X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo mi przykro,strasznie Ci współczuje..

Ja dziś byłam na wizycie ale bez usg, mierzyła tylko tętno dziecka i słuchałam serduszka, tętno 144, następna wizyta 19.11 połówkowe, mam nadzieje, że płeć już powie. Jestem przeziębiona, dostałam zakaz wychodzenia z domu, nawet na cmentarz lekarka mówiła żebym nie szła, staram się kurować domowymi sposobami syrop z cebuli, mleko z miodem itp

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę obecną jestem wręcz wkurwiona i zaraz pójdę posprzątać kuchnie. Mąż się rzuca, że 'nic nie robię i mogłabym posprzątać'. Szlak mnie trafia jak mi mówi, że mu bałagan przeszkadza. W Jego rodzinnym domu nigdy się nie sprzątało, jedynie się ogarniało na jakieś imprezy. Jestem w szoku, że ten dom jeszcze nie zgnił, a on mi tu z takim czymś wyskakuje. Niech już wraca do pracy! Chyba wolę płakać całe 12h ze strachu niż wiecznie się z Nim kłócić.

Ps. Dziś przeżyłam kolejny szok. Będąc u mamy jakoś zaczął się temat chrzcin i z ciekawości zadzwoniłam na salę, w której miałam wesele spytać się o cenę za osobę na chrzciny bo jako, że mieliśmy tam wesele mamy jakiś rabat. Pani odpowiadała na moje pytania w końcu zapytała czy już urodziłam. Mówię, że dopiero w kwietniu na to Pani powiedziała, że raczej już bym powoli musiała rezerwować termin. Rozumiem, że na wesela i komunię trzeba szybciej salę zamawiać...ale na chrzciny?

• malala Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19, to grzecznie pod kocykiem, niech przeziębienie szybko od Ciebie ucieknie!

my z moim M (bo nie chwaliłam się - wczoraj już wrócił do domu i do końca tyg zostaje a w przyszłym tyg chyba razem z nim pojadę na cały tydzień tam do niego, do pracy :D ) wróciliśmy ze spacerku z piesem i wszystko fajnie ale jeden problem się pojawił a mianowicie z trudnością dopięłam moją kurtkę, taką co w sam raz do spodni dresowych pasuje :( i pewnie coś będę musiała kupować tylko najchętniej jedną ciążową taką co i do botków założę i do luźnego stroju na spacery po lesie..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Jakaś dretwa chodzę po domu po poście Pati...
    Człowiek jest spokojniejszy, że ten pierwszy trymestr minął a tu takie coś... jesteśmy na podobnym etapie i ja sobie nie wyobrażam aby teraz coś się stało.
    Biegam teraz jak najeta, pełna energii i od dzisiaj postanowiłam przystopowac...
    Dzwigam głupia wszystko co popadnie, żeby nie mówili, że ciąża to nie choroba i robić można.
    Obiadki, sradki...

Dzisiaj brzuch mnie boli od dzwigania, obiad miałam zrobić, jechać do marketu... ale basta!!!
    Pati uświadomiła mi, że wszystko może się zdarzyć w każdej chwili a nic nie jest teraz ważniejsze!
    W d... mam co teście o mnie pomyślą.
    Przeziebiona ciągle latam po mieście i po co?
    Od dzisiaj leżę pod kocem i odpoczywam.

Jeśli masz taką możliwość to olej na kilka dni sprzątanie, spacery i wszelkie inne sprawy. Połóż się do łóżka z dobrą książką, pilotem od telewizora, gazetami, krzyżówkami, laptopem, przekąskami i WYPOCZYWAJ! Ile ja bym dała za takie 3 dni......

Ja pierwszą ciążę (tzn. drugą) się oszczędzałam, żadnych obiadów, długich spacerów itp. I ciągłe krwawienia, skracanie szyjki, bóle brzucha.

Teraz nie mam takiej możliwości, bo mam 15-miesięcznego łobuziaka w domu i jak uda mi się USIĄŚĆ nie w celu związanym z pracą to jest cud! 4-5 razy dziennie spacer z psem, rano 1.5 h z Lilą i psem, w ciągu dnia praca, gotowanie, zakupy, obowiązki domowe. Kiedy śpi w dzień robię wszystko czego nie zrobię z nią. Jak ja bym chciała poczytać książkę, pooglądać durne seriale. A przy drugim maluchu to chyba wsadzę sobie zapałki w oczy i załatwię dobrego terapeutę (ale kiedy ja znajdę czas na terapię! :O ).

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo mi Was szkoda :( nawet nie wiadomo co w takiej sytuacji napisać. Bądź silna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, musimy odpoczywać, dbać o siebie i w dupie mieć zdanie innych, szczególnie teściów!

Ja stosuję się do zaleceń lekarza, w związku z łożyskiem i mam nadzieję że 4 listopada powie mi że się podniosło i jest ok.

Tymczasem zapraszam na ciacho :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62420931f567.jpg

Lanusia93, mania lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja na chwilę obecną jestem wręcz wkurwiona i zaraz pójdę posprzątać kuchnie. Mąż się rzuca, że 'nic nie robię i mogłabym posprzątać'. Szlak mnie trafia jak mi mówi, że mu bałagan przeszkadza. W Jego rodzinnym domu nigdy się nie sprzątało, jedynie się ogarniało na jakieś imprezy. Jestem w szoku, że ten dom jeszcze nie zgnił, a on mi tu z takim czymś wyskakuje. Niech już wraca do pracy! Chyba wolę płakać całe 12h ze strachu niż wiecznie się z Nim kłócić.

Ps. Dziś przeżyłam kolejny szok. Będąc u mamy jakoś zaczął się temat chrzcin i z ciekawości zadzwoniłam na salę, w której miałam wesele spytać się o cenę za osobę na chrzciny bo jako, że mieliśmy tam wesele mamy jakiś rabat. Pani odpowiadała na moje pytania w końcu zapytała czy już urodziłam. Mówię, że dopiero w kwietniu na to Pani powiedziała, że raczej już bym powoli musiała rezerwować termin. Rozumiem, że na wesela i komunię trzeba szybciej salę zamawiać...ale na chrzciny?

Faceci :/ Wymagają od nas naprawdę dużo, a sami ograniczają się do pracy i hobby.
    Najgorsze jest to że 90% mężczyzn zmienia się po narodzinach dziecka :( Nawet ci, których partnerki dałyby sobie za nich rękę uciąć.

Dziwne, ale to wszędzie inaczej. Ja rezerwowałam salę ze 3 tygodnie przed chrzcinami, ale to tak wstępnie, tydzień przed potwierdziłam i podałam listę dań.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Niko na drugie śniadanko zażyczył sobie śledzika... :-) No i mamuśka też wciągła :-) Po mnie ma tą miłość do śledzi, bo mój M to z daleka :-)
    Ja mam w domu kota, rok skończył we wrześniu. W ostatni piątek go wykastrowaliśmy i to była najlepsza decyzja :-) Kot pomijając że w dzień więcej biega i łobuzuje, bawi się jak pies, to najważniejsze przesypia noc!!!! :-) A dał nam w dupkę porównywalnie do Nikośka przez ten prawie rok... No i ciszej miauczy. Doti77 martwisz się o toxoplazmozę?
    Tak chodzi mi o to opłatę. Badania miałam na to o przed zamieszkaniem, kota u nas w domu.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest odwrotnie. Zdarzyło mi się dostać opierdziel, że sprzątam. Chociaż odkąd jestem na L4 mój ukochany zapomniał, jak się zmywa naczynia:D Ale język by mi się zsechl, gdybym narzekala. Odkąd razem mieszkamy, to zawsze mi w sprzątaniu pomaga i czasem robi to dokładniej niż ja. A teraz to w ogóle mam dobrze... ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    W ogóle ja nie ogarniam tego zasiłku. U siebie w pracy mam dwie umowy- każda na pół etatu (różne placówki w tej samej siedzibie i pod tym samym "szyldem"- ten sam pracodawca). Jedna została mi przedłużona tylko do czasu porodu, drugą mam do 2019. No i teraz nie wiem, jak to będzie z moim zasiłkiem... Dostanę tylko za pół etatu, czy po prostu częsć będzie mi wypłacał pracodawca, a część ZUS? Orientujecie się?
    Jeżeli obaj pracodawcy płacą pełny ZUS za pół etatu to dostaniesz i z jedej i z drugiej pracy jeżeli tylko jeden opłaca pełny ZUS to tylko z jednej... Mam nadzieję że pomoglam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia vel Masterchefie ;) co proponujesz (co proponujecie) na obiad z rybcią, najlepiej filetem ? :) mam ochotę na rybę, ale totalnie nie wiem jak ją zrobić ;/

A tutaj brzuchol ;) Mój mąż stwierdził, że brzusio się po prostu 'traci' przy moich ogromnych cyckach ;p
    5f9e0c52c7192ffemed.jpg

paprotka30, Ameiva, mania, Straciatellaa, Lanusia93, dziewussia, Aleksandrakili, malika89, malala, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jeden pracodawca, tylko umowy są dwie... Nie wiem, jak oni sobie z tym ZUSem radzą. Boję się trochę, że zostanę tylko z połowa zasiłku :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf a jaki filet? Bo ja robie często w folii aluminiowej :) Przyprawy, cebula na wierzch lub inny dodatek i do piekarnika 180 stopnia na jakieś 20 minut ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fc67b4b2334bdfadmed.jpg
    Szumis :) 2 zamówię później :)
    a1564d9930c01d8cmed.jpg
    100% pewności nie mam ale kupiłam bo mi się spodobaly :D oprócz tego kilka sztuk bodow i pajacow :)
    e422462c79e09de3med.jpg
    No i ja ( a raczej moje nogi ) z piesełem :D

Jutro wizyta ale sie ciesze ! Jupi jupi :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:33

Lanusia93, ilonia1984, fabiola, gosiunia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamki
    Pati, jest mi źle, że ktokolwiek musi przez to przechodzić co Ty i wiem, że żadne słowa Cię nie pocieszą bo jak... Myślę o Tobie ciepło...

Wiolcia1405 super zakupki, a oczyska psiaka cudne :-)
    Rotenkopf super brzusio, hmm mąż ma trochę racji ;-)

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati... tak bardzo mi przykro... jestem z Tobą całym sercem, bądź dzielna. Jeśli byś chciała porozmawiać to pisz śmiało. Tylko w ten sposób mogę pomóc. Kochana nie wiem co powiedzieć...

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) po dlugim dniu w szkole i pracy jestem w koncu w domciu ;) ale super informacja bo przyszedl moj lezaczek tiny.love i zadaz go bede skladac :p zobaczymy czy sa wszystkie czesci hehe ;p ale jestem podekscytowana ;p Potem nadrobie czytanie zaleglysz stron forum ;D :*

mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny ;) po dlugim dniu w szkole i pracy jestem w koncu w domciu ;) ale super informacja bo przyszedl moj lezaczek tiny.love i zadaz go bede skladac :p zobaczymy czy sa wszystkie czesci hehe ;p ale jestem podekscytowana ;p Potem nadrobie czytanie zaleglysz stron forum ;D :*
    jak złożysz leżaczek to wstaw zdjęcie i pokaz tam nam go :)

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie dr wymacał mnie i dzidziulka i powiedział "bardzo ładna ciąża" ;) jestem spokojniejsza choc wizyta bez usg.
    Jakoś po 23 mam się położyć na oddział to dr porobi mi wszystkie badania jeszcze raz z tym sercem, nerki, usg połówkowe itd za free :)
    Co do bólu kręgosłupa mam się przyzwyczaić bo będzie tylko gorzej...mam krzywy kręgosłup i macica juz mi cos tam uciska i nic się na to nie poradzi

Mąż zadowolony, że wszystko ok robi mi kolacyjkę :) i dzis nawet sam z siebie oglądał wózki w katalogach które przyniosłam- szok :) jest progres niedługo zachce być przy porodzie a ja w niego nie wierzyłam hahaha :D

Lanusia93, Wilka lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    normalnie jak święta :D - ja przynajmniej tak się czułam jak nasz leżaczek składaliśmy :D. Który kolor wybraliście?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ