X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    To ja podnoszę stawkę teściowych ;) Z J. jestem prawie 9 lat, rozmawiałyśmy tylko raz. Nie akceptuje mnie totalnie, nie była na naszym ślubie i próbowała do tego przekonać resztę rodziny. Nie będę już opowiadać o innych akcjach. Od ślubu przestała się też odzywać do syna.
    Ja już to przepracowałam, J. zresztą też, teraz jestem na etapie, że po prostu żal mi kobiety, bo sama siebie pozbawia tylu życiowych przyjemności i sama siebie truje. Nie sądzę, żeby wnuczek coś zmienił w sytuacji, ale oczywiście mamy zagwostkę jak to wszystko powiedzieć, skoro sie do nas nie odzywa. A jednak uważamy, że ma prawo wiedzieć. No nic, pozastanawiamy się później ;)
    Och tak nie powinno być, ludzie to mają nie równo pod sufitem....
    Może kartka do niej z iformacja o ciazy?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Znów jestem głodna ludzie chore to . 1 ciążę bezobjawowo przeszłam dosłownie .. teraz mdłości które nachodzą mnie codziennie ok.godz 16 i trzymają aż nie pójdę spać. I tak mdli mnie i chce się jeść. . Masakra :/

Macie imiona dla dzieci wybrane ? :-)
    Ja już dawno mam wybrane imiona, ale nie napisze bo pewnie wam się nie spodobają, ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_me wrote:
    Teoretycznie 26 kwietnia
    Witaj

just_me lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj just_me w naszym już nie małym gronie ;)

just_me lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Prywatnie, dostaniesz się bez kolejki on ma prywatną klinikę i szpital. W poczekalni czekasz max 10min. Pełen profesjonalizm, rozbierasz się za parawanem a nie przy nim. Znam przypadki gdzie ratował ciąże. Wszystkie kobiety z mojej rodziny do niego chodzą :)
    masz na myśli LiftMed? Rok temu tam chodziłam do dr Białka.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja już dawno mam wybrane imiona, ale nie napisze bo pewnie wam się nie spodobają, ;)

Kochana ja się nie przejmuje co powiedzą inni i ty tez sie nie przejmuj , ot takie luźne pytanie pochwal się :)

Dla mnie dla chłopca najpiękniejsze imię to te które nosi mój syn - Mikołaj. A tak zresztą jest pewnie dla każdej matki

Coś mi w głowie siedzi imie Szymon teraz :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wybranych imion. Myślałam o Nikodemie, ale wszyscy patrzą na mnie jak na wariatkę, więc odpuściłam :(
    My już jesteśmy w nowym mieszkanku, jest piękne, Lila zachwycona! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:28

Rotenkopf, Anastazjaaa, ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Znów jestem głodna ludzie chore to . 1 ciążę bezobjawowo przeszłam dosłownie .. teraz mdłości które nachodzą mnie codziennie ok.godz 16 i trzymają aż nie pójdę spać. I tak mdli mnie i chce się jeść. . Masakra :/

Macie imiona dla dzieci wybrane ? :-)

Mam tak samo w pierwszej super trochę wieczorem mdłości, a teraz cały dzień i do tego ciągle mnie ssie. Wtedy było +16 kg, teraz się boję.

Dla córki wybraliśmy pod sam koniec ciąży i mi się podobają zwykłe imiona, a nie te zwydziwiane angielsko brzmiące imiona. Ale to już każdego sprawa jak swoje dziecię nazwie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:02

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Mam tak samo w pierwszej super trochę wieczorem mdłości, a teraz cały dzień i do tego ciągle mnie ssie. Wtedy było +16 kg, teraz się boję.

Dla córki wybraliśmy pod sam koniec ciąży i mi się podobają zwykłe imiona, a nie te zwydziwiane angielsko brzmiące imiona.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
    No każdy ma swój gust każdemu się podoba co innego :-) ja po ciąży zrzucilam w 2 miesiące potem na cycu jeszcze -5.. odstawiłam jak miał 5 miesięcy (6 zębów ...gryzl mni3 do krwi ) o teraz jestem +2 na wadze sprzed pierwszej ciąży :-) zostały tylko rozstępy i brzuszek.. no ale po cc..

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki - słyszałyście o Alfa Star? Ja teraz siedze i mam głupie rozkminy bo nie mam pojęcia jak tak można? Co oni zrobili z tą kasą? Wytłumaczy mi ktoś? xD Jak to ' z powodu utraty płynności finansowej' mój rudy mózg tego nie ogarnia xd

Cholera, głodna jestem ;p chyba rzeczywiście przy myśleniu spalają się kalorie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:05

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Kochana ja się nie przejmuje co powiedzą inni i ty tez sie nie przejmuj , ot takie luźne pytanie pochwal się :)

:D
    Moje dziecko ma na imię tiago wiele ludzi jak byłam z nim w ciazy odradzalo mito imię i o mały włos nie zmieniłam zdania.
    Nigdy ale to nigdy nie zalowalam że ma takie nietypowe imię, zwłaszcza że miał dwa lata jak przeprowadziliśmy się do Holandii, jego i ie teraz jest normalne nie wyobrażam sobie jakby miał imię np. Po ojcu Przemysław, chyba by sobie języki tu polamali ;)

Tak więc co do nietypowych imion chłopiec najprawdopodobniej będzie Kiano dziewczynka Mia Nelly

;)

Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mowie dobranoc i do jutra ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zrzucanie dużo dłużej zajęło ok 7 miesięcy ale za to o 3 kg mniej jak sprzed ciąży. Jadłam wszystko już na wigilię, smażone, kapuchę, czekoladę. (Mała miała ok 3 mies)
    Ja od samego początku jechałam przez prawie 10 mies na laktatorze. A rozstępy mi wyszły tylko na brzuchu tuż po porodzie cc. Miałam duży brzuch i miałam wrażenie że wszystkie kg tam poszły.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:13

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja wiem coś na ten temat ;) mój mąż też Przemysław a w Hiszpanii na początku nie umieli wypowiedzieć tego i mówili SEMEN a semen to sperma,koleżanka Kaśka a oni mówili KASKA a to znaczy"bić konia" że tak nie ładnie się wyrażę na dobranoc ;)

28latkaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz imion nie mamy wybranych,ale ustalone jest,że syn Wojtuś,już w tamtej ciąży jak jeszcze nie znaliśmy płci uzgodniliśmy,mi bardzo podoba się Alicja i Anastazja ale mojej siostry teściowa jest Anastazja a wszyscy wołają do niej Nastka i to juz mi się bardzo nie podoba,z drugiej strony chcielibyśmy,żeby imię fajnie do nazwiska pasowało a do Król mało nam pasuje ;)

28latkaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_me-witaj i gartuluję :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    masz na myśli LiftMed? Rok temu tam chodziłam do dr Białka.

Tak :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahahah! Wczoraj jak już zasypiałam przypomniało mi się o pewnym humorystycznym artykule gdzieś na internecie na temat zrozumienia kobiety w ciąży, który czytałam ładnych kilka lat temu, ale już nie miałam siły go szukać więc zrobiłam to teraz ;D oczywiście trzeba przymrużyć oko, ale coś w tym jest ;D miłego czytania ;)

"Gdy kobieta jest w ciąży, często chodzi zła i podenerwowana. Kaprysi jak dziecko, narzeka na brak zainteresowania ze strony swojego faceta i na różne inne dolegliwości. Aby zrozumieć, o co jej chodzi, najlepiej wejść w jej położenie i poczuć to, co ona...

1-3 miesiąc
    1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zapijaj wódkę piwem bez zakąszania. Później dowiesz się, dlaczego.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc
    1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy zakładasz buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, jak? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Na noc wypij litr wody i weź coś moczopędnego.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Ciężko oddychać? Wietrz mieszkanie częściej - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc
    1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut.
    Gdy już organizm odmawia współpracy - wstań i szykuj się do pracy. Ojejku, odczuwasz kołysanie? Współczuję. Zaraz ci przejdzie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy pij po szklance wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień.
    Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź niesamowitym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona ma innego - bądź pobłażliwy.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wejdź w jej położenie - jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end
    No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie!

Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac."

;D

fabdorota, 28latkaa, Catelyn, jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, ilonia1984, ewcia21k, dziewussia, Anastazjaaa, mappi, gosiunia lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dobre :P

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to pokazać Mojemu:) chociaż on baaaardzo się stara mnie zrozumieć i pomoc. Później Wam tu wrzucę umowę ciążowa Vonneguta z żoną. Też dobra:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ