X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie i nasze nowowyklute pisklaczki :) Nie sądziłam, że aż tak nam się rozwiąże woreczek z dzieciaczkami ;) Gratuluję Wszystkim nowym MAMOM :D

MagSz, nadciśnienie wg definicji jest już wtedy jeśli podniesione jest albo jedno albo drugie, ale generalnie jeśli tylko jeden parametr jest podniesiony to zwykle skurczowe (to wyższe). Kiedyś był pogląd, że ważniejsze jest to drugie ciśnienie, ale obecnie się już tak nie uważa. W ciąży leczenie się wdrażać powinno wg wytycznych jeśli ciśnienie jest >140/90, ale dotyczy to nadciśnienia indukowanego ciążą- czyli przed ciążą nadciśnienia nie było a pojawiło się dopiero po 20-stym tygodniu. Generalnie ciężki jest ten temat, bo granice arbitralne i ciężko czasem zdecydować co robić..

U mnie ostatnio noce ciężkie.. Nie pospałam sobie w tej ciąży a teraz to już w ogóle mam z tym duże problemy. Na początku tygodnia problemem było przeziębienie a teraz to już nie wiem o co chodzi.. Czy stres narasta? Do CC 10 dni.. Dzisiaj bym sobie pospała to obudziły mnie mdłości i jakieś jazdy w jelitach. Najgorsze jest to, że w dzień mnie jakoś na spanie nie zbiera.

Przez głupi ZUS straciłam 2 dni, kiedy to przekopywałam się przez ustawy i fora i już wszystko wiem- ZUS to złodzieje, zastosowali wobec mnie nieprawidłowe przepisy. Szkoda tylko, że przez ich błędy będę mieć znaczne opóźnienie w otrzymywaniu należnych mi świadczeń. Ciekawe ile to zajmie, biorąc pod uwagę konieczność odwoływania się do sądu. Jeszcze miło by było, gdyby ponieśli jakieś konsekwencje, może dwa razy by się zastanowili przed wydaniem bzdurnej decyzji.. A ile ja się przez to nadenerwowałam... Ciekawa też jestem ilu osobom wydali taką decyzję..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kobietki jesteśmy już na progu porodówki,która decyduje się zabrać ze sobą męża/partnera?

Ja! :)

ania0141 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • agulas Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 ja nie wyobrażam sobie pobytu tam bez Męża :) On chyba też :)

Rotenkopf jeżeli będziesz miała chwilkę mogłabyś mi zmienić wózek na Jedo Nevo?

Niestety pojechaliśmy kupić w sobotę wózek, a mój wypatrzony kolor baby design zamiast ciemno szary okazał się fioletowy :/ a Pan w sklepie tylko stwierdził, że kolory katalogowe często odbiegają od kolorów w rzeczywistości :(
    myślałam, że się popłaczę...
    Pojechaliśmy do innego sklepu i... wózek wybrał MĄŻ. I.. bardzo mi się podoba :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki Aniu za troskę :* Na facebook'u mnie nie ma. Tutaj często zaglądam, ale czasem ciężko wbić się w dyskusję ;) Jestem w miarę we wszystkim na bieżąco ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra sory głupio to zabrzmi,ale skojarzyłam ,że ciebie nie ma od kilku dni w momencie jak dziewczyny zaczęły pytać o te ciśnienie-ty jesteś nr 1 w tych tematach!:)
    utrzyj nosa złodziejom!miała wejść w życie ustawa,że urzędnicy będą ponosić konsekwencje za błędne decyzje ale nie wiem na czym stanęło...bo urzędnikowi wszystko wolno,ciekawe jest tylko to dlaczego oni zawsze mają pomyłki z korzyścią dla siebie a nigdy odwrotie

jaskra lubi tę wiadomość

ania0141
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ania, rzeczywiście weszła taka ustawa ale nie wiem do końca, czy miałaby zastosowanie do mojej sytuacji. Musiałabym wnosić sprawę do sądu administracyjnego.. No cóż- zobaczymy co jutro mi w ZUS-ie powiedzą. Czy zrozumieją swój błąd czy będą iść w zaparte. Fakt- zawsze pomyłka na korzyść urzędu.. W ogóle to chyba wykrakałam, bo jak zwlekali z wypłatą zasiłku to się śmiałam do męża, że pewnie premie świąteczne sobie powypłacali i teraz szukają sposobu, żeby mniej wypłacić świadczeniobiorcom ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, u mnie tez bedzie maz. Kiedys mowil, ze zbytnio nie chce ale poszly lzy jak w japonskiej bajce i w ciagu sekundy zmienil zdanie, haha.
    Ostatnio mu powiedzialam, ze sie troche boje a on na to, ze idziemy tam we deoje i damy rade :-D mimo, ze histeria byla wieki temu :-)

A Twoj maz bedzie przy Tobie?

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas plan jest taki ze idziemy razem rodzic ale gdyby nie wytrzymał napięcia to może wyjść. Do przecinania pępowiny też go nie namawiam. Zobaczymy, w sumie jak juz będą skurcze parte to może lepiej żeby wyszedł. Mi najbardziej zależy żeby był przy mnie kiedy będziemy czekać na pełne rozwarcie, żeby mi pomoc czy wstać czy wejść pod prysznic. Czy nawet podać wody. Jesli to wszystko potrwa np 10h to nie wyobrażam sobie żeby siedział pod salą i czekał : /
    Taki mamy plan a zycie go zweryfikuje.

ania0141, Lanusia93, Dobson lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś sliczna pogódka!

Ja w ogole sie nie znam na tym cisnieniu. Nigdy nie mierzylam sobie jedynie na wizytach polozna mi sorawdza a ja nawet nie wiem jakie to jest ok:P zawsze mi sie wydawalo ze to starsze babcie sie tylko tym zqjmują.

Ja też swojego wezmę chociaz mialam watpliwosci ale on chce bardzo to wierze ze sie przyda.

Ja sie czuje coraz lepiej. Gdyby nie zgaga to bym zapomniala ze w ciazy jestem. Zero bóli itp. Nie wiem czy cos sie u mnie kiedys rozkreci jak tak czytam o Waszych przeczyszczeniach skurczach to moze glupio to zabrzmi ale Wam zazdroszcze bo czuje ze mój organizm sie wogole nie przygoyowuje na porod i jeszcze do maja przenosze synka:P nawet brzuch mi nie opadł . Po prostu zero objawow 9 miesiaca ciazy...

W czwartek duzo z nas wizytuje i ja tez to zobaczymy co tam ciekawego u naszych maluszkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 12:24

ania0141, marla85 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Dzięki Ania, rzeczywiście weszła taka ustawa ale nie wiem do końca, czy miałaby zastosowanie do mojej sytuacji. Musiałabym wnosić sprawę do sądu administracyjnego.. No cóż- zobaczymy co jutro mi w ZUS-ie powiedzą. Czy zrozumieją swój błąd czy będą iść w zaparte. Fakt- zawsze pomyłka na korzyść urzędu.. W ogóle to chyba wykrakałam, bo jak zwlekali z wypłatą zasiłku to się śmiałam do męża, że pewnie premie świąteczne sobie powypłacali i teraz szukają sposobu, żeby mniej wypłacić świadczeniobiorcom ;)

Jaskra ja też z nimi walczyłam i wygrałam, sprawa zakończyła się jeszcze w ZUSie, a byłam gotowa iść do sądu. Oni myślą, że mogą wszystko, a człowiek im naiwnie wierzy. Prawda jest taka, że muszą działać w myśl przepisom. Więc jak już doszłaś do tego w czym się pomylili to walcz o swoje. Złóż im pismo, ale pamiętaj, że zawsze co im składasz bierz potwierdzenie dla siebie!

jaskra lubi tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka dzięki za linki,ale ja musze kupić cabrio fix albo pebble ponieważ mam bazę ,której chce nadal używać. Podobno bezpieczniej plus wygoda wpinania super!dzięki

Aniu ja na pewno z mężem. Był przy pierwszym porodzie i teraz na pewno też się sprawdzi.:)

ania0141, Karatka81 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej męża zostawię pod drzwiami,będzie pod tel.może go przywołam,sama nie wiem ale przy partych to napewno jego nie chcę-chyba źle bym sie czuła...rozmawiałam z lekarzem może wejść w każdej chwili jak o to poproszę...na dzień dzisiejszy bardziej jestem na nie a jak będzie to już los zweryfikuje...
    tym bardziej że on za bardzo się nie pcha:)temat bez tematu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 12:39

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Karatka dzięki za linki,ale ja musze kupić cabrio fix albo pebble ponieważ mam bazę ,której chce nadal używać. Podobno bezpieczniej plus wygoda wpinania super!dzięki

Aniu ja na pewno z mężem. Był przy pierwszym porodzie i teraz na pewno też się sprawdzi.:)

Ja ostatecznie zdecydowałam się na pebble plus, bo przekonała mnie ta wkładka dla niemowląt, ale nie wiem czy ten model pasuje do Twojej bazy.

• agulas Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciśnieniem trzeba uważać. Jestem niskocisnieniowcem, u lekarza nagle skoczylo mi do 148/90 a czułam się rewelacyjnie.

Wczoraj w nocy poczułam 3 chyba prawdziwe skurcze w odstępach około 3 min. Bolały bardzo. Już wiem jak to jest, chociaż porodowe są na pewno silniejsze. Skurcz schodził od spojenia lonowego do Grażyny. Dziś poczułam dwa. Porodu to raczej nie wróży, ale niech sobie maciczka trenuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 12:50

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pebble też był :-) https://www.feedo.pl/B-40728-WB8-00092664/ ;-) Ja w swoim wyprałam już pokrowiec, jeszcze śpiworek... Tak po troszku coś robię, torba prawie spakowana ha,ha
    Mój dzisiaj w pracy, pogoda fajna ale ja i tak sił na spacer nie mam, wkurza mnie to no ale cóż poradzić, nic tylko urodzić ;-)
    Oczywiście M będzie ze mną rodził (jak będzie to możliwe) :-)

ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kolega (czyt jego żona) wygrali w sądzie z ZUS-em, trwało to z pół roku, ale z odsetkami wypłacili kasę :-)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ja! :)
    My też idziemy razem ;)

ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczylam sobie jak wyglada porod i tylo zepsulam makijaz.. Moze ze 2 min ogladalam, starczy. Makijaz do poprawki..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie dzisiaj już standardowo 116/70 :) wczorajsze skoki były spowodowane moim siedzeniem na słoneczku... tak sobie myślę...

Maluszek szaleje w brzuszku :)

Na dworze piękne słoneczko ale polezalam 3 godz na leżaku w cieniu... cudownie... wiosnę czuć...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka no tak...sorki widziałam przecież. A zamawialas coś z tej strony?

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ