X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam szykowało się wesele bliskich przyjaciół 26 maja, ale w górach, daleko od Wawy, a my jesteśmy w ogóle niezmotoryzowani więc już na wstępie odpuściliśmy - co prawda z wielkim żalem bo oni poznali się u nas na weselu, jeszcze w Stambule, więc to taka fajna historia, no ale.. :(

Ja też długo liczyłam na dziewczynkę, żartowałam sobie, ze jak będzie chłopiec to mu utnę siurka :P a teraz nie wyobrażam sobie aby było inaczej niż jak jest :) też mamy wszystko baaaaardzo neutralne, ja w ogóle nie znoszę takich mega dziecinnych aplikacji, jakichś wielkich nadruków i wzorów więc kompletowanie wyprawki trochę nam zajęło, ale wyszło tak fajnie, że już nie żałuję tych wszystkich dziewczyńskich gadżetów :) No i to prawda - najważniejsze, że zdrowo rośnie maluch i wszystko jest z nim ok, kochać się będzie tak samo :) w ogóle w bardzo bliskiej rodzinie mamy parę, która od bardzo dawna stara się o dziecko więc nawet głupio i wstyd byłoby mi przy nich narzekać na płeć dziecka..

Ja też mam termin na 10 kwietnia i przed wielkanocą rodzić nie zamierzam :) a w ogóle dziewczyny z warszawy, w które szpitale celujecie?

Edwarda, trzymam mocno kciuki aby początek tygodnia sprawił, że Twoja sytuacja nabierze tempa i coś pozytywnego się zadzieje w temacie! To prawda, że wyciskanie z lekarzy wszystkiego jest mega irytujące - mój naczyniowiec też powiedział "będzie sobie pani robić zastrzyk w brzuch i trzeba kupić uciskowe rajstopy, ale to w aptece dobiorą" - okazuje się, że guzik prawda bo i te zastrzyki trzeba wiedzieć jak zrobić i dobór rajstop to nie takie hop siup, no ale lekarz swoje zrobił prawda :/ a u Ciebie poważniejsza sytuacja, trzymam mocno kciuki żeby dobrze poszło!

edwarda20 lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o 2 coreczkach i udało się:) nie wyobrażałam sobie mieć chłopca, jestem pewna, że miałabym depresję poporodową gdyby był chłopiec przez to , że tak bardzo nastawiałam się od początku na dziewczynkę. Mamy w rodzinie chłopca 5letniego i jest tak rozpieszczony i niegrzeczny, że wolałabym tego uniknąć. Dodatkowo byłabym się "obsługi" chłopca. Myślę że nie poradziłabym sobie

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta - kwestia przyzwyczajenia ;)
    Nie Ty pierwsza i ostatnia takie obawy miałaś ;) mijają z czasem :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta niegrzeczne i rozpieszczone dziecko to wina rodziców, tylko i wyłącznie.

Ja się smieje ze jak za pare lat kupie psa suczkę to będę jej ubierać sukienki :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:03

Katy, Tęskniąca, Kachna62 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa ja Inflandzka.
    Dobre opinie ma Praski, ponoć Brodnowski.
    No i slawna Żelazna no ale tu moga odeslac i lepiej rodzic z wykupiona położna koszt 2.5 tysia.
    Ja zaliczyla z pierwsza ciaza zelazna i niestety było to przykre doświadczenie bo nie dosc ze ciąża obumarla to podejscie lelarzy i poloznych mi sie mega nie podobalo. Pierworodnego rodzilam w miedzylesiu i też nie moge polecić go bo to kpina dla mnie jesli chodzi o wywolywanie porodu i decyzyjnosc.
    Z Inflandzkiej mam lekarza prowadzacego do tego tesciu zna ordynatora więc zawsze w razie co nie ma jak mieć gdzieś dojście.
    Poprzednio nie mialam ani lekarza ani poloznej ani nikogo nie znalam ze szpitala i tego błędu już ni powtórzę.
    Ps. Z owulacji mam taki sam termin jak ty ;) A wiem dokladnie kiedy owulacja była robilam testy ;) w karcie mam wpisany termin z miesiaczki czyli 6 ale z dopiskiem ze owulacja i 2 termin 10 kwietnia.
    Dajcie znac jakie wy szpitale obralyscie kto wie moze sie spotkamy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta, ale przecież płeć nie ma nic do tego czy dziecko będzie grzeczne czy nie :) u mojego męża siostry chłopiec- straszak to anioł, mówię do brzuszka żeby kuzyna naśladowal z kolei jego młoda siostra to charakterna diablica, urodziła się baaaardzo wcześnie (26tc) i teraz ma 2 latka ale rozpieszczona równo, wszystko jej wolno i to widać inne podejście rodziców a nie płeć:)

Ajrin ja zdecydowałam się na Żwirki Wigury, drugi w kolejce jest pl.starynkiewicza o inflanckiej duuuuzo dobrego słyszałam, koleżanka była tam zachwycona opieka laktacyjna :) my chcemy Żwirki bo blisko, też mamy znajomego lekarza no i dla mnie to że będą studenci jest na plus bo zawsze ktoś mężowi na spokojnie po ang odpowie, dopowie co się dzieje itp :) no i położna też powiedziala, że dużo osób chwali sobie ten szpital jak je po porodzie patronazowo odwiedza:) o żelaznej nawet nie myślałam- chce uniknąć miejsca z dzikim tłumem ludzi słyszałam też, że szpital jedzie na dobrej opinii sprzed paru lat, a koleżanki które rodziły tam po raz drugi wychodziły rozczarowane zmianami na minus :(

Nam się termin teraz z usg rozjezdza (wg usg 1.04) ale lekarz mówi żeby się tym nie sugerować na razie :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termin z usg wskoczyl na marzec ale też nie.ma co sie tym sugerowac. Starszak z usg wychodził poczatek dokladnie 4 wrzesnia a termin porodu mialam 14 wrzesnia urodzany dopiero po CC 28 wrzesnia4. Siedział by i siedział wiec ja usg sie nie sugeruje wiem dokladnie kiedy owu więc 6 kwietnia to ostateczny termin do porodu jesli nie to 6 ma być u mnie cesarka. Chyba ze bwdzie cos sie działo z dzieckiem to zgodze sie na wcześniej jeśli wszystko bedzie ok czekam do terminu bo moze samo sie rozkreci i uda sie naturalny poród.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zelaznej też slyszalam ba zreszta widzialam i doswiadczylam na własnej skórze i tam nie wracam.
    O Inflandzkiej no sa różne opinie dlatego nie wybralam go za pierwszym razem mimo lekarza prowadzącego. Teraz już nauczona doswiadczeniem rodze tam gdzie mam lekarza /znajomości.
    Wiadomo jeśli poród sam sie zacznie bez wiekszych komplikacji to każdy szpital będzie ok schody zaczynaja sie kiedy coś lub nic sie nie dzieje.
    A ze studentami masz racje u was bariera językowa w takiej sutuacji to predzej student pomoże niz lekarz znizy sie do poziomu aby coś powiedzieć jesli nawet by potrafil.

Ale mi weekemd zlecial rety czas mi ucieka trzeba się serio ogarnąć.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wzięłam się za pranie i prasowanie do końca żeby było z głowy a przy okazji uszykowałam swoje rzeczy do szpitala. Wypralam jeszcze torby i czekam aż wyschną wtedy wezmę się za pakowanie dziecka :) nie chcę się tym martwić na ostatnią chwilę

• gondi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie caly tydzien uciekl przez bole plecow tylko spalam i jadlam, cokolwiek nie porobilam to po 2ch godzinach bol plecow, moze przejdzie. Jutro ide na wizyte, nie moge sie doczekac az zobacze Malego na usg:)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma wykupioną swoją położną? Tak się właśnie nad tym zastanawiam..męża nie będzie ze mną w sali, bo on panicznie boi się krwi i prędzej ja go będę cucić niż on by mnie tam wspierał. Będzie to mój pierwszy poród i chciałabym się czuć bezpiecznie.Ile kosztuje taka położna i czy rzeczywiście warto mieć kogoś takiego przy sobie? Jakie są Wasze doświadczenia?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takiej możliwości ;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w ten weekend gorzej z samopoczuciem, za ciezko mi juz, brzuch sie napina, a maly wypina, juz da sie odczuc jaki jest duzy.
    Tez dopiero zaczelam prac, jutro prasuje wyprana pierwsza ture i piore dalej, jeszcze jakies cztery pralki :)

Co do zastrzyku na plucka, to ja sie nawet spotkalam z podawaniem w 36. Tyg, wiec dziwi mnie to podejscie, ze do 33.daja
    Edwarda ciagle o Was mysle, zeby wszystko dobrze bylo, jestesmy na podobnym etapie, takze trzymam mocno kciuki, bedzie dobrze! :) mały Henio ma jeszcze kazać na siebie poczekac troche :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma wykupioną swoją położną? Tak się właśnie nad tym zastanawiam..męża nie będzie ze mną w sali, bo on panicznie boi się krwi i prędzej ja go będę cucić niż on by mnie tam wspierał. Będzie to mój pierwszy poród i chciałabym się czuć bezpiecznie.Ile kosztuje taka położna i czy rzeczywiście warto mieć kogoś takiego przy sobie? Jakie są Wasze doświadczenia?
    U mnie nie ma takiej możliwości, ale wybrałam ten szpital świadomie, bo ufam całej kadrze :) A jeśli chodzi o lekarza ginekologa, to też nie znam żadnego, który tam pracuje. To będzie mój pierwszy poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 20:49

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wykupuje położnej, u mnie jest taka możliwość, ale z tego co rozmawiałam z osobami, które rodziły w tym szpitalu - nie ma takiej potrzeby, bo położne są ok. Tyle, że ze mną będzie mąż, więc w razie co sytuację będzie miał na oku.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Ja mam wykupiona polozna, koszt to 600 zl, jest super! Kiedy lezalam na patologii ciazy to umowilam
    Sie z nia, oprowadzila mnie po porodowce wszystko wytlumaczyla, pokazala, dala swoj numer i kazala dzwonic kiedy poczuje ze to juz, ona bedzie mnie kierowac przez telefon, powie kiedy wyjechac do szpitala bo mam 40km, pozniej zalatwi mi porod rodzinny w osobnej sali i mam nadzieje ze znieczulenie tez:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to koszt 1500 w szpitalu w ktorym rodze. Nie mam pewności czy będę rodzic sn czy cc wiec nie wykupuje. Ale osoby ktore mialy wlasna sobie chwaliły.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja dziś przeżyłam... Po raz pierwszy nie śledziłam cały czas ktg, tylko zagadałam się z koleżanką z sali, nagle urządzenie zaczyna piszczeć, ja nadusiłam na dzwonek. Wchodzi położna, na szybko woła drugą i lekarza. Mnie buch na wózek, zdążyłam tylko złapać telefon. Jedziemy na porodówkę, małej spada tętno... Ja cały czas płaczę. Tam czulsze ktg, wenflon, obserwacja, tętno jest. Po około 1,5 godz. wróciłam na salę - na szczęście nadal w dwupaku. Lekarz i położne byli naprawdę super - bardzo mnie uspokoili. Nikomu takiego stresu nie życzę.

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:

a nie wolałabyś w takiej sytuacji rodzić razem z doulą? słyszałam o takim rozwiązaniu dużo pozytywów :) a jeśli chodzi o położną, ja nie wykupuję, a moja koleżanka, która baaaardzo bała się rodzić miała swoją położną. Tylko poród zaczął jej się jakoś tak, że tamta była zaraz po dyżurze i nie mogła z nią zostać, pomagała przy porodzie jakaś inna polecana położna. I niby było ok, ale to jednak nie ta osoba do której dziewczyna była przyzwyczajona i trochę stresów miała :(

Na szkole rodzenia położna (akurat właśnie z Żelaznej) mówiła, że umowy nie podpisuje się z jedną położną tylko właśnie w razie takich sytuacji na umowie są 2 lub 3 żeby było zastępstwo - nie wnikałam jak jest w realu ani w innych szpitalach, ale jeśli miałabym szukać towarzystwa to raczej doulę :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 to u Ciebie w szpitalu są jeszcze sale, w których rodzi kilka kobiet razem? :d Myślałam, że takie porody już nie mają miejsca :o

oli123 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ