X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małą wszystko super, więc niedługo wychodzimy. Ale jestem podekscytowana :D Tata po pępkowym i z głosu przez telefon dość marnej formy:D ale twierdzi, że zrobił test i już brak alko we krwi.
    Jedyny problem - moj ssak tak przywarł do piersi i od 3h nie chce sie od nich odkleic nie mam nawet jak sie ruszyć zjeść śniadania już nie mówiąc o pakowaniu...
    Jest cudownie ♡

ibishka, Sassy, Mirabelcia, Totoro, KaMiszka, Sylwiaa95, pumka1990 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 gratulacje!! :)
    Katy będzie dobrze, a masz już pobrany gbs?
    Właśnie Edwarda daj znać jak Twoje bóle.
    Chyba mało już nas w dwupaku zostało? U mnie wszystkie dolegliwości przeszły i nic się nie dzieje :D

gg646iye46nicebi.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja mam dzisiaj gorszy dzien.

Synek nie chce ssac piersi. Odciagam pokarm i dokarmiam mm bo nie mam tyle pokarmu zeby bylo na nastepne karmienie.
    Musialam jechac na zakupy. Przed ciaza nosilam rozmiar 34, czasem 32. Dzisiaj kupilam spodnie rozmiar 38. Nigdy takiego nie nosilam. Waze 55kg, przed ciaza wazylam 48.
    W ogole mam placzliwy dzien. Ale podobno tak jest.

Gratuluje rozpakowanym i powodzenia dla tych na porodowce :)
    Jakbym czytała o mojej laktacji. Tak chyba bywa, gdy dziecko małe. One nie mają siły na ssanie. Ja też mam doły z tego powodu. Nie jesteś sama, a ja mam teraz rozmiar 44

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymałości w pompowaniu mleczka nam życzę.

• tanith Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się najbardziej zastanawiam przy takim sączeniu, czy to można jakoś odróżnic, nie mając jakiś specjalnych podpasek. No bo jeśli to taka ilość, że bielizna jest do wyżymania to faktycznie, to raczej da do myślenia. Ale sie zastanawiałam, żeby nie przegapić, czy to można pomylić z dużą wilgotnością, upławami (taką że trzeba nosic wkładkę, ale nic nie przecieka).

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Andzia123 gratulacje!! :)
    Katy będzie dobrze, a masz już pobrany gbs?
    Właśnie Edwarda daj znać jak Twoje bóle.
    Chyba mało już nas w dwupaku zostało? U mnie wszystkie dolegliwości przeszły i nic się nie dzieje :D

Tak, mialam 2 tygodnie temu pobierany i akurat wczoraj dostalam wyniki ;)

Kurcze jakos mi niedobrze i dziwnie kluje, ale gdzies bardziej gory brzucha..Nie wiem czy sie cos rozkreca czy co...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba dzisiaj nie urodze. Jestem już 2h pod oksytocyna, niby jakieś skurcze się piszą (nawet 80-90) ale są mega nieregularne, no i po badaniu rozwarcie jest ale szyjka nic się nie skraca (długa jak cholera). Moja gin daje nam jeszcze 3h - jak z szyjka się nic nie zadzieje to wracam na górę bo tak na siłę to nie chce jej wyciągać, żeby nie skończyło się cc...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja dzis kogos zamorduje, a maz lepiej zeby mi sie w ogole na oczy nie pokazywal. Mam dosyc! Wezcie ode mnie troche tej zlosci i hormonow, pocieszcie bo zwariuje. Sama ze soba nie wytrzymuje.
    Ja tez dzisiaj mam jakas depresje... nie wypisali nas ze szpitala bilirubina na poziomie 190 ja juz nie mam sily tu byc, taka ladna pogoda za oknem a my tu, jeszcze maly tak daje w kosc ze idzie oszalec

KwietniowkaZ lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi caly dzien a harce zaczyna o 12 i tak do 4 nie spie a pozniej o 6 pobudka bo zabieraja go na badania

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli jakby nie patrzec jestes w gorszej sytuacji. Ja mam o tyle dobrze, ze poszlam wyładowałam sie na podworku, porobilam troche w kuchni i mi lepiej. Bedac w szpitalu jestes uwiazana tak naprawde.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ogromnie gratuluje :)

Ja tez mam wrażenie że zostałam na samym końcu z kwietniowek, mój Maluszek również nie skory do wyjścia. Od dwóch dni pojawiają się jakieś bóle, że ciężko się chodzi ale to nie skurcze. W poniedziałek kolejne ktg więc może czegoś się dowiem. Już powoli z nerwów zaczynam być złośliwa szczególnie do męża jak osa. Ale powiedział że mnie rozumie i to zniesie. Juz bym chciała żeby było po, znaczy żeby Maluszek już był z nami :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pizdy pielegniarki nie pozwola mi ani okna uchylic ani wyjsc przejsc sie na oddzial bo jak twoerdza jestem z zewnatrz, zakwite tu do jasnej cholery

mhsvi09k63nasq33.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy ja się nadal toczę i jestem chętna na maraton :D zaglądam rzadziej na forum, pogoda zrobiła się cudna i tak korzystam, teraz też pracujemy w ogrodzie ;)

Dziewczyny mnie pocieszyły, że 3xS pewnie u nas nie zadziała, bo tak na logikę to działa najlepiej na laski, które w ciąży raczej odpoczywały, były mało aktywne i jak sobie zafundują taką intensywną dawkę ruchu to organizm reaguje. Ja latałam jak z motorkiem przez 9mscy to teraz na Kajtku żadne S wrażenia mogą nie robić :) Jakaś logika w tym jest, wyciągnęłam piłkę do ćwiczeń i robię sobie ten zestaw
    https://www.youtube.com/watch?v=zOGdj9pAV48&t=0s&list=PLOaZBZB9JwFg0jJWGFzIv22_4VBRHWR7X&index=19
    żeby czuć, że coś jednak robię ;)

No nic, 12.04 jesteśmy umówieni na Żwirkach z lekarzem i jeśli nie zadzieje się nic wcześniej zobaczymy co dalej ;) Na razie w planach jutro śniadanko na mieście, spacer i grill z rodzinką więc szybko zleci :)

A tak w ogóle zastanawiam się ile tu jeszcze robi psychika - bo w sumie ja ciągle czuję, że jeszcze tyyyyle chciałabym zrobić - własnie nacieszyć się czasem we dwoje z mężem, spacery, kawki, wypady na miasto, blog. No i z jednej strony chcę urodzić, z drugiej wiem, że jakoś nie narzekam na te ostatnie chwile bez dziecka. I może cała akcja "blokuje się' już w głowie :) Nie wiem. Ale młody mógłby wyjść, na USG w środę było 3400 +/- 800 g więc zapowiada się faaaaaajnie :D

PS. Rozpakowanym mamusiom mocno gratuluję! A tym co są w trakcie życzę żeby szybciutko poszło!! :)

Halina90, Sassy lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa ja 12.04 o 7:30 mam przyjecie na oddział na Żwirki :P wiec jakby sie cos zaczelo moze sie spotkamy na porodowce :P

Ja dzis po ktg, ktg idealne, zapisałam sie na kolejne 10.04 i na CC. Mimo ze cc mam miec w piatek to we czwartek mam sie stawic na czczo bo powiedzieli ze jak duzo osob bedzie do wywolywania w piatek porodu to juz we czwartek mnie pokroja bo potem moge sie nie doczekac bo moze byc zajeta sala do cc.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Te pizdy pielegniarki nie pozwola mi ani okna uchylic ani wyjsc przejsc sie na oddzial bo jak twoerdza jestem z zewnatrz, zakwite tu do jasnej cholery
    Gdzieś słyszałam że częste kp wypłukuje bilurubinę. Może spróbuj częściej karmić, to was szybciej wypiszą?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Gdzieś słyszałam że częste kp wypłukuje bilurubinę. Może spróbuj częściej karmić, to was szybciej wypiszą?
    Tak tak karmimy sie czesto przyjechalismy z bilirubina 260 jeden dzien naseietlania tylko bo pozniej juz "nie mieli wolnej lampy" dzisiaj juz 190 powiedzieli ze skoro nie ma wolnej lampy to bedziemy czekac az samo przejdzie... czy to nie paranoja?

mhsvi09k63nasq33.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z powrotem na oddziale. Skurcze są, co prawda nieregularne ale jednak. Szyjka minimalnie się skrócila ale czekamy...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy starszaku mialam taka sytuacje, ze żółtaczka trwala miesiac, mowili ze nic sie nie dzieje, w koncu lekarka kazala odstawic od piersi na 24 godz, i przejść na mm na ten czas, wytrzymalam 12 godz i zoltaczka minela jak reka odjal.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Dziewczyny mnie pocieszyły, że 3xS pewnie u nas nie zadziała, bo tak na logikę to działa najlepiej na laski, które w ciąży raczej odpoczywały, były mało aktywne i jak sobie zafundują taką intensywną dawkę ruchu to organizm reaguje. ! :)

Ja leżałam ostatnie 3 miesiące (zalecenie lekarza) i teraz też nic na mnie nie działa - schody na 3 pietro, zakupy, sprzatanie itd....cisza...więc chyba nie ma zadnej reguły ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się chwalimy, że kikut odpadł, a więc czas na normalne kąpiele itp. Do tego przyszły zdjęcia ze szpitala i się w nich zakochałam. Wyszły dużo lepiej niż te starszej córki.

sylvia94, darika, Sassy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ