Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Dawno nie pisałam, bo u mnie wiecznie cos sie dzieje, niby ciaza ok, ale z moim zdrowiem nie do konca. Nadcisnienie i cukrzyca. Do tego co chwile jakis antybiotyk i czuje sie jak paralityk.
U mnie dziecko zmienilo plec i okazało się że bedzie dziewczynka,Tosia, termin na 17 kwietnia. Jak na razie mam zgode na vbac ale zobaczymy co bedzie dalej.
Na pewno nie dam rady nadrobic was ale bede sie starac sprawdzac kto tam juz urodzil:P I trzymam za wszystkie kciukid'nusia, Halina90 lubią tę wiadomość
-
acygan wrote:Kurde ja leze, wzielam ta nospe i dalej boli. Zastanawiam sie czy to takie skurcze silne czy po prostu organizm tak reaguje na wysilek. Pogarszac sie nie pogarsza, ale poprawy tez brak. A jak wstaje to spojenie tak mnie boli, ze wyprostowac sie ciezko.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyA ja muszę się pochwalić że się odważyłam i dziś byłam na depilacji pasta cukrowa bikini, która jest bezpieczna w ciąży. I muszę Wam powiedzieć że ból jest dość odczuwalny, ale do zniesienia. Podczas zabiegu w głowie miałam poród będzie gorszy. Ale efekty są zadawalajace, więc osobiście polecam. Zdecydowałam się na nią bo jednak golenie z brzuszkiem nie jest łatwe, no i po tym zabiegu efekt utrzyma się kilka tygodni.
A co do seksu u mnie ochota jest ale Mąż jest zdystansowany, bo obawia się (bezpodstawnie) o małego. Ale jak już go namówie to nie jest to to samo co przed ciąża. Brzuszek jednak przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:05
grzanewino lubi tę wiadomość
-
Acygan mi dawali 4 nospy dziennie w szpitalu wiec mozesz spokojnie zazyc
Mnie cos ciagle boli, a to kregoslup, a to ta nerka, zoladek i ogolnie ciezko sie robi, ale boli miesiaczkowych typowo nie mam na szczescieW piatek mam wizyte u gina, zobaczymy czy maluszek rośnie prawidlowo czy faktycznie malo...
-
Katy wrote:Acygan mi dawali 4 nospy dziennie w szpitalu wiec mozesz spokojnie zazyc
Mnie cos ciagle boli, a to kregoslup, a to ta nerka, zoladek i ogolnie ciezko sie robi, ale boli miesiaczkowych typowo nie mam na szczescieW piatek mam wizyte u gina, zobaczymy czy maluszek rośnie prawidlowo czy faktycznie malo...
Jeju mam to samo. A już myślałam że jestem jakąś hipohondryczką. Boli mnie kręgosłup, krocze, mam jakies duszności i ciężkości w piersiachStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
acygan wrote:Kinga po seksie sie tak czuje, boli mnie podbrzusze,mam bole w krzyzu. Bralam nospe i nie pomogla. Kapieli nie probowalam. A dzieje sie tak od rana. Jedynie bol nog ustapil, bo tam tez promieniowalo.
Wlasnie pamietalam, ze kiedys pisalas, ze Twoj porod to byly niemijajace bole miesiaczkowe i to mnie troche tez przeraza.
Myslicie ze po dwoch czy trzech godzinach moge druga nospe?
Gdyby to nie przechodziło (a jesteś dopiero w 30 tc, podejdź dla spokoju na IP, niech skontrolują i w razie gdyby coś się działo, to podadzą ci sterydy na rozwój płuc), one nie działają od razu więc do rozpoczęcia porodu nie ma co czekać lub też mogą podać leki rozkurczowe w kroplówce i próbować wyciszyszyc.
W tej ciąży odcinek lędźwiowy bardzo bolał mie jak miałam infekcję ukł. moczowego. Nic tam się u ciebie nie zaczyna dziać?
-
O rety
Acygan dla swietego spokoju jedz prosze na IP.
Wspolczuje Wam tych dolegliwosci.
Dzis przydazylo mi sie cos dziwnego,czarno przed oczami i czulam ze zaraz odlece.
Bylo to w sklepie...wiec usiadlam obok kociego jedzenia (nie nie mam kota) i po kilku minutach przeszlo.
Chyba to jakies niedotlenienie??
Na szczescie udalo sie dojechac do domu.
Kupilam fajny album zeby powklejac wreszcie wszystkie zdj USG zeby kiedys Mala miala pamiatke
Buziaki -
Kinga od kilku dni co chwile latam do lazienki bo czuje parcie na pecherz a nie zawsze siku sie chce, wiec nie wiem. Poza tym parciem nic nie czuje co by na infekcje wskazywalo. Jestem po drugiej nospie i kąpieli. Poleze chwile i zobaczymy czy przejdzie.
-
acygan wrote:Kinga od kilku dni co chwile latam do lazienki bo czuje parcie na pecherz a nie zawsze siku sie chce, wiec nie wiem. Poza tym parciem nic nie czuje co by na infekcje wskazywalo. Jestem po drugiej nospie i kąpieli. Poleze chwile i zobaczymy czy przejdzie.
-
nick nieaktualnyMoja teściowa wiedząc o moich przejściach, o tym, że muszę się oszczędzać... kupiła mi płytę Lewandowskiej do ćwiczeń dla kobiet w ciąży... bo stwierdziła, że stałam się leniwa i jak nie będę ćwiczyć to już zostanę taka gruba... noo po prostu szok... doszło nawet do kłótni, bo powiedziałam jej, że nie mogę ćwiczyć... a ona swoje...
-
no to mnie kochane chyba zmobilizowałyście do działania. no nic, w takim razie trzeba składać zamówienia. czekać na paczki i brać się do pracy. bo nie znam dnia ani godziny.
ja zauważyłam że boli mnie kręgosłup jak dłużej pochodzę. dziś zakupy, sprzątanie i spacer i już na spacerze były przerwy bo ciągnie kręgosłup. brzuszek duży i ciężko się robi.justysbp lubi tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Moja teściowa wiedząc o moich przejściach, o tym, że muszę się oszczędzać... kupiła mi płytę Lewandowskiej do ćwiczeń dla kobiet w ciąży... bo stwierdziła, że stałam się leniwa i jak nie będę ćwiczyć to już zostanę taka gruba... noo po prostu szok... doszło nawet do kłótni, bo powiedziałam jej, że nie mogę ćwiczyć... a ona swoje...
o kurcze!! ale nie ma wyczucia ta Twoja teściowa... u mnie tylko mnie teściowa chwali że chodzę na spacery, mówi że to dobrze dla mnie wpłynie i na lżejszy poród, ale ja nie mam żadnych przeciwwskazań, a u Ciebie jak ciąża była zagrożona a teraz masz się oszczędzać to ona Ci tak mówi?? ehh nie przejmuj się kochana :* -
Aliskaa olej teściową... Szkoda nerwów Twoich i maluszka. Kobieta chyba ma coś nie tak w głowie, dając Ci takie prezenty, wiedząc jakie przejścia miałaś.
Ja dzisiaj mam taki średni dzień, jakoś tak bez siły jestem. Pojechaliśmy tylko do Rossmanna odebrać pieluchy za 1gr, po zakupy spożywcze, a resztę dnia leżakuje. Teraz mi się zachciało deseru więc się zabieram za pudding z nasionami chia na mleku kokosowym i musem owocowym, co by trochę zdrowo było. -
acygan mam nadzieje ze samo przejdzie
Aliskaa tesciowa masz calkowice nieempatyczna, ignoruj ja i nie bierz do siebie tego co mowi, nie warto. Po ciazy napewno wrocimy do formy pewnie niektore z nas szybciej, inne dluzej ale w koncu wrocimy
KaMiszka swietny pomysl z ta pasta cukrowa, chodze co tydzien na basen i golenie sie mnie doprowadza do rozpaczy:( -
Sassy wrote:Malyprosiaczek, to jest ta podusia
Ale super poduszka! Gdzie ja kupiłaś?ja czekam na karuzele z filcu. Lisy z gwiazdkami i księżycem bo taka mamy kupiona lampe wiec połączyła jedz gwiazdkami. W sumie ja jeszcze tez nie mam kącika zrobionego
Aliska, faktycznie teściowa nie trafiła z tym prezentem
Ja dzisiaj mam dzień lenia. Leżę cały dzień na kanapiew poniedziałek mam wielkie sprzątanie mieszkania bo mąż wraca do domu
trzeba pomyśleć co zrobić na obiado kolacje
Co do tej depilacji cukrowej to właśnie słyszałam, ze super sprawa i tez o niej myślałam, ale mi w ciąży przesłały rosnąć włosy na nogachw innych miejscach może się skuszę
tez tak macie, ze nagle przestały rosnąć? Noe żeby mi to przeszkadzało, ale dziwna akcja
Ostatnio jedna z Was pisała o tym badaniu moczu i gronkowcu, sorry nie pamietam która, ale jak wyszło powtórzone badanie?
-
Wow niezle. Moja tesciowa to taka panikara i pesymistka. Ostatnio stwierdzila, że mam nigdzie nie wychodzic ani nic bo cos mi sie moze stac... No i ze jej kolezanka miala jakies problemy przy porodzie i ona moze mi dac 5000 zl zebym urodzila prywatnie... Podziękowałam i zaproponowałam, zeby pojechala na jakas wycieczke. Dla mnie wydawanie 5koła za pojedyncza sale i wlasna lazienke prez 2 dni to zdecydowanie przesada. Bo zadne pieniadze nie gwarantuja mi lekkiego i bezpiecznego porodu.
-
Malyprosiaczek wrote:Ale super poduszka! Gdzie ja kupiłaś?
ja czekam na karuzele z filcu. Lisy z gwiazdkami i księżycem bo taka mamy kupiona lampe wiec połączyła jedz gwiazdkami. W sumie ja jeszcze tez nie mam kącika zrobionego
Jak kupimy wieksze mieszkanie i synek dostanie wlasny pokoj to kupie taka lampe ;p https://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-lampy-lampka-lisek-nr1892264.htmSassy lubi tę wiadomość