X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jasne, że należy się zwolnienie i teoretycznie można negocjować, ale on zaczął pracę 1 kwietnia. Więc ma umowę na 3 m-ce, a nam zależy jednak żeby mu dali kolejna. Wtedy dopiero pójdzie na tacierzynski. Bo co by nie mówić praca jest naprawdę dobra i widzę, że jego to kręci. Szczególnie, że ostatnio kiepsko miał z pracą i powoli się zalamywal bo nie wiedział jak my sobie damy radę.

MagSz ja nic nie czuje a termin mam na poniedziałek. Idę dzisiaj właśnie do lekarza to dopytam jak to wygląda i co mam robić jak nie urodzę. Zaczynam poważnie zastanawiać się też nad cc bo moje dziecko należy do tych większych a ja jestem bardzo drobna. Ja mogę pocierpiec o ile będę pewna, że jemu nic nie grozi.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to w takim razie narazie nie ma sensu nic kombinować skoro dopiero zaczął pracę bo to skreśli jego szanse na kolejną umowę...a tak może zapunktuje u szefostwa,że jest dyspozycyjnym pracownikiem...a praca jest bardzo ważna nie ma co się oszukiwać,mój też z chęcią pobył by trochę w domu ale tylko on pracuje więc nie ma takiej możliwości...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja mam termin z Om na sobotę ale nie sądzę zeby coś się działo... W sumie nie czuję nic poza twardnieniami brzucha, a tydzień temu na wizycie gin powiedział, że mały jeszcze ma sporo miejsca... Czuję że poród będzie wywoływany.... Ile ponterminie wywołuje się poród?
    ja syna rodziłam w 42 tygodniu,bez wywoływania(pierwszy poród)

ania0141
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wstałam wyspana, zjadłam pyszne śniadanie. Dzisiaj sprzątanie i ostatnie dopieszczenie torby do szpitala. Poniedziałek zbliża się wielkimi krokami :)
    Młody nadal leniwy ale na szczęście daje o sobie znać. Objawów porodu brak :)

Co do zwolnienia to mój kochany będzie brał 2tygodnie lekarskiego na opiekę nad żonką :)

Kogo spotkam to mówi że chłopaka to zazwyczaj się przenosi.. Nie wiem ile w tym prawdy, ale w poniedziałek mam termin i cisza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:18

ania0141 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsz to zależy od szpitala. U mnie po 7 dniach zgłasza się na oddział i po 10 mi wywolali. Wszystko zależy od tego czy dzidziuś ma się dobrze tam w środku to wtedy są zapewne skłonni do dłuższych oczekiwań ;) to ,ze niczego nie czujesz o niczym nie swiadczy;) nie znamy dnia ani godziny :)kciuki zaciśnięte! !!

MagSz lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichileb wiesz co u mnie było tak ,ze razem z 4 koleżankami byłyśmy w ciąży w tym samym praktycznie czasie. Każda pierwsza ciąża i chłopak. Ja urodziłam w 42 tygodniu a one wszystkie w 37! ;)

ania0141, dichlieb lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wszyscy mowia, ze chlopcy to lubia sobie posiesziec... Moja mama tez przenosila ciaze z moim bratem. Ja zamierzam wyrobic sie w kwieniu. Jeszcze tydzien i chyba trzeba bedzie zaczac wdrazac jakies szamanskie sposoby...

Larisa, dichlieb lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratulacje :) nie przejmuj sie na zapas, poznacie sie i dotrzecie i wszystko sie ulozy :) badz dobrej mysli

Ale kwietniowek juz rozpakowanych...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ja od 4 rano mam skurcze co 15 min, boli jak cholera ale zaraz puszcza. Mialam tez rozowa wydzieline na wkladce, termin mam na jutro..no zobaczymy co z tego bedzie :-)

Ania powodzenia na wizycie!!

ania0141, MagSz, katka/85, _Saszka_, Szotka, agulas, Larisa, dichlieb, Lanusia93, panda80, Mynia lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tak babcia mówiła ale myślałam że ot tak sobie rzuciła ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunday to coś się rozkręca oby szybko i jak najmniej bolesnie,różowa wydzielina powiadasz?-wody pewnie się sączą ;)trzymam kciuki!!!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popłakałam się... wzruszają mnie takie artykuły
    http://www.tvn24.pl/urodzila-choc-ciaza-byla-dla-niej-zagrozeniem,633880,s.html

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie chłopcy są przenoszeni szczególnie w pierwszej ciąży...
    widać taka to już ich natura okres dojrzewania też później przechodzą niż dziewczynki

dichlieb lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina o której wizytujesz?ja między 16-18

ania0141
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, no wlasnie czuje tak lekko mokro ale nie bylo chlusniecia wod. Maz juz zadzwonil, ze do pracy nie przyjdzie, gorzej jak sie nic nie rozkreci a ja wyjde na wariatke jakas i panikare.. omg co za stres z tym wszystkim..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła brata przed terminem, a mnie jako drugie dziecko przenosiła :) więc chyba nie ma reguły. A teściowa ma dwóch synów, pierwszego urodziła przed terminem i to jeszcze jej wywolywali bo on był tak duży, że lekarze uznali że on szkodzi matce i ja kaleczy :) a drugi syn, też duży urodził się przed czasem. Ciekawe w czyje ślady pójdzie mój malec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    karolina o której wizytujesz?ja między 16-18
    O 13 :)

ania0141, czarna_owca lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mu już rodziły - czy spuchniete palce u rąk wróciły wam do poprzedniego rozmiaru po porodzie? Bo ja już od wielu tyg nie noszę obrączki i zareczynowego i mam nadzieję że po porodzie palce wróca do normy...

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po porodzie opuchlizna schodzi,także spokojnie ;)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday chluśnięcie to będzie jak ci wody odejdą a jak się sączą to tylko tak delikatnie mokro,czy pozatym coś się dzieje?kiedy zauważyłaś te sączenie?

ania0141
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ