X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy któraś z Was też jeszcze nie wybrała imienia dla dziecka, które ma się urodzić? Na mnie rodzina dziwnie patrzy, że zamierzam zdecydować po porodzie jak będzie miał na imię mój synek. Mam oczywiście kilka typów, ale nie mówię o nich na głos żeby nie słuchać licytacji które imię lepsze.

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratulacje!!

Sassy mi gin prowadzący i lekarz z którym rozmawiałam w szpitalu gdzie chce rodzic, że jeśli nic nie wydarzy się wcześniej to w dniu na który mam wyznaczony termin powinnam się pojawić na ktg :)

Sassy lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ogromne gratulacje :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan- więc wygląda to tak że dostałam na początku z 5 kroplowek. Rozebrannym trzeba być do koszuli nocnej. Potem zastrzyk w kręgosłup. Nie mogli mi się wbić bo jakieś wiezadelko trzyma i musieli mi przez prowadnice podać lek. Potem gdy leżała to na klatce piersiowej czułam jakby mi słoń usiadł i na wymioty brało... urodził się to od razu osousial i okupkal położna :D potem zszywali A mi było tak niedobrze... że dali lek i zasnęłam. Już po przerzucili mnie na drugie łóżko i na OIOM. Tam dostałam paracetamol i morfine oraz glukoze. Bardzo fajne babeczki. Co chwila pytała czy ok. Ko trolowali ciśnienie itd
    Gdy zaczęłam ruszać nogami(uginac w kolanach) to umyly mnie(trzeba się przekręcić z boku na bok) i pojechałam na odział. Zaraz potem dojechał maluch. Dali mi to i od tej pory ciągle jest przy mnie. Raz go wzięły na zmianę pieluszki. Ja już przekrecam się z boku na bok i za pół h mają mnie stawiać na nogi. Ale tylko mam stanąć A chodzić dopiero jutro. W tym szpitalu po 12 h stawiają na nogi A nastawilam się na to że po 6-8. Anestezjolog zapisuje co ile leki przeciwbólowe i tylko w tych h dostaje się. Bol jest. Nie powwiem że nie boli bo boli ale myślę że im szybciej wstanę tym lepiej. Tak to macham nogami żeby rozruszać je. Jutro o 10 mogę coś zjeść. Jak masz pytania to pytaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 20:40

justysbp lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci bardzo za informacje :) chcialabym jeszcze wiedziec jak to jest z goleniem?bo wszedzie czytam,zeby tego nie robic przed cc, ze polozna goli itd,nie wiem ile w tym prawdy. Czy zalozenie cewnika boli? I juz po, jak zmieniasz podklady? Polozna to robi? I co z karmieniem malucha? Jak to niby robic jak czlowiek nieruchomy?
    A i to prawda, ze czlowiek czuje jak tam lekarze dzialaja? W sensie ze nie bol, tylko podobno cos tam sie odczuwa jak grzebia :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratulacje :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Ja też już po wizycie. Ciśnienie się trzyma niestety, 147/107 (chociaż może tyle dobrego że nie rośnie bardziej). Nic z tym na razie nie robimy, tzn. nie idę na patologię ani nie zbijamy, ale za to dostałam skierowanie na ktg, żeby już zacząć w tym tygodniu chodzić.

Bardzo sie dziwie, że nic nie robia z tak wysokim cisnieniem :O jest niebezpieczne i dla Ciebie i dziecka :O

Sweetmalenka gratuluje!!

W moim szpitalu tez zalecaja zgloszenie sie w dniu terminu porodu jesli nic sie nie zacznie wczesniej dziac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dziekuje Ci bardzo za informacje :) chcialabym jeszcze wiedziec jak to jest z goleniem?bo wszedzie czytam,zeby tego nie robic przed cc, ze polozna goli itd,nie wiem ile w tym prawdy. Czy zalozenie cewnika boli? I juz po, jak zmieniasz podklady? Polozna to robi? I co z karmieniem malucha? Jak to niby robic jak czlowiek nieruchomy?
    A i to prawda, ze czlowiek czuje jak tam lekarze dzialaja? W sensie ze nie bol, tylko podobno cos tam sie odczuwa jak grzebia :)

W szpitalu, w ktorym chce rodzic kaza do cc ogolic tylko lono, zeby bylo czysto do ciecia. Zalozenie cewnika podobno moze bolec, a na pewno jest nieprzyjemne, a bol to wiadomo, kazda odczuwa inaczej. Mile na pewno nie jest... A i z tego co slyszalam to czujesz ze grzebia, czujesz ciagniecie itp, ale nie bol.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam,ze cos mi tam robili, ale nic nie boli. Cewnika nawet nie czulam ale ja mialam juz skurcze i cc na szybko to moze dlatego. W moim szpitalu tez stawiali na nogi po 12h a pozniejsza opieka to juz od poloznych zalezala. Na poczatku nie mialam pokarmu i synek byl na mm to w nocy polozna przychodzila i jak widziala ze spie to go nakarmila, a tak to trzeba pomalu sobie radzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnie ktg i sie rozpakuje pewnie jutro :)))

A tak moj chlop czeka na porod
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a6612a69684.jpg

Katy, darika, Aga26, acygan, Agusia_pia, Sassy, justysbp, edwarda20 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Wiec tak. Ja bylam ogolona i polozna zapytala- jest pani ogolona? I tyle.
    Założenir cewnika boli ale mało. Takie uklucie.
    Położna zmienia podkłady. Tzn miałam zmieniony ok 13 i teraz nic.. czekam aż zmieni bo już przemoklam.
    Od pasa w górę jesteśmy ok więc położna kładzie dziecko obok i działamy. Tzn w sumie od pasa w dół też już można ruszać się tylko rana boli. Ja ułożyłam młodego obok. Położyłam się na boku i tak karmiła. Potem na drugi boczek. W pierwszej dobie dziecko mało Je, więcej śpi:) ja karmiła o 13 i teraz dopiero. Oczywiście karmieniu towarzyszy obkurczanie macicy i też boli
    Ojjj tak. Czlowiek czuje działanie jakby Ja np w pierwszej cc czułam mniej. Teraz bardziej. Najbardziej czuć jak wyciągają dziecko, bo największe.
    Jak chłopak ciągle myślimy jak Gabryś się zmieścił :D tzn gdzie on tam byl:be tym małym brzuchu :p mam płaski brzuch praktycznie-jak leze:p oprócz skóry której trochę jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 21:27

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratulacje! Odpoczywajcie sobie :)
    Edwarda no tez nie wiem co z tym fantem zrobic. To doswiadczony lekarz, mam do niego zaufanie, ale fakt ze bylabym spokojniejsza jakby bylo nizsze. Dlatego tez chce juz urodzic. Dzis po wizycie podjechalam do szpitala, zeby sie umowic jak to z tym ktg wyglada, ale kazaly dzwonic jutro od rana. No to bede dzwonic. Jak juz pojde na ktg to tez im w szpitalu powiem o cisnieniu, niech wiedza. Moze by zechcieli wywolac? Nie wiem ale chybabym nie protestowala.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Jesteś w prywatnej placówce?

• Aga26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Też bym tak chciała czekać jak on ;-)
    Mój na pierwszy poród nie zdążył dojechać, bo był na szkoleniu w innej części Polski. Dojechał godzinę po wszystkim. Teraz ma być ze mną i nie wiem czego się po nim spodziewać ;-)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    tanith u mnie lekarz powiedział podobnie z tym kiedy mogę rodzić ;d Usłyszałam, że to, że mam długą zamkniętą szyjkę nie oznacza, że w ciągu tygodnia nie urodzę, bo często te długie potrafią się skrócić w jedną noc, a te krótkie mogą wytrzymać długo, więc wychodzi na to, że czy długa, czy krótka to i tak jedna wielka niewiadoma.

Jasne, tylko najpierw wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo inaczej nie można chyba wysłać prywatnej wiadomości.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka dzieki wielkie :) jestem troche przerazona,ale jestem taka, ze musze duzo wiedziec zanim coś sie wydarzy, chce byc przygotowana chociażby przez czytanie niz isc w ciemno, nawet jesli to najgorsze rzeczy :)
    Odpoczywajcie sobie, nie zawracam juz dzis glowy :)
    Napisz jutro jak sie czujesz i jak po pionizacji :)

Casteam ale mu dobrze :) w Holandii tak po prostu jest,czy to prywatna placowka?

Tanith troche wysokie to cisnienie :/ a jak mocz?

• Mirabelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratulacje! ❤

Dziś oglądaliśmy porodówkę, zaczynam się coraz bardziej stresowac :/

Anula1981 lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Jesteś w prywatnej placówce?

Nie. Tak wygladaja sale w Holandii ;)
    Jest ten fotel, lozko dla partnera z materacem i posciela, tv, internet, prywatna lazienka. Wszystkie przybory dla dziecka, pampersy etc. Do pokoju pukaja zanim wejda, jak przychodzi nowa zmiana to przychodza witaja sie, podaja imie. Jak ma byc obiad to przychodza i spisuja zamowienie ;) bo podaja rozne dania ;) oczywiscie partner tez dostaje ;)
    Na opieke nie moge narzekac ;) tylko w tv nie ma polskiego programu hehe

MaGo, Andzia123, AJrin, Sassy, Elwira.eli, tanith, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakuje się i jadę rodzić do Holandii! :D
    Szkoda tylko, że ten macierzyński taki krótki :( W każdym państwie musi być jakaś niedoskonałość :/ Ale u nas w szpitale zdecydowanie by mogli zainwestować.. już nie wymagam takich luksusów, ale chociaż jedzenie, którego człowiek nie boi się zjeść by się przydało.

tanith lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ