X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie modle zeby juz dostac skurczy i isc rodzic. Nie spie po nocach, mam mdlosci i biegunki po zelazie i jiz mam wszystkiego dosyc :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to jest norma w szpitalu i tak sie niewiele dowiesz, ja dopiero na prywatnej wyzycie dowiedziałam sie ze antybiotyk dostalam profilaktycznie a badania wyszły OK.. to dopiero zenada

mhsvi09k63nasq33.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety najczęściej w szpitalu trzymają 3 dni, a to dlatego, że dopiero po 3 dniach pobytu maja zapłacone za pacjenta z NFZ... A że w niedzielę raczej nie wypisują to pewnie zostawia Cie do poniedziałku. Trzymaj się, dasz radę!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, dobrze, ze skurczy nie ma ;) U mnie na wieczornym obchodzie bylo pytanie "Nic sie nie zmieniło od popoludnia?" I czy nic nie boli i wychodzili :/

Wspolczuje Wam przezyc dziewczyny i podziwiam za sile jaka macie :* Strasznie przykre to jest, ze takie rzeczy sie zdarzają:( Ze mna lezala w sali babka po dwoch poronieniach, druga po jednym..Ta pierwsza chciala rodzenstwo dla starszej corki, ale mowila, ze już ja to za duzo nerwow kosztuje i odpuszcza...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze do poniedzialku zostane niestety ale to jest do przeżycia. Nie chce wiecej.

Kachna jak byłabym w 36 tc jak ty to tez byloby mi obojetne :)

Oli123 ile lezalas w szpitalu bo nie pamietam? jakie leki dostalas po wyjsciu?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czekam na męża, ma mi dowieźć jeszcze pare rzeczy. Mogliby mi dać leki i lezalabym w domu, zle mi ze musze tu byc. A krzyki rodzących masakra! Jestem przerażona na maksa.
    Trzymają 3 dni, bo tylko wtedy NFZ zwraca szpitalowi za pobyt.
    Ja w Sylwestra miałam podobną akcje tylko ze skurczami i dopiero przy wypisie dowiedziłam się, że chcieli mi sterydy podać bo mogłam zaczac rodzic ale do ostatniej chwili czekali w=i w sumie dobrze, bo rozeszlo sie po kosciach. Dostawalam luteine i acard i jeden czopek diclofenaku przy tych silnych skurczach.
    Podczas mojego pobytu 2 kobitki na łóżku obok rodziły wiec taz sie naogladalam i nasluchalam....
    wspolczuje bardzo, trzymaj się Edwi !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Synek waży 2739, więc jest dość duży.Z usg wychodzi na 36 tydzień chociaż jutro kończę 34 . Niestety szyjka się skróciła w ciągu 2 tygodni z 2.77 na 1.73. Dostałam skierowanie do szpitala na podanie sterydów na płucka. Mam się zgłosić we wtorek i nastawić się, że będą mnie trzymać do porodu. Z jednej strony jestem zadowolona, że będę pod kontrolą a z drugiej strony zaczynam panikować..

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Aga to duzy maluch. moj dzis niby 2050g. ale slabe tp usg bardzo. tydzien temu mial 2kg. chyba by wiecej przybral przez tydzien?
    no i dobrze ze chca ci podac ten zastrzyk. chyba czulabym sie bezpieczniej gdyby mi zrobili.

Teskniaca nadal bierzesz luteine?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mysle ze do poniedzialku zostane niestety ale to jest do przeżycia. Nie chce wiecej.

Kachna jak byłabym w 36 tc jak ty to tez byloby mi obojetne :)

Oli123 ile lezalas w szpitalu bo nie pamietam? jakie leki dostalas po wyjsciu?
    W szpitalu dexaven na rozwoj pluc, antybyk amotaks nirpotrzebnie ( bo taka profilaktyka) kroplowki z magnezu 2x2 luteina dopochwowo 2x3 magnez, powyjsciu tylko luteina 2x2 przez tydzien i magnez 3x2 przez tydzien teraz mam zmniejszona dawke luteina 2x1 i magnez 3x1 i tak do ok 35 tc pozniej kazal odstawic wszystko

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i lezalam tydzien, chcieli mnie jeszcze potrzymac ale wole byc w domu

mhsvi09k63nasq33.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, luteinę brałam od 30.12 do 28.02, teraz juz tylko witaminki i probiotyk aaaa i syrop dla ciężarnych na zatwardzenia - nie umiem juz bez niego życ, haha ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to kawał chłopa z Twojego synka :)
    ja byłam właśnie na spacerze, fajny mrozek.
    Edwarda trzymaj się kochana :*

a mój mały jakoś od wczoraj mniej aktywny. Rusza się, dziś miał czkawkę, ale jednak jest mniej ruchliwy, może leniwy? nie wiem czy jechać do szpitala...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Aga to kawał chłopa z Twojego synka :)
    ja byłam właśnie na spacerze, fajny mrozek.
    Edwarda trzymaj się kochana :*

a mój mały jakoś od wczoraj mniej aktywny. Rusza się, dziś miał czkawkę, ale jednak jest mniej ruchliwy, może leniwy? nie wiem czy jechać do szpitala...

Moja z dnia na dzień zmieniła godziny urzędowania i też się mniej rusza od dwóch dni. Wcześniej była tak aktywna, że spała chyba tylko w nocy. I zawsze zaczynałam dzień z kopniakami i kończyłam z kopniakami. Od środy wieczorami jest spokojna, jak kładę się spać to już jej w ogóle nie czuję i to samo rano - zero ruchów, dopiero jak śniadanie zaczynam jeść to się budzi.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu mały jeden dzień aktywny a potem 2 dni ledwo co.. :P

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    W szpitalu dexaven na rozwoj pluc, antybyk amotaks nirpotrzebnie ( bo taka profilaktyka) kroplowki z magnezu 2x2 luteina dopochwowo 2x3 magnez, powyjsciu tylko luteina 2x2 przez tydzien i magnez 3x2 przez tydzien teraz mam zmniejszona dawke luteina 2x1 i magnez 3x1 i tak do ok 35 tc pozniej kazal odstawic wszystko
    No mnie wlasnie dają magnez co 4godz ale w tabletkach. w nocy dostalam zastrzyk z luteiny a tak to nic wiecej. z jednej strony nie chcialabym dluzej lezec niz do poniedzialku ale moze byloby bezpieczniej gdyby potrzymali mnie do konca przyszlego tyg. to bylby 34tc i potem w domu 2 tyg i moze jakos by sie dotrwalo do bardziej rozwinietych plucek. mam taka gonitwe mysli a nie powinnam sie stresowac. musze sie czyms zajac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwwarda20 a te bóle minęły, czy jeszcze masz jakieś niepokojące objawy?

Ja mam dzisiaj dzień na słodkie... tak mi się chce słodkiego, że już sama nie wiem, co jeść, żeby się oszukać :D Zaciągnęłam męża dzisiaj do biblioteki bo przeczytałam już wszystkie książki jakie miałam.

A jeszcze mam pytanie - jakie lekarz zlecił wam badania, które muszą być wykonane przed porodem? Wizytę mam 5.03, a chciałam w między czasie napisać do położnej z LuxMedu, gdzie mam pakiet pracowniczy, żeby mi wystawiła skierowanie na te badania. Na pewno GBS, mocz, morfologia, HBs, a czy HIV i kiłę trzeba powtarzać?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!

Edwarda trzymam kciuki zebys szybko wyszla ze szpitala :)

Wczoraj mialam dokladne usg i maly w ciagu tygodnia przytyl tylko 200g :( wazy aktualnie 1722g i nadal jest ponizej 10 centyla.
    Zostaje pod opieka lekarzy. Za tydzien mam kolejne sprawdzenie przeplywow krwi w lozysku, za 2 tyg kolejne dokladne usg. Lekarz powiedzial ze byc moze w 38tc bedzie wywolanie porodu. Ja torbe musze spakowac na dniach. Na szczescie juz poprasowalam ubranka, zostaly kolderki i przescieradla. Musze tylko dokupic kilka body i polspioszkow na rozmiar 50 bo zapowiada sie maly bobas <3

A i jak zwykle ominely mnie ciekawe rzeczy jak historia z Aliska ;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kilka razy brzuch stwardnial na jakis czas ale bezbolesnie. Dol brzuch mnie nie boli, odczuwam tylko podobny dyskomfort jak wtedy gdy mnie klulo i pobolewalo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka, to chyba zależy od szpitala. U mnie HIV i kiły już nie trzeba, ale i tak dostałam skierowanie od gina przy okazji morfologii, bo nie wiedział, że już nie potrzebuję.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z luxmedu mam aby zrobic.
    GBS
    HIV
    Czystość pochwy
    Mocz
    Morfologia
    Toksoplazmoze
    Antygen HBs
    VDRL I HCV

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ