Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sassy wrote:Dziewczyny ze skróconymi szyjkami i nie tylko
jak u Was ze współżyciem? Jest?
Wczoraj totalnie wyleciało mi z głowy, żeby zapytać ginekologa. Nic tylko się w łeb palnąć. Wstrzymać się do skończonego 37tc czy coś mogę podziałać delikatnie? Szczerze mówiąc opcja nr 1 mnie załamuje!
A jeśli chodzi o bankowanie to ja się nie podejmuję ze względu na koszty.Sassy, Elwira.eli, sylvia94 lubią tę wiadomość
-
Elwira.eli wrote:Oj dziewczyny jesteście niesamowite. Ja też nie współżyje bo zakaz. Mam momenty gdzie naprawdę mam już sny i zastanawiam się czy coś było czy to tylko sen. Tylko nie wiem czy coś będzie jeśli dostaniemy pozwolenie. Trochę mnie to krępuje i męża też trochę. Pożyjemy zobaczymy.
W domu u mnie masakra. Dzieci kaszlą i kaszlą.wyspac się nie idzie i przeszkadza to nawet w odladaniu telewizji. Mam nadzieję że jeszcze mnie nie dopadnie na sam koniec bo wtedy to już chyba nie donoszę.
I dziewczyny do was pytania:
1. Czy mimo wyleczonych zębów pobolewaja wam czasami? Mnie tak
2. Czy dzieciątka już ułożone główkami w dół? Moje jeszcze nie.
3. Czy depilujecie się całe ( nogi,pachy i krocze itp) do porodu? Nie wiem czy podołam
4. Czy też wam się zatyka nos ( ale jedna dziurka) i macie suche gardła? Niestety mam tę przypadłość już długo i ciężko z tym sobie poradzić.
2. Nasz synek ma glowke w dole, ale ulozona bardziej na prawym boczku niz w kierunku wyjscia
3. Ja napewno bede depilowac sie cala. Gole sie co 4 dni. Jest mi juz tak bardzo ciezko, ale zle sie czuje zaklaczona. Przy nakladaniu kremu kazdy wlos mi przeszkadza. Mam w domu prysznic i w dniu dzisiejszym wpadlam na pomysl, zeby pojsc wykapac sie w wannie. Odwiedzilam mame z wielka torbanalalam wode do wanny ... bylam przeszczesliwa i wiecie co ? Umordowalam sie... ciezko bylo mi sie podniesc, umyc glowe... nawet wziekam maszynke zeby sie ogolic i nie dalam rady w wannie. Kapiel trwala max 5 minut. Wyobrazalam sobie minimum godzinny relaks.
4. Nos mi sie nie zatyka, ale gardlo ciagle suche i duzo pije.
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was ma, albo miała takie nagłe, przeszywające bóle w kroczu ale od wewnątrz? W jednym miejscu miejscu, tak w środku, gdzieś okolice szyjki. Ból pojawia się znienacka, po chwili przechodzi, coś jakby bolesny skurcz okolicy szyjki. Coraz częściej mi się pojawia, trwa nie dłużej niz pół minuty, ale jak złapie to aż jęknę, nieprzyjemne bardzo.
W poniedziałek idę na wizytę, ale się boję że to coś z szyjką się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:15
-
tanith wrote:Czy któraś z Was ma, albo miała takie nagłe, przeszywające bóle w kroczu ale od wewnątrz? W jednym miejscu miejscu, tak w środku, gdzieś okolice szyjki. Ból pojawia się znienacka, po chwili przechodzi, coś jakby bolesny skurcz okolicy szyjki. Coraz częściej mi się pojawia, trwa nie dłużej niz pół minuty, ale jak złapie to aż jęknę, nieprzyjemne bardzo.
W poniedziałek idę na wizytę, ale się boję że to coś z szyjką się dzieje -
1. Czy mimo wyleczonych zębów pobolewaja wam czasami?
- ja nie mam żadnych problemów z zębami
2. Czy dzieciątka już ułożone główkami w dół?
-Już dobre 2 miesiące:)
3. Czy depilujecie się całe ( nogi,pachy i krocze itp) do porodu?
Ja depiluje nogi całość 2x w tygodniu, krocze codziennie pod prysznicem na czuja bo nie widze, pachy tez codzniennie
4. Czy też wam się zatyka nos ( ale jedna dziurka) i macie suche gardła?
- Oj tak katar z krwią to norma, ciągle pije wode a nawilżacz nie pomaga niestety
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
tanith wrote:Czy któraś z Was ma, albo miała takie nagłe, przeszywające bóle w kroczu ale od wewnątrz? W jednym miejscu miejscu, tak w środku, gdzieś okolice szyjki. Ból pojawia się znienacka, po chwili przechodzi, coś jakby bolesny skurcz okolicy szyjki. Coraz częściej mi się pojawia, trwa nie dłużej niz pół minuty, ale jak złapie to aż jęknę, nieprzyjemne bardzo.
W poniedziałek idę na wizytę, ale się boję że to coś z szyjką się dziejeElwira
-
W poniedziałek idę na wizytę, ale się boję że to coś z szyjką się dzieje
Mam tak. Na poczatku myslalam ze to infekcja pecherza, potem ze szyjka, a teraz jest raczej podejrzenie rozchodzacego sie spojenia. Tylko mnie sie tak dzieje jak wstaje i chodze, bardzo rzadko jak leze czy siedze.
-
U mnie na kaszel męczący suchość w gardle i nosie pomaga nawilżacz plus oczyszczacz powetrza.
Niestety mieszkamy w okolicy domków jednorodzinnych i nie raz siekiera w powoetrzu? -
AJrin wrote:U mnie na kaszel męczący suchość w gardle i nosie pomaga nawilżacz plus oczyszczacz powetrza.
Niestety mieszkamy w okolicy domków jednorodzinnych i nie raz siekiera w powoetrzu?
aj coś w tym jestmy mieszkamy w domku, jak w te mrozy szłam od przystanku przechodziłam przez blokowisko i było ok, a jak tylko wejdę w naszą "domkową" część osiedla to smród aż przytyka.. szkoda myśleć, co ci ludzie palą
na szczęście dzisiaj już dużo lepsze powietrze, deszcz pomógł chyba
-
Spakowalam torbe do szpitala i co?i jade do niego wlasnie. Na ktg skurcze, więc jednak ten bol cos oznacza. Moja lekarz mowi, ze moze mnie nie zostawia na weekend, ale jechać trzeba. Jak zostane to zostane. Dziewczyny pisalyscie cos o Inflanckiej, jak tam z lekarzami i jak warunki w szpitalu?
-
słyszałyście że w Lęborku dziecko zmarło? za późno zrobiono cesarkę, ciąża była przenoszona o 5 dni a poród siłami natury się nie posuwał mimo leków. aż się popłakałam
-
8 marca o 11.47 urodziła się moja Jagusia
Sassy, Tęskniąca, Agusia_pia, Malyprosiaczek, Paatka, MaGo, Sylwiaa95, oli123, Totoro, Haana, Kinga., małamii89, AJrin, Andzia123, Katy, darika, Aga78, Makira, moniśka..., malgosia82, Aga26, olka25, Mirabelcia, Halina90, edwarda20, Asiaa1201, jasmina6, Elwira.eli, Ilona92, yvonneSW, sylvia94, casteam, KaMiszka, MagdaW, Pysia89, Rene lubią tę wiadomość
-
2560g 50cm 10 APGAR
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 19:20
Sassy, Tęskniąca, Agusia_pia, Malyprosiaczek, MaGo, Totoro, Andzia123, Katy, darika, olka25, Halina90, Asiaa1201, Elwira.eli, sylvia94, casteam, KaMiszka, MagdaW, Pysia89 lubią tę wiadomość
-
GosiaB gratulacje!! Dużo zdrówka dla Was :*
Acygan ja o Inflanckiej dużo dobrych opinii słyszałam - koleżanka rodziła niedawno i było ok, szpital, warunki, lekarze i opieka po! Kciuki, aby to był tylko fałszywy alarm i żebyś lada moment wracała z brzuszkiem do domu!
Agusia ja nie czytam takich wiadomości - wolę sobie negatywów do głowy nie ładować, zwłaszcza na samej końcówce -
No i mamy pierwsza mamuśkę
Gosia wielkie gratulacje !!!!
Acygan daj znać jak będziesz coś wiedzieć! Trzymam mocno kciuki!!!!
Co do tego fotela do karmienia to na serio jest mega wygodny? Mój mąż znalazł opinie już pare miesięcy temu na temat tego fotela i mówił ze są same dobre i żeby taki kupić, ale mi nie bardzo się podobał. Bardziej podobają mi się te uszaki, ale ja mam 155 cm wzrostu wiec one są duże i nawet kombinowalam żeby poduszki podłożyć pod plecy, ale nie wiem czy zdałoby to jakiś egzamin. Jeśli piszecie ze jest wygodny to chyba jednak posłucham męża i taki zakupimy
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś fajny sklep z poszewkami na pościel niemowlęca? Szukam i szukam... podoba mi się jeden zestaw z dolly.com, ale może macie jeszcze jakieś sprawdzone stronki