X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*
    Umieram :O Kilka dni temu zaleczyłam zapalenie pęcherza Uroseptem, a wczoraj mnie rozłożyło... Gorączka, ból i zawroty głowy, katar, ból gardła, fatalne samopoczucie :( Apap, czosnek, witamina C i czekamy na efekty...

Dziś o 12:30 mam USG genetyczne! <3
    Proszę o dobre myśli...

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień! ;)
    My już po śniadaniu w nowym lokum ;)

Teraz chyba najgorsza część - rozpakowywanie ;(

Lanusia, będzie dobrze! ;)

fabdorota, Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)
    Powidzenia na wizytach!
    Co do wyprawki to zaczne pewnie od ciuszkow jak tylko poznam plec ;) jyz nie moge sie doczekac

Milego dnia,

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Agulas dobry pomyśl z tą lista bo ja tez nie mam pojęcia co potrzeba kupić też ściągnę od Dziewczyn. :)

Dziewczyny mam pytanie chyba o tym nie rozmawiałyśmy jak to jest z tym konfliktem serologicznym ? Bo u mnie może wystąpić ja mam grupę krwi 0rh- a mąż ma Brh+. To moja druga ciąża wiec ryzyko spore choc dostałam zastrzyk po poronieniu. Teraz mam kontrolować co miesiąc odczyn crombsa czy któraś ma/miała podobna sytuacje?? Bo naczytałam się w Internecie, ze to może miec poważne konsekwencje dla malucha :(

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Przejrzalam ta listę i powiem wam abyście nie kupowały lapek nie drapek, dziecko w sekundę je zdejmie, polecalabym raczej kilka bodziakow z długim rękawem połączone razem z niedrapkami, są o niebo lepsze.

Z kombinezonem na zime też bym się wstrzymała, my urodzimy wiosna i nasze pociechy będą przybieraly na wadze, więc na chwilę obecną nie wiemy jaki rozmiar będzie odpowiedni.

Jeśli chodzi o nakładki na piersi dla mnie beznadzieja

Natomiast mega dobre były wkładki laktacyjne czasem w nocy mleko tryskalo mi jak z kranu ;)

U nas łapki niedrapki się nie sprawdziły, bo Lili do tej pory paznokcie rosną baaardzo powoli. U nóg obcinałam z 5 razy w ciągu 14 miesięcy, bo się same kruszą :)

Nakładki to bylo wybawienie... Przez cały okres karmienia ich używałyśmy, bo nie mogła uchwycić sutka i ranila potwornie :(
    Ale i tak wyszły nam bokiem, karmiłam ok. 5 miesięcy, bo zaburzają laktację.

Dobrze że mi przypomniałaś o wkładkach laktacyjnych! Jakoś od 16-18 tygodnia miałam nocne wycieki siary. Budziłam się z poplamioną koszulką. Już nie wspomnę co się działo w trakcie orgazmu :O

Aniołek (*) 12.03.2013

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 16 tygodnia? O rany! Myślałam, że siara zaczyna cieknac grubo po 20 tygodniu...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym konfliktem serologicznym to najlepiej pogadać z lekarzem ;)

Dziewczyny, jakie cechy ma opryszczka? Wyskoczyło mi coś na dolnej wardze(tzn zaraz pod) i boli i nie wiem czy to bedzie zwykły pryszcz czy mam jechać do lekarza?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne pytanie. Jak wygląda L4 w czasie ciąży? Generalnie chodzi mi o wygląd tego papierka :P Co się tam dokładnie wpisuje?

Aniołek (*) 12.03.2013

• mania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Z tym konfliktem serologicznym to najlepiej pogadać z lekarzem ;)

Dziewczyny, jakie cechy ma opryszczka? Wyskoczyło mi coś na dolnej wardze(tzn zaraz pod) i boli i nie wiem czy to bedzie zwykły pryszcz czy mam jechać do lekarza?
    Rozmawiałam no raczej sama bym nie wpadła na ten odczyn crombsa :D :D
    Ale może któraś z dziewczyn miała podobna sytuacja i zawsze z doświadczenia może powiedzieć jak to w praktyce wygląda

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ważne pytanie. Jak wygląda L4 w czasie ciąży? Generalnie chodzi mi o wygląd tego papierka :P Co się tam dokładnie wpisuje?
    Wygląda jak zwykle tylko musi być kod B wpisany

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Od 16 tygodnia? O rany! Myślałam, że siara zaczyna cieknac grubo po 20 tygodniu...

Właśnie około 16 tygodnia rusza produkcja :) Liczę na to, że tym razem mnie ominie, ale też nie byłam bez winy, bo kilka razu z ciekawości wyciskałam (głupia ja!) i je w ten sposób pobudziłam. Teraz piersi bolą mnie codziennie, ale nawet ich nie dotykam.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wygląda jak zwykle tylko musi być kod B wpisany

Nie wiem nawet jak wygląda zwykłe, dlatego pytam ;)
    Nazwa firmy, NIP, moje dane i co jeszcze? Powód zwolnienia też? Bo jak będę brała zwolnienie chcę wiedzieć co mi potrzebne.

Aniołek (*) 12.03.2013

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko podawałam nip firmy i mój pesel no i dane. Nawet nazwy firmy nie wpisują. Powodu tez nie tylko kod B musi być żeby było 100% płatne.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Nie wiem nawet jak wygląda zwykłe, dlatego pytam ;)
    Nazwa firmy, NIP, moje dane i co jeszcze? Powód zwolnienia też? Bo jak będę brała zwolnienie chcę wiedzieć co mi potrzebne.
    Twoje dane: imię, nazwisko, adres, pesel. A z danych pracodawcy tylko NIP. No i czas zwolnienia (od - do). I jak pisze mania, ważny jest kod B (od razu sprawdź czy jest wpisany) i żeby Ci wpisali wskazanie lekarskie: 2 (to będzie "chodzące", bo mogą wpisać 1 i wtedy będziesz musiała siedzieć w domu). To będzie taki zielony kwitek ;)
    agulas wrote:
    A tak na marginesie, to może jest czas by zrobić jakiś spis potrzebnych rzeczy? To moje 1 dziecko, więc dużo nie wniosę.. Ale myślę, że warto zrobić spis kompletny, tzn zaczynając od łóżeczka, pościeli, wózka itp itd :) Może w naszym excelu, gdzie się przedstawiamy??
    ja powoli sobie sama sklecam taką listę - właśnie na podstawie dziewczyn z terminami na inne miesiące ;). Powoli trzeba się przygotowywać w końcu. Ja lubię mieć wszystko zaplanowane :P. Jak dla mnie pościel + kołdra, poduszka są zbędne - takiego maluszka i tak się nie przykrywa kołdrą, poduszki się nie używa, więc wydatek ten można sobie zostawić na odległą przyszłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:11

agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w niedziele dostaliśmy paczkę od brata mojego M.;) Strasznie się jaram. Mamy już trochę ubranek, termoopakowania na butelki, kocyki, rożki, pościel, aspirator do noska... Także Polka ma już troszkę pierdolek;D niektóre ciuszki niebieskie, ale i tak na pewno wykorzystamy bo są piękne:)
    A wyprawkę już mam spisana i względnie przeliczona:P

ewcia21k, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, wiecie co, u nas nawet jeśli będzie dziewczynka, to chyba przyjdzie jej chodzić w niektórych "chłopięcych" ubrankach. Siostry już mi zapowiedziały, że będą szykowały dla nas wielkie paki, szkoda mi będzie ich nie wykorzystać :D

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dzień dobry :)
    Agulas dobry pomyśl z tą lista bo ja tez nie mam pojęcia co potrzeba kupić też ściągnę od Dziewczyn. :)

Dziewczyny mam pytanie chyba o tym nie rozmawiałyśmy jak to jest z tym konfliktem serologicznym ? Bo u mnie może wystąpić ja mam grupę krwi 0rh- a mąż ma Brh+. To moja druga ciąża wiec ryzyko spore choc dostałam zastrzyk po poronieniu. Teraz mam kontrolować co miesiąc odczyn crombsa czy któraś ma/miała podobna sytuacje?? Bo naczytałam się w Internecie, ze to może miec poważne konsekwencje dla malucha :(

Mania, jeśli dostałaś przeciwciała po poronieniu to nie ma problemu. Przyjmuje się, że u mamy gdzie może wystapić konflikt serologiczny ( u mnie też) podaje się zastrzyk z przeciwciał w 28 tygodniu ciąży. Jest całkowicie bezpieczny dla mamy i dziecka a jest wtedy pewność, że organizm mamy nie będzie produkował przeciwciał szkodliwych dla malucha w przypadku, gdy on ma RH +. Wtedy też nie ma ryzyka podczas porodu. Starsi lekarze podają przeciwciała tylko podczas porodu ale tą opcję traktuje się jako przestarzałą. Zastrzyk kosztuje ok 400 zł.

mania lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Hehe, wiecie co, u nas nawet jeśli będzie dziewczynka, to chyba przyjdzie jej chodzić w niektórych "chłopięcych" ubrankach. Siostry już mi zapowiedziały, że będą szykowały dla nas wielkie paki, szkoda mi będzie ich nie wykorzystać :D

Ja też mam od siostry mnóstwo ubranek i innych akcesoriów po jej synku. Sporo jest unisex, ale sporo też typowo chlopięcych ;) Jak poznam płeć to zacznę szperać w tym co mi przygotowała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja listę będę sporzadzac w weekend z mezem razem ;) bardzo duzo rzeczy juz mamy. Wlasciwie to wszystko po naszych siostrach. Wiekszosc ciuchow dla dzoeczynki wiec jak bedzie chlopiec to tylko ciuchy albo az ciuchy. A do spania mam pelno kolder poscieli itd ale nie bede tego na poczatku uzywac ew. w zime bo mam tez spiworki ktore sie swietnie sprawdzaja ;) moje siostry z tego korzystaly do praktycznie 3 r.z ;)

A z tym konfliktem to nie konflikt tylko niezgodnosc hihi tak mnie ostatnio lekarz moj pouczyl bo my tez mamy i mam sobie tym glowy nie zawracac raczej. Robi sie odpowiednie badania i jak cos jest nie tak to podaja leki a jak bedzie wszystko ok to poprostu nie myslec o tym bo to nic nie szkodzi :)

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ