Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobson, fajnie to wyglada. Ja jeszcze nic nie mam do ozdoby. Chyba zamówie takie metryczki z allegro ale to dopiero po porodzie bo trzeba podac dane.
O takim czyms myslalam
http://allegro.pl/metryczka-urodzinowa-40-wzorow-format-a4-i6035468802.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:36
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Moj pilkarzyk 34 tc
mam wrazenie, ze od samego poczatku brzuch mam bardzo nisko. Plus jest taki, ze nie wiem co to zgaga, minus, ze jak ide po schodzach lub pod gorke, potykam sie o wlasny brzuch a jak siedze, on siedzi mi na kolanachpaprotka30, Dobson, ania0141, Larisa, panda80, Anastazjaaa, mania, Karolina_Ina, fabdorota, Lanusia93, Endzis, jamniczakuchnia, _Saszka_, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Dziewczyny co kupilyscie dla dzidzia na wyjscie ze szpitala? Jakis kombinezonik??
Wczoraj widzialam w tesco z FF takie kurteczki. I kurde nie wiem
Zastanawialam sie nad: body- spioszki lub kaftanik i spodenki, skarpetki, czapeczka, kocyk i rozek...
Maz bedzie mogl podjechac pod same drzwi szpitala a potem wysiadamy w garazu...
A jak Wy to zaplanowalyscie?? -
hej dziewczyny! w końcu sie wyspałam! nawet spałam na prawym boku i młody nie protestował, super!
U mnie w rodzinie pierwszym objawem porodu są odchodzące wody płodowe i tego się najbardziej obawiam. Boję się, że młody nie będzie czekał na umówiony dzień cesarki. Mój mąż jest kierowcą tak więc nie wiem czy będzie w okolicy. Znając życie będę sama musiała jechać. Dobrze że szpital mam za oknem, minuta i jestem.. ale bez niego to będę panikować. Zawsze umie mnie uspokoić!
Co do ubranek dla młodego. W szpitalu nie potrzebuje niczego. Dzieci dostają ciuszki. Na wyjście przygotowałam body z długim rękawem, spodenki, polarkowy kombinezon. Biorę także pajacyk. Na wyjście ubiera położna i to ona zdecyduje co i jak.
U nas wiosna za oknem -
jamniczakuchnia wrote:O jaaaaaaa, pamiętam jak we wrześniu byliśmy w górach i wieczorem zachciało mi się rurek z bitą śmietaną! I w żadnej cukierni nie było, dopiero gdzieś na zadupiu znaleźliśmy
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
ania0141 -
paprotka30 wrote:Dobson, fajnie to wyglada. Ja jeszcze nic nie mam do ozdoby. Chyba zamówie takie metryczki z allegro ale to dopiero po porodzie bo trzeba podac dane.
O takim czyms myslalam
http://allegro.pl/metryczka-urodzinowa-40-wzorow-format-a4-i6035468802.html
My też będziemy zamawiaćLanusia93, Larisa lubią tę wiadomość
-
Ciocie tutaj będzie mieszkać Zosia
ogarnęłam się trochę jeszcze ciuszki muszę poukładać a zabieram się za to od poniedziałku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:06
panda80, wiecznie, paprotka30, ania0141, czarna_owca, Dobson, Karolina_Ina, Mynia, Lanusia93, Andzia87, Ameiva, Endzis, jamniczakuchnia, _Saszka_, Kawuszka, Rotenkopf, fabiola, Kinga. lubią tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:U nas takie metryczki tylko w mniejszym formacie rozdaje się znajomym i sąsiadom. Dostają taka kartkę i wiedzą że mogą odwiedzić malucha, holender bez takiej kartki sam nie przyjdzie w odwiedziny bo uważa że mama jeszcze sobie nie życzy.
My też będziemy zamawiać
szkoda ze w Polsce nie ma takiego zwyczaju!
Mój mąż to mysli ze przez pierwszy miesiac nikt do nas nie przyjdzie w odwiedziny, zeby chociaz tydzien mi dali na dojscie do siebie to bedzie dobrze
Mania, ta tapeta jest urocza! Juz Ci to chyba mówiłam ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:11
mania lubi tę wiadomość
-
tak biel górą jeszcze czekam na kuriera z falbanką do łóżeczka oczywiście też białą i dywanik muszę kupić. Tylko stoi u małej nasza duża szafa ona jest w kolorze wenge ale mam zamiar ją przenieść do sypialni za jakiś czas a Niuni dokupić szafę do kompletu.
ania0141 lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:U nas takie metryczki tylko w mniejszym formacie rozdaje się znajomym i sąsiadom. Dostają taka kartkę i wiedzą że mogą odwiedzić malucha, holender bez takiej kartki sam nie przyjdzie w odwiedziny bo uważa że mama jeszcze sobie nie życzy.
My też będziemy zamawiaćAnastazjaaa, Dobson, Lanusia93, jamniczakuchnia, _Saszka_, kamaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość
ania0141 -
DOBSON nawet ciekawie te naklejki wyglądają...u mnie będą z kubusiem puchatkiem-wizja mojego męża,ale niech ma swój wkład,leżą i czekają na naklejenie konkretnie takie
http://allegro.pl/naklejki-scienne-na-sciane-kubus-puchatek-160x150-i6026368256.htmlania0141 -
Czarna Owca, si, nawilżacz powietrza, to jest akurat Hyundai hum770, ale Eldom nu5 to dokładnie to samo. Nie mam zwierząt w domu więc zdecydowałam się na ultradźwiękowy i powiem ci, że za tą cenę (170 ziko + 12 filtr) to robi robotę W końcu mogę spać, bo u nas było tak tragicznie sucho, że bez 1,5 l wody nie było co się kłaść spać - teraz jest super. Nam było ciężko, a jak pomyślałam co mały by przeżywał to nawet bez żalu zrezygnowałam na razie z bujaczka
Mania, przepiękny pokoik, te kolory i tapeta i komoda Gdybyśmy czekali na dziewczynkę to właśnie w coś takiego bym poszła!
ania0141, u mnie też mąż wybierał naklejkę, ale stwierdził, że to jednak jest nasza sypialnia i Disneya nie chce Ale na Kubusie Puchatki, Świnki Peppy i całą tą zgraję na pewno przyjdzie czas jak już mały będzie miał coś do powiedzeniamania, ania0141 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Strasznie fajny pomysł z tymi metryczkami, szwagierka rodzi za tydzień bliźniaki i napewno ja lub mój mąż załapiemy się na chrzestnego więc super pomysł na dodatkowy prezent.
Mój mąż pracuje 2,5h od naszego miejsca zamieszkania i przyjeżdza tylko na weekendy więc narazie planuje sama jechać do szpitala w razie czego autem
Mania prześliczny masz ten pokoikmania, Karolina_Ina, Larisa lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dobson! My tez mamy strasznie suche powietrze, zime przetrwalismy i na szczescie wiosna juz idzie i mysle sobie, ze czesciej bedzie mozna okno otworzyc i wpuscic troche powietrza, szczegolnie, ze mieszkamy przy lesie , ale jesli to nie pomoze to tez bedziemy szukali nawilzacza bo nam doroslym jest trudno to zniesc w nocy a co dopiero takiemu maluszkowi, ktory dopiero co ksztaltuje swoj uklad oddechowy. No i przy okazji suchego pow strasznie sie kurzy...
U mnie dzis piekne slonce 15 st i ptaszki cwierkaja. Idziemy na spacerek szkoda, ze po drodze nie mam zadnej cukierni i nie moge wejsc na rurki z krememania0141, Dobson lubią tę wiadomość