X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jasne, że należy się zwolnienie i teoretycznie można negocjować, ale on zaczął pracę 1 kwietnia. Więc ma umowę na 3 m-ce, a nam zależy jednak żeby mu dali kolejna. Wtedy dopiero pójdzie na tacierzynski. Bo co by nie mówić praca jest naprawdę dobra i widzę, że jego to kręci. Szczególnie, że ostatnio kiepsko miał z pracą i powoli się zalamywal bo nie wiedział jak my sobie damy radę.

MagSz ja nic nie czuje a termin mam na poniedziałek. Idę dzisiaj właśnie do lekarza to dopytam jak to wygląda i co mam robić jak nie urodzę. Zaczynam poważnie zastanawiać się też nad cc bo moje dziecko należy do tych większych a ja jestem bardzo drobna. Ja mogę pocierpiec o ile będę pewna, że jemu nic nie grozi.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to w takim razie narazie nie ma sensu nic kombinować skoro dopiero zaczął pracę bo to skreśli jego szanse na kolejną umowę...a tak może zapunktuje u szefostwa,że jest dyspozycyjnym pracownikiem...a praca jest bardzo ważna nie ma co się oszukiwać,mój też z chęcią pobył by trochę w domu ale tylko on pracuje więc nie ma takiej możliwości...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja mam termin z Om na sobotę ale nie sądzę zeby coś się działo... W sumie nie czuję nic poza twardnieniami brzucha, a tydzień temu na wizycie gin powiedział, że mały jeszcze ma sporo miejsca... Czuję że poród będzie wywoływany.... Ile ponterminie wywołuje się poród?
    ja syna rodziłam w 42 tygodniu,bez wywoływania(pierwszy poród)

ania0141
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wstałam wyspana, zjadłam pyszne śniadanie. Dzisiaj sprzątanie i ostatnie dopieszczenie torby do szpitala. Poniedziałek zbliża się wielkimi krokami :)
    Młody nadal leniwy ale na szczęście daje o sobie znać. Objawów porodu brak :)

Co do zwolnienia to mój kochany będzie brał 2tygodnie lekarskiego na opiekę nad żonką :)

Kogo spotkam to mówi że chłopaka to zazwyczaj się przenosi.. Nie wiem ile w tym prawdy, ale w poniedziałek mam termin i cisza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:18

ania0141 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsz to zależy od szpitala. U mnie po 7 dniach zgłasza się na oddział i po 10 mi wywolali. Wszystko zależy od tego czy dzidziuś ma się dobrze tam w środku to wtedy są zapewne skłonni do dłuższych oczekiwań ;) to ,ze niczego nie czujesz o niczym nie swiadczy;) nie znamy dnia ani godziny :)kciuki zaciśnięte! !!

MagSz lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichileb wiesz co u mnie było tak ,ze razem z 4 koleżankami byłyśmy w ciąży w tym samym praktycznie czasie. Każda pierwsza ciąża i chłopak. Ja urodziłam w 42 tygodniu a one wszystkie w 37! ;)

ania0141, dichlieb lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wszyscy mowia, ze chlopcy to lubia sobie posiesziec... Moja mama tez przenosila ciaze z moim bratem. Ja zamierzam wyrobic sie w kwieniu. Jeszcze tydzien i chyba trzeba bedzie zaczac wdrazac jakies szamanskie sposoby...

Larisa, dichlieb lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratulacje :) nie przejmuj sie na zapas, poznacie sie i dotrzecie i wszystko sie ulozy :) badz dobrej mysli

Ale kwietniowek juz rozpakowanych...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ja od 4 rano mam skurcze co 15 min, boli jak cholera ale zaraz puszcza. Mialam tez rozowa wydzieline na wkladce, termin mam na jutro..no zobaczymy co z tego bedzie :-)

Ania powodzenia na wizycie!!

ania0141, MagSz, katka/85, _Saszka_, Szotka, agulas, Larisa, dichlieb, Lanusia93, panda80, Mynia lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tak babcia mówiła ale myślałam że ot tak sobie rzuciła ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunday to coś się rozkręca oby szybko i jak najmniej bolesnie,różowa wydzielina powiadasz?-wody pewnie się sączą ;)trzymam kciuki!!!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popłakałam się... wzruszają mnie takie artykuły
    http://www.tvn24.pl/urodzila-choc-ciaza-byla-dla-niej-zagrozeniem,633880,s.html

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie chłopcy są przenoszeni szczególnie w pierwszej ciąży...
    widać taka to już ich natura okres dojrzewania też później przechodzą niż dziewczynki

dichlieb lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina o której wizytujesz?ja między 16-18

ania0141
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, no wlasnie czuje tak lekko mokro ale nie bylo chlusniecia wod. Maz juz zadzwonil, ze do pracy nie przyjdzie, gorzej jak sie nic nie rozkreci a ja wyjde na wariatke jakas i panikare.. omg co za stres z tym wszystkim..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła brata przed terminem, a mnie jako drugie dziecko przenosiła :) więc chyba nie ma reguły. A teściowa ma dwóch synów, pierwszego urodziła przed terminem i to jeszcze jej wywolywali bo on był tak duży, że lekarze uznali że on szkodzi matce i ja kaleczy :) a drugi syn, też duży urodził się przed czasem. Ciekawe w czyje ślady pójdzie mój malec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    karolina o której wizytujesz?ja między 16-18
    O 13 :)

ania0141, czarna_owca lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mu już rodziły - czy spuchniete palce u rąk wróciły wam do poprzedniego rozmiaru po porodzie? Bo ja już od wielu tyg nie noszę obrączki i zareczynowego i mam nadzieję że po porodzie palce wróca do normy...

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po porodzie opuchlizna schodzi,także spokojnie ;)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday chluśnięcie to będzie jak ci wody odejdą a jak się sączą to tylko tak delikatnie mokro,czy pozatym coś się dzieje?kiedy zauważyłaś te sączenie?

ania0141
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ