🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
krolik wrote:Melduje po wizycie. Wszystko jest ok, 155g. I powiem tak, nijak się te objawy mają, bo z tego będzie DZIEWCZYNKA 😆😆 także zrobiła nam psikusa z zachciankami, no i duża jest, przeraża mnie to 😆 ryczałam całą drogę w aucie, bo odetchnęłam z ulgą, że wszyskto ok.
Zaskakujące bo nie można było tego poznać po USG 🙈
To będą trzy księżniczki 🤩 powiem z własnego doświadczenia do czterech razy sztuka 😅27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🩵 04.2026 -
Ja nie dostałam żadnego potwierdzenia, dopiero SMS z info, że wynik jest dostępny na moim e-mail.Malowybitna wrote:Ja też robiłam przed transferem i teraz na kolejną wizytę mam do powtórzenia (tylko IgM). Na różyczkę też miałam przeciwciała i też mi kazał lekarz powtarzać.
Dziewczyny, które robili nifty - dostałyście jakieś potwierdzenie, że przesyłka została wysłana/dotarla do laboratorium? Czy dopiero przychodzi mail z wynikiem? -
Zapisałyście się już do szkoły rodzenia? W mojej upatrzonej nie ma już miejsca
-
Ola 🦋 wrote:Dziewczyny, dzisiaj dostałam rano zawału
obudziłam się i w toalecie jasnoróżowe, wodniste krwawienie
Dostałam się do lekarki po znajomości rano i zbadała mnie przez brzuch tylko to z dzieckiem wszystko dobrze. Rusza się, serce bije. Ale nie chciała mnie zbadać dopochwowo i dała skierowanie do szpitala… nie wiem co o tym myśleć
Jeszcze dzisiaj o 13 mam wizytę u mojej prowadzącej, jej bardzo ufam więc zrobię tak jak mi powie. Przez telefon powiedziała, że zbada mnie też dopochwowo i wtedy zdecyduje.
Od 3 dni biorę globulki na infekcję i zastanawiam się czy to może być z tym związane
Ale koszmar. Myślałam że drugi trymestr będzie już spokojny.
O kurcze. Daj znać koniecznie co Twoja lekarka powie! Oby to tylko od globulek! -
lady_89 wrote:Może któraś będzie wiedzieć, jeśli mam przeciwciała na toksoplazmozę to nie trzeba teraz powtarzać badania w ciąży? Robiłam przed procedurą do in vitro.
Narośniesz przed procedurą ale w ciąży miałam wskazania już 2 razy a wynik ok
siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
Pawix20 wrote:Zaskakujące bo nie można było tego poznać po USG 🙈
To będą trzy księżniczki 🤩 powiem z własnego doświadczenia do czterech razy sztuka 😅
To moja czwarta ciąża z córką 😅 męża już nie namowie na pewno 😆
Domi0307 lubi tę wiadomość
-
Też melduje się po wizycie! Będziemy mieli syna 🩵 nie było już wątpliwości co tam sie chowa miedzy nóżkami 🥹 300g chłopa. Jak zawsze ziewał i ruszał sie niechętnie wiec spokojny bobo plus łożysko z przodu na pewno powoduje ze nie czuje za bardzo ruchów. Łożysko jest dosc nisko na granicy i czekamy aż sie trochę podniesie a do tego czasu mam sie oszczędzać.
Ola 🦋, Pawix20, siesiepy, Pomarańczowa, mon08kow, HimalayanDream, Truskawkowykompot, krolik, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Szczerze w związku z tym, że mieszkam w malutkiej miejscowości, a w obrębie 40km mam raptem dwie szkoły rodzenia stacjonarne (oddalone o ponad 15km ode mnie), chyba myślę o wersji online. Ale szczerze to planuję o tym myśleć dopiero po połówkowych. 🙈Ola 🦋 wrote:Zapisałyście się już do szkoły rodzenia? W mojej upatrzonej nie ma już miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:01
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Ola 🦋 wrote:Zapisałyście się już do szkoły rodzenia? W mojej upatrzonej nie ma już miejsca

W żadnej ciąży nie chodziłam. Zupełnie wystarczyło mi to co oferował internet i lepiej się przygotowałam od koleżanek chodzących na szkołę rodzenia 🙈 dużo szkół rodzenia opiera się na dawnych metodach przygotowania do porodu, a sporo się zmieniło. Polecam Ci z calego serca Ize Dembinską i przygotowanie się z nią do porodu, a od 21tc przysługują Ci darmowe wizyty u położnej środowiskowej gdzie też możesz się sporo dowiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:05
-
Dziewczyny czy wszystkie macie określone położenie łożyska? U mnie jeszcze nie wiadomo gdzie się ulokuje, na razie wiem tyle, że nie jest na pewno przodujące.
-
Ważne że jest zdrowa i szybko rośnie jak na drożdżach 🙂 gratuluję przynajmniej wyprawka z głowy 😊 🩷krolik wrote:To moja czwarta ciąża z córką 😅 męża już nie namowie na pewno 😆
krolik lubi tę wiadomość
27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🩵 04.2026 -
Ojej, s jak się czujesz? Boli brzuch? Dwaj koniecznie znać jak sytuacja.Ola 🦋 wrote:Dziewczyny, dzisiaj dostałam rano zawału
obudziłam się i w toalecie jasnoróżowe, wodniste krwawienie
Dostałam się do lekarki po znajomości rano i zbadała mnie przez brzuch tylko to z dzieckiem wszystko dobrze. Rusza się, serce bije. Ale nie chciała mnie zbadać dopochwowo i dała skierowanie do szpitala… nie wiem co o tym myśleć
Jeszcze dzisiaj o 13 mam wizytę u mojej prowadzącej, jej bardzo ufam więc zrobię tak jak mi powie. Przez telefon powiedziała, że zbada mnie też dopochwowo i wtedy zdecyduje.
Od 3 dni biorę globulki na infekcję i zastanawiam się czy to może być z tym związane
Ale koszmar. Myślałam że drugi trymestr będzie już spokojny. -
A to psikus! Ale wyprawkę ciuchową masz już z głowy 😃 A nastawialaś się bardziej na chłopca? Jak mąż przyjął informację?😃krolik wrote:Melduje po wizycie. Wszystko jest ok, 155g. I powiem tak, nijak się te objawy mają, bo z tego będzie DZIEWCZYNKA 😆😆 także zrobiła nam psikusa z zachciankami, no i duża jest, przeraża mnie to 😆 ryczałam całą drogę w aucie, bo odetchnęłam z ulgą, że wszyskto ok.
U mnie to jest tak, że czuję chłopca ale wolałabym drugą dziewczynkę, nawet mam imię dla niej. Po prostu moja córka jest znacznie grzeczniejsza niż syn. Jeden urwis to on robi za trzech, a jak będzie miał kompana jeszcze to biada mi 🤔😆 Ale będzie co będzie. Oczekiwania zawsze były i będą ale to nie koncert życzeń 😊 -
Co do wyprawki to ja wyprzedałam dużo i oddałam też..trochę z myślą taką, że jak się pozbędę to na pewno będzie kolejne, no i zakladałam, że jak już się zdecydujemy to przecież już na bank będzie syn 😆 także no zabawki chociaż pod dziewczynki są 😆
A mój mąż, nie spodziewał się nic innego 😆 od dłuższego czasu mówił, że będzie córka i nie wierzy, że syn. Miał taka pewność jak ja z młodszą, w sumie już z środkową 😆 także dla nikogo w domu to nie będzie zaskoczenie, córki też mówiły, że będzie siostra, ja gdzieś przez te objawy myślałam, że może jednak syn, z tyłu głowy miałam to, że ja i przeczucia to nie idziemy w parze 😆
I sprawdziła się odwrotność snów
-
A na imię masz jakieś typy? Zdradzisz jakie imię miało być dla chłopca? U mnie najtrudniejszy wybór z tym 😃krolik wrote:Co do wyprawki to ja wyprzedałam dużo i oddałam też..trochę z myślą taką, że jak się pozbędę to na pewno będzie kolejne, no i zakladałam, że jak już się zdecydujemy to przecież już na bank będzie syn 😆 także no zabawki chociaż pod dziewczynki są 😆
A mój mąż, nie spodziewał się nic innego 😆 od dłuższego czasu mówił, że będzie córka i nie wierzy, że syn. Miał taka pewność jak ja z młodszą, w sumie już z środkową 😆 także dla nikogo w domu to nie będzie zaskoczenie, córki też mówiły, że będzie siostra, ja gdzieś przez te objawy myślałam, że może jednak syn, z tyłu głowy miałam to, że ja i przeczucia to nie idziemy w parze 😆
I sprawdziła się odwrotność snów
-
Truskawkowykompot wrote:A na imię masz jakieś typy? Zdradzisz jakie imię miało być dla chłopca? U mnie najtrudniejszy wybór z tym 😃
Na dziewczynkę jeszcze nie wiem 😆 chłopak miał być Olaf. -
krolik wrote:Dziewczyny czy wszystkie macie określone położenie łożyska? U mnie jeszcze nie wiadomo gdzie się ulokuje, na razie wiem tyle, że nie jest na pewno przodujące.
Mi póki co lekarz nic nie wspomniał o położeniu łożyska. Pewnie na połówkowych powie.
Teraz wizytę mam kontrolną 3 grudnia, a połówkowe 10 grudnia
-
Nie tylko przed stymulacją miałam czyli w kwietniu.Pomarańczowa wrote:A w 1 trymestrze lekarz zlecał?