WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietnioweczki:) chciałabym dołączyć do waszego miłego grona. Po wczorajszym usg mój Bąbelek ma 3,13 cm, ślicznie machal rączkami i nóżkami :) zaczynamy właśnie 11 tydz a termin mam na 28 kwietnia :)

karola91, Funky09, Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, agulas, karolajna91, Babu, Kawuszka, Olina, mania, ewcia21k, Sunday lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj katka :)

Ja ostatnio chwaliłam dzień przed zachodem słońca jak się okazało.. mam takie cholerne mdłości w nocy ciągle wymiotowalam. Do tego zgaga straszna i najlepsze .. rwa kulszowa :/
    Z synem cały 2 trymestr miałam zespół ciesni nadgarstka .. coś czuje ze znów mi się to przytrafi bo pobolewaja mnie ręce. Najgorsze mu wrogowi tego nie życzę. :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Dziewczyny łykacie jeszcze kwas foliowy ? Jakie (firma) witaminy wybralyscie? Za tydz mam przestać przyjmować kwas foliowy i zacząć brać witaminy

Kwas foliowy będę jeszcze brać przez kilka tygodni, dopóki nie zacznę z witaminami. Kupiłam w Rossmannie Vita-min plus Mama, z żurawiną i żelazem :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia no to nie ciekawie, a ta rwa kulszowa to z powodu ciąży? Myślałam, że dopiero taki duży brzuszek może spowodować rwę.

Ja się zapisałam na prenatalne, babeczka mnie umówiła na następny tydzień na środę, to będzie równy 12 tydzień. Trochę wcześnie chyba? Widziałam ze niektóre z Was były później. No niby można już od 11 tygodnia, ale ja bym chciała już poznać chociaż tak przypuszczalnie płeć maluszka :)

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Witaj katka :)

Ja ostatnio chwaliłam dzień przed zachodem słońca jak się okazało.. mam takie cholerne mdłości w nocy ciągle wymiotowalam. Do tego zgaga straszna i najlepsze .. rwa kulszowa :/
    Z synem cały 2 trymestr miałam zespół ciesni nadgarstka .. coś czuje ze znów mi się to przytrafi bo pobolewaja mnie ręce. Najgorsze mu wrogowi tego nie życzę. :/

Miałam rwę w 3 trymestrze, dramat! :(
    Współczuję... Przez dobre 2-3 tygodnie nie mogłam stanąć na jednej nodze (ubierałam się na leżąco) i obrócić na łóżku na drugi bok bez pomocy drugiej osoby.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć katka ;) Fajnie, że cały czas dołączają nowe mamusie;)
    A ja się dziś nie wyspalam znów. Długo nie mogłam zasnąć, bo mi usg chodziło po głowie, później mnie mój ukochany obudził bladym świtem, bo szedł biegać. Obudził się też pies, który się kręcił po mieszkaniu, a jak już mi się udało znów przysnac, to przyszedł sms od lekarza z potwierdzeniem wizyty jutrzejszej:/ ehhhh...
    Rotenkopf, dobrze, że Cię szybko wypuścili. Często Ci się szpital przydarza. Współczuję, bo to jednak nic przyjemnego...
    Catelyn, gratulacje i uściski! Super, ze Wam się weselicho udało:D

Catelyn lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja byłam na prenatalnych w 12 tyg i 2 dniu

Ja po wczorajszym wenflonie nie umiem za bardzo ruszać prawym nadgarstkiem bo wbiła mi się koło kostki tak jak by i boli jak diabli ;(

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam RWE kulszowa w 1 ciąży :-( także mogłam się spodziewać ze teraz powróci ... :( cholerstwo niemiłosierne ledwo stoję , umówiłam się już na masaż do Hafnera w Sopocie jest tam facet Marat którego dosłownie ręce leczą .. pomógł mi przy pierwszym ataku rwy mam nadzieje ze teraz tez pomoże . :(

EDIT : nie wyrobie z tym.. dzwonie po pogotowie w postaci mojej mamy. Nie dam rady misiem się zająć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:22

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;)

Dzisiaj mój mąż ma urodziny i po południu przyjadą do nas jego rodzice ;/, dajcie mi cierpliwość :)

Kwasu foliowego już nie biorę, ale od kilku dni biorę vitaminer prenatal no i żuravit codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:22

dichlieb lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż na kwasie ;D. Zastanawiam się nad jedną rzeczą, otóż wczoraj moja przyszła teściowa zaserwowala nam informację, że teraz będzie obowiązek nadawania dzieciom podwójnych imion. Starałam się znaleźć gdzieś wzmiankę na ten temat, ale zgodnie z przypuszczeniami, nie znalazłam. Słyszałyscie o takich nowościach w prawie? Bo mam wrażenie, że coś jej się pomyliło:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:00

• agulas Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Ja się zapisałam na prenatalne, babeczka mnie umówiła na następny tydzień na środę, to będzie równy 12 tydzień. Trochę wcześnie chyba? Widziałam ze niektóre z Was były później. No niby można już od 11 tygodnia, ale ja bym chciała już poznać chociaż tak przypuszczalnie płeć maluszka :)

Karola, dzisiaj u mnie 11 tydz 3 dzień i dziś oddałam krew na Pappa i idę na usg.
    Chciałabym, żeby już było po.... Tak strasznie się boję.. Wizyta 16.30....

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moje dzieciątko z ostatniej wizyty 17.09.2015 :)
    Troszkę mnie tutaj nie było, bo miałam nawał pracy a w domu to już nawet nie miałam siły odpalać komputera żeby coś nabazgrać, tylko na telefonie was trochę podczytywałam :)

1b338bd014a168cemed.jpg

Ciekawe kto to będzie hihi :) Lekarz założył mi kartę ciąży i termin mam na 15.04 :)
    Następna wizyta 15.10 :)

agulas, jamniczakuchnia, fabdorota, Rotenkopf, Babu, triste, Endzis, ilonia1984, dziewussia, Olina, Wiolcia1405, mania, dichlieb, ewcia21k, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja wciąż na kwasie ;D. Zastanawiam się od nad jedną rzeczą, otóż wczoraj moja przyszła teściowa zaserwowala nam informację, że teraz będzie obowiązek nadawania dzieciom podwójnych imion. Starałam się znaleźć gdzieś wzmiankę na ten temat, ale zgodnie z przypuszczeniami, nie znalazłam. Słyszałyscie o takich nowościach w prawie? Bo mam wrażenie, że coś jej się pomyliło:D

Haha dobre :D Teściowa pewnie by tak chciała więc wkręca Ci o "obowiązku". Z niecierpliwością czekam na widzimisię mojej ekhm teściowej i jak będę mogła jej podnosić ciśnienie moimi odpowiedziami <3

agulas, Babu, fabdorota lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Dziewczyny łykacie jeszcze kwas foliowy ? Jakie (firma) witaminy wybralyscie? Za tydz mam przestać przyjmować kwas foliowy i zacząć brać witaminy
    ja ciągle biorę zestaw witamin dla kobiet w ciąży w I trymestrze i tam jest łącznie 800 mcg folianów (Femibion Natal 1). Od II trymestru zmieniam na Femibion Natal II, i tam już będzie łącznie 600 mcg folianów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:46

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Karola, dzisiaj u mnie 11 tydz 3 dzień i dziś oddałam krew na Pappa i idę na usg.
    Chciałabym, żeby już było po.... Tak strasznie się boję.. Wizyta 16.30....
    Będzie dobrze :). Trzymam kciuki :*

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... Ja od 7 w pracy... zasypiam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha dobre :D Teściowa pewnie by tak chciała więc wkręca Ci o "obowiązku". Z niecierpliwością czekam na widzimisię mojej ekhm teściowej i jak będę mogła jej podnosić ciśnienie moimi odpowiedziami <3
    Chyba aż tak, to nie. Ona ma tendencję, żeby sobie coś ubzdurac :D Ale to dobra kobieta;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Chyba aż tak, to nie. Ona ma tendencję, żeby sobie coś ubzdurac :D Ale to dobra kobieta;)

Aaaaaa no to dobrze. Spojrzałam na to przez pryzmat mojej teściowej ;)

• triste Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście nikt nie męczy "pytaniami" ;)
    Kończę brać femibion natal 1 który brałam na przemian z samym kwasem, zamówiłam juz natal 2 bo w aptece inernetowej jest taniej o jakies 15zl :)

Projektant Dawid Woliński wypuścił fajną kolekcję dla dzieci :) akurat oglądałam dztvn ;) cena kocykow na e jest taka straszna więc może skuszę się bo wymiatają no ale wpierw muszę dokładnie o nich poczytać.

Zaraz zmykam do zaprzyjaźnionej restauracji trochę pomóc czyli posiedzieć za barem ;) "praca" raz w tygodniu hehe

Od jutra mąż ma urlop więc raczej rzadko będę tu zaglądać, porządki wokół domu, remont pokoiku i wyjazdy zakupowe...ojj będzie się działo ;)
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:44

dziewussia, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto jaaaa
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2e6e725aa12.jpg
    a to moja corcia :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4264e2e779a.jpg
    podobne?hehe

dziewussia, fabdorota, Olina, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, dichlieb, Endzis, Babu, ewcia21k, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ