Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
katka więc od pierwszego dnia musisz pokazać kto tu rządzi,w delikatny sposób wytłumacz mamie,że to twoje dziecko i robisz tak jak tobie pasuje ona już miała swoje...i nie lubisz jak ktoś ci się wtraca a jak będziesz potrzebowała pomocy albo porady to się sama do niej zwrócisz,niech da ci szansę na samodzielnośc
katka/85 lubi tę wiadomość
ania0141 -
dichlieb wrote:Hej dziewczyny. Wczoraj w nocy pojechałam na IP. Nie mogłam wytrzymać że nie czuje ruchów dziecka. Okazało się że rusza się ale delikatnie i dlatego niczego nie czuje. Zrobili USG, pokazali jak rusza rączkami, pracujące serduszko. Później ktg na którym zapisywał się sporadyczne ruchy małego ale ja nadal ich nie czułam. Pod koniec poczułam cztery ruchy i od razu zaciesz
Akurat była moja gin i wytłumaczyła że synuś ma już mało miejsca, mało wód i już nie będę odczuwać silnych ruchów. Prawdopodobnie szykuje się do porodu..
Trochę mnie to uspokoiło lecz ja chcę nadal go odczuwać. Gdyby coś mnie niepokoiło to mam zgłosić się na oddział i będą go monitorować..
Być może spanikiwałam ale wiem że jego serduszko prawidłowo bije i dobrze mu u mnie
Szotka wrote:Wiecznie - ja sie troche naczytałam o laktatorach i polecają bardzo elektryczny Madeli. Mam to szczescie, ze kolezanka dostała w prezencie i nie używa, wiec mi pożyczyła - wyglada bardzo solidnie. Kupiłam swoje membranki i dokupiłem buteleczki. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi do magazynowania mleka, jakby zaszła taka potrzeba.
Szotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteśmy w domku
Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej.
Już nawet Hani odbiło się po moim mleku, że troche nim ulała i ja mam dowód, że jednak Sahary tam nie mam, no ale po drugim cycu musiałam ją dokarmić i chyba będę musiała to robić jeszcze jakiś czas bo cały czas spada z wagi ale dr mówi, że mieści się w granicy normy.ania0141, Justyna Es, _Saszka_, Lanusia93, paprotka30, agulas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania0141 wrote:baba to synek dojdzie do ponad 4kg...
a ja właśnie przebudziłam się z 2godzinnej drzemki,mam trochę roboty w domu a tak mi się nie chce tyłka podnieść
ania0141, dichlieb lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Gratuluję nowym mamusiom:-) Ją jeszcze w szpitalu . Pionizację zaniosłam dobrze, chodzę wyprostowana boli ale!da się przeżyć. Helenka ssie ładnie a dzisiaj to mi przez cały dzień wisiała na piersi i co ją odstawiłam to w płacz. Piersi mam zmasakrowane Najwyraźniej bolał ją brzuszek, bo zrobiła kupię i usnęła... Myślałam, że bardziej będę się bała pielęgnacji ale jest dobrze, najgorzej jak płacze a ja nie mogę jej uspokoić. Nie dokarmiamy mm chyba się najada bo przybiera na wadze... Rozpisałam się ale musiałam zdać relację Trzymam kciuki za oczekujące mamusię i pozdrawiam
ania0141, wiecznie, Kinga., dichlieb, *KasiaS*, Szotka, Larisa, agulas lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u których był problem z powiększonymi miedniczkami nerkowymi po narodzinach maluchów pamiętajcie, żeby lekarzom o tym powiedzieć. Niestety my przez to byłyśmy 5 dni w szpitalu, ale Hania została przebadana pod ich kontem i jestem spokojniejsza. Mieliśmy dodatkowo diagnostykę ultrasonograficzną brzucha i przestrzeni zaotrzewnej (pęcherz moczowy, nerki, moczowody), badanie moczu, posiew z moczu, crp. I z tego co zrozumiałam te badania i usg, żeby były miarodajne robi się po lub w 3 dobie życia malucha. Dodatkowo za max 4 tygodnie musimy stawić się na kontrolne usg do poradni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:21
panda80, ania0141, paprotka30, Larisa, agulas, MagSz lubią tę wiadomość
-
Hej, melduje ze Jagna juz na swiecie. Porod 7.04 o 00.45, SN (zabiegowy bo niestety użyty prożnociag), 3690g i 57 cm. Dochodzimy do siebie. Martwie sie tylko tym ze nie chce ssac, a jestem zdecydowana na kp ( na razir bez dokarmiania). Do tej pory tez nie oddala moczu ani niczego grubszego. Chyba bede przewrazliwiona matka, ale prosze dodajcie mi otuchy bo we wszystkim zaczynam dopatrywac sie czegos zlego...
_Saszka_, ania0141, *KasiaS*, katka/85, Larisa, fabiola, agulas, Justyna Es, Mynia, wiecznie, MagSz, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Andzia87 wrote:Hej, melduje ze Jagna juz na swiecie. Porod 7.04 o 00.45, SN (zabiegowy bo niestety użyty prożnociag), 3690g i 57 cm. Dochodzimy do siebie. Martwie sie tylko tym ze nie chce ssac, a jestem zdecydowana na kp ( na razir bez dokarmiania). Do tej pory tez nie oddala moczu ani niczego grubszego. Chyba bede przewrazliwiona matka, ale prosze dodajcie mi otuchy bo we wszystkim zaczynam dopatrywac sie czegos zlego...
-
Andzia87 wrote:Hej, melduje ze Jagna juz na swiecie. Porod 7.04 o 00.45, SN (zabiegowy bo niestety użyty prożnociag), 3690g i 57 cm. Dochodzimy do siebie. Martwie sie tylko tym ze nie chce ssac, a jestem zdecydowana na kp ( na razir bez dokarmiania). Do tej pory tez nie oddala moczu ani niczego grubszego. Chyba bede przewrazliwiona matka, ale prosze dodajcie mi otuchy bo we wszystkim zaczynam dopatrywac sie czegos zlego...ania0141
-
Andzia87 gratulacje15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Gratuluje wszystkim mamusiom!
Ja jeszcze w dwupaku, termin miałam na wtorek....
Na dzień dzisiejszy rozwarcie na 1 palec.Jak ktoś się jeszcze mnie zapyta czy nie urodziłam albo wypali z hasłem "to ty jeszcze chodzisz" to się chyba rozpłacze.agulas, ania0141 lubią tę wiadomość
Madzialinda -
Wiecznie dzięki za info!!! Ja jestem nastawiona bojowo na żądanie usg także no trudno ile trzeba będzie to tam zostaniemy. Będzie mi ciężko bez synka,ale damy rade. Gratuluję
Andzia początki są trudne i wszystko jest nowe. Mój synek urodził się o północy a kupkę zrobił po południu następnego dnia. Trzeba obserwowac;) będzie dobrze. Uściski i gratulacje