X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Tak mam słaby wzrok bo aż -6.50 i przeszłam dwie operacje zaćmy pourazowe ( w dzieciństwie szalałam z chłopakami i dostałam kijem w oko:)
    Ojej to tak nie ciekawie! :( ale cesarke przejdziesz raz dwa i po bólu :) będzie dobrze wszystko :) ja mam -3.75 i dwa razy lezalam w szpitalu na oko bo mialam owrzodzenie rogowki i bralam zastrzyki do oka przez to, takze tez czeka mnie wizyta u okulisty ;) zobaczymy co mi powie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Na 100% dziewczynka :D wszystko z nią dobrze. Ma ok 25 cm i 370 g. Później dodam zdjęcie. Jadę kupić kilka ciuszków :D :D
    Gratulacje mamusiu!!:)
    Pochwal się potem córeczką i zdobyczami sklepowymi :*

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ojej to tak nie ciekawie! :( ale cesarke przejdziesz raz dwa i po bólu :) będzie dobrze wszystko :) ja mam -3.75 i dwa razy lezalam w szpitalu na oko bo mialam owrzodzenie rogowki i bralam zastrzyki do oka przez to, takze tez czeka mnie wizyta u okulisty ;) zobaczymy co mi powie :)

współczuję, tez miałam zastrzyki do oka, nic ciekawego, ble..
    okulistka ogólnie tłumaczyła, że wada wzroku nie jest przyczyną do cesarki. Gdybym nie miała tych operacji to na pewno kazała rodzić naturalnie. Nawet teraz gdybym się uparła to mogłabym spróbować rodzić naturalnie, ale stwierdziła, że lepiej nie ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:29

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Gratulacje :)))) jak ja Ci zazdroszczę ze wiesz na 100% ze bedziesz miała córcie :) mi tylko lekarz przypuszczał ze moze być to dziewczynka :) następna wizytę mam 17 grudnia nie wiem czy tyle wytrzymam :P kusi mnie to USG 3D i 4D żeby pójść dodatkowo ale to będe miała 2 razy USG w miesiącu ,naczytałam sie w necie ze częste robienie USG jest szkodliwe na mózg dzidzi i nie wiem na ile to jest prawda ale troche sie tym wystraszyłam
    najlepiej zadzwon do lekarza i zapytaj ;) w internecie too wiesz jak to jest,a nie ma jak zapytac osobiscie ;))

Straciatella gratulacje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:02

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    współczuję, tez miałam zastrzyki do oka, nic ciekawego, ble..
    okulistka ogólnie tłumaczyła, że wada wzroku nie jest przyczyną do cesarki. Gdybym nie miała tych operacji to na pewno kazała rodzić naturalnie. Nawet teraz gdybym się uparła to mogłabym spróbować rodzić naturalnie, ale stwierdziła, że lepiej nie ryzykować.
    Podejrzewam, że u mnie tak bedzie:) w sensie ze naturalnie ;) ale zobaczymy na wizycie ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Wiolcia a Ty jak sie czujesz?

Kto tam dzisiaj wizytuje? Straciatella?

:)

Dziękuję dziś o wiele lepiej. Trochę kuleje jeszcze bo biodro ciągnie ale jest okey. Wyspana jestem więc to tez robi swoje :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Kiedy najlepiej zrobić usg 3D ? W jakim tyg najlepiej widać ?

Ja uważam że w 26-28 tyg :) z synkiem z tego okresu mam najpiękniejsze zdjęcia i filmy w 4d :) jak ssie kciuka jak trze oczko jak się uśmiecha :) <3 gin tez mi mówiła ze najlepsze wtedy są i się z nią zgodzę :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella gratuluję :) !!!

Ilonia wizytujemy tego samego dnia :) u Ciebie też wtedy połówkowe???

Ja mam dziś taki humor, że lepiej nie podchodzić :) 2 noc słabo śpię. Nie mogę znaleźć pozycji dla siebie. Nawet poducha rogal nie pomaga. Masakra.
    Do tego mdłości. ale... za niecałe 2 tygodnie wizyta!!!!

ilonia1984 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś humor mam jako taki, ale ten deszcz............musze siedziec w domu i to mnie dobija...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale mi brzydko skoczyło TSH- 5,69 :/ nigdy nie chorowałam na niedoczynność. W pierwszym trymestrze miałam 2,1. Jutro sobie powtórzę, razem z FT4. Trochę się tym martwię..

Straciatella, gratulacje :) Jaki duży bąbelek już!

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Gratulacje :)))) jak ja Ci zazdroszczę ze wiesz na 100% ze bedziesz miała córcie :) mi tylko lekarz przypuszczał ze moze być to dziewczynka :) następna wizytę mam 17 grudnia nie wiem czy tyle wytrzymam :P kusi mnie to USG 3D i 4D żeby pójść dodatkowo ale to będe miała 2 razy USG w miesiącu ,naczytałam sie w necie ze częste robienie USG jest szkodliwe na mózg dzidzi i nie wiem na ile to jest prawda ale troche sie tym wystraszyłam
    ja też mam dziś usg a drugie w przyszłym tyg w szpitalu. Usg nie szkodzi na mózg, mój dr powiedział tylko, że czasem zbyt częste usg może wywołać skurcze bo lekarz jeździ głowicą po brzuszku i czasem naciska macicę ale dzieje się tak bardzo rzadko i zazwyczaj w ciąży w której już wcześniej się coś działo

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę brzydka i się pochwalę ;D moje kolorowanki antystresowe ;)
    Pierwsza, kolorowana kredkami do du*y ;]
    5fe08e9abac1b63dmed.jpg

Przy tej trochę utknęłam ;P
    9dc3989874033b47med.jpg

Dzisiaj skończone
    a427d67a44104c8emed.jpg

I na razie z tego jestem najbardziej zadowolona ;)
    a00feae46f07f3f0med.jpg

Olina, fabdorota, jamniczakuchnia, Funky09, Lanusia93, dziewussia, agulas lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Straciatellaa gratuluję! Udanych zakupów ;)

d855c40f6755a76cmed.jpg

A mi przyszedł komplecik do łóżeczka dla malucha ♡
    jej ale slicznosci :) zakocalam sie :)

mania lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy tez macie dziwne sny?? ja to codziennie dziś np snilo mi sie , że mój narzeczony najpierw zaczepiał jakiś ludzi, a potem z nimi zazywał jakies narkotyki czy chust wie co , masakra sie obudziłam to aż dziwnie xd jeszcze najgorsze byo to ze działo sie to jak pojechalismy na wakacje i musiałam sie spakować i uciekac od niego...bozeee xd
    do tego kilka razy snił mi sie aktor z ''o mnie sie nie martw'' nie wiem z jakiej okazji, bozeee hahhaha

agulas lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja tez mam dziwne sny, praktycznie codziennie inna lupota mi sie sni. Dzis mi sie snilo ze zapomnialam o urodzinac meza- sa w maju :P i on sie poniewal na mnie strasznie i na noc do domu nie wrocil a ja z 2 dzieci siedzialam sama, tak mi sie przykro zrobilo ze autentycznie obudzilam sie zalana lzami. Dobrze ze maz juz byl w pracy bo by sie ze mnie smial ...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a dzie kupilas ten komplet poscieli?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, takie sny są okropne! Chociaż akurat mój dzisiaj był z tych dziwnych ale śniło mi się, że dałam byłemu w twarz - chociaż jeden plus dziwnego snu ;D

Rany, Okrasa robi śledzie...mmmm ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:39

• Olina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio tez sniło mi sie, że urodziłam dziewczynke i sie okaząło, ze spisztal w niedziele jest zamkniety i chodziłam tam pod ten szpital i dzieci były takod razu za oknem i sie strasznie martwiłam czy nie jest głodna cy cos...wgl to powiem Wam, ze z 5 razy mi sie sniło, ze urodziłam dziewczynke, a raz to byłam na usg z moim narzeczonym i na ekranie sie pokazała tez dzieeczynka, ale juz ubrana w ciuszki, a on był taki dziwiony o co chodzi...hahhaas

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam moich snów, ale ten wczorajszy był chyba najgorszy ze wszystkich :D Ten o brzydkim chłopcu- gigancie :D. Teraz chce mi się z tego śmiać, ale wczoraj byłam przerażona...

Co do kolorowanek, to są ekstra. Ostatnio koleżance kupiliśmy taką na imieniny i bardzo się ucieszyła, a ja w sumie zazdrościłam i trochę byłam zła na samą siebie, że nie kupiłam dwóch :) Bardzo fajnie się prezentują, kiedy zamiast kredek, używa się cienkopisów. Rotenkopf, ostatnia- szacun :D ekstra Ci wyszło.

Yh, ja od prawie godziny zbieram się do sprzątania łazienki... Strasznie się leniwa robię :P W sumie to mąż mnie powinien wyręczać, bo mam niby leżeć, ale jakoś mi to nie wychodzi najlepiej...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :*

Mania boska pościel <3

Ja już po kawce i ciachu z koleżanką i jej dwuletnią córeczką :) Teraz muszę zrobić obiad i później relaks z książką w ręku. I love L4!

Rotenkopf, fabdorota, mania lubią tę wiadomość

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ