Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niestety najczęściej w szpitalu trzymają 3 dni, a to dlatego, że dopiero po 3 dniach pobytu maja zapłacone za pacjenta z NFZ... A że w niedzielę raczej nie wypisują to pewnie zostawia Cie do poniedziałku. Trzymaj się, dasz radę!29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Edwarda, dobrze, ze skurczy nie ma
U mnie na wieczornym obchodzie bylo pytanie "Nic sie nie zmieniło od popoludnia?" I czy nic nie boli i wychodzili
Wspolczuje Wam przezyc dziewczyny i podziwiam za sile jaka macie :* Strasznie przykre to jest, ze takie rzeczy sie zdarzająZe mna lezala w sali babka po dwoch poronieniach, druga po jednym..Ta pierwsza chciala rodzenstwo dla starszej corki, ale mowila, ze już ja to za duzo nerwow kosztuje i odpuszcza...
-
edwarda20 wrote:Czekam na męża, ma mi dowieźć jeszcze pare rzeczy. Mogliby mi dać leki i lezalabym w domu, zle mi ze musze tu byc. A krzyki rodzących masakra! Jestem przerażona na maksa.
Ja w Sylwestra miałam podobną akcje tylko ze skurczami i dopiero przy wypisie dowiedziłam się, że chcieli mi sterydy podać bo mogłam zaczac rodzic ale do ostatniej chwili czekali w=i w sumie dobrze, bo rozeszlo sie po kosciach. Dostawalam luteine i acard i jeden czopek diclofenaku przy tych silnych skurczach.
Podczas mojego pobytu 2 kobitki na łóżku obok rodziły wiec taz sie naogladalam i nasluchalam....
wspolczuje bardzo, trzymaj się Edwi !!!
-
Ja już po wizycie. Synek waży 2739, więc jest dość duży.Z usg wychodzi na 36 tydzień chociaż jutro kończę 34 . Niestety szyjka się skróciła w ciągu 2 tygodni z 2.77 na 1.73. Dostałam skierowanie do szpitala na podanie sterydów na płucka. Mam się zgłosić we wtorek i nastawić się, że będą mnie trzymać do porodu. Z jednej strony jestem zadowolona, że będę pod kontrolą a z drugiej strony zaczynam panikować..
-
oo Aga to duzy maluch. moj dzis niby 2050g. ale slabe tp usg bardzo. tydzien temu mial 2kg. chyba by wiecej przybral przez tydzien?
no i dobrze ze chca ci podac ten zastrzyk. chyba czulabym sie bezpieczniej gdyby mi zrobili.
Teskniaca nadal bierzesz luteine?
-
edwarda20 wrote:Tez mysle ze do poniedzialku zostane niestety ale to jest do przeżycia. Nie chce wiecej.
Kachna jak byłabym w 36 tc jak ty to tez byloby mi obojetne
Oli123 ile lezalas w szpitalu bo nie pamietam? jakie leki dostalas po wyjsciu? -
Aga to kawał chłopa z Twojego synka
ja byłam właśnie na spacerze, fajny mrozek.
Edwarda trzymaj się kochana :*
a mój mały jakoś od wczoraj mniej aktywny. Rusza się, dziś miał czkawkę, ale jednak jest mniej ruchliwy, może leniwy? nie wiem czy jechać do szpitala... -
Agusia_pia wrote:Aga to kawał chłopa z Twojego synka
ja byłam właśnie na spacerze, fajny mrozek.
Edwarda trzymaj się kochana :*
a mój mały jakoś od wczoraj mniej aktywny. Rusza się, dziś miał czkawkę, ale jednak jest mniej ruchliwy, może leniwy? nie wiem czy jechać do szpitala...
Moja z dnia na dzień zmieniła godziny urzędowania i też się mniej rusza od dwóch dni. Wcześniej była tak aktywna, że spała chyba tylko w nocy. I zawsze zaczynałam dzień z kopniakami i kończyłam z kopniakami. Od środy wieczorami jest spokojna, jak kładę się spać to już jej w ogóle nie czuję i to samo rano - zero ruchów, dopiero jak śniadanie zaczynam jeść to się budzi.
-
oli123 wrote:W szpitalu dexaven na rozwoj pluc, antybyk amotaks nirpotrzebnie ( bo taka profilaktyka) kroplowki z magnezu 2x2 luteina dopochwowo 2x3 magnez, powyjsciu tylko luteina 2x2 przez tydzien i magnez 3x2 przez tydzien teraz mam zmniejszona dawke luteina 2x1 i magnez 3x1 i tak do ok 35 tc pozniej kazal odstawic wszystko
-
edwwarda20 a te bóle minęły, czy jeszcze masz jakieś niepokojące objawy?
Ja mam dzisiaj dzień na słodkie... tak mi się chce słodkiego, że już sama nie wiem, co jeść, żeby się oszukaćZaciągnęłam męża dzisiaj do biblioteki bo przeczytałam już wszystkie książki jakie miałam.
A jeszcze mam pytanie - jakie lekarz zlecił wam badania, które muszą być wykonane przed porodem? Wizytę mam 5.03, a chciałam w między czasie napisać do położnej z LuxMedu, gdzie mam pakiet pracowniczy, żeby mi wystawiła skierowanie na te badania. Na pewno GBS, mocz, morfologia, HBs, a czy HIV i kiłę trzeba powtarzać? -
nick nieaktualnyHej Wszystkim!
Edwarda trzymam kciuki zebys szybko wyszla ze szpitala
Wczoraj mialam dokladne usg i maly w ciagu tygodnia przytyl tylko 200gwazy aktualnie 1722g i nadal jest ponizej 10 centyla.
Zostaje pod opieka lekarzy. Za tydzien mam kolejne sprawdzenie przeplywow krwi w lozysku, za 2 tyg kolejne dokladne usg. Lekarz powiedzial ze byc moze w 38tc bedzie wywolanie porodu. Ja torbe musze spakowac na dniach. Na szczescie juz poprasowalam ubranka, zostaly kolderki i przescieradla. Musze tylko dokupic kilka body i polspioszkow na rozmiar 50 bo zapowiada sie maly bobas
A i jak zwykle ominely mnie ciekawe rzeczy jak historia z Aliska -
Ja z luxmedu mam aby zrobic.
GBS
HIV
Czystość pochwy
Mocz
Morfologia
Toksoplazmoze
Antygen HBs
VDRL I HCV