X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie też pada.
    Też niedługo idę na ktg i pomimo tych bóli brzucha wątpię, że cokolwiek się dzieje. Dr ma mi sprawdzić też szyjkę.

Andrea gratuluję synka! Jednocześnie współczuję przeżyć chyba każda z nas się tego boi. No ale już po wszystkim i jesteś mamusią :-)

Mimo pogody miłego dnia ;-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea gratulacje!!! :) jaki duży ten Twój synuś :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w ten pochmurny, deszczowy dzień :-)
    Czarna owca wszystkiego najlepszego :-) :-)
    Ja M zrobiłam numer przy rannym telefonie, żeby się zbierał na porodówkę ha,ha uwierzył ha,ha No i tym sposobem jak urodzę to mam zaległego kopniaka ha,ha I tak niech się cieszy że się nie wczułam ha,ha
    Andrea dobrze że wszystko dobrze się skończyło, ale ile Ty przez tych konowałów się namęczyłaś, to nawet nie chcę sobie wyobrażać... Czemu kobiety muszą tak cierpieć, jakaś kara? Chore to wszystko. A takich historii jest sporo, nawet gorszych. Buziaki dla Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:49

czarna_owca lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mam nadzieję że Ci pomogą na te obrzęki, dobrze że z maleństwem wszystko ok, to straszenie mnie osłabia...
    Ja w nocy tak się wypociłam i wysikałam (nie pamięta kiedy tyle sikałam na raz) że mam 2 kg mniej na wadze :-) No i kostki już prawie normalne, prawie... :-) Huśtawka wieczna ;-) Ale pierścionków nie założę dla równowagi ;-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJA CÓRCIA ZMIENIŁA MI ZDJĘCIE NA SWOJE:)

Karatka81, agulas, panda80, Aleksandrakili, paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNA OWCA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO...POROZMAWIAJ Z SYNKIEM MOŻE CI ZROBI NIESPODZIANKĘ,do północy ma czas:)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda slaba.. A mialam isc na spacer. Jeszcze chyba jakies przeziebienie mnie dopada :/

Maz po raz pierwszy od 2 lat poszedl do pracy, dziwnie tak w domu bez niego.. ;)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj w dzień i dziś w nocy synuś był jak aniołeczek! Myślę, że w końcu ma odpowiednią ilość mleczka w cycu bo zjada i śpi po 2-3 godziny. Nie musiałam już go wcale dokarmiać, chociaż wczoraj przezornie ściągnęłam laktatorem prawie 80 ml mleka. Rewelacja. Naprawdę się dziś wyspałam :))) Taki dzidziulek w ogóle mnie nie męczy. Coś cudownego :)

Andrea, widzę, że Twój poród był troszkę podobny do mojego chociaż z Twojego opisu to duuużo bardziej się nacierpiałaś. U mnie może nasilenie bólu nie było aż tak ogromne ale czas trwania skurczów i ich częstotliwość mnie dobiły. Współczuję Ci kochana, jesteś bardzo bardzo dzielna. I masz swoją nagrodę grand prix :D Zresztą ostatecznie chyba dobrze wyszło z cc bo duży dzidziulek, mógłby Ci narobić trochę bałaganu przy porodzie sn.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny, żebyście już lada dzień doczekały się skarbów. Zakochacie się w nich bez pamięci!

ania0141, Karolina_Ina, Dobson, *KasiaS*, paprotka30, panda80, Rotenkopf, Szotka, karola91, Larisa, malika89, dichlieb, Lanusia93, mania, _Saszka_ lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea gratuluję!!! Życzę szybkiego powrotu do sił!!!

Dziewczyny, od dziś wdrażam kolejna rzecz z 5s :D schody!!

ania0141, panda80, mania lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks działa cuda- przynajmniej w moim przypadku :P
    Całą noc bolał mnie brzuch, a od 7 mam skurcze co 8-10min, na ktg pokazywały się nieregularne ok 60%. Mam 1 cm więcej rozwarcia od wczoraj! :D Puścili mnie do domu, ale jakby skurcze były regularne i tak co 3-4 min to przyjechać. Teraz dopiero wiem co to bolesny skurcz. Oczywiście możliwe, że to fałszywy alarm, ale nadzieje MAM!

ania0141, Aleksandrakili, Sunday, Dobson, Kajka, czarna_owca, panda80, agulas, Rotenkopf, fabiola, Szotka, karola91, Larisa, dichlieb, Lanusia93, Kinga., jaskra lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Seks działa cuda- przynajmniej w moim przypadku :P
    Całą noc bolał mnie brzuch, a od 7 mam skurcze co 8-10min, na ktg pokazywały się nieregularne ok 60%. Mam 1 cm więcej rozwarcia od wczoraj! :D Puścili mnie do domu, ale jakby skurcze były regularne i tak co 3-4 min to przyjechać. Teraz dopiero wiem co to bolesny skurcz. Oczywiście możliwe, że to fałszywy alarm, ale nadzieje MAM!
    To zaciskam kciuki, żeby to już było!! oby dzieć Twój nie robił Ci żartu prima aprilisowego :D :*

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, biedactwo się nieźle nacierpiałaś ale Staś na pewno jest najpiękniejszą nagrodą :* Tych lekarzy to bym za jajka na wierzbie powiesiła, dupki... Jesteś dzielna i twój synek na pewno to docenia! :D

Iwonkaa, dobrze, że jesteś w szpitalu, na obrzęki coś zaradzą, a może przy odrobinie szczęścia wyjdziesz już z synkiem :)

U mnie 5s też chyba słabo działa, postaram się bardziej przy sutkach i sprzątaniu, ale już wiem, że mój syn kolaboruje z moim lekarzem i chce mu jeszcze dać zarobić - miało mnie nie być na wizycie we wtorek, naprawdę w to wierzyłam... Faceci... :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Andrea gratulacje!!! Wszystkiego dobrego dla Was!

Ania, wlasnie nie poznalam czy to Ty czy nowa Ania :-) sliczna corcia!!

Czarna Owca wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzinek! Lekkiego porodu przede wszystkim i zdrowia ;-)

Moja nocka tragos..w ubikacji bylam milion razy. Czuje sie jakbym nie spala wogole, a Mala w nocy jeszcze czkawke dostala, hehe. Slodziara tak matke umecza, ciekawe jak sie popisze przy porodzie :-D
    Wiecie co? Boje sie okropnie!!!! Tego bolu..czy wszystko pojdzie dobrze, zeby jej nie uszkodzili podczas porodu bo te wszystkie porazenia dzieciece i rozne kalectwa to czesto wina zle odebranych porodow.. Tfuu tfuuu lepiej o tym nie myslec!

Chcialam zeby nasza Gwiazda dzisiaj wybrala termin ale widze, ze nie..to moze chociaz w "urodziny miesiaca" 4 kwietnia :-D

Ide na kakao, smacznych sniadanek! :-*

czarna_owca, ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie zyczenia :)
    Moglabym urodzic dzis ale nic na to nie wskazuje. Od niedzieli bede miala ciaze donoszona, wiec powiedzialam sobie, ze od kwietnia niech sie dzieje co chce ;)
    Wszyscy znajomi i rodzina zycza mi dzis tego samego hehe, mozecie sie domyslic czego na koncowce ciazy ;)

andrea wielkie GRATULACJE !!! Ciezki mialas porod, ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie dla Was skonczylo i masz juz Stasia przy sobie :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, skoro juz padlo tyle zyczen szczesliwego i łatwego porodu to ja dla odmiany życzę Ci całkowitego spełnienia w rodzicielstwie i wszystkiego najcudowniejszego! : )

co do 5s, ja po schodach chodzę często bo sypialnie mamy na piętrze, ale taki krótki dystans chyba się nie liczy : p
    Zamierzam dziś pomyc podłogi ale to głównie dlatego ze czuje się na siłach a nie po to by koniecznie wykurzyc Małą..trochę ruchu mi nie zaszkodzi : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam w planach schody i (niestety) spacer bo paczka na mnie czeka. Nareszcie nowe książki :)

Potem pewnie sprzatanie bo i tak trzeba ogarnac mieszkanie, a skoro dzisiaj brzydka pogoda to moge ja wykorzystac. Weekend ma byc ladny.

A co dalej to nie wiem, moze na te pozostale S tez sie zdecyduje :)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy takie klopsiki macie w brzuszku a ja mam nadzieję, że mój synek dobije chociaż do 3 kg:(

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

IWONKA jak tam po obchodzie?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę,że te 5s można wdrożyć w życie ,zaszkodzić nie zaszkodzi a jeśli może pomóc to czemu nie...

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca dołączam się do życzeń :)

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ