X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia najgorsze masz za sobą,teraz z godziny na godzinę będzie tylko lepiej...nie miej żadnych wyrzutów bo akurat poród to jest sytuacja jedna z niewielu w życiu na którą zupełnie nie mamy wpływu.najważniejsze że masz już to za sobą,jeszcze ze 2 doby i będziesz śmigała...trzymaj się kochaniutka i ciesz się swoim skarbem a to ze na noc zabierają malucha to dobrze-przynajmniej odpoczniesz i organizm szybciej wraca do normy pomimo że narazie tego nie czujesz-ściskam

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa nie ciekawa sytuacja z tym fotelikiem,współczuję,ale dobrze że teraz to zobaczyłaś gorzej by było gdyby mąż pojechał po fotelik jakby miał was odbierać ze szpitala...a myszki zżarły tylko pokrowiec czy były bardziej pazerne?bo sam pokrowiec często można dokupić

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka jak sytuacja u ciebie wygląda?myślałam dzisiaj w nocy o Tobie...mam nadzieję,że jest wszystko w porządku i odsypiasz...bo też jesteś rannym ptaszkiem :)

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIA mamy maxi coś cabrio fix wiec da się dokupić, ale podjadly sobie to co jest pod spodem w sposób taki,ze wątpię czy jest ok plus wyczyszczenie go też dobrze jakoś mnie martwiloby. Tak jak piszesz. Oprócz tego,że trzeba mieć pieniądze to fotelik kupić nie problem. Idziesz i masz :) trudno.
    Iwonka jak się miewasz? Jak ciśnienie? Opuchlizna?

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po ciężkiej nocy. Prawie do rana meczylam się z bólem biodra, miednicy czy czego tam. Jak musialam wstać albo się obrócić to ze łzami w oczach. Eh, nie wiem jak ja to wytrzymam do porodu. Porozmawiam jutro o tym z lekarzem ale pewnie stwierdzi ze takie uroki ciąży. Tylko ze termin mam za 12dni a na ewentualne wywoływanie mogę dostać skierowanie po tygodniu od tp. Czyli jakieś 3tygodnie bólu przede mną w najgorszym wypadku.

Iwonka mi lekarz też mówił ze ciśnienie powyżej 140/90 to szpital obowiazkowo. Nasze zdrowie I naszych dzieci w naszych rękach. Bardzo mi to utkwiło w pamięci.

Mynia dzielna jesteś, podobno ten cały bol sie zapomina szybko po porodzie! Trzymam kciuki za szybki powrót do formy. Mogę sobie tylko wyobrazić jaki to ból : /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 09:02

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziękuję za troskę kochane :)
    Opuchlizna jest jak co dzień... rano mniejsza w dzień większa ale ciśnienie ok póki co... 123/85... obserwuję cały czas i zapisuje bo o tym wczorajszym incydencie wspomnę na wizycie w czwartek... chyba że coś się zmieni i będę zmuszona dzisiaj jechać sprawdzić ale mam nadzieję że będzie już ok :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia musisz być silna i zawzieta dla Małego. Mi było o tyle łatwiej że dwie dziewczyny z sali też były po cesarce i to z tego samego dnia więc motywowalysmy się na wzajem. Moim zdaniem trzecia doba jest już na prawdę super. Trzymam kciuki :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja dzisiaj miałam ciężką noc... Refluks mnie obudził, a właściwie zaczęłam się dławić, myślałam, że się uduszę :( Później bałam się położyć. W dodatku bardzo mnie bolały biodra i kolana a o 3 w nocy Malutka tak się uaktywniła, że nie mogłam spać...No nic mam nadzieję, że będzie lepiej ale zgaga gigant powróciła...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Święta owocne :-)
    Mynia nie ma co się dołować, jeszcze troszkę i dojdziesz do siebie, tak widać musiało być i nie ma co gdybać. Każdy inaczej dochodzi do siebie.
    Iwonkaa pewnie nieźle się przestraszyłaś... Dobrze że dzisiaj lepiej, ale uważaj na siebie mamusiu i jak dziewczyny piszą nie lekceważ tego wysokiego ciśnienia. Ja też mam wizytę w czwartek :-)
    Mnie wczoraj wieczorem dopadły bóle miesiączkowe, pewno też przez to, że trochę się nałaziłam :-) Choć już na spacerek w tak piękną pogodę nie znalazłam sił... Wieczorem jechałam już na rezerwie rezerwy ha,ha
    Miłego świętowania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie też ciężka noc... obudziłam się ok. 2:00 z obrzydliwą wysypką na połowie twarzy.. swędziało jak cholera Do tego serce waliło mi jak głupie i uderzenia gorąca na twarzy miałam.. Ściągłam męża z łóżka i chcialam jechać już do szpitala bo się wystraszylam ale jednak zostałam w domu.. Rano wysypka znikła.. uderzenia gorąca mam dalej i to tak beznadziejne :/ i serce też wali jak głupie :/ Może to ze stresu wszystko... Codziennie odliczam termin cesarki.. zostało 9 dni i chyba to mnie tak bardzo stresuje...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie noc ok. Gorzej teraz. Obudził mnie kop w żebro, wstalam z ćmieniem brzucha. Czyści mnie od godziny i boli brzuch jak na @. Coekawe czy to wychodzi wczorajsze obżarstwo, czy mała robi sobie ze mnie jaja :p Dziś mam termin z usg II trymestru, na nic nie liczę ;) ;) sądzę, że spokojnie dotrwam do czwartkowej wizyty i piątkowego szpitala.

Karatka81, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ja mialam dobra nocke, dzis nie narzekam :-)

Mala tak sie wypina, ze szok!! Ojj chcialabym miec domowe USG zeby zovaczyc co to porabia! :-)

Aleksandrakilli, to na pewno stres zwiazany z terminem cesarki!! Ciezko powiedziec zebys sie starala o tym mie myslec, bo sie nie da niestety..to nawet w nocy w ppdswiadomosci jest. Ale pomysl, ze jeszcze 9 dni i Wasz Kurczaczek bedzie z Wami :-)

Mynia, zdrowka dla Was!! Dacie rade :-*

Iwonkaa, odpoczywaj dzisiaj!

Milego dnia Mamuski i smacznych sniadanek. Ja jeszcze w lozeczku, zjadlam poki co banana i popilam sokiem. Mala niezle szaleje, chocbym miala jakis sztorm w brzuchu, haha. A jak boli momentami!! Ale uwielbiam te bolace wypinania i kopniaki :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa no może uda się uratować :-) Ja patrzyłam właśnie na feedo i fajne ceny na wyprzedaży m.in. fotelików
    https://www.feedo.pl/B-40728-WB1-00095591/ , https://www.feedo.pl/B-40728-WB8-00092685/
    https://www.feedo.pl/B-40728-WC1-00092793/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 10:09

Larisa lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko "mama wiesz, że dziś się urodzi dzidzia?" :D mała czarownica? Ha ha

Karatka81, jamniczakuchnia, ania0141, Justyna Es, Aleksandrakili, agulas, Dobson, jaskra, Endzis, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym raczej kupowala nowy fotelik niz czyscila po myszach..przeciez to tyle bakterii, a wszystkiego nie da sie wyczyscic. Nie ryzykowalabym, zdrowie dziecka najwazniejsze

jaskra, Larisa lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może jak jest z tym ciśnieniem, czy za dużo to 140 na 90 jednocześnie czy wystarczy tylko 140 lub tylko 90 np. 125/91 czy 141/85?

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki jesteśmy już na progu porodówki,która decyduje się zabrać ze sobą męża/partnera?

ania0141

Wysłany: 28 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż będzie przy porodzie ;)

ania0141 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym ciśnieniem to różnie bywa,ja za bardzo nie pomogę bo nie wiele wiem na ten temat
    https://parenting.pl/portal/wysokie-cisnienie-w-ciazy

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki czy JASKRA i MALALA odzywają się na fb bo ostatnio brak wieści od nich...

ania0141
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ