Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry :*
UmieramKilka dni temu zaleczyłam zapalenie pęcherza Uroseptem, a wczoraj mnie rozłożyło... Gorączka, ból i zawroty głowy, katar, ból gardła, fatalne samopoczucie
Apap, czosnek, witamina C i czekamy na efekty...
Dziś o 12:30 mam USG genetyczne!
Proszę o dobre myśli...Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Agulas dobry pomyśl z tą lista bo ja tez nie mam pojęcia co potrzeba kupić też ściągnę od Dziewczyn.
Dziewczyny mam pytanie chyba o tym nie rozmawiałyśmy jak to jest z tym konfliktem serologicznym ? Bo u mnie może wystąpić ja mam grupę krwi 0rh- a mąż ma Brh+. To moja druga ciąża wiec ryzyko spore choc dostałam zastrzyk po poronieniu. Teraz mam kontrolować co miesiąc odczyn crombsa czy któraś ma/miała podobna sytuacje?? Bo naczytałam się w Internecie, ze to może miec poważne konsekwencje dla malucha -
Anastazjaaa wrote:Przejrzalam ta listę i powiem wam abyście nie kupowały lapek nie drapek, dziecko w sekundę je zdejmie, polecalabym raczej kilka bodziakow z długim rękawem połączone razem z niedrapkami, są o niebo lepsze.
Z kombinezonem na zime też bym się wstrzymała, my urodzimy wiosna i nasze pociechy będą przybieraly na wadze, więc na chwilę obecną nie wiemy jaki rozmiar będzie odpowiedni.
Jeśli chodzi o nakładki na piersi dla mnie beznadzieja
Natomiast mega dobre były wkładki laktacyjne czasem w nocy mleko tryskalo mi jak z kranu
U nas łapki niedrapki się nie sprawdziły, bo Lili do tej pory paznokcie rosną baaardzo powoli. U nóg obcinałam z 5 razy w ciągu 14 miesięcy, bo się same kruszą
Nakładki to bylo wybawienie... Przez cały okres karmienia ich używałyśmy, bo nie mogła uchwycić sutka i ranila potwornie
Ale i tak wyszły nam bokiem, karmiłam ok. 5 miesięcy, bo zaburzają laktację.
Dobrze że mi przypomniałaś o wkładkach laktacyjnych! Jakoś od 16-18 tygodnia miałam nocne wycieki siary. Budziłam się z poplamioną koszulką. Już nie wspomnę co się działo w trakcie orgazmuAniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:Z tym konfliktem serologicznym to najlepiej pogadać z lekarzem
Dziewczyny, jakie cechy ma opryszczka? Wyskoczyło mi coś na dolnej wardze(tzn zaraz pod) i boli i nie wiem czy to bedzie zwykły pryszcz czy mam jechać do lekarza?
Ale może któraś z dziewczyn miała podobna sytuacja i zawsze z doświadczenia może powiedzieć jak to w praktyce wygląda -
Lanusia93 wrote:Ważne pytanie. Jak wygląda L4 w czasie ciąży? Generalnie chodzi mi o wygląd tego papierka
Co się tam dokładnie wpisuje?
-
fabdorota wrote:Od 16 tygodnia? O rany! Myślałam, że siara zaczyna cieknac grubo po 20 tygodniu...
Właśnie około 16 tygodnia rusza produkcjaLiczę na to, że tym razem mnie ominie, ale też nie byłam bez winy, bo kilka razu z ciekawości wyciskałam (głupia ja!) i je w ten sposób pobudziłam. Teraz piersi bolą mnie codziennie, ale nawet ich nie dotykam.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
mania wrote:Wygląda jak zwykle tylko musi być kod B wpisany
Nie wiem nawet jak wygląda zwykłe, dlatego pytam
Nazwa firmy, NIP, moje dane i co jeszcze? Powód zwolnienia też? Bo jak będę brała zwolnienie chcę wiedzieć co mi potrzebne.Aniołek (*) 12.03.2013
-
Hej.
Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!
http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html
-
Lanusia93 wrote:Nie wiem nawet jak wygląda zwykłe, dlatego pytam
Nazwa firmy, NIP, moje dane i co jeszcze? Powód zwolnienia też? Bo jak będę brała zwolnienie chcę wiedzieć co mi potrzebne.
agulas wrote:A tak na marginesie, to może jest czas by zrobić jakiś spis potrzebnych rzeczy? To moje 1 dziecko, więc dużo nie wniosę.. Ale myślę, że warto zrobić spis kompletny, tzn zaczynając od łóżeczka, pościeli, wózka itp itdMoże w naszym excelu, gdzie się przedstawiamy??
. Powoli trzeba się przygotowywać w końcu. Ja lubię mieć wszystko zaplanowane
. Jak dla mnie pościel + kołdra, poduszka są zbędne - takiego maluszka i tak się nie przykrywa kołdrą, poduszki się nie używa, więc wydatek ten można sobie zostawić na odległą przyszłość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:11
agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
My w niedziele dostaliśmy paczkę od brata mojego M.
Strasznie się jaram. Mamy już trochę ubranek, termoopakowania na butelki, kocyki, rożki, pościel, aspirator do noska... Także Polka ma już troszkę pierdolek;D niektóre ciuszki niebieskie, ale i tak na pewno wykorzystamy bo są piękne:)
A wyprawkę już mam spisana i względnie przeliczona:Pewcia21k, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hehe, wiecie co, u nas nawet jeśli będzie dziewczynka, to chyba przyjdzie jej chodzić w niektórych "chłopięcych" ubrankach. Siostry już mi zapowiedziały, że będą szykowały dla nas wielkie paki, szkoda mi będzie ich nie wykorzystać
jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
mania wrote:Dzień dobry
Agulas dobry pomyśl z tą lista bo ja tez nie mam pojęcia co potrzeba kupić też ściągnę od Dziewczyn.
Dziewczyny mam pytanie chyba o tym nie rozmawiałyśmy jak to jest z tym konfliktem serologicznym ? Bo u mnie może wystąpić ja mam grupę krwi 0rh- a mąż ma Brh+. To moja druga ciąża wiec ryzyko spore choc dostałam zastrzyk po poronieniu. Teraz mam kontrolować co miesiąc odczyn crombsa czy któraś ma/miała podobna sytuacje?? Bo naczytałam się w Internecie, ze to może miec poważne konsekwencje dla malucha
Mania, jeśli dostałaś przeciwciała po poronieniu to nie ma problemu. Przyjmuje się, że u mamy gdzie może wystapić konflikt serologiczny ( u mnie też) podaje się zastrzyk z przeciwciał w 28 tygodniu ciąży. Jest całkowicie bezpieczny dla mamy i dziecka a jest wtedy pewność, że organizm mamy nie będzie produkował przeciwciał szkodliwych dla malucha w przypadku, gdy on ma RH +. Wtedy też nie ma ryzyka podczas porodu. Starsi lekarze podają przeciwciała tylko podczas porodu ale tą opcję traktuje się jako przestarzałą. Zastrzyk kosztuje ok 400 zł.mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBabu wrote:Hehe, wiecie co, u nas nawet jeśli będzie dziewczynka, to chyba przyjdzie jej chodzić w niektórych "chłopięcych" ubrankach. Siostry już mi zapowiedziały, że będą szykowały dla nas wielkie paki, szkoda mi będzie ich nie wykorzystać
Ja też mam od siostry mnóstwo ubranek i innych akcesoriów po jej synku. Sporo jest unisex, ale sporo też typowo chlopięcychJak poznam płeć to zacznę szperać w tym co mi przygotowała.
-
nick nieaktualnyJa listę będę sporzadzac w weekend z mezem razem
bardzo duzo rzeczy juz mamy. Wlasciwie to wszystko po naszych siostrach. Wiekszosc ciuchow dla dzoeczynki wiec jak bedzie chlopiec to tylko ciuchy albo az ciuchy. A do spania mam pelno kolder poscieli itd ale nie bede tego na poczatku uzywac ew. w zime bo mam tez spiworki ktore sie swietnie sprawdzaja
moje siostry z tego korzystaly do praktycznie 3 r.z
A z tym konfliktem to nie konflikt tylko niezgodnosc hihi tak mnie ostatnio lekarz moj pouczyl bo my tez mamy i mam sobie tym glowy nie zawracac raczej. Robi sie odpowiednie badania i jak cos jest nie tak to podaja leki a jak bedzie wszystko ok to poprostu nie myslec o tym bo to nic nie szkodzi