X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mam termin na 10-go a chyba niedługo sama zostanę bo co chwilę któraś pisze, że już po. Trudno tak czy inaczej szczere gratulacje dla świeżych mamusiek :)

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratulacje :)

Katy lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 ja termin mam na 28 kwietnia i mimo wrażenia że zaraz się zacznie bo jakieś skurcze, kłucia co chwile to chyba jednak sobie jeszcze poczekam na moje dzieciątko. Nie zdziwie się jak będę jedną z ostatnich kwietniówek.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy jak tam sytuacja?

Dziewczyny a czy któraś przed porodem chodziła co chwilę do toalety? Ja już się załatwiam dzisiaj czwarty raz... Nie mam biegunki ale co cos zjem to muszę iść do WC...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratuluje :) wszystkiego dobrego dla synka :)

U mnie byly skurcze co 10 min, pozniej kilka co 8 min a teraz nic. Juz troche mnie to wkurza. Raz brzuch sie napina, pozniej boli jak na okres, innym razem całkowita cisza. I mam albo bardzo rzadki sluz albo sacza mi sie wody. Nie potrafie odróżnić.

Katy lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratulacje! :)

Spokojnie dziewczyny, na każdą przyjdzie pora, to nie są wyścigi. Wiadomo, że już by się chciało być po, ale ciąża jednak uczy cierpliwości :)

Katy lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    malgosia82 ja termin mam na 28 kwietnia i mimo wrażenia że zaraz się zacznie bo jakieś skurcze, kłucia co chwile to chyba jednak sobie jeszcze poczekam na moje dzieciątko. Nie zdziwie się jak będę jedną z ostatnich kwietniówek.
    Ja mam termin na 27 kwietnia. Gin straszył mnie, że mogę do kwietnia nie dotrwać, a tu proszę... :) I tak jak miesiąc temu miałam dość brzucha i dużo narzekałam, tak teraz wcale nie spieszy mi się do porodu. Chociaż ciekawa jestem tego małego człowieczka, który we mnie mieszka :)

Katy gratulacje :) Niech maluszek szybko rośnie

Katy lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej w 33 tyg tez sie spieszylo na swiat a teraz taka niepewnosc. Ja wiem, ze mam jeszcze 2 tyg, ale po pierwsze wkurza mnie to, ze raz boli mocno, za chwile wcale, ciagle cos sie zmienia a po drugie nie chce czekac do dnia planowanej cc, bo wiem, ze umre ze stresu chyba,kilka nocy nie przespie a pozniej bede wrakiem czlowieka. Wole zeby samo sie zaczelo.

• Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczny:-) od pary dni ochodzil mi czop. Wczoraj na wieczor zlapaly mnie male skurcze, a jak wstalam na bieliznie byl juz duzy kawal w kolorze ciemno brazowym. Czuje caly czas, ze mam wilgotne majteczki ale nie mam pojecia czy odchodza wody czy to moze mocz. Skurcze pojedyncze i bardzo delikatne. Oczywiscie tych paskow nie mam, a apteki pozamykane:-(

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ze starsza na spacerze. Słońce u mnie piekne, i spalilam sobie dekolt :P
    jakies 5,5km zaliczyłam pchajac wózek i biegajac za rowerkiem biegowym, ale skurczu ani jednego nie zaliczyłam... :/ Wiec mysle ze niestety na cesarke jestem skazana :(

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie każda doczeka się swojego szczęścia. Wiem, że to nie łatwy okres te ostatnie dni-tygodnie, spóźnienie 2 dniowe było u mnie, a już mnie roznosiło. Ale już niedługo będziecie karmić, tulić i przewijać.
    Dziś byli moi rodzice i przywieźli tyle ciuszków, że czeka nas kolejne pranie i prasowanie. No ale wnuczka przecież nie może chodzić w przydużych! :D

Taka piękna pogoda, a ja jeszcze troszkę słaba i musimy poczekać ze spacerkiem. Ale jutro chciałabym ją polulać na balkonie, a we wtorek ruszyć w świat wózkiem :)
    No i jestem zadowolona bo mała dziś już się ładnie budzi do karmienia. Jeszcze nabierze większej wprawy w łapaniu cyca i będzie idealnie :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Daj znać jak się dowiesz, dziękuję :)
    Dam napewno :)

Katy gratuluję :)

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to najbardziej wkurza ze ma byc taka piekna pogoda a ja po cc pewnie ze dwa tygodnie sama nie wyjde z dzieciakami na spacer :/ Bo po prostu nie dam rady! I w ta piekna pogode utkne w domu... :(

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mnie to najbardziej wkurza ze ma byc taka piekna pogoda a ja po cc pewnie ze dwa tygodnie sama nie wyjde z dzieciakami na spacer :/ Bo po prostu nie dam rady! I w ta piekna pogode utkne w domu... :(
    Czemu aż 2 tyg? Ja jak wyszlam że szpitala to byłam gotowa do działania :D i dziś byliśmy w zoo :) piękna pogoda :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 16:15 urodziła się moja córeczka <3 Poród ekspresowy, że szok :D 3400g, 54cm, sn. Więcej napiszę potem i zaktualizuje listę, teraz się karmimy :)

Katy gratulacje!!!

KaMiszka, Kinga., Sylwiaa95, sylvia94, Tusianka, Makira, Andzia123, acygan, Rene, Pineapple, Malyprosiaczek, Totoro, Katy, darika, moniśka..., pumka1990, edwarda20, Agusia_pia, Mirabelcia, tanith, jasmina6, Aga26 lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Sassy a jeszcze rano się zastanawiałas kiedy urodzisz, ogromnie gratuluję :)

Sassy lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam.

Kto jeszcze został nierozpakowany, bo już nie nadążam ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:16

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje w dwupaku , bez oznak porodu :D

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Czemu aż 2 tyg? Ja jak wyszlam że szpitala to byłam gotowa do działania :D i dziś byliśmy w zoo :) piękna pogoda :)
    Bo moja starsza przechodzi bunt i mam schody do pokonania z wozkiem i jak ktos mi nie pomoze nie wyobrazam sobie z rana nosic wozka pelnego rzeczy dla starszej i mlodszej, plus dziecko i jeszcze biegac za starsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Kto jeszcze został nierozpakownie nadążam ;)?
    Ja się jeszcze turlam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:46

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ