X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj sen miałam z głowy. Wszystko mnie boli plus synek jak przyszedł do nas do łóżka to cały czas się wierci....
    Miłego dnia i udanych wizyt bo nie pamiętam czy ktoś dzisiaj;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przypomniało mi się,jak mój mąż wczoraj stwierdził,że najgorzej to on się boi jak mi wody odejdą....a przy tym zbladł jakby ducha zobaczył,do tej pory taki twardziel a tera z chyba gorzej przezywa niż ja(wymięka)ha ha ha.myślę a nawet jestem pewna że by wolał uniknąć tego widoku i napewno się modli żeby był akurat w pracy a najlepiej żebym wzięła taksówkę i do niego zadzwoniła ze szpitala-ha ha ha mięczak,oczywiście tego nie powiedział ale ja to wiem

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FUNKY jak nocka minęła?
    28LATKA dzisiaj do domciu-kciuki!
    KAMAAA jak samopoczucie?o której jutro masz to cc?
    JAMNICZAKUCHNIA a ty coś się mało starasz,kurcze następna na liście i co?wrzucaj piccolo do lodówki i działaj...
    ANDREA co u ciebie?
    ROTENKOPF wiesz co u DZiewussi?a tobie jak nocka mineła?

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja też nie śpię tak mnie boli brzuch okresowo...nie wiem czy tak teraz ma być czy dzwonić do dr...Ale mam tak już od kilku dni i jak się rozchodze to przechodzi...
    A jak odejdą wody to trzeba jak najszybciej gnac do szpitala?? Bo ja jestem sama cały czas ale nie widzi mi się jak coś brać taxi zadzwoniłabym po męża i on z pracy w godzinę powinien dojechać a do szpitala mam 5minut atutem nawet nie...czekałybyście??

Pakuje dziś torbę...Choć miałam kupić nową i dopiero spakować...

Kawuszka no to ładnie, zaciskaj nogi niech maluch jeszcze troszkę w brzuszku posiedzi

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky gratulacje!! <3

Ja tez mialam nocke z glowy przez chrapanie meza, co z nimi?? ;)
    A dzisiaj zaczynam 37tc!! Jeszcze tydzien i moge rodzic :D

Larisa, ania0141, _Saszka_, Lanusia93, jamniczakuchnia, dichlieb lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania położna mówiła, że jeśli wody nie da zielone to nie ma co pędzić. Przy pierwszym porodzie mówiła ze całkiem spokojnie czas na kąpiel, jedzenie. Teraz powiedziała ze mam się szybciej zjawić jakby co no,ale to drugi;)
    Jeśli gbs dodatni to od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 06:58

mania lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania mi połozna mówiła to samo co pisze Larisa tylko dodała że trzeba mieć pewność 100%że dziecko ułożone jest główkowo bo jeśli pośladkowo to najmniejsza oznaka porodu i pędem do szpitala...zawsze mozna wezwać karetkę,ale ja wolałabym tego uniknąć tym bardziej że taxi mam po drugiej stronie ulicy a mój mąż też pracuje godzinę jazdy od domu a do szpitala mam ok 1km,ale od przyszłego tygodnia ma pracować na naszym osiedlu-bardzo mnie to cieszy...a jego pewnie nie koniecznie:)

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) pewnie na obchodzie się dowiem o której cesarka bo sama nie wiem :-).
    Mój też często chrapię ale widzę że pada umeczony więc pewnie dlatego wtedy muszę go na bok przewaracac tzn budzić żeby się przewrócił ale on i tak tego nie pamięta więc luz :-D.
    28latka trzymam kciuki żeby Was dzisiaj puścili :-).

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten mrozny dzien;)

U mnie też pół mocy nieprzespane ale z mojej winy bo napiłam sie soku pomarańczowego chociaż mogłam spodziewać sie że skończy sie to potwornąa zgagą:(

Z tym jechaniem do szpitala to Mania jesli masz gbs- to spokojnie mozesz czekac ma meza. Moj tez ok godziny ma z pracy do domu a ja mam niestety tego nieszczesnego gbs na + i boje sie tego odejscia wód w domu jak bede sama. Chyba naprawde wezme taxi:P

mania lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jedzie z pracy 1,5 godz. a szpital mam 30 min od domu... Jak zacznie się akcja to muszę poprosić kogoś o podwiezienie o ile mąż będzie w pracy...Chociaż on jest nerwus i wolałabym, żeby kto inny prowadził...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie, mężowi droga z pracy do domu zajmie ze 25min ale do szpitala też musimy dojechać kolejne 30min. Wiec potrzebujemy godzinkę na dotarcie do szpitala. Zobaczymy jak to będzie. Najbardziej się boje ze akurat będzie na dalszym wyjeździe. Najwyżej pójdę po sąsiada : )
    Teoretycznie mogłabym zadzwonić po karetkę ale oni wtedy zawiozą mnie do najbliższego szpitala tak? A ja chce rodzic w nieco bardziej oddalonym. Orientuje się ktoś jak to jest?

Znów zaczęłam się budzić rano z wilczym głodem, dziwne : )

• mania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za info jesteście niezastąpione :* już mu powiedziałam, że teraz ma być ciągle pod tel i jak coś to pozwalam mu jechać tak jak lubi najbardziej czyli z prędkością światła :-) boję się tego odejścia wód jak będę sama niby właśnie do szpitala nie jest daleko ale już zaczynam swirować i chciałbym z nim jechać jak się zacznie :-)
    Tego gbsa jutro będę robić mam nadzieję, że choć to wyjdzie ujemnie jedno zmartwienie odejdzie...
    Jeszcze jutro mam diabetologa mam nadzieję, że nie dostanę insuliny na sam koniec...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie noc spokojna na szczęście. Do chrapania mojego M jestem już przyzwyczajona ;)
    Wczoraj na wizycie podczas krótkiego usg zapytałam o wagę małego, gin powiedział, że zmierzy, jak wytre brzuch z żelu, po czym wyciągnął...centymetr, zmierzył mi brzuch, coś sobie policzył pod nosem i stwierdził, że dziecko waży 2900, przy porodzie będzie miał 3300-3400. Taki to wrozbita Maciej z tego gina ;)
    Poza tym szyjka zamknięta, bardzo drobna. Pobrał gbs i powiedział, żeby nie panikować przy dodatnim wyniku, bo dotyczy on nawet 40% kobiet.
    Miłego dnia :)

ania0141, panda80, Dobson, Rotenkopf, wiecznie, jamniczakuchnia, Lanusia93, dichlieb lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka zazwyczaj tak jest że karetka zabiera cie do najbliższego szpitala

Kinga. lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest jeden szpital więc z tą karetką nie byłoby problemu ale ja się normalnie wstydzę,jakoś cięzko mi sobie wyobrazić że karetka podjeżdza pod blok a ja wypełzam z dwiema torbami podróżnymi jak na wakacje-ha ha ha,no co innego jak bym dostała jakiegoś krwotoku czy czuła zagrożenie ale tak normalnie to wolę taksówkę

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana, lecę doczytać.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za karetkę przychodzi później rachunek...A do tego taksowki nie zawsze chca wziąć ciężarną (no bo może nabrudzić)... Także załamka...Raczej będę czekać na powrot męża.Więc miło by było jakby na przekór wszystkiemu mój gbs był negatywny, albo przynajmniej mała zaczęła się wykluwać wieczorem/nocy

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    paprotka zazwyczaj tak jest że karetka zabiera cie do najbliższego szpitala

No tak właśnie sądziłam : )
    dzięki

ktoś dzisiaj wizytuje?

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga z tą taksówką to tak może być ale ja bym nic nie mówiła,że rodzę...a za karetkę dlaczego się płaci przecież wezwanie jest uzasadnione ,mi położna mówiła żeby normalnie dzwonić,kobieta rodząca to jest podstawa do wezwania karetki,no i myślę tak jak ty,ale niestety od myślenia to nie zależy no ale próbuję synowi tłumaczyć,że najlepiej wieczorem niech planuje wyjście...

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Jak myślicie badanie moczu będzie miarodajne jeżeli pobiore mocz nie po nocy tylko teraz ??? Musiałam jechać po pojemnik ale tak myślę że jestem na czczo a i tak nawet rano to on nie jest po nocy bo co 2h latam do wc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ