X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja mam dzisiaj gorszy dzien.

Synek nie chce ssac piersi. Odciagam pokarm i dokarmiam mm bo nie mam tyle pokarmu zeby bylo na nastepne karmienie.
    Musialam jechac na zakupy. Przed ciaza nosilam rozmiar 34, czasem 32. Dzisiaj kupilam spodnie rozmiar 38. Nigdy takiego nie nosilam. Waze 55kg, przed ciaza wazylam 48.
    W ogole mam placzliwy dzien. Ale podobno tak jest.

Gratuluje rozpakowanym i powodzenia dla tych na porodowce :)
    No to w końcu nosisz kobiece rozmiary; ) masz super wagę o takiej marze; ) głową do góry. ;))

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda masz mieć cc jedź wcześniej.

Kinga. lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczą mnie skurcze już dłuższy czas. Jakiś czas czułam przez sen , ale teraz już liczę od ponad godziny, bo są dość bolesne...
    Do tego jak 3 razy wstawałam na siku to za każdym razem wylatywał mi albo wodnisty śluz albo wody , ale nie dużo , porównując do łyżki stołowej.
    Tak to wyglada :
    210iyqb.png

Myślicie, ze powinnam jechać na IP?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 04:08

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Męczą mnie skurcze już dłuższy czas. Jakiś czas czułam przez sen , ale teraz już liczę od ponad godziny, bo są dość bolesne...

Tak to wyglada :
    210iyqb.png

Myślicie, ze powinnam jechać na IP?
    Ja jechałam jak były co 3-5 min. Wg mnie u ciebie jeszcze nieregularne są. Coś podobnego miałam przez całą niedzielę i pół nocy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Synek nie chce ssac piersi. Odciagam pokarm i dokarmiam mm bo nie mam tyle pokarmu zeby bylo na nastepne karmienie.
    Musialam jechac na zakupy. Przed ciaza nosilam rozmiar 34, czasem 32. Dzisiaj kupilam spodnie rozmiar 38. Nigdy takiego nie nosilam. Waze 55kg, przed ciaza wazylam 48.

To normalne. Mi zeszło póki co tylko 10 kg. Sylwetka nie taka jak przed. Waga będzie jeszcze schodzić, ale by wszystko wyglądało ok trzeba będzie trochę poćwiczyć. No i po pierwszej ciąży biodra mi się rozeszły i już takie zostały...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Moim zdaniem im więcej dokarmiać tym pokarmu będzie mniej, a im częściej podajesz butelkę, tym większe ryzyko ze nie będzie chciało ssać piersi (smoczek rozleniwia). Starsza córka, mimo ze nie miała problemów ze ssaniem, to gdy w butelce dostawała lek z mlekiem, też się rozleniwiła i z tydzien po odstawieniu butelki były jeszcze cyrki przy karmieniu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po lewatywie. Jakby któraś była zainteresowana to nie było tak strasznie :-P. Serio myślałam, że będzie dużo gorzej. Uczucie zimna w tyłku i to wszystko w sumie. Potem najgorzej to utrzymac przez jakiś czas.
    No i odszedł mi czop! Jestem pewna, że to to. Był jak galaretka, bardzo dużo galaretki brązowej. W nocy brzuch bolał, twardnial. Mam nadzieję, że się samo rozkręci i urodzimy :-). Trzymajcie dzisiaj za nas kciuki!

Kinga., acygan, ciri22, Halina90, Sylwiaa95, Sassy, ibishka, Rene, pumka1990 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika trzymam kciuki :*
    My zaczynamy 40 TC a porodu nie widać.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. 5.30 zaczely odchodzic mi wody..Jestem juz na oddziale, ale skurczy brak (boli mnie brzuch, ale bez przerw dlatego tak wnioskuje), zostaly mi 3 dni do ciazy donoszonej dlatego jak sie samo nie zacznie to nic nie beda robic...

sylvia94 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia, trzymam kciuki.

Edwarda co u Ciebie?

Katy ale bez wod to tez chyba dlugo czekac nie moga?

Jak tak dalej pojdzie to sama zostane w dwupaku :) tesc mial wczoraj urodziny, myslelismy ze moze wnuczka zrobi mu prezent no ale nie chciala :) czekamy i odliczamy dni. Hormony mi sie ostatnio udzielaja, chodze zla, placze.
    Wczoraj jeszcze dokupilismy przescieradelko do lozeczka i stojak do wanienki, zostaly pampersy do kupienia i chyba wszystko mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 07:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki!

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, ale na razie mi dali antybiotyk zeby nie doszlo do jakiegos zakazenia..

Jakby mi ktos wczoraj powiedzial, ze mi dzisiaj wody odejda to chyba bym go wysmiala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 07:39

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wodami to zalezy bo niektore jak maja malutko to odchodza prawie cale na raz i wtedy trzeba interweniowac (zawsze jakies tam zostaja), a jak ktos ma wiecej moze ich zostac więcej i wtefy mozna dluzej czekac.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Edwarda?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Kubuś urodził się 7.04.2018 o godz 4.40, ma 54cm, waży 3200 i dostał 10/10. Już jest moim oczkiem w głowie, oszalałam na jego punkcie <3 rozwarcie w miarę standardowo postępował, 1cm na godz, Jak miałam 3cm dostałam zzo, po 2h kolejna dawkę, znieczulilo mi co prawda tylko po jednej stronie ale to i tak była duża ulga. Skurczy partych w ogóle nie czułam, tzn czułam że jest skurcz, Ale parcia nie czułam, dopiero ostatnie 3 czy 4 parte czułam i prawie zemdlałam z wysiłku o.o podejrzewam ze to przez to że bardzo mało jadłam wczoraj. Ogólnie udało się bez nacięcia, mam dwa szwy na otarciach bo krwawiły. Kocham mojego synka <3

Agusia_pia, ciri22, Halina90, Paatka, acygan, Malyprosiaczek, darika, Sylwiaa95, KaMiszka, Katy, oli123, Makira, moniśka..., Totoro, Sassy, Rene, Mycha666, Gosiczek, sylvia94, Tusianka, Pineapple, jasmina6, pumka1990 lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan nie martw się ja też w dwupaku, i nic nie zapowiada zmianę tego stanu. Obawiam się że poród będzie wywoływany, no ale tak jak pisze Katy wczoraj by wyśmiała info że jej wody odejdą, więc mam nadzieję że poród przyjdzie nagle.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mnie zostalo 6 dni do cesarki a tym samym mam tylko 6 dni zeby urodzic... :/ ale jakby nie bylo juz niebawem zobacze swoja druga coreczke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie co 3h, takie zalecenia lekarzy, zeby skupiac sie na tym zeby przybieral na wadze. W pierwszej dobie okazalo sie ze nie mam mleka, musial dostac butelke bo waga z 2180 zrobila sie 1900. W szpitalu raz ssal piers, raz nie. Teraz zalezy od pory dnia ale z reguly nie chce ssac wiec dostaje butelke z moim mlekiem. Mam wyrzuty sumienia z tego powodu :( mysle ze jestem zla matka jak nie potrafie dziecka nauczyc ssac.

• tanith Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratuluję! Ej dziewczyny, a jak wyglądają te wody płodowe? To się da odróżnić od zwiększonej ilości wodnistego śluzu (tak jakby były bardzo płodne dni)??
    One mają jakiś kolor?

Casteam piszesz, że dajesz butelke z własnym mlekiem- nie myśl, że jesteś złą matką. Mnie się zawsze wydawało, że w kp to najważniejsze jest mleko, a nie pierś. Bo pierś jest tylko jakby "naturalną butelką". A nawet gdybyś karmiła tylko mm, to też moim zdaniem nikt nie ma prawa nazywać Cię złą matką, bo to Ty wybieradz co w danej sytuacji jest najlepsze dla twojego dziecka i Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 08:21

Kinga. lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam a juz was ogladala polozna, neanatolog czy doradca laktacyjny? Moze problem tkwi w wedzidelku? Albo zlym przystawianiu? Albo ze dziecko za szybko usypia.

A wyrzutow nie miej! Przeciez robisz wszystko co najlepsze dla swojego malucha. Ale na pocieszenie powiem Ci ze takie maluchy maja problem wlasnie z jedzeniem z piersi. Kolezanka ostatni przy takiej kruszynie to samo przerabiala. A juz w wieku 3 tygodni dziecko zaczelo sobie radzic z piersia i odstawila butelke na bok :) tylko wazne zeby mimo wszystko caly czas przystawiac.

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ