Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dostałam skierowanie do szpitala bo opuchlizna plus podejrzenie hipotrofii i zalamka... ale jestem juz na oddziale po badaniach i okazuje się że z małym super tzn 3100 i pomiary super... ktg bez skurczu, szybka 1 cm i rozwarcia brak także zostaje ze względu na obrzęki... ulga ze z małym super...

Córcia płakała jak wychodziłam... i okazało się że nie musiałam tak na ci to dzisiaj jechać...

Spokojnej nocki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:41

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dobrze, że z dzieckiem wszystko dobrze! i powiem Ci szczerze, że bardzo dobrze że jestes w szpitalu. Córka da sobie rade, duża z niej dziewczynka a Tobie może coś dadzą na tą opuchlizne i poczujesz chociaż trochę ulgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:44

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa mam nadzieje ze zaradzą coś na te obrzęki.
    Podejrzenie hipotrofii? Tzn ze lekarz zle małego pomierzyl?

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva powodzenia jutro! Primaaprilisowe dzieciaczki sa fajne :)
    Sama zdecydowalam sie przyjsc na swiat w prima aprilis :) taki zarcik zrobilam rodzicom ;)

ania0141, panda80, Karatka81, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, teraz Ty i Mały jesteście najważniejsi, córcia sobie poradzi, oczywiste jest że będzie tęsknić no ale zdrowie jest ważniejsze. A co lekarze mówią? Będą wywoływać czy coś?

Hahahahha, dooobre!
    Seks - nie działa
    Sutki - nie działają
    Spacery - jak wyżej
    Sprzątanie - w domu mam już prawie muzeum od tego wiecznego wycierania a jak widać dalej jestem w dwupaku
    Schody - hahahah, to chyba jedynie dobrze na łydki u mnie działa ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dobrze ze jestes w szpitalu pod kontrola :) mam nadzieje ze wszystko szczesliwie sie zakonczy. Przykro mi ze twoja coreczka tak plakala:( ale niedlugo wszyscy juz razem bedziecie :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co pobrali wyniki jutro będzie moja gin i zobaczymy co z tymi obrzekami... na wizycie wyszło ze mały w ciągu 2 tyg przybrał tylko 80(czyli ze ma 2780) gram a ja 4.5kg... a wyszło ze mały ma ponad 3100 także jestem najszczesliwsza że wszystko ok a myślę ze z opuchluzna poradzą sobie bo ciśnienie ok... zobaczymy jak wyniki...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png

Wysłany: 31 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Iwonkaaa, teraz Ty i Mały jesteście najważniejsi, córcia sobie poradzi, oczywiste jest że będzie tęsknić no ale zdrowie jest ważniejsze. A co lekarze mówią? Będą wywoływać czy coś?

Hahahahha, dooobre!
    Seks - nie działa
    Sutki - nie działają
    Spacery - jak wyżej
    Sprzątanie - w domu mam już prawie muzeum od tego wiecznego wycierania a jak widać dalej jestem w dwupaku
    u nas był długi post więc mam nadzieje,że zadziała :D :D a sutki czytałam że trzeba masować 5 min dziennie na zmiane :P mi gin dziś mówiła, że nawet jak seks nie wywoła porodu to ładnie przygotuje szyjke bo ją zmiękczy itd

Kama84, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka najważniejsze,że jesteś w dobrych rękach i że z synkiem wszystko wporządku,córcia została pod dobra opieką,kochana może coś zaradzą na tą twoją opuchliznę i poczujesz ulgę,odpoczywaj sobie a szpital nie jest taki straszny,zrobisz badania i do domciu,trzymajcie się,ściskam.

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMEIVA POWODZENIA,trzymamy kciuki!!!

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od kilku dni ma nową tradycje, zawsze o 23 zaczyna takie harce, że spać się nie da... I musze dreptac po domu, żeby go ukolysac bo inaczej to będę się do 2 w nocy z nim męczyć..

Iwona dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy z opuchlizna i skokami ciśnienia nie ma żartów i lepiej dmuchać na zimne.

Ameiva trzymamy jutro kciuki i czekamy na wieści :)

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Hahahahha, dooobre!
    Seks - nie działa
    Sutki - nie działają
    Spacery - jak wyżej

Spróbować nie zaszkodzi :) jak nie przyspieszy porodu to:
    -schody i spacery podreperuja figurkę i poprawią kondycję
    - sprzątać i tak ciągle sprzątam ostatnio (chyba ten syndrom wicia gniazda mi się uruchomił ;)
    -do sutek zatrudnię mojego + seks= sama przyjemność ;)
    Wiec nawet jak nie zadziała to korzyści będą a że energia mnie ostatnio rozpiera i czuje się swietnie to zamierzam korzystać z tych przyjemności ile się da i dobrze się nimi bawić :) w końcu to ostatnie momenty na pełen luzu relaksik; )

Straciatellaa, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Endzis Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dobrze ze z małym ok i że skontrolują te obrzęki bo nie wyglądaly za ciekawie.

Dziewczyny pomóżcie jesli ktoras jest online... bo ja spanikowałam i nie wiem co robić. Dzis po wizycie zaczal mi odchodzic reszta czopa brazowa. A teraz normalnie krwawie zywą krwią nie jakos strasznie ale jak przy 3 dniu okresu. Czy to nirmalne przy odchodzeniu czopa bo nie wiem czy jechac na szpital?

f2w3s65gpeorv80s.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Iwonka dobrze ze z małym ok i że skontrolują te obrzęki bo nie wyglądaly za ciekawie.

Dziewczyny pomóżcie jesli ktoras jest online... bo ja spanikowałam i nie wiem co robić. Dzis po wizycie zaczal mi odchodzic reszta czopa brazowa. A teraz normalnie krwawie zywą krwią nie jakos strasznie ale jak przy 3 dniu okresu. Czy to nirmalne przy odchodzeniu czopa bo nie wiem czy jechac na szpital?
    Mi dziś w szpitalu powiedzieli, że żywa krew powinna powodować niepokój i bardzo się dopytywali jakie miałam w nocy plamienie. Czy na pewno zywa krew, czy może brązowa i to był czop. Endzis jedź - mnie uczulili, że nawet jakiśli pojawi się jedna żywoczerwona plamka mam od razu przyjechać.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, jedź. Żywa krew może się pojawić przy rozwieraniu szyjki, ale mój 3 dzień okresu wyglądał tak, że gdyby teraz pojawiło się u mnie takie krwawienie to na pewno bym pojechała do szpitala. Nie stresowałabym się jakimiś nitkami krwi, czy kilkoma kropelkami, ale każde większe moim zdaniem trzeba kontrolować.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odzywam się w końcu po dołku, 22.03 nie urodziłam, okazało się ze to był wodnisty śluz którego miałam pełno ze się lalo. Od tamtego czasu deprecha bóle , skurcze biegunki masakra.

W srode obidzilam się o 5 rano z dziwnym uczuciem i skurczami i mimo wszystko od 6 zaczelam wszystko pucowac, nawet za fugi się zabralam. Później skurcze jak zawsze minęły. O 17 poczulam ze moje dziecko ma drgawki i przeraźliwie się ćwierci wiec pojechalismy na ginekologie, tam skurcze regularne na poziomie 60 ale nie czulam ich, badanie szyjka zgladzona, miękka rozwarcie na palec. Miałam masaż szyjki i cos tam mnie zaczęło pobolewac w nocy. Skurcze nieregularne na poziomie 100.

Dzis rano skurcze regularne na poziomie ponad 100 ale nie bolesne. Wiec badanie rozwarcie na 1,5 palca niby jakiś postęp znowu ten okropny masaż szyjki. Wtedy odleciał krwisto żywy czop było go pełno, odchodził kilka godzin. Po prysznicu rano skurcze się wyostrzyly, znowu badanie szyjki i masaż szyjki ale rozwarcie na palec i szyjka stwardniala, wiec zlecono immeracje wodna, czopki na rozwarcie, wtedy skurcze troszkę się osłabiły ale była to cisza przed burza, od 12 dostałem takich boli ze mnie chyba 100 km dalej slyszeli, darlam się w nieboglosy, skurcze co 3 minuty, były to na wykresie kwadraty na poziomie 100 bo wyżej nie było skali a były tak długie. Znowu masaż czopki, zastrzyk na przyspieszenie porodu, prysznic, postępu 0. Ja juz mdlalam z bólu. Postanowili ze biorą mnie mimo wszystko na porodowke, tam znowu wylegiwalam w wodzie drac się w nieoglosy. Chciałam umrzec, bol nie do opisania co 1,5 minuty. Okazało sie ze szyja całkowicie uciekla , ze ledwo ja wyczuli zaszła na tył. Wtedy juz było wiadome ze nie urodze naturalnie, a bóle podobno miałam najgorsze krzyżowe. Wiec szybka decyzja o cesarce, resztkami sił zlozylam podpis i tak 31.03 o 21:25 przywitalam Stasia na świecie. Dostał 10 pkt , waga 4570! 57 cm. Przesliczny i przeslodki.
    Widok jego slicznej buzki pozwolił zapomnieć o tej meczarni.
    Aha zassal cyca od razu mocno, siara pięknie leciała :)
    Ja powoli odzyskuje czucie :)

*KasiaS*, kamaaa, panda80, Kinga., Justyna Es, Larisa, fabiola, katka/85, Karolina_Ina, Karatka81, agulas, Mynia, Dobson, Sunday, czarna_owca, malika89, Lanusia93, Funky09 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 ogromne gratulacje!

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka będziesz pod obserwacją lekarzy i od razu coś pomogą, tak jak u mnie :)

Andrea20 gratulacje :) słodki klopsik ;)

Ja już się wyspałam. Wszystko mnie boli, tzn. kości i stawy jak u staruszki. Siedzę w kuchni, piję wodę i słucham jak dziecko sąsiadów gaworzy. Nieźle jej to wychodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 04:54

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 moje gratulacje! Odpoczywaj i wracaj do sił :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDREA współczuję przezyć,to co piszesz to było straszne,trafiłaś na jakiś paskudny personel,dużo wcześniej powinni zrobić ci cc nawet ze względu na wagę małego i to że twój pierwszy poród...!
    odpoczywaj teraz kochana,regeneruj siły no i OGROMNIE CI GRATULUJĘ URODZENIA STASIA!!!

ania0141
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ