WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ;) pochwal się imionami ;)

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca Mikołaj. Miał być Antoś,ale troszkę przeraża mnie wizja,że co drugi chłopiec w przedszkolu to Antoś,a szkoda,bo imię mi się podoba. Dziewczynka Emilia,bądź Lilianna, tutaj podejrzewam,że ostateczna decyzja zapadnie jak już zobaczymy maleństwo ;)

Iwonkaaa, Rotenkopf, Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj piękne imię to tez mój typ ;)
    Witam nową koleżankę :)

essentiel lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam obiecane foto ;) Co prawda robione rok temu, ale moje hormony nie potrafią zdecydować się na inne ;d
    de9e2ba04ae9b88cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:55

essentiel, Anastazjaaa, Funky09, Mj1991, dichlieb, Endzis, ilonia1984, Wiolcia1405, Babu, mania, Lanusia93, fabdorota, jamniczakuchnia, dziewussia, Olina, ewcia21k, agulas, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak miło popatrzeć ! :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wiem ze dzidziuś jest bo słyszę go przez detektor :) cudowne urządzenie

Hej Mania!
    Właśnie zastanawiam się nad zakupem detektora i sama walczę ze sobą, czy to zrobić ; )
    Możesz napisać, jaki masz model i czy nie ma problemu z odszukaniem tętna na tym etapie ciąży?
    Dzięki!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Kochana mnie tez właśnie od kilku dni tak boli brzuch szczególnie wieczorami są to takie krótkie bole jak na @ i zaraz przechodzi ale mam takie incydenty kilka razy co wieczór i się niepokoję... tez mam wizytę w czwartek juz się nie mogę doczekać
    Wiem ze dzidziuś jest bo słyszę go przez detektor :) cudowne urządzenie

Witam nowe Dziewczyny!

Mój mąż ma dzis imieniny ale ja nic nie szykuje tylko kawka i ciasto. Babcia upiekla mi szarlotkę i torta wiec dla mnie zostaje zrobienie kawy.
    Co za Detektor daj linka ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Mnie dzisiaj boli podbrzusze, podobnie jak na okres. Czasem mi się to zdarza, ale staram się być spokojna.
    Zazwyczaj wtedy idę się położyć i ból po niedługim czasie mija. Właśnie zamierzam iść się zdrzemnac ;)
    Dzięki za odpowiedź jakoś spokojniejsza jestem gdy wiem ze takie dolegliwości nie tylko ja mam ;) w geupoe raźniej :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Dla chłopca Mikołaj. Miał być Antoś,ale troszkę przeraża mnie wizja,że co drugi chłopiec w przedszkolu to Antoś,a szkoda,bo imię mi się podoba. Dziewczynka Emilia,bądź Lilianna, tutaj podejrzewam,że ostateczna decyzja zapadnie jak już zobaczymy maleństwo ;)
    Emilka pięknie imię:) mam corcie Emilke...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Witaj i rosnijcie zdrowo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Hej Mania!
    Właśnie zastanawiam się nad zakupem detektora i sama walczę ze sobą, czy to zrobić ; )
    Możesz napisać, jaki masz model i czy nie ma problemu z odszukaniem tętna na tym etapie ciąży?
    Dzięki!
    Aaa detekot tętna chyba też sobie kupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:04

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. No ja niestety ostatnio nie miałam zbytnio czasu bo miałam troche prac zawodowych do pozamykania i jeszcze chodze z pracy na kurs i listopadzie mam egzamin to muszę się troche uczyć i miałam awarie internetu i dodatkowo remont całego domu i tylko czytałam na bieżąco na telefonie co u was. Ciesze się z waszych udanych wizyt i serdecznie gratuluje pięknych dzieciaczków :) za wizytujące trzymam kciuki. Ja mam wizyte dopiero 14 pażdziernika a wczesniejszą miałam 16 września i już nie mogę sie doczekać wizyty, tak mi się ten czas dłuży i boję się czy wszystko jest ok. Wracajac do tematu wózka to my bedziemy się decydować na stokke albo na quinny w kolorze szarego. Ubranka i wyprawkę raczej całą nową, z uwagi że jest to nasze pierwsze dziecko to chcielibyśmy nowe ale pewnie coś i tak dostaniemy od rodzenstwa meza lub mojej kuzynki. Mebelki do dzieciecego pokoju też wybrane ale jeszcze i tak mam jakąs obawę przed przeglądaniem tego wszystkiego żeby nie zapeszyć. Imiona mieliśmy już wcześniej wybrane i obydwoje się zgadzamy także będzie albo Tymoteusz albo Oliwia. Jesli chodzi o moje objawy to mam mdłości chociaż nigdy z muszlą sie nie spotkałam, ból głowy, jak za długo stoje to słabo mi, wzdęcia i bardzo denerwują mnie zapachy niektóre. Pozdrawiam was serdecznie :)

• Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje zdjęcie

9263731898689_99292012739070_tn.jpg

Rotenkopf, Endzis, Wiolcia1405, mania, ilonia1984, Lanusia93, Babu, fabdorota, jamniczakuchnia, Olina, ewcia21k, agulas, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Jeżeli ból Cię niepokoi to zadzwoń lub wybierz się do lekarza. Ja gdy tylko coś się dzieje to lecę. Wolę dmuchać na zimne. Ostatnio powiedziała, że brzuch będzie trochę pobolewać bo macica rośnie i się rozszerza ale gdy ból jest mocniejszy i dłuższy to mam jak najszybciej przyjeżdżać. Kazała także dużo leżeć i wypoczywać to powinno przejść. Wobec czego nic oprócz pracy nie robię. Leniuszkuję :)
    Ja z imionami jeszcze się powstrzymuję...

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja sie pokażę, chociaż nie lubię zdjec wiec takie selfie na szybko :P

Z witamin biorę już prawie miesiąc pregna plus. Ma fajny skład.

Widzę że sporo nas wizytuje w czwartek , ja mam usg genetyczne i już nie moge się doczekać a zarazem denerwuje się aby wszystko było ok.

711ee10954ea8d2med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:15

mania, ilonia1984, Lanusia93, Babu, jamniczakuchnia, Olina, ewcia21k, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa kwietnioweczke!
    Mikołaj cudne imię fajne z nich chłopaki :) skromna jestem bo mój syn ma tak na imię haha :)
    Jadę właśnie do Sopotu. Małż ma jakiś zły humor wiec wole z nim nie rozmawiać bo mnie zje :)

Jak kręgosłup mi pozwoli wkleję potem swoje zdjęcie :)
    Całuski <3

BTW. Dużo nas wizytuje w czwartek ja również :D wizyta na 18:40 ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Hej Mania!
    Dzięki!
    Ja mam ten
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsund-duzy-zestaw-gratisy-i5530005023.html
    nie wiem czy mogę tu linki wstawiać.
    Jest dość tani ale działa ja dzidziusia usłyszałam pierwszy raz 11tydz4d :) na poczatku ciężko było znaleźć tętno chyba z 10minut szukałam ale teraz już wiem gdzie jest dzidziuś wiec zajmuje mi to chwilkę. Super sprawa ja polecam nie żałuję, że go kupiłam choć też się na początku wahałam :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Dziewczyny - fajnie, że nam się rozrasta grono oczekujących :) życzę nam wszystkim zdrowych i nuuuuudnych ciąż :D

Co do imion to u nas na pewno będzie pojedyncze - szczerze Wam powiem, że nie rozumiem tego pomysłu z podwójnymi, tylko plączą się po papierach... Tym bardziej, że u mnie w domu i tak na każdego się mówi imieniem plus milionem "ksywek", więc jeszcze drugie imiona to już w ogóle byłby szał :P

Aaaa Dziewczyny jeszcze sorry za wazeliniarstwo :P ale muszę powiedzieć, że wszystkie jesteście śliczne! Widziałam, że kilka z Was wrzuciło zdjęcie ze ślubu, to i ja się odważę - dostępu do drugiego kompa ciągle nie mam, to nie mam innych fotek.

P.S. Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam chłopca, który ważył 4500 kg i miał 63cm :O Do tego mój ślubny postanowił dać mu na imię Amadeusz. Także trochę koszmarek mi się z tego snu zrobił - nie dość, że kolos, to jeszcze Amadeusz :P Ale jakie miał piękne oczyska! <3

ilonia1984, madziutek 23 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Witam nowa kwietnioweczke!
    Mikołaj cudne imię fajne z nich chłopaki :) skromna jestem bo mój syn ma tak na imię haha :)
    Jadę właśnie do Sopotu. Małż ma jakiś zły humor wiec wole z nim nie rozmawiać bo mnie zje :)

Jak kręgosłup mi pozwoli wkleję potem swoje zdjęcie :)
    Całuski <3

BTW. Dużo nas wizytuje w czwartek ja również :D wizyta na 18:40 ;)
    Ja na 13:00

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja na 13:00
    ja 14 wiec duzo zdjec sie w czwartek pojawi:) oby ten czwartek był dla nas wszystkich szczęśliwy :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ