Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda -no kolejna wtopa...wybacz Sloneczko:*
Ale z tymi liskami widze ze jakis bum))
U nas bedzie pudrowo rozowo-szaro-mietowo.
Pokoiku nie robimy osobnego bo w sumie to po co teraz jak i tak musi byc blisko nas a bardziej cysterny z mleczkiem
Potem mam taki plan urzadzic pokoj razem z jej starsza siostra;)Ale kiedy to bedzie... Pewnie nie szybciej jak za dwa latka.
Acygan moze wlasnie te zebra???
No zeby Cie nie rozlozylo lepiej.
Maly Prosiaczek a Ty pochwal sie jak masz ochote tymi liskami))
Kiedy rzucamy sie na kupowanie pampersow?))
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
tanith obawy są normalne, zwłaszcza że to nasze pierwsze maleństwa, ja się obawiam i porodu żeby było wszystko dobrze z dzieckiem i ze mną, obawiam się że nie będę mogła karmić piersią, a bardzo chcę, ze nie podołam nad opieką, mąż pracuje na delegacjach i nie będzie z nami codziennie więc z codziennością będę musiała zmierzyć się sama. obaw jest dużo, ale wierzę że instynkt się odpali i będzie dobrze
-
Ja kocykow mam 4, plus jeden komplet do wózka. Ale przez was chyba kupię jeszcze jeden, bo zerknelam na te z Le Pampuch i się zakochałam. Jest taka piękna malinka, że aż kusi... I chyba skusi
.
Mnie pracy zawodowej brakuje. Brakuje mi moich uczniów. W tym roku szkolnym, we wrześniu dostałam pierwsza klasę i te dzieciaczki były przekochane! Zresztą za 5klasistami (druga moja klasa) też tęsknię, zwłaszcza, że jak się pojawiam w szkole to dziewczyny zawsze mnie atakują i się naprzytulaja. Bo chłopaki, jak to chłopaki - pogadaja ale z dystansem
. Kto by tam w ich wieku się przytulal do nauczycieli
. Ja bardzo lubię moja prace
.
Pysia89 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
tanith wrote:No fakt, moja mama od zawsze taka była, nadopiekuńcza i kontrolująca na maksa, więc czasem ciężko bywało. Wiem, że ona w ten sposób przejawia swoją troskę, ale ja nie chce patrzeć na macierzyństwo przez pryzmat samych problemów. Wiem, że to nie będzie bajka, że nie będzie różowo, ale bez przesady. I masz racje, ja się obawiam że naprawdę wpędzi mnie w jakiegoś doła. Na razie ja się tak nie przejmuję porodem, jak tym że będą problemy z rodziną. Teściowa to nie wiem, na razie jakoś mi nie podpada, ale mamę to znam, to lekko nie będzie.
Spokojnie, teraz sama będziesz mamą i będziesz musiala się nauczyć stawiać rodzinie pewnie granice. Różnie może na to reagować na początku, poźniej w niektórych kwestiach będzie lepiej, w innych niekoniecznie. U nas jest o tyle lepiej ze do rodziców ma 800 km, do teściów 1000Wiemy, że możemy liczyć tylko na siebie i w sumie mi to pasuje. Teraz trochę przeraża mnie brak opieki nad córką czas porodu, więc ściągam mamę, poźniej pewnie na jakiś urlop w pl co by dziecko poznało dziadków No i starsza córka mogła z nimi mogła spędzić trochę czasu.
-
Ja prześcieradełka do wózka kupowałam na allegro.
Mąż je właśnie prasujeTo w sumie ostatnie rzeczy do prasowania.
Spakowałam do końca dzisiaj torbę do szpitala. Tylko pakując staniki stwierdziłam, że za bardzo "śmierdzą" nowością, więc wrzuciłam je jeszcze do prania w płynie bobasowym.
Pokój już też prawie gotowy tylko czekam na dywanik, ozdobny księżyc na ścianę i organizerki żeby poukładać wszystko co trzeba na przewijaku, co by było pod ręką.
I trochę jestem przerażona bo ciągle sobie szukam zajęcia ostatnio, a tu już wszystko zrobione. Na głowę dostanę przez te 46 dni
-
Ja staniki i koszule też prałam w płynie, w którym piore dziecięce rzeczy.
Prześcieradła do wózka mam 2. Kupiłam na lullalove i polecam, bo jakość super. Do łóżeczka też mam dwa - z Chicco (bo będziemy mieli dostawke Chicco next 2 Me dream) i chowają się w porównaniu do tych z lullalove.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika -jakbym czytala moja mame ;)tez jest nauczycielem tyle ze 30letnim.
Hehe wciagu roku biadoli pieszczotliwie piszac na nawal pracy a w wakacje teskni za swoja klasa
Kilka dni temu skonczylismy urzadzic synowi pokoik,wiecie idzie do pierwszej klasy po wakacjach:)) i wlasnie szukam jakis ekstra pomyslow jak ozdobic ale nie przycmic scian.
Pokoj jest w kolorach turkusu,bialego,szarego i zoltego;)
Moze macie jakies pomysly w ramach oderwania sie od naszych dopieszczonych wyprawek? -
o dobrze radzicie, ja swoje też wypiorę w dziecięcym koszule jak i staniki, jeju jak czytam że u Was wszystko gotowe to aż się łapię za głowę. ja mam zamiar w marcu prać dopiero wszystko i szykować heh
-
Dziewczyny a ja z takim głupim pytaniem..jak ma się śpiworek do wózka to już kocyk niepotrzebny? Czy trzeba mieć to i to?a jeżeli to kwestia wyboru to co lepsze do wózka, kocyk czy śpiworek?
-
My po USG. Maly wazy cos kolo 1750g i caly czas idziemy 50 centylem
lekarz mowi ze do porodu bedzie mial +/- 3,5kg
z om 31+4 z usg 31+2
fotki niestety nie dostalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 19:53
acygan, edwarda20, darika, Pysia89, Tęskniąca, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Ostatnio wlasnie pisalam, że dokładnie tak mam od tygodnia - kłuje mnie w pipce ;p Kłuje w środku i pobolewa. Ostatnio bylam bardzo aktywna, czulam sie super a tu nagle to kłucie. Przestraszylam sie, że to szyjka sie skraca. Internety mowia, ze moze to byc szyjka, moze byc rozchodzace sie spojenie, moze dziecko uciskac głową, moze byc infekcja. Ostatnie 2 dni tylko lezałam i kluje i boli mniej. Dzis wyszlam tylko po chleb i tylko raz zabolalo. Gina mam w srode, postanowilam nie panikowac, poodpoczywac wlasnie i zobaczymy co powie.
-
A Ja dzis odebralam w Rossmanie pieluszki za 1gr:-) u narzeczonego na komorce oznaczylam, ze jestem w 34 tygodniu i nastepnego dnia przyszedl e-mail ze mozemy odebrac;-) bylam pewna, ze juz mam wszystko kupione, a tu piszecie o przescieradle do wozeczka
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
Sylwia super ze po wizycie ok
3,5 kg to tak akurat, fajnie
Ja do wozka nie mam spiworka. Na spacery jak bedzie chlodno to cieplej ubiore, jest tez kocyk i ta oslonka do gondoli, wiec wystarczy jak dla mnie. Ewentualnie mam kombinezony wiosenneja to nie daje sie zwariowac, nie musze miec wszystkiego, a jak cos będzie potrzebne, to sie dokupi