to badanie) i mój gin kazał mi kupić jakiś specjalny do badania bakteriologicznegO. Powtórzyłam badanie według zaleceń mamaginekolog i bakterii już nie miałam, wiec zrób jeszcze raz to badanie.

Pojemniczek miałam dobry, jałowy. Mocz mi kazały przelewać, że tak powiem - z wygodnictwa... U mnie w miejscowości jest tylko punkt pobrań, a wszystkie próbki przesyłane są do dużego laboratorium, ok 60 km od nas. No i mocz który zanosimy w standardowych pojemniczkach jest przelewany do takich mniejszych probowek... Tylko kurna przez pielegniarki a nie pacjentów... Do dziś nawet nie wiedziałam, ale kobita od pobierania się zmieniła i taki efekt -_-

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

Ja kupiłam identyczną tylko w kratke bez szlafroka za 67zł w zwykłym sklepie z bielizną. Ale takie w kropki właśnie też były wg mnie cena z kosmosu

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Gosiczek tylko spokojnie :-) ja bym skonsultowala to jeszcze z ginem albo z diabetologiem. Bo wynik jest na granicy. Moze lepiej jakbys przeszla na diete ale np nie rezygnujac ze wszystkiego. W koncu to dla dobra Twojego dziecka :-) ja mam cukrzyce od 7tygodnia. Na poczatku bylam przerazona. Bylam uzalezniona od coli, chipsow, fast foodow, ciast i innych slodkosci. Dieta wcale nie jest taka zla :-) owoce mozna normalnie jesc tylko w ograniczonej ilosci. Jem nawet pizze czy kebaba. Podjadam tez inne slodkosci tylko wiadomo z umiarem :-)
    A i w pierwszej ciazy mialam wynik po 2h ktory wg starych norm kwalifikowalby mnie do cukrzycy ciazowej ale wg nowych lapalam sir w normie. Bylam u diabetologa i powtarzalam krzywa, robilam tez srednia cukru z 3miesiecy i okazalo sie ze wcale cukrzycy nie mam :-)

Dzięki. Pocieszyłaś mnie. Wizyta we wtorek i mam nadzieję że gin powie że jest ok

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie koszuli poglądowe, widziałam na Allegro za 50 ileś zł sama koszule ale zastanawiam się właśnie z tym szlafrokiem. A ile kupujecie takich koszul?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Zdjęcie koszuli poglądowe, widziałam na Allegro za 50 ileś zł sama koszule ale zastanawiam się właśnie z tym szlafrokiem. A ile kupujecie takich koszul?

Ja kupię 3. Przy czym 2 takie lepsze a jedną z najtanszych bo może wcale sie nie przydać

Wysłany: 17 stycznia 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja kupię 3. Przy czym 2 takie lepsze a jedną z najtanszych bo może wcale sie nie przydać

Zrobię tak samo :) a kupujesz tylko koszule czy rozważasz jedna koszule rozpinana do karmienia i spodnie do tego?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5901565721

Ja mialam takie 3 zwykle za 20zl. I uzywalam je w szpitalu i 2 tygodnie w domu bo potem wskoczylam w zwykle pizamy bo ja nienawidze spac w koszulach :) Teraz tez nic nie kupuje tylko uzyje te co leza w szafie :)

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nos nadal się zatyka choć są momenty gdzie jedną dziurka się odetka... Jutro może będzie lepiej?

Koszule?! Ja mam jedną po starszej córce rozpinana z przodu i dwie typowo ciążowe... Spodni od piżamy nie zabieram bo myślę że czym więcej powietrzna będzie dochodzić do ramy tym szybciej się zagoi no i w razie kontroli nie będę się męczyć....

Zgaga! Z dwiema córkami starszymi miałam od początku ciąży , nawet jak o niej nie wiedziałam. Teraz dostaje jak zjem coś z octem lub coś pikantnego, ale dopiero od niedawna i bardzo rzadko. Mi pomaga picie na czczo wody letniej z cytryną i dodaje trochę miodu. Dobra jest herbata rumiankowa albo mleko ale letnie nie zimne ani za ciepłe... Czasem pomaga przegryzienie chleba z masłem albo jakiś sucharek.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugi dzień walki z infekcją + nowy ząb. Proponuję nową definicję słowa zoombie jako pochodną formę słowa ząbkowanie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Zrobię tak samo :) a kupujesz tylko koszule czy rozważasz jedna koszule rozpinana do karmienia i spodnie do tego?

Ja będę miała cc wiec tylko koszule. Nie chce spodniami dodatkowo uciskać blizny. Wydaje mi sie że każdy poród sn może się skończyć cc więc chyba koszule bardziej się sprawdzą. Choć z drugiej strony prespektywa wygodnych spodni pizamowych kusi bardziej niż koszula :-)

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ