X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam :*

Miłego dnia :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,a ja dziś zaspałam normalnie mi się to nie zdarza ,dobrze,że córka budzik nastawiła i mnie obudziła...
    Dichlieb dobrze,że wszystko okazało się wporządku...
    mój synek też ma dni,że wogóle go nie czuję ale od 3 dni to wypina się na maxa,czy to znaczy że na poród się nie zanosi ?bo czytałam w kilku różnych źródłach,że przed porodem tych ruchów praktycznie się nie czuje albo są bardzo delikatne...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam wizytę zobaczymy co mój doktorek powie...

ania0141
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, powiem Wam ze caly czas nie umialam sie doczekac dnia porodu a teraz jak jest coraz blizej to ja coraz bardziej sie boje i to nie samego porodu tylko tego czy dam rade opiekowac sie takim maluszkiem a juz najbardziej boje sie pielegnacji pepuszka...

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze właśnie dzisiaj zadzwonić i się zapisać na jutro na wizytę. Moja lekarka zapewne będzie dość mocno zdziwiona, że jeszcze nie urodziłam :)

Co do ruchów to mój jak zawsze daje popis wypychania się, a nocą to już jest najgorzej. No i przyznam, że często się zastanawiam czy wszystko z nim ok, dlatego chce go jutro sprawdzić.

ania0141 lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój noce przesypia razem ze mną. Dopiero przed południem coś się ruszy, a największy popis daje wieczorem. Ale ostatnio to z niego leniuszek. Muszę go szturchać i cokolwiek robić aby go poczuć. Osiwieje do poniedziałku..

Co do różnych obaw po porodzie to też mam. Wiem, że we wtorek pojawi sie na świcie ta mała istotka i wszystko sie zmieni. Przede wszystkim czy dam radę..

Na FB widziałam, że Iwonka urodziła!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawy każda z nas ma,to normalne...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na razie się boję, że będę tą jedną jedyną, która nie będzie umiała urodzić :) i będę chodziła w tej ciąży do końca świata..

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dacie rade urodzić, jak się zacznie to nie ma odwrotu : D

Justyna Es, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, jak zamawialiście z apteki gemini to ile czekałyście na przesyłkę?

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam i oplacilam w środę po poludniu a w poniedziałek była paczka

Justyna Es lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina spoko sama nie jesteś,najwyżej będziemy we dwie

ania0141
  • agulas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduje się w dwupaku :D
    Ale... Dziewczyny... Z każdym dniem jesteśmy bliżej porodu :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy bym nie pomyślała że osobą która będzie mnie najbardziej wkurzać na końcówce ciąży będzie moja własna mama... ostatnio to jakiegoś pierdolca dostała normalnie!!! wystarczy że mój mąż pojedzie gdzieś autem i zamknie za soba bramy to już leci do mnie sprawdzac czy czasem do szpitala nie pojechaliśmy, albo jedziemy na zakupy to zaraz telefon gdzie jesteśmy (pewnie w szpitalu), nawet jak weszła ostatnio do mnie a ja sobie akurat na łóżku leżałam to już co ci jest? rodzisz? nosz kurwa mać!!! szału dostanę!!! dzień w dzięń tylko rodzisz? rodzisz?... a jak jej wczoraj zwróciłam uwagę że jest to strasznie wkurzające i jak zacznę rodzić to na pewno się dowie to się wzieła i obraziła... Masakra!!!!

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Gratuluje nowym mamusiom :)

Ja wczoraj byłam na usg u ginekologa i moja mała waży już albo dopiero 3025g :) a tak poza tym wszystko w porządku :) Oczywiście mogło się obejść bez wizyty ale ciekawość zwyciężyła. A teraz tylko odliczanie, jeszcze tylko 11 dni do cc :D

ania0141, dichlieb, Justyna Es, Lanusia93, Larisa, _Saszka_, agulas lubią tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej;) u mnie własnie byla polozna, zdziwiona, że jeszcze nie urodziłam :D

Moje tętno pierwszy raz w ciąży spadło poniżej 100, polożna mowi ze sie wyciszam przed porodem hehe

ania0141, agulas lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    nigdy bym nie pomyślała że osobą która będzie mnie najbardziej wkurzać na końcówce ciąży będzie moja własna mama... ostatnio to jakiegoś pierdolca dostała normalnie!!! wystarczy że mój mąż pojedzie gdzieś autem i zamknie za soba bramy to już leci do mnie sprawdzac czy czasem do szpitala nie pojechaliśmy, albo jedziemy na zakupy to zaraz telefon gdzie jesteśmy (pewnie w szpitalu), nawet jak weszła ostatnio do mnie a ja sobie akurat na łóżku leżałam to już co ci jest? rodzisz? nosz kurwa mać!!! szału dostanę!!! dzień w dzięń tylko rodzisz? rodzisz?... a jak jej wczoraj zwróciłam uwagę że jest to strasznie wkurzające i jak zacznę rodzić to na pewno się dowie to się wzieła i obraziła... Masakra!!!!
    mam podobnie tylko mnie nie pytają bezpośrednio bo się boją,bo już parę mocniejszych słów powiedziałam moja mama dzwoni do mnie kilka razy dziennie i pyta co u mnie a teściowa znowu dzwoni codziennie do męża i pyta jak ja się czuję, na zmianę dzwonią i pytają bo chciałyby usłyszeć że jestem już w szpitalu...wkurzajace to jest na maksa,a najlepsze jest to że moja mama mieszka 2 ulice odemnie a teściowa w bloku obok...tyleże ja powiedziałam,żeby mnie teraz za czesto nie odwiedzano bo ja potrzebuję odpoczynku i przesypiam całe dnie...(co jest nie prawdą)no i oczywiście mój plan jest taki że nawet jak już urodzę to dowiedzą się ostatnie po jakiś dwóch tygodniach ha ha ha

ania0141
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieszkamy niestety w jednym domu z moimi rodzicami (mieszkania mamy całkiem osobne ale budynek ten sam) więc nie uda mi się ukryć tego że urodzilam ;) aż się boję tego co będzie po porodzie.. dziecko zapłacze to juz bedzie biegła sprawdzić co się dzieje, założę się że będzie próbowała się wtrącać we wszystko (oczywiście w dobrej wierze bo przeciez tylko chce pomóc, ona wie lepiej, bo co ja mogę wiedzieć o opiece nad malym dzieckiem) a mnie krew zaleje już pierwszego dnia bo nie znoszę jak mi się ktoś na ręce patrzy i wpieprza nieproszony tam gdzie nie trzeba, a że w takich sytuacjach nie umiem być dyplomatką, nie przebieram w słowach i nie silę sie na delikatność to będzie wojna (a jak dodać do tego hormony które jeszcze efekt spotęgują to będzie to wojna atomowa) ;)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• baba Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam :*

Miłego dnia :)
    Nie martw się moj mały a raczej duży synek też od paru dni jest leniwy. Na pewno ma mało miejsca po dzisiejszym usg wyszło że waży ok 3900g i reszta jest ok nawet łożysko mam jeszcze 2 stopnia

ania0141, dichlieb, agulas lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba no waga to jest imponująca...gratuluję!jak dobrze pamiętam to masz mieć cc,tak?kiedy?

ania0141
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ