X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • izka05 Znajoma

Wysłany: 6 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i teraz jak się starałam o dzidzie i trzy razy poronilam to po poronieniu robiłam też te :-) przeciwciała.

3e36f31d86.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A jak podchodzicie do nacinania?

Ja wolę być znowu nacięta przez osobę obeznaną w temacie niż popękać w każdą stronę ;)
    Ale będę masować krocze olejkiem i może się uda uniknąć kolejnego nacinania. Ono nie boli, bo jest wykonywane na skurczu, więc nic poza nim nie czuć :P ale szycie jest dość nieprzyjemne i lekarz może brzydko zszyć :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o to nacinanie, bo wiele kobiet się przed tym bardzo broni i nie do końca rozumiem dlaczego... Sama nic w tym złego nie widzę.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ciocie :-)

Taki maly wiercipieta, tu troszke nozki podkulil Maluszek i ma raczke kolo glowki!! :-) specjalnie zjadlam batonika przed wizyta zeby zobaczyc jak sie rusza :-D

2dv5tsh.jpg

Kupilam dzis 2 pary jeansow w H&M, super leza! :-) ciesze sie jak male dziecko z dzisiejszego dnia :-)

Lanusia93, jamniczakuchnia, Anastazjaaa, dziewussia, Wiolcia1405, Endzis, dichlieb, Funky09, malika89, ewcia21k, agulas, Babu, Kawuszka lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Witajcie Ciocie :-)

Taki maly wiercipieta, tu troszke nozki podkulil Maluszek i ma raczke kolo glowki!! :-) specjalnie zjadlam batonika przed wizyta zeby zobaczyc jak sie rusza :-D

2dv5tsh.jpg

Kupilam dzis 2 pary jeansow w H&M, super leza! :-) ciesze sie jak male dziecko z dzisiejszego dnia :-)

Świetnie Cię rozumiem :)
    Mój też dziś ciągle rączki koło głowy miał <3

dziewussia, Sunday lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro o 9:30 mam wizytę, proszę o kciuki <3

A teraz idę robić jabłka w cieście i domowy budyń waniliowy na kolację ;)

Lanusia93, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jestem wykończona, odebrałam dzisiaj wyniki testu pappa, okazalo sie ze prawdopodobieństwo urodzenia przeze mnie dziecka z zespolem downa wynosi 1:78. Jestem zalamana. Przeplakalam caly dzien. Zaproponowano mi amniopunkcje, czyli pobranie do badan plynu owodniowego. Lekarz prowadzacy doradza zeby zrobic badanie dla swojej spokojnej glowy. Badanie usg wyszlo ok, nos jest, nt w normie. Mowil ze z jego praktyki wynika ze jesli usg jest ok to test pappa moze sie mylic. Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba. Nie spodziewalam sie. Nie mam ochoty na nic. Maz powiedzial ze jak bedzie nawet dziecko chore to wychowamy je razem, ze bedzie ze mna na zawsze,ale ja sama nie wiem czy poradze sobie z wychowaniem chorego dziecka, nie wiem. Zalamana jestem.
    Ciesze sie ze chociaz u was ok.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witajcie dziewczyny, jestem wykończona, odebrałam dzisiaj wyniki testu pappa, okazalo sie ze prawdopodobieństwo urodzenia przeze mnie dziecka z zespolem downa wynosi 1:78. Jestem zalamana. Przeplakalam caly dzien. Zaproponowano mi amniopunkcje, czyli pobranie do badan plynu owodniowego. Lekarz prowadzacy doradza zeby zrobic badanie dla swojej spokojnej glowy. Badanie usg wyszlo ok, nos jest, nt w normie. Mowil ze z jego praktyki wynika ze jesli usg jest ok to test pappa moze sie mylic. Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba. Nie spodziewalam sie. Nie mam ochoty na nic. Maz powiedzial ze jak bedzie nawet dziecko chore to wychowamy je razem, ze bedzie ze mna na zawsze,ale ja sama nie wiem czy poradze sobie z wychowaniem chorego dziecka, nie wiem. Zalamana jestem.
    Ciesze sie ze chociaz u was ok.

Kochana, po pierwsze to się nie zamartwiaj! Dobrze wiesz że pappa ma ogromne ryzyko błędu. Porozmawiaj na spokojnie z lekarzem, pomyśl o amniopunkcji. Na pewno urodzisz zdrowe dziecko! <3

NT w normie - nie ma o czym mówić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, to straszne co Cie spotkało! Oby to była tylko liczba! Rozmyślałaś nad tą amniopunkcją?

• jaskra Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia, spokojnie- nie zakładaj od razu najgorszego. To jest zwiększone ryzyko ale to nie jest wyrok. To badanie to czysta statystyka a nie pewne rozpoznanie, dlatego dla spokojnej głowy zrób sobie amniopunkcję. A może badanie z krwi za późno wykonane i wynik wyszedł za wysoki? Pomyśl o tym w ten sposób- spośród 78 kobiet z takim wynikiem jak Twój, tylko jedna będzie miała dziecko z zespołem Downa. Mój ginekolog też podkreślał, że od razu widać na USG, że ta przezierność jest zdecydowanie za duża. Za przykład podawał mi pacjentkę, u której w 9. tyg. ciąży przezierność wynosiła 5 mm. A jeśli można wiedzieć, jakie wartości Ci wyszły i w którym tygodniu? Robiłaś badania na aparacie Kryptor? Mój ginekolog powiedział, że tylko na nim wychodzą wiarygodne wyniki, które można wziąć pod uwagę do wyliczania ryzyka. Jeszcze tylko jeden aparat się nadaje, ale nie pamiętam jaki..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, wydaje mi się, że Cię rozumiem. U nas dla odmiany NT zbyt wysokie. Z tego co się dowiadywalam pappa myli się bardzo często i nakręca stres. Trzymaj się tego, co mówi lekarz. Daj sobie czas na przemyślenie dalszych badań, staraj się być spokojna (wiem, to okrutnie trudne)... Bardzo, bardzo Cie ściskam i myślami jestem z Tobą.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ciężka wiadomość ale nie można z góry zakładać najgorszego !! Powinnaś wykonać dodatkowe badania w tym celu - takie jest moje zdanie.

Ja tymczasem odpoczywam po ciężkim dniu :) Szoruje schody :-) misio pomazał je markerem, ot, tak dziecka pilnuje tata. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:01

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Niezwykle istotnym jest, aby test PAPP-A wykonywany był metodą certyfikowaną przez FMF. Obecnie certyfikat FMF posiadają 3 firmy produkujące zestawy do testu PAPP-A. Są nimi: Delfia – Perkin Elmer, Kryptor – Brahms oraz Roche.
    Każda inna metoda powoduje znaczne zafałszowanie wyników."

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday gratuluję pieknej dzidzi ! tyłem chyba siedział więc pewnie nie znasz płci?

Dziewusia kochana Ty chyba miałaś genetyczne ok?Nt w normie? Poczytaj sobie internet pełen jest historii gdzie i nt było wysokie i w pappa ryzyko wieksze a dzieciaczki rodziły się zdrowe. To nie jest wyrok tylko prawdopodobieństwo do tego obarczone może byc błędem. Jeśli ma cię to uspokoić to zrób dalsze badania.

Powiem Ci że ja i taka bym nic z taką wiedzą nie zrobiła dlatego pappa nie robiłam bo potem tylko jak czesto się okazuje niepotrzebny stre. Trzymaj się jak wierzę że będzie dobrze i wszystkie nasze kwietniowe szczęscia będą zdrowiutkie :*

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko będzie dobrze. Testy Pappa się często mylą. Najważniejsze ze nt jwst okey :)
    Jeżeli nie da Ci to spokoju to moze pomyśl o amnipunkcjo ;)
    Nie poddawaj się! Jesteśmy z Tobą! :*

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    dziewussia, spokojnie- nie zakładaj od razu najgorszego. To jest zwiększone ryzyko ale to nie jest wyrok. To badanie to czysta statystyka a nie pewne rozpoznanie, dlatego dla spokojnej głowy zrób sobie amniopunkcję. A może badanie z krwi za późno wykonane i wynik wyszedł za wysoki? Pomyśl o tym w ten sposób- spośród 78 kobiet z takim wynikiem jak Twój, tylko jedna będzie miała dziecko z zespołem Downa. Mój ginekolog też podkreślał, że od razu widać na USG, że ta przezierność jest zdecydowanie za duża. Za przykład podawał mi pacjentkę, u której w 9. tyg. ciąży przezierność wynosiła 5 mm. A jeśli można wiedzieć, jakie wartości Ci wyszły i w którym tygodniu? Robiłaś badania na aparacie Kryptor? Mój ginekolog powiedział, że tylko na nim wychodzą wiarygodne wyniki, które można wziąć pod uwagę do wyliczania ryzyka. Jeszcze tylko jeden aparat się nadaje, ale nie pamiętam jaki..

Robiłam usg w 12 tyg + 5dni
    akcja serca 171 ud/min
    CRL 63mm
    NT 1,2 mm

kość nosowa- prawidłowy
    niedomykalność zastawki trójdzielnej- prawidłowy
    przepływ w przewodzie żylnym- w normie

wszystkie organy widoczne i w normie.
    z tego co wyczytałam to aparat roche :(

200710183334.png

201604027450.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z laboratorium byłam oddać krew na pappe... a w piątek na 16 na prenatalne...
    Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką ma dwutygodniowe córeczkę i była na badaniach i lekarza do którego ja idę... powiedział jej ze dziecko ma za krótka kość nosowa i urodzi się prawdopodobnie z zespołem Downa... pół dnia czułA bezsilność wiecZorem udała się do kliniki do Wrocławia do P. Doktor o której któraś wspominała i okazało się że jest krótsza ta kość modowa ale taki urok jej i żeby się nie martwila bo jest ok...

Szczerze już żałuję ze dałam się wkręcić w te wszystkie badania... z córcia nie robiłam... spokojnie przeszłam ciążę i urodziłam zdrowe szczęśliwe dziecko... teraz tylko stresy i ciągły strach...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad amniopunkcje - myślę że jak nie zrobię to będę dalsze miesiące w ciąży żyła w ogromnym stresie. Sama nie wiem, mąż stwierdził że jakąkolwiek podejmę decyzję będzie mnie wspierał. Chyba jak powiedziałam A i zrobiłam test pappa to muszę powiedzieć B i zrobić dalsze badania. Naprawdę zastanawiam się ciężko co zrobię jak okaże się że dzieciątko jest chore...
    Z perspektywy czasu na pewno nie robiłabym testu pappa tylko samo usg.ale to człowiek dowiaduje się po fakcie- jest się mądrzejszym.

200710183334.png

201604027450.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, nie znamy plci, na pewno na nastepnych juz bedzie wiadomo :-)

Dziewussia, przykro mi, ze przez takie stresy musisz przechodzic :-( ja nie robilam ani genetycznych, ahh co ma byc to bedzie a stres zaoszczedzony.
    Trzymaj sie Kochana, sama widzisz, ze dziewczyny pisza, ze niekoniecznie te badania musza byc wiarygodne!! Badz dobrej mysli :-* no i masz wspanialego Meza, ktory Cie wspiera!!! Na dobre i na zle, bedzie dobrze!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia zamartwianie się tylko martwi dzidziusia, pomyśl o tej amniopunkcji jeśli chcesz mieć większą pewność. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku. Dobrze, ze masz przy sobie kochającego męża

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ