X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole od 2 dni porodowki przeżywają oblęzenie. Tu gdzie ja leze to pacjentki sa odsylane do innych szpitali z powodu braku miejsc...

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już trzecia noc przysypiam bez potrzeby wstawania na siku :( w ciągu dnia niby normalnie oddaje mocz, ale dZisiaj od kiedy się obudZiłam nawet nie czuję parcia a jak poszłam do toalety to ilość też nie była zbyt duża :/
    Na szczęście czuję ruchy małego bo bym oszalała...
    Tu już powinna główka po mału się ustawiać a ja mam wrażenie że jest odwrotnie :/ chyba że to przez zmęczenie i zbyt twardy sen? Hmm

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie właśnie położne dla odmiany mówiły, że w Poznaniu zastój narodzin. I faktycznie kilka sal wolnych na oddziale było. Nawet pełnie tu mięli podobno nadzwyczaj spokojną tym razem. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak wczoraj byłam na porodówce to też było pusto. Byłam jedna. Fajnie, bo ciągle mnie ktoś dogladal, no i polozna też była wczoraj super.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli co miejsce to inaczej :) U nas dla odmiany jest jedno lozko wolne na caly oddzial :P

• oli123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda super! Gratulacje:) u nas na oddziale tez przepelnienie! Moze dzisiaj mnie phszcza do domu oby... maly nie spa cala noc od 2 do teraz, jak wrocimy to przekaze go tatusiowi chociaz na jedna noc i odciagne pokarm bo jie soaam juz od 4 dni:(

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Edwarda! Zdrówka dla Henia i dla Ciebie :)

• Makira Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratulacje! Tak coś czułam, że rodzisz, bo cisza z Twojej strony była :D ale super, że Henio już jest! :)
    Paatka wrote:
    A u mnie właśnie położne dla odmiany mówiły, że w Poznaniu zastój narodzin. I faktycznie kilka sal wolnych na oddziale było. Nawet pełnie tu mięli podobno nadzwyczaj spokojną tym razem. ;)
    O to dobrze, rzadko się to zdarza jednak, więc niech mój się pospieszy póki jest taki stan :D

Ja tu chyba zaraz sama zostanę, skoro już rodzą dziewczyny w podobnym terminie co ja mam :D

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratulacje! :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki Edwarda!! :D super wiadomość!

ja czuję, że dzisiaj wylądujemy w szpitalu, ciągle coś ze mnie cieknie ;) śniadanko i jedziemy to sprawdzić - jeśli moje przeczucia są na plus, bo poza wyciekami nic nie ma, żadnych skurczy to ciekawa jestem co dalej :)

dobrego dnia dziewczyny!

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratuluję :)

• tanith Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratuluję! Odpoczywajcie sobie!
    Kaszelkowa napisz co powiedzieli w szpitalu, bo ja tez od wczoraj mam taka nadmierna wilgoć, tak jak pisałam wcześniej. Nie caly czas, ale po nocy szczególnie. Jutro idę do mojego gina na wizyte to mi sprawdzi te wody płodowe. Od wczoraj tez czasem cos mnie ćmi na dole kręgosłupa (lędźwiowy) rano i wieczorem.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratuluje :) daj znac co i jak jak juz dojdziesz do siebie.

Katy kciuki, dlugo to juz trwa :/

Kaszelkowa daj znac co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratulacje!
    Kaszelkowa daj znac co i jak :)

U mnie cisza. Choc czasem jak mnie na dole brzuch zacznie bolec to prawie sycze z bolu tylko dalej nie jestwm pewna czy to skurcz czy corka tak sie tam w dol wypycha (szyjka mnie boli) i jest nadpobudliwa przez te kilkanascie sekund. Nie moge siedziec ani niv tak boli.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, zaczynamy 41 tydzień. U mnie nadal nic. O przepraszam, w nocy RAZ mnie zaćmił brzuch hahahahah xd

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano dwie godz skurcze co 10 min ale łagodne i sie wyciszylo więc siedzimy w domu i czekany. Mały wariuje
    Edwarda gratulacje! :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, prawie 39 tydzień a mi wyskoczyła opryszczka! Całą ciążę miałan spokój. Macie jakies sprawdzone metody zeby szybko się tego pozbyć? Wiecie może jak długo utrzymuje się wirus?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Cholera, prawie 39 tydzień a mi wyskoczyła opryszczka! Całą ciążę miałan spokój. Macie jakies sprawdzone metody zeby szybko się tego pozbyć? Wiecie może jak długo utrzymuje się wirus?
    Mi lekarz kazał brać Heviran przez 10 dni. Ja mam tendencje do tego dziadostwa, więc wypisał mi receptę w razie, gdybym właśnie okołoporodowo dostała opryszczki. Podobno bardziej niebezpieczne to jest na początku ciąży, ale lepiej skonsultuj to z lekarzem, będziesz spokojniejsza.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Mi lekarz kazał brać Heviran przez 10 dni. Ja mam tendencje do tego dziadostwa, więc wypisał mi receptę w razie, gdybym właśnie okołoporodowo dostała opryszczki. Podobno bardziej niebezpieczne to jest na początku ciąży, ale lepiej skonsultuj to z lekarzem, będziesz spokojniejsza.

Na szczęscie moja gin.ma dyżur więc podjadę po receptę. Nie miało kiedy się przyplątać :/

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem zakochana, normalnie na zabój :D hej ciotunie :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e460fdaaeeb8.jpg

ciri22, darika, Totoro, sylvia94, Mirabelcia, Malyprosiaczek, acygan, KaMiszka, Sassy, tanith, Rene, Haana, Pineapple, oli123, Agusia_pia, Katy, pumka1990, MaGo lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ