X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a u mnie jaka zima :) bialo wszedzie i dalej pada :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też biało i też nadal pada, właśnie wybieram się na spacer do sklepu :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bialo ale niby +1stopien k slonce wiec pewnie zaraz stopnieje. A szkoda bo chcialam wziac mlodą na sanki.

Dla ciezarowek ze zgagą: Gastrotuss mi pomaga, pije go przed snem i jestem w stanie spac bez zgagi. Mam takie saszetki po 20ml :) Oczywiscie za pozwoleniem ginekologa.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas katar gęstnieje ja wstałam z bolem zatok starszak spał ładnie całą noc ale wstał cały zasmarkany czegoś takiego nie widziałam musiałam twarz szorować tak miał zaschnięte gluty nawet na czole.
    Oczywiście 3 razy w nocy sprawdzałam czy oddycha czy nie ma temperatury a o 6 położyłam sie na materacu obok bo ciepły i tak ciężko oddychał, że masakra ale spał całą noc bez pobudki.
    Kinga nie strasz mnie mój jest całkiem na bakier z ząbkowaniem ma prawie 16 miesięcy a tylko 4 zęby do tego te górne jedynki nie są jeszcze całe wyszły dopiero w połowie.

Co do koszul ja długo używałam i spałam w koszulach do karmienia jakoś mi tak było wygodniej tak samo długo chodziłam w spodniach ciążowych bo wszystko inne uwierało mi blizne po CC i na maksa mnie to wręcz bolało.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Młoda ma 1329g. A mama kg na plusie od ostatniej wizyty ;) W ogóle prawie zapomniałam o tym zastrzyku profilaktycznym. Dobrze że mąż mi przypomniał, bo położna też zapomniała.

acygan, darika, Katy, tanith lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też biało już od wczoraj :-). Ale temperatura na plusie więc wszystko topnieje :-(.

Dziewczyny trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo jadę na wyrwanie ósemki. Przyznam, że się boję, bo nigdy nie miałam wyrywanego zęba i nie wiem jak to wygląda... Pociesza mnie tylko to, że jadę do świetnego (z opinii) chirurga, polecanego nawet przez moją gin. Na szczęście moja mała w ogóle nie przejmuje się moim strachem, kopie sobie w najlepsze ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jestem po usg. Młoda ma 1329g. A mama kg na plusie od ostatniej wizyty ;) W ogóle prawie zapomniałam o tym zastrzyku profilaktycznym. Dobrze że mąż mi przypomniał, bo położna też zapomniała.

Jaka duza :) prawie dwa razy tyle co moja :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    U nas też biało już od wczoraj :-). Ale temperatura na plusie więc wszystko topnieje :-(.

Dziewczyny trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo jadę na wyrwanie ósemki. Przyznam, że się boję, bo nigdy nie miałam wyrywanego zęba i nie wiem jak to wygląda... Pociesza mnie tylko to, że jadę do świetnego (z opinii) chirurga, polecanego nawet przez moją gin. Na szczęście moja mała w ogóle nie przejmuje się moim strachem, kopie sobie w najlepsze ;-).

Trzymam kciuki :) raz wyrywałam zeba w swoim zyciu i mam nadzieje, ze nie bedziesz tak cierpiec po wszystkim jak ja. Samo wyrwanie nie bolalo mnie w ogole :) ale ja mialam zniszczony korzen, bylo to trovhe skomplikowane, wiec i po wyrwaniu rana byla wieksza :/ glowa do gory, bedzie dobrze :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jaka duza :) prawie dwa razy tyle co moja :)
    No od ostatniej wizyty podwoiła swoje wymiary... Nie mogę się przestawić, bo starsza córka była zawsze pod kreską...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z 6 lat temu wyrywane 2 zęby przed założeniem aparatu ortodontycznego ze względu na zbyt małą szczęke i nawet tego nie poczułam. Znieczulenie laserowe i po byłam w szoku kiedy oni to właściwie zrobili ;)
    U mnie do szpitala tylko koszule w gre wchodzą bo na nic innego nie pozwalają ze względu na konieczność dostępu powietrza do krocza po porodzie. Mam 3 i myślę, że będzie ok.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:

Kciuki... Będzie ci rwał w ciemno, bez rtg?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:

Górna czy dolna 8? Trzymam kciuki, ja nie wspominam tego zbyt dobrze :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    U mnie do szpitala tylko koszule w gre wchodzą bo na nic innego nie pozwalają ze względu na konieczność dostępu powietrza do krocza po porodzie. Mam 3 i myślę, że będzie ok.
    Nie wiem skąd te zalecenia, bo przecież każda i tak nosi podpaski/podkłady więc ni jak ma się to do zakazu noszenia przewiewnych spodni.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Górna ósemka (słyszałam, że podobno lepiej się rwie). Pewnie rtg zrobią, bo nie wiadomo jak korzenie, moja gin dała pozwolenie w razie czego.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nie wiem skąd te zalecenia, bo przecież każda i tak nosi podpaski/podkłady więc ni jak ma się to do zakazu noszenia przewiewnych spodni.

To zalecenia szpitala nie moje ;) Koleżance kazali leżeć z samym podkładem między nogami dla szybszego gojenia i tak też robiła. Nie widzę powodu żeby im się przeciwstawiać bo myśle, że tak czy siak w koszuli do karmienia będzie mi w szpitalu najwygodniej.

Kinga. lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny może któraś miała podobną sytuację i mi wyjaśni o co chodzi w tym popieprzonym Zusie!!! Dostawałam świadczenie za L4 i wychodziło mi miesięcznie nawet pare zł więcej ok! Dzisiaj dostałam jedną transzę za 15 dni (bo dostaję w dwóch transzach przez daty na L4) i jeśli następną transzę za okres 15 dni dostanę taką samą, to wyjdzie mniejsza kwota niż moja wypłata!! To jakie to 100% ??? Czy oni coś doliczą czy za tę samą ilość dni dostanę taką samą kwotę? Czekam na drugą transzę i w lutym jadę do zusu z moją umową i kwotą wypłaty!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 11:27

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • efulak Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    25 pazdziernika 2017 urodziłam moje drugie dziecko - coreczke. Sprzedaje ubranka z wyprawki, zajrzyjcie moze Was zainteresuja:
    http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla-dziewczynki-56-i-62-32-sztuki-i7134557761.html

Sa w bardzo dobrym stanie, niewiele noszone.

Ubranka po synku sa troche starsze, wiec zdecydowalam sie je oddac na WOŚP:
    http://aukcje.wosp.org.pl/zestaw-ubran-dla-chlopca-56-62-30-sztuk-i6016690
    Zalicytujecie :)

Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka i powodzenia!

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    To zalecenia szpitala nie moje ;) Koleżance kazali leżeć z samym podkładem między nogami dla szybszego gojenia i tak też robiła. Nie widzę powodu żeby im się przeciwstawiać bo myśle, że tak czy siak w koszuli do karmienia będzie mi w szpitalu najwygodniej.
    No mi właśnie o te szpitalne zalecenia chodzi. Nie każdy lubi koszule, więc powinien miec wybór, a argumentacja o oddychaniu rany jest naciągana jeśli używa się podkładów poporodowych. Do tego ułatwiony dostęp do rany tych wszystkich szpitalnych bakterii, to dla mnie i mojej wyobraźni za dużo i taki warian u mnie nie wchodzi w grę. Jeśli tobie odpowiada, to spoko.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem. Pod oczami wyskoczyły mi wybroczynyn takie malutkie czerwone kropki jakby ktoś nakłuwał szpilką. Miałam kiedyś takie same przy grypie żołądkowej od wymiotów ale teraz nie wymiotuje, nie mam też kaszlu, nie płakałam nie wiem od czego to może być i do tego oczy mnie pieką. Myślałam że mnie przewiało a teraz sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 12:50

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wyrwaniu. Nie powiem, że nic nie czułam, bo czułam ale tylko taki ucisk, jakby mnie ktoś mocno ściskał. Na szczęście do przeżycia. Na razie jeszcze działa znieczulenie, zobaczymy jak minie. Pani chirurg niesamowicie sympatyczna, wszystko mi najpierw wytłumaczyła, znieczuliła, potem zrobiła rtg i po kolei mówiła, co robi. Ale strach i tak był :-P. I wielka ulga jak powiedziała, że już po wszystkim :-P.

Paatka, acygan, MaGo, tanith lubią tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ