X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mnie dziś też brzuch boli jak na okres :/

Iwonka u nas przy przyjęciu do szpitala daja ppjemnik na mocz i do badania, a nikt zapewne na czczo nie jest i to nie jest jego pierwszy mocz w tym dniu :p więc spokojnie bym zaniosla nawet o 15 :p

U nas piękne słoneczko, a ruszyć mi się tylka nie chce z łóżka ehh :)

Miłego dnia!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Opowiem Wam co mnie wczoraj spotkało.

Zawiozlam wczoraj małego na kurs plywania, siostra poszła z nim do przebieralni a ja zasiadlam na poczekalni na krzesełku. Siedzę, siedzę a tu spod krzesła woda leci.... Strach i stres, ale nic nie czuje.... Macam się po psioszce sucho.... Jedna myśl, ufff to nie moje ;) rozglądam się a z tyłu baba podlewa kwiata i przelalo jej się.... Ale strachu się najadlam co nie miarą, odejście wód w miejscu publicznym to moja zmora ;)
    HAHAHAH :) tak sie z tego usmialam ze az mnie skurcz zlapal :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziś idę kupić wózek ależ ekscytacja :)

Straciatellaa, Endzis, Ameiva, ania0141, agulas, _Saszka_, paprotka30, Dobson, Lanusia93, wiecznie, Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam Wizyte,wydaje mi sie,ze moja Zosia strasznie urosla...mam takie uczucie,ze moje dziecie sie tam gniecie,ze juz nie ma miejsca czuje jabz kazdej strony i takie wrazenie mam,ze moja skura nie jest wstanie sie juz wiecej naciagnac :)ile sie czeka na gbs? Dlugo? Dzis zrobie,odbiore wynik i moge rodzic,mam juz dosc ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w laboratorium się przemoglam i poprosiłam w rejestracji abym mogła bez kolejki bo ludzi multum ś ja wczoraj się naczekalam i to ze zepsuli moje siku i muszę donieść kolejne to ich wina i nie będę znowu czekała e kolejce a co ;) ... idę się położyć bo za 1,5 h córcia wraca ze szkoły...

panda80 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis po poludniu usg :) tez jestem ciekawa ile ta moja ksiezniczka wazy :) a jutro wizyta u gina :)

agulas, _Saszka_, ania0141, Dobson, panda80, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespałam teraz trochę :) Mój mąż dojeżdża 30km do pracy, w razie rozpoczęcia się akcji czekam na niego, z nikim innym nie jadę. Do szpitala mamy 40km :p

• agulas Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupilyscie dla dzidzia na wyjscie ze szpitala? Jakis kombinezonik??
    Wczoraj widzialam w tesco z FF takie kurteczki. I kurde nie wiem :/
    Zastanawialam sie nad: body- spioszki lub kaftanik i spodenki, skarpetki, czapeczka, kocyk i rozek...
    Maz bedzie mogl podjechac pod same drzwi szpitala a potem wysiadamy w garazu...
    A jak Wy to zaplanowalyscie??

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Odespałam teraz trochę :) Mój mąż dojeżdża 30km do pracy, w razie rozpoczęcia się akcji czekam na niego, z nikim innym nie jadę. Do szpitala mamy 40km :p
    Mamy bardzo podobnie, do szpitala 30 km. Tyle samo dojazd męża z pracy do domu. Zacisnę nogi i będę czekała na jego przyjazd :D
    Ja dzisiaj po wizycie się melduję - okazuje się że Małej się spieszy z wyjściem i w zasadzie może się urodzić lada moment, waży 3,15 kg. Jakoś dopiero dzisiaj do mnie doszło jak to już blisko...

agulas, _Saszka_, ania0141, jamniczakuchnia, Dobson, panda80, dichlieb, mania, Karolina_Ina lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ja dzis mam Wizyte,wydaje mi sie,ze moja Zosia strasznie urosla...mam takie uczucie,ze moje dziecie sie tam gniecie,ze juz nie ma miejsca czuje jabz kazdej strony i takie wrazenie mam,ze moja skura nie jest wstanie sie juz wiecej naciagnac :)ile sie czeka na gbs? Dlugo? Dzis zrobie,odbiore wynik i moge rodzic,mam juz dosc ;)
    Trzymam kciuki, ja wizytuje się jutro

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny co kupilyscie dla dzidzia na wyjscie ze szpitala? Jakis kombinezonik??
    Wczoraj widzialam w tesco z FF takie kurteczki. I kurde nie wiem :/
    Zastanawialam sie nad: body- spioszki lub kaftanik i spodenki, skarpetki, czapeczka, kocyk i rozek...
    Maz bedzie mogl podjechac pod same drzwi szpitala a potem wysiadamy w garazu...
    A jak Wy to zaplanowalyscie??
    Ja mam przygotowane body ma ramkach, na to pajac cienki, pajac polarowy, czapeczka, kombinezon taki z dluzszymi włoskami z kapturem no i jakoś kocyk. Zależy od temperatury. Jak będzie cieplej to będę rezygnować z warstw :p

agulas lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle 39 tydzień zaczynam :D

agulas, Dobson, ania0141, panda80, Lanusia93, Straciatellaa, Anastazjaaa, wiecznie, dichlieb, Justyna Es, Larisa, mania, Mynia, Andzia87, _Saszka_, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to bede czekac na wizytowe wiadomosci o dzieciaczkach :)

ja czekam ale na kuriera i cos sie nie spieszy do mnie, a w oknach firanek nie mam i kazdy nas widzi wieczorem hihi

Anastazja pochwalisz sie wozkiem? :P

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie odebrałam swoje wyniki,mocz,morfologia i hbs i wszystko ok
    oczywiście po drodze zaszalałam i zaszłam po rurki z bitą śmietaną -pychotka normalnie:)i humorek odrazu inny

jamniczakuchnia, panda80, Lanusia93, Dobson, Larisa, mania, Endzis, _Saszka_, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a ja właśnie odebrałam swoje wyniki,mocz,morfologia i hbs i wszystko ok
    oczywiście po drodze zaszalałam i zaszłam po rurki z bitą śmietaną -pychotka normalnie:)i humorek odrazu inny

O jaaaaaaa, pamiętam jak we wrześniu byliśmy w górach i wieczorem zachciało mi się rurek z bitą śmietaną! I w żadnej cukierni nie było, dopiero gdzieś na zadupiu znaleźliśmy :D

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście biorę body z długim , do tego rajstopki i na to pajac polarkowy ;) przykrywamy kocykiem i juz :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam założyć body, pajacyk cienki, pajacyk polarowy, skarpetki, czapeczka, kocyk, i mam taki ciepły ochraniacz na fotelik samochodowy z misiem od środka... jak będzie ciepło to może z czegoś zrezygnuję...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to już wiem co sobie kupie na spacerku Wieki nie jadlam rurek ze smietana!

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :D

Ale dziś dużo wizytujących! Czekamy na newsy, ile mają te szyjki i wagi klopsików :D
    Anastazjaa, koniecznie pokaż wózek :) To jest chyba jeden z fajniejszych zakupów, wybieranie to mega radocha...

A my wczoraj w końcu przykleiliśmy tę nieszczęsną naklejkę na ścianę i muszę przyznać, że wygląda bardzo ładnie
    aeqe7n.jpg
    Jeszcze powiesić cotton balls'y i literki z imieniem i moje poczucie matczynej estetyki zostanie zaspokojone :P

Ale dziś piękny dzień... <3

panda80, Anastazjaaa, Lanusia93, czarna_owca, wiecznie, dichlieb, ania0141, Larisa, paprotka30, mania, Andzia87, Endzis, jamniczakuchnia, _Saszka_, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:

Anastazja pochwalisz sie wozkiem? :P
    Jasne ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ