X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 12dniach użytkowania mój laktator z canpolu elektroniczny przestał działać :/ na szczęście maz szybko kupił mi ręczny laktator. Kurczę nie wiem czy to mój pech czy to badziewie...

km5smg7yv4tozota.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już tak intensywnie się nie rusza. Przesuwa się i często coś tam wystaje a to noga a to łokieć :p Jak jest cisza to pukam w brzuszek i zawsze jest odzew. Iwonka nie denerwuj się. Zależy od dzieciątka, jedno leniwe drugie dzikusek. Ja bym się bardziej martwila jakby się nie ruszal.
    co do pepowinki to niestety jest rzecz niezależna od nas, myslmy pozytywnie :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Po 12dniach użytkowania mój laktator z canpolu elektroniczny przestał działać :/ na szczęście maz szybko kupił mi ręczny laktator. Kurczę nie wiem czy to mój pech czy to badziewie...
    Nie no po 12 dniach to jakaś wada musiała w nim być :/ Co nam w takiej sytuacji z reklamacji jeśli sprzed potrzebny na już...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczynki pytanie z serii "strach"... leżę sobie na plecach (z nogami wyżej co by opuchlizna zeszła) a mój brzuch wygląda jakby faktycznie ośmiornica tam była... mały bardzo wierzga, kopie, wypina się... mianowicie mam stracha o to owiniecie się pepowina... strasznie boję się tego... jak z ruchami waszych Malenstw?

Dobrze że wizyta pojutrze...
    Nie wiem, czy Cię to uspokoi, ale w kilku miejscach czytałam, że naprawdę ciężko, żeby się coś dziecku stało jeszcze w brzuchu z powodu owinięcia pępowiną. Dzieci w łonie matki często się nią owijają przypadkowo i nic się nie dzieje, bo ona jest wypełniona takim żelem i jest bardzo elastyczna. Przy porodzie to już inna bajka niestety... Spokojnie :*
    A Pola ma różne fazy. Czasem spokojna, a czasem wariat. Ale jakoś intuicja mi podpowiada, że jest ok. Strachu się najadłam, jak mi po sterydach spała praktycznie dwie doby cały czas. Ledwie ruch, czy dwa w ciągu dnia całego. Ale ktg było 3 razy dziennie i tony sprawdzane co 2h, więc to mnie uspokajało.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp dziewczyny...

Zaglądam na wyniki on-line i mam wyniki mirfologi a przy moczu piszę 'zniszczenie materiału " agat the fuck ??? Na czwartek muszę mieć wynik mpczuba tu go brak... ciekawe czego się jutro dowiem...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka spokojnie mam podobnie z tymi ruchami....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 06:49

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, ja to sobie tak przetlumaczylam, ze dzieci maja już na tym etapie mało miejsca, juz przeważnie są w pozycji gotowej do wyjścia, więc owiniecie pępowiną juz im nie grozi! Nie wiem jakie są statystyki na ten temat i nawet nie chcę wiedziec.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROTENKOPF złóż Dziewussi od nas życzenia jeśli możesz oczywiście:)
    ZDRÓWKA,SIŁY,SZYBKIEGO POWROTU SYNKA DO DOMU I SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ...

ania0141

Wysłany: 15 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziękuję za odp dziewczyny...

Zaglądam na wyniki on-line i mam wyniki mirfologi a przy moczu piszę 'zniszczenie materiału " agat the fuck ??? Na czwartek muszę mieć wynik mpczuba tu go brak... ciekawe czego się jutro dowiem...
    Możliwe że im się np wylał. Jutro lepiej jeszcze raz zanies.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie pojemnika brak:/ grrr ale mają mój nr to powinni zadzwonić i poinformować...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczynki pytanie z serii "strach"... leżę sobie na plecach (z nogami wyżej co by opuchlizna zeszła) a mój brzuch wygląda jakby faktycznie ośmiornica tam była... mały bardzo wierzga, kopie, wypina się... mianowicie mam stracha o to owiniecie się pepowina... strasznie boję się tego... jak z ruchami waszych Malenstw?

Dobrze że wizyta pojutrze...

Iwona u mnie od kilku dni strasznie mocne ruchy wieczorem. Brzuch baaardzo faluje tak jak mówisz. Ja mam wizytę w piątek,ale bez usg,wiec nie wiem... myślę jednak ,ze to normalne. Jedne dzieci ruszają się mniej a drugie więcej. ..

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png

Wysłany: 15 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Tylko właśnie pojemnika brak:/ grrr ale mają mój nr to powinni zadzwonić i poinformować...
    No to lipa. Chociaż podpytaj ich jutro bo np u mnie w lab jak jest pilne- poproszę to w dwie godzinki spkojnie zrobia. Nie wiem na która masz gin w czwartek ale może rano byś zaniosla i na cito by zrobili.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky ogromne GRATULACJE !!!! szybkiego powrotu do formy :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09, super!!!!! Gratulacje, wszystkie czrkalysmy na te wieści! Wspaniałe uczucie na pewno :) A Twój opis z granatem mnie rozbawil i przeraził no ale sama prawda! Wracaj szybko do formy i delektuj się największym szczęściem!

Ja po dzisiejszej wizycie mam nakaz leżenia. Nie mam już szyjki, a lekarka powiedziała i zapisała w karcie rozwarcie na 0,5-1cm. Także nie ma żartów, muszę leżeć bo potrzeba jednak do pełni szczęścia tych dwóch tygodni. Wynik gbs ujemny, na szczęście to z głowy ten temat. Mąż teraz poczuł napięcie :) Widzę jak przeżywa :) Także synek, ją zaciskam nogi a Ty jeszcze poczekaj ;)

ania0141, panda80, wiecznie lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zglaszam sie po wizycie!! Alicja ma 2400 g, nadal się pisze na małe dziecię :) ale wszystko jest w normie :) łóżysko się znów podniosło, także wszystko ok :) kolejna wizyta za dwa tygodnie :) na wizycie moje cisnienie wynioslo 150/90.. lekarz przepisal mi lek. mam mierzyc cisnienei rano, w dzien i wieczorem. jesli przekroczy 140/90 mam do niego zadzwonic i powie mi jaka dawke leku mam wziac. jesli przekroczy 150/90 mam jechach od razu do szpitala. mam nadzieje, ze nie bede musiala brac leku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:08

Dobson, ania0141, Larisa, Endzis, Anastazjaaa, Karatka81, Lanusia93, Rotenkopf, wiecznie lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaaa to się zmartwilam tym laktatorem, mam ten sam.. Ale może Twój wadliwy? Niby opinie w necie pozytywne..

Agulas nie zazdroszczę problemów z ciśnieniem. Jak człowiek wie że musi mierzyć i że to ważne to się potem nakreca i czasem przez to za wysokie wyniki wychodzą, bo nerwy.. Przynajmniej u mnie tak to wygląda..

agulas lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie śpię. Mam ochotę zrobić krzywdę mojemu! Drugą noc z rzędu wierzga się po łóżku jak dureń jakiś, drapie, chrapie, macha nogami, no szlag mnie trafia! Nie dość że ze spaniem ciężko to on jeszcze utrudnia :/

• panda80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię... Mąż pojechał do pracy, zrobiłam mu śniadanie i się rozbudziłam. Za oknem świeci słonko i zapowiada się ładny dzień... Może dziś coś więcej zrobię ;-)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Życzę wszystkim miłego dnia

ania0141, Karatka81, Dobson, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,jamniczkuchnia mój ostatnio też chrapie i tym mnie budzi:(
    ta noc to jakiś koszmar był,nie dość,że się nie wyspałąm to jeszcze wszystko mnie boli nie mam siły wstać.od wczoraj łydki i dłonie mam mocniej spuchniete nawet mój mąż to zauważył a najgorsze to jest to że mam jakieś białe plamy na łydkach,domyślam się że ma to związek z krążeniem

ania0141
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ