X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka więc od pierwszego dnia musisz pokazać kto tu rządzi,w delikatny sposób wytłumacz mamie,że to twoje dziecko i robisz tak jak tobie pasuje ona już miała swoje...i nie lubisz jak ktoś ci się wtraca a jak będziesz potrzebowała pomocy albo porady to się sama do niej zwrócisz,niech da ci szansę na samodzielnośc

katka/85 lubi tę wiadomość

ania0141
  • baba Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12.04 mam ktg i skierowanie na cc i pewnie 15.04 cięcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 11:47

Lanusia93, ania0141 lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj w nocy pojechałam na IP. Nie mogłam wytrzymać że nie czuje ruchów dziecka. Okazało się że rusza się ale delikatnie i dlatego niczego nie czuje. Zrobili USG, pokazali jak rusza rączkami, pracujące serduszko. Później ktg na którym zapisywał się sporadyczne ruchy małego ale ja nadal ich nie czułam. Pod koniec poczułam cztery ruchy i od razu zaciesz :)
    Akurat była moja gin i wytłumaczyła że synuś ma już mało miejsca, mało wód i już nie będę odczuwać silnych ruchów. Prawdopodobnie szykuje się do porodu..
    Trochę mnie to uspokoiło lecz ja chcę nadal go odczuwać. Gdyby coś mnie niepokoiło to mam zgłosić się na oddział i będą go monitorować..
    Być może spanikiwałam ale wiem że jego serduszko prawidłowo bije i dobrze mu u mnie :)
    dobrze, że pojechałaś i sprawdziłaś, bo przynajmniej jesteś teraz spokojniejsza :)
    Szotka wrote:
    Wiecznie - ja sie troche naczytałam o laktatorach i polecają bardzo elektryczny Madeli. Mam to szczescie, ze kolezanka dostała w prezencie i nie używa, wiec mi pożyczyła - wyglada bardzo solidnie. Kupiłam swoje membranki i dokupiłem buteleczki. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi do magazynowania mleka, jakby zaszła taka potrzeba.
    dzięki za odpowiedz :). Mąż na gwałt jechał do Smyka kupić mi laktator, bo taki mi się nawał mleka w 1 piersi zrobił, że mała sobie nie radziła jeść z tej piersi, a ja miałam wrażenie, że zaraz mi wybuchnie ;). Właśnie dużo słyszałam dobrego o Medeli i na taki się ostatecznie zdecydowałam na gorącej linii telefonicznej z mężem ;)

Szotka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania GRATULACJE!!! i zazdroszcze szybkiej akcji ;) koniecznie daj znac jak dojdziesz do siebie. Duzo zdrowka dla Was :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba to synek dojdzie do ponad 4kg...
    a ja właśnie przebudziłam się z 2godzinnej drzemki,mam trochę roboty w domu a tak mi się nie chce tyłka podnieść

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domku ;)
    Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej.
    Już nawet Hani odbiło się po moim mleku, że troche nim ulała i ja mam dowód, że jednak Sahary tam nie mam, no ale po drugim cycu musiałam ją dokarmić i chyba będę musiała to robić jeszcze jakiś czas bo cały czas spada z wagi ale dr mówi, że mieści się w granicy normy.

ania0141, Justyna Es, _Saszka_, Lanusia93, paprotka30, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i przepraszam ale na chwile obecną nie jestem w stanie Wam obiecać kiedy uzupełnię listę. Mam nadzieję, że zrozumiecie.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf pewnie,że rozumiemy tym bardziej,że sporo dzieciaczków się urodziło i trzeba trochę posiedzieć,żeby uzupełnić
    fajnie,że jesteście już w domku,dopiero teraz odpoczniesz i nacieszycie się sobą a listą się nie przejmuj ;)

ania0141
  • baba Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    baba to synek dojdzie do ponad 4kg...
    a ja właśnie przebudziłam się z 2godzinnej drzemki,mam trochę roboty w domu a tak mi się nie chce tyłka podnieść
    I tak mam mieć cc więc niech sobie rośnie.

ania0141, dichlieb lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam na w pół fikcyjne konto fcb. Kto mnie przygarnie? Jestem pod nickiem Beata Baba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 15:43

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Gratuluję nowym mamusiom:-) Ją jeszcze w szpitalu . Pionizację zaniosłam dobrze, chodzę wyprostowana boli ale!da się przeżyć. Helenka ssie ładnie a dzisiaj to mi przez cały dzień wisiała na piersi i co ją odstawiłam to w płacz. Piersi mam zmasakrowane :-( Najwyraźniej bolał ją brzuszek, bo zrobiła kupię i usnęła... Myślałam, że bardziej będę się bała pielęgnacji ale jest dobrze, najgorzej jak płacze a ja nie mogę jej uspokoić. Nie dokarmiamy mm chyba się najada bo przybiera na wadze... Rozpisałam się ale musiałam zdać relację ;-) Trzymam kciuki za oczekujące mamusię i pozdrawiam :-)

ania0141, wiecznie, Kinga., dichlieb, *KasiaS*, Szotka, Larisa, agulas lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u których był problem z powiększonymi miedniczkami nerkowymi po narodzinach maluchów pamiętajcie, żeby lekarzom o tym powiedzieć. Niestety my przez to byłyśmy 5 dni w szpitalu, ale Hania została przebadana pod ich kontem i jestem spokojniejsza. Mieliśmy dodatkowo diagnostykę ultrasonograficzną brzucha i przestrzeni zaotrzewnej (pęcherz moczowy, nerki, moczowody), badanie moczu, posiew z moczu, crp. I z tego co zrozumiałam te badania i usg, żeby były miarodajne robi się po lub w 3 dobie życia malucha. Dodatkowo za max 4 tygodnie musimy stawić się na kontrolne usg do poradni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:21

panda80, ania0141, paprotka30, Larisa, agulas, MagSz lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Założyłam na w pół fikcyjne konto fcb. Kto mnie przygarnie? Jestem pod nickiem Beata Baba
    Baba, wyślij mi wiadomość z linkiem do Twojego profilu na fb, to wyślę zaproszenie :)

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje ze Jagna juz na swiecie. Porod 7.04 o 00.45, SN (zabiegowy bo niestety użyty prożnociag), 3690g i 57 cm. Dochodzimy do siebie. Martwie sie tylko tym ze nie chce ssac, a jestem zdecydowana na kp ( na razir bez dokarmiania). Do tej pory tez nie oddala moczu ani niczego grubszego. Chyba bede przewrazliwiona matka, ale prosze dodajcie mi otuchy bo we wszystkim zaczynam dopatrywac sie czegos zlego...

_Saszka_, ania0141, *KasiaS*, katka/85, Larisa, fabiola, agulas, Justyna Es, Mynia, wiecznie, MagSz, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Hej, melduje ze Jagna juz na swiecie. Porod 7.04 o 00.45, SN (zabiegowy bo niestety użyty prożnociag), 3690g i 57 cm. Dochodzimy do siebie. Martwie sie tylko tym ze nie chce ssac, a jestem zdecydowana na kp ( na razir bez dokarmiania). Do tej pory tez nie oddala moczu ani niczego grubszego. Chyba bede przewrazliwiona matka, ale prosze dodajcie mi otuchy bo we wszystkim zaczynam dopatrywac sie czegos zlego...
    Andzia głowa do góry, dla Jagny będziesz najlepszą mamą na świecie, nawet mimo drobnych niedociągnięć. Ogromne gratulacje :) Teraz macie czas, żeby się siebie wzajemnie uczyć i z każdym dniem będzie coraz lepiej. Trzymam kciuki, aby mała jak najszybciej zalapala ssanie :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    ogromne gratulacje,jesteś dobrą mamą poprostu na wszystko potrzeba czasu :)

ania0141
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratuluję córeczki :) dużo zdrówka dla was

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 gratulacje

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim mamusiom!
    Ja jeszcze w dwupaku, termin miałam na wtorek....
    Na dzień dzisiejszy rozwarcie na 1 palec.Jak ktoś się jeszcze mnie zapyta czy nie urodziłam albo wypali z hasłem "to ty jeszcze chodzisz" to się chyba rozpłacze.

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

Madzialinda
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie dzięki za info!!! Ja jestem nastawiona bojowo na żądanie usg także no trudno ile trzeba będzie to tam zostaniemy. Będzie mi ciężko bez synka,ale damy rade. Gratuluję :)
    Andzia początki są trudne i wszystko jest nowe. Mój synek urodził się o północy a kupkę zrobił po południu następnego dnia. Trzeba obserwowac;) będzie dobrze. Uściski i gratulacje

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ